Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak podívejte, milé děti. Zaklínač 3 je dobrá hra. Ba půjdu tak daleko, že napíšu, že vzhledem k mizerné konkurenci jako Dragon Age, Risen atd. převyšuje ty ostatní. Ale skvělá hra to není ani omylem. Jednat to už ani není RPG, ale spíš konzolová arkáda s prvky RPG, druhak má spoustu nedostatků, které jsem v minulosti popsal já a najdete je vypsané i v diskuzi. Když k tomu připočtu hype, který začíná otravovat a zástup fanatických (převážně konzolových) ovcí, které jsou schopny napsat do diskuze neuvěřitelné blbosti, začíná v mých očích tahle hra pomalu klesat na hodnotě.
    • Milý Hacendado máš pravdu, že Zaklínač je dobrá hra, a vzhledem k opravdu velmi vysoké konkurenci v podobě DAI je jasné, že není jen dobrá, ale vynikající, protože je lepší. Myslím, že v tuto chvíli musí být každému jasné, jaká hra vyhraje hru roku 2015. Slovo konzole používáš jako urážku, což svědčí o tom, že byť bych u tebe viděla nějaký potenciál (přeci jen jsi schopen poznat dobrou hru), nakonec máš tendenci upadat do stereotypních povrchových hodnocení. A tak ti dám radu. Před tím, než sem napíšeš nějaké moudro, jdi se trochu napást, abys nepsal blbosti z hladu.
      • *1* Milá Virgi, Tvá reakce mě pobavila, takže jsem Ti dal souhlasný bod, ovšem nemohu souhlasit s obsahem, natož se závěrečnou radou. Zaklínač 3 opravdu není vynikající hra, do té má daleko. Je to možná nadprůměrná arkáda, avšak jen průměrné RPG.
    • super a muzeme zacit odznova :)
      • Však jo, Games bude mít větší příjem za reklamu *1* To by nás mělo hřát u srdce. Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.
  • je usmevne kolko ludi tu mina tolko energie na hru, ktora si to podla nich ani nezasluzi :))
    v niektorych pripadoch 10tky komentarov od trosku pomalsich ludi, pripadne souls funboys, clovek sa aspon na citani tejto diskusie zabavi...
    • hlavně že ty nejsi pomalejší, co? Jako fanboy Witchera musíš být užásný, inteligentní, krásny atd...
      • prva pomalsia trafena hus zagagala,
        nie som funboy witchera, zdaleka nepatri u mna medzi naj RPG, ani witchera 3 nepovazujem za naj witchera (ten pre mna zostava witcher 1) ale hra to kvalitna je, to co tu predvadzate, ako tu kydate nanho je smiesne, dobre sa na vas pomalsich smeje :)
        este napis dalsich zopar desiatok komentarov aky je witcher 3 zly nech sa pobavim
        • nikdo nic nekydá, píšu to o hře, jaké z ní mám pocity. Toď vše *3* Že je to pro mě sedmičková záležitost, tě snad nemusí zajímat...
          • ani nezaujima, ty to tu ostatnym vypisujes v desiatkach komentarov :)
  • nemyslím že by se tahle diskuze ubirala nekam dopredu, spíš jsou to tady jen takove vykriky do tmy z jedne i druhe strany takže bych poprosil admina by to tu uzavrel a smazal. Diky.
    • Provedu, milostpane
    • Bože maxi, kam na to chodíš. Ty mě dokážeš opravdu rozesmát, Ty jsi případ pro Chocholouška
  • Co se tady clovek nedozvi :-D Zaklinac je Call of Duty RPG her...Harry Potter je brak... co bude dalsiho? Jako bavim se skvele :-D
    • A s tím se jako nedá nesouhlasit? W3 jako Call of Duty RPG her - to je víc než trefné. *1* A Harry Potter - četl jsem ho, je to zábava, brakem bych ho nenazval, ale jeho autorka Rowlingová je vymazaná kráva, to je bez debat.
  • Kdyz si tak prochazim diskuzi, tak vidim spousty klasickych blitku, ale nikde nevidim, co by chteli na W3 lide zmenit - za me by se dalo zlepsit:
    Mensi veci
    1. Inventar - je udeleny na prasaka, vyrazne omezit nostnost a rozlisit co je v inventari na koni a co u sebe, kdyz z kone slezu, tak nemam dostupne to co je na koni.
    2. Prodlouzit ucinky vetsiny lektvaru, tak at trvaji vetsinu 1 boje s vyjimkou lecivych lektvaru, ktere bych omezil na minimum. 3. Nechat michani lektvaru z W2, kdy pri spani se neobnovuji, ale udelal by si jich vetsi mnozstvi do zasoby + zvyseni dopadu lektvaru
    4. Snizit pocet nalezenych predmetu jako - brneni, mece a jejich variabilitu tak na 15% a vyrazne snizit jejich hodnotu - neda smysl, kdyz poulicni bitkari maji vybavu, ktera ubira 250 Hp.
    5. Kun by mel zustavat na "miste" napr. ve staji pri prejezdu z Velenu do Skellidge, v divocine by mohl
    uteci, vcetne nutnosti koupit si noveho kone. Nemel by byt nesmrtelny.
    6. Klasicke sledovani stop s cervenou linii by bylo mozne maximalne po pouziti lektvaru, jinak by se musely stopy hledat klasicky
    7. Nutnost spanku, jist a pit vodu. Jidlo a piti by neregenerovalo HP (nebo minimalne). Spat by slo za prachy v krcme nebo u vesnicanu doma. Pri spanku venku by hrozilo prepadnuti.
    Vetsi veci - 1. Hledani Ciry by melo byt questove/ mapove omezene , aby byl clovek pod presem, a neprochazel by celou mapu, tak jak jsem to udelal ja. Tim by se zvysila znovuhratelnost hry.
    • 1. Blbost. Uz tak je dost omezujici, ze kdyz si chci nechat vyrobit napr. zbroj a nemam suroviny u sebe tak jeste musim jit zkontrolovat truhlu jestli to nahodou neni v ni. Pritom by stacilo, ze pri vyrobe bych i ty veci co mam v truhle mel u sebe. Je to tak zbytecne zdlouhave.
      2. Neni duvod, tohle mi vyhovuje
      3. To same co u dvojky.
      4. Zbytecnost. Nikdo te nenuti ty veci brat a nikdy jsem nenarazil na poulicniho bitkare ktery by mel mec s 250 Hp.
      5. Blbost. Chci se u hry bavit a ne frustrovat.
      6. Chapu, ze je to takove podivne kdyz vsichni spechaji a ze ji musime co nejdrive najit a mezitim si jeste udelam cas na par vedlejsich ukolu nicmene tak jak to je udelane ted je ku prospechu hratelnosti.
      • stačilo napsat: jsem nekritický fanboy *3*
        • stacilo napsat: jsem de*il :-)
          • Dekujeme ze si se nam predstavil.
    • 1. Inventář mi nevadí, podle mě je udělaný dobře, bych to neměnila
      2. to jako proč?
      3. asi ne
      4. souhlasím, nestihla jsem vynosit ani ze 2/3 všechnu zbroj, udělala bych mnohem méně modelů a jednotlivá zbroj, aby se lišila víc než jen barvou a všeho míň celkově, aby to bylo vzácnější
      5. to by byl opruz
      6. nesouhlasím, lepší je to jak to je
      7. to by pak nutilo běhat jen mezi hospodama, takže nee
      omezení časem proboha ne! chci mít pohodu
      • 1. Je neprehledny, coz zpusobuje i to, ze sebou tahate tisice veci, protoze ve hre neni realne omezeni nosnosti
        2. Cetla jsi knihy? Gerald se nacucal pred bojem. Jaky ma smysl, ze reknes protivnikovi uprostred boje: Sorry, potrebuji se napit lektvaru, uz Te spatne po tme vidim.
        3. Asi jo, smyslem je udelat z lektvaru jistou vzacnost, tak aby se neplytvaly na standartni nepratele
        5. Nebyl, zalezelo, jak by se to udelalo, ale smyslem je pripravit hrace o cast penez, tak aby fungovala ekonomika a Vy jste nemuseli tahat tisice veci na prodej.
        6. Opet vzacnost lektvaru by te nutila si vybirat, ktere questy pujdes delat nebo ne.
        7. Nesmysl, nerikam, ze zaklinac by mel spat kazdou noc, ale jednou za 3-4 noci je to zdrave i pro zaklinace. Navic by slo na to navleci questy.
        8. Nejedna se o omezeni pohody, jedna se o to, aby hra zamezila projit hraci na 1 hru vsechny questy - pak se stava primitivni
        • ad 2. knihy jsem četla, ale ve hře by mě vadilo kdybych se nemohla napít léčivého lektvaru, protože bych pak byla pořád mrtvá, ostatní lektvary mohu pít před bojem, tak jsem to i dělala
          ad 8. mě osobně nesplněné questy nedělají dobře, jsem spokojenější když splním všechno
      • Tady slečna Virgi je pekny dukaz pro jaky typ hrace je W3 delany. Nic osobního madam, každý mame svoje herni preference.
        • samozřejmě je to slečna, tak nemůžeme čekat zázraky, ale určitě jak píšeš, je to obrázek pro koho ta hra je dělaná. Veskoslav, GGG, Virgi. No pěkná sbírka
          • nightborne
            Eh? A to s něčím souvisí, co má mezi nohama? Znám slečny, co by roztrhly prrdel jak mně tak tobě třeba v counterstriku, jiná doba =).
            • nightborne
              Rozumím... taky mám většinou v plánu se sem skočit spíš odreagovat... ale někdy si člověk nepomůže a přijde hněv =D.
            • kdepak, ja se u diskuzi docela dobře bavim, jedna se spis o relax nez vypousteni pary.
            • nightborne
              Jé, na to si, myslím, pamatuju =).

Takže hněv, kterej na sobě nesmíš nechat dát v práci, uchováváš, a pak ho necháš vybobtnat v diskuzi =))? Promyšlené =).
            • nemuzu si dovolit aby me někdo vytocil v praci:)
              ja jen ze tomu není tak dlouho a v jiné diskuzi byla podobna situace, a jista slečna (ne Virgi) se tak rozcilila ze jsme sexisticke prase ze psala asi do dvou rano požadavky o moje zabanovani. přitom to zacalo uplne stejne nevine jako tohle vlakno, tak to ber jako prevenci:)
            • nightborne
              Flashi, ty se zas zvečera uklidňuješ rapl módem, což? Vytočil tě někdo v práci =D?

Btw, hej tak já nevim, to budu asi ženská možná... když sem utahanej po celým dni, nedej bože třeba tejdnu, taky rád pustim nějakou casual kokotinu abych u toho nemusel myslet =)). Co se týče witchera, nicméně, tam mě strhla atmosféra a vypravěčskej um, a jelikož si to osobně stavím jako primární hodnotu pro hru podobnýho ražení, jsem pak ochotnej odpustit řadu menších nedostatků, který nikdo netvrdí (doufám), že tam nejsou =). Easy =).
            • není to pravda. Ženy se zpravidla od můžů zásadně liší. Určitě jsou vyjímky, ale z mých zkušeností: Ženy jsou jemnější než muží, něžnější, citlivější, proto mají raději trošičku infantilnější, naivnější tvorbu. Takový třeba naprostý brak(pro mě) Harry Potter je daleko oblíbenější u žen, než u mužů.
            • jasne ze jo, neprimo a neutralne jsi me dostal do pozice ze jsem sexista a ted se z toho neprimo a neutralne snazis vykroutit:)
            • nightborne
              CS byl samozřejmě příklad. Narážím na to, že jasný, s někým nesouhlasit je přirozený, ale je přece fuk jestli oponent v diskuzi má péro nebo ne *7*

tyvole flashi, a máš jako pocit, že sem reagoval na tebe *1* ?
            • ty ses jak blbej. Co z toho zase delas sexistickou otázku? ja jsem jen reagoval na příspěvek, to ze ho psala zenska s tim nijak nesouvisi. hrac s preferencemi jako ona muze bejt i chlap, proboha.
            • jojo genderová doba, jinak counterstrike jsem hrál snad třikrát, takže by mě porazila možná i Virgi, ale o tom se přece nebavím.
          • pořád lepší sbírka než lokl, flash a max
        • Ano ta hra je přímo pro mě, a já ji miluju. To ještě ale neznamená, že ty chápeš, co jsem já za tip hráče. Protože co se týče tvých názorů na Zaklínače, tak jsi úplně mimo. Takže si nedělám iluze, že bys se svou zaslepeností dokázal posoudit kdo je jaký hráč.
          • Pokud se nekomu libi nepouzitelnej inventar, tak to nema v hlave zcela vporadku, a to myslim zcela vazne, navstiv nejakyho odbonika ... seradit stejny veci vedle sebe umely hry uz pred 20ti lety. A ani na to nepotrebovaly10GHz.
          • masový hráč jsi slečno. Na tom není nic špatného. Witcher je takové Call of Duty v RPG, prostě pro všechny .) Na tom by nebylo nic španého, problém jsou zdejší výkřiky o hře milénia apod. to už je horší u hry, která člověku nedá nic navíc než jen popcornovou zábavu. Avatar taky nikde není prohlašován za nejlepší film historie *3*
            • slečno co bys dělala u Metal Gearu, když jsi ho nehrála? Já četl ságu, hrál všechny díly Witchera, jedničku asi tak 6krát, dvojku taky taky tak, trojku jednou, takže já mám 100% právo tu být, možná větší než ty a moje názory jsou pravděpodobně hodnotnější než tvoje :)
            • No vidíš, si myslis jake mame rozdilne názory a me se DA:I libila mozna ještě vic nez tobe. Najednou by jsme se shodli, ten svet je divnej coz?:)
            • Avatar jako příběh byl o ničem a rozhodně nemám potřebu ho vidět víc než jednou. Mě nevadí ani neuráží, že jsem masový hráč. Ale vadí mi, když někdo zhazuje skvělou hru, která snad kromě DAI nemá ve svém žánru konkurenci. DAI není v češtině, takže ať se jde zahrabat proti zaklínači. Já třeba nelozím na fora ohledně GTA V nebo Metal gear, přestože vím, že ty hry nikdy hrát nebudu, a nemám zapotřebí někomu valit, že to jsou s*ra*ky jen kvůli tomu, že se mi tento typ her a jejich obsah nelíbí. Prostě respektuju, že se mnoha hráčům líbí, takže je považuju za dobré hry. Ale tvoje argumenty jsou slaboulinké, co se týče zaklínače. Všichni nejsou jako ty a nemusí na různých tisíc a HC způsobů střílet do lidí, abych o hře tvrdila že je dobrá.
          • Mojich nazoru? Pokud vim nekde ze zacatku jsem psal ze bych mu dal 8/10 a celkem se me to libilo.
            Postavy a narativni část bych hodnotil 10/10. Co me na hre vadi je nedomysleny a amatersky udelany systém hry. Stravil sem tam 140 hodin a uprimne se priznam ze znova bych to uz asi nehral.
            • když už jsme u toho, tak narativní část rozhodně taky není za 10/10. Slabší osmička, herně 5/10(combat, A.I atd), grafika 9/10, Zvuk 9/10, animace 4/10. Průměr mě vychází na 6,9/10.
            • Moje připomínky v cele diskuzi smeruji jen a jen k systemu hry, ten je proste z mojeho pohledu prumerny. A mozna ses prehlidla, většinou jsem se stejne tady hadal o Skyrimu..jak uz to na games u clanku s nejakou rpg hrou byva:)
            • tak to já si znovu určitě zahraju a těším se. ale u tebe nesedí ty reakce, a velká kritika, to nějak nesouhlasí s hodnocením 8/10
    • nightborne
      1. Souhlas, že by se hodil přehlednější inventář, nesouhlas s omezením na koni, už vidím, jak by někoho bavilo neustále pendlovat ke koni pač má u sebe věci.
      2. Souhlas.
      3. Souhlas.
      4. Tady moc nechápu pointu, jak to je momentálně mi nevadí.
      5. Ne, ne, ne, tisíckrát ne. Někde nahánět koně, kterej náhodně odchází v neznámo, aby pak někde chcíp, to už jsem si užil ve Skyrimu.
      6. Super nápad, akorát se obávám, že by to hodně lidí bralo jako zbytečnou otravu.
      7. Witcher není survival nebo oldschool dungeon, jídlo/pití místo lékáren mi přijde v pohodě. Spaní mi nicméně taky chybělo.
      8. Časově omezený questy prosimtě ne, pointa open world her je možnost hrát vlastním tempem. Ačkoliv to samozřejmě z logickýho hlediska nedává tolik smyslu (viz Oblivion - "ach bože, otevřely se brány pekel, svět se řítí do záhuby!" "Tak nazdar za tři roky, až si splnim všechny vedlejší linie."). Ber to jako ústupek hratelnosti =).
      • Ad 1. - Ne jedna se o omezeni toho co lze pouzivat v boji, tedy jen to co mas po kapsach a ne, ze uprostred jeskyne si vezmu 1 z 15 mecu, ktery je na koni.
        Ad 4. - Jednoduse neda mi smysl, kdyz co 5 minut nalezam lepsi mec nebo lepsi kus zbroje, ktery mi dava o 3 body lepsi brneni. Ja chci dobre veci za odmenu, ne za kazdym rohem. Taky proste nechapu, proc mam mit v inventari 40 mecu, abych nagrindil prachy, kde si koupim 1 esenci do lektvaru. Napr. UW2 to mela udelane dobre - valelo se tam stovky kousku zlata, ale kazdy mel hmotnost, takze kdyz jsi nesl tezke brneni, tak odnest 300 zlataku to byla fuska - napr. 40 kg zlata je krychle o rozmeru 12.3 cm. A opravdu nechci Gothic 2, kde bylo jedno brneni za akt a vsichni byli tudiz nahati. Proste pokud chces tak si to odtahej, ale je to tvoje vec.
        Ad 7. Spani + jidlo + piti -> spotreba penez, tzn. nedochazelo by k tak rychlemu hromadeni penez.
        Ad. 8. Nepochopil jsi me. Smyslem je, ze si kazdy muze vybrat questy, ktere chce napr. 10 vetsich a 20 mensich, ale pak bys musel se posunout dale v pribehu, protoze by Ti hrozilo, ze napr. nepritel bude diametralne silnejsi nebo ze nedohrajes hru. Dostal bys 1/2 varovani a pak smitec.
        Problemem W3 je - kdyz to hrajes tak, ze prolezas celou mapu a plnis kazdy quest. Potom hlavni dejova linka ztraci spad. Pri dalsim hrani bys pak mohl jet jine questy.
        • Tak ono je uplne jasne ze lidi, kteri plni naprosto kazdy Q v hre, to budou mit roztahle, lidi kteri jdou jen hlavni linii to budou mit kratke...proste idealni je vzdycky nejaka ta zlata stredni cesta, na kterou to podle me i vyvojari navrhuji.
      • 6. Super nápad, akorát se obávám, že by to hodně lidí bralo jako zbytečnou otravu.

Proč vůbec dávat 85% questů se stopami? Co to je za kravinu? Tady Samík píše, že by to hrál bez červených stop, možná tak hodinu, pak by to byl ještě větší kopr než s červenýma stopama. Co tak udělat questy bez hledaní stop? To už bych chtělo moc, co? Ve Witcherovi 2 bylo jedno hledaní Cedrika v lese a bylo to to nejotravnější ze dvojky a ti idioti z CDP na tom postavili celou hratelnost trojky. Příšernost!!!!!!!!!!
        • Za ten ,,detektivni,, rezim ve W3 by někdo zaslouzil přes hubu. 30% hry clovek stravi s cervene rozostrenym obrazem. Ale zrejme nevedeli jak jinak udelat ukoly, jak hrace navest takzvane an stopu, tak tam daly jednoduse tuhle rozmazanpu červenou sragoru. Ta prece ospravedlni vse, ono by ási vypadalo blbe kdyby na to zaklinac prisel jinak..nevim..je to jedna z nejhorších věci co v ty hre je. vyvojarska zoufalost.
          • Přesně tak! Vývojářská zoufalost. Za to bych hře strhl klidně dva - tří body, jelikož to kompletně ničí hratelnost hry...
            • tak to jsi přehnal
    • naivní *15*

"Snizit pocet nalezenych predmetu jako - brneni, mece" Na tom je postavena půlka obsahu hry. Půlka možná větší půlka obsahu hry jsou otazníky, zakázky, kde lootuješ naprostý trash. Ta hra by musela kompletně předělaná na normální hratelnost, která není natahovaná, jako nevím co. Panebože zahraj si Dragon's Dogma, většinu věcí, co jsi vypsal tam je a nemusíš hrát ten nedodělek z Lídlu..
      • Pokud se domnivas, ze na tom je pulka hry, tak jsi mimon. Ja jsem si otazniky vypnul. Dragon Dogma jsem nehral, az bude na PC, tak mozna, ale co jsem o nem cetl, tak jsi nejsem jisty, jestli to je hra pro me - nemam rad hry, kde je cim vic levelu, tim vic toyota a ktere se hraji samy.
        • tak to je přesně Zaklínač. Tam čím větší lvl, tam jsi v podstatě nesmrtelný. Dragon' s Dogma je samozřejmě hardcore záležitost i na vyšších levelech.

Jinak co má otazníkový obsah hry, že jsi si vypl otazníky? *15* Ten obsah tam pořád jako je *15*
          • nightborne
            Mluvil o tom, že si vypnul ty berličky pro snadnější hledání questů a podobně. Což zážitek vcelku vylepšuje, mimochodem, taky jsem to udělal =).
            • nightborne
              Já ani nevim proč sem to hrál jenom jednou, hra je to fantastická... připíšu na seznam =)). A pak že diskuze nejsou plodný =)).
            • jsem ho dohrál asi desetkrát, možná i více. Nový díl to chce.
            • nightborne
              Naja na Riddicka sem zapomněl... měl bych si to zahrát znova =).
            • Riddick má super FPS souboje s noži. TOP!
            • nightborne
              Kingdom Come =).

Ale s Dark Messiahem souhlasím, tam to byla paráda. Ještě uvidíme co teď předvede Vermintide, to jsem dost zvědav =). Nicméně ve Skyrimu, a nejen tam, v podstatě v TES už od začátku není melee úplně to pravý ořechový, a teď nemyslím úplně co se týče například možností systému, ale třeba i dynamikou - všechny rány, až na těch pár dorážeček, mi přišly hrozně statický a prkenný.

Ale jak říkám, stejně TES hraju dycky za stealthera, baví mě to daleko víc. Potichoučku zařezávat nic netušící parchanty, slast =).
            • Witcher 1- 8,5/10, Witcher 2- 8/10, Witcher 3- 7/10,
              Skyrim 6,5/10, Oblivion 5/10, Morrowind 8/10,
              Dragon Age: O - 9/10, Dragon Age 2 - 8/10, Dragon Age 3 - 4/10,
              Kotor 1- 5/10, Kotor 2 - 10/10,
              Dragon's Dogma - 9/10, Dragon's Domga: Dark Arisen - 9/10,
              Demon Souls - 9,5/10, Dark Souls - 10/10, Dark Souls 2 - 7/10, Bloodborne - 9/10,
              Deus Ex - 10/10, Deus Ex: Human Revolution - 9/10,
              Neverwinter Nights - 8,5/10, Neverwinter Nights 2 - 7/10...

Izometrii nehraji, zkoušel jsem, ale vždy jsem skončil po pár hodinách, strašný kopr...
            • zkus si představit hrat W3 v FPS pohledu, proste by to neslo a když jo tak by to byl otres, myslim souboje.
            • Meele ve Skyrimu je dano tim ze se jedna primarne o hru z FPS pohledu a to uz ze sve podstaty nabízí daleko min moznosti nez když vidíš postavu a okoli za tebou. osobne znam jen jednu hru kde to bylo udelany asi lip. A to dark messiah of might and magic.
            • Tak když jsem po skvělé 2 slyšela, že 3 má být otevřený svět, moje reakce byla proboha proč. Já ten otevřený svět nepotřebuju, protože jsem se bála že hra dopadne jako Skyrim a nechtěla jsem mít ze Zaklínače Skyrim. mě osobně je velikost mapy a otevřený svět jedno, co mě na Zaklínači baví je atmosféra, postavy, dialogy, soubojový systém. Takže z tohoto pohledu trochu souhlasím že otevřený svět není nutně výhoda. Ale která hra je dokonalá?
            • nightborne
              Taky na Cyberpunk se těším jak malej jarda =).

lokl, aaah, srovnávání se Skyrimem je sice tak nějak obligátně tradiční, ale chtěl jsem se mu vyhnout... ale když už jsi u toho - na Skyrimu mi vadil level scaling. Ten sice nebyl tak hroznej jako v Oblivionu, ale pořád tam do jistý míry byl, osobně mi seděj pevný levely ve stylu Gothicu nebo třeba právě zaklínače.

Svět... mno, já bych se neodvážil vyzdvihnout ani jednu z těch her, subjektivně mě bavil čistej průzkum a prošmejdění různých zákoutí zhruba stejně v obou.

Bojovej systém... well, melee je ve Skyrimu strašlivě špatný, to musí připustit i flash =). Naopak mě ale zas baví sneaking, stejně jsem TES hrál vždycky za stealthera. Což je škoda, ze zaklínač nemá, to jo.

Zaklínač, dle mého osobního názoru, jednoduše vede o příběh a hlavně podání zápletky. Mám to jak flash, ale obráceně, zaklínač je pro mě desítka, skyrim osma =).
            • No jo zase ten Skyrim, hra která se skolonuje ve všech padech uz pomalu šest let po tom co vysla v parkticky kazde diskuzi o nejake rpg hre, v dobrem i zlem. Takhle vznikaji legendy:) Jsme zvedav jestli někdo bude sklonovat W3 za šest let ..ehm..ehm
            • tak třeba ten Skyrim má využití ve velké mapě, sice je tam generického obsahu taky tuny, ale když se podíváš na množství questů a možností, tak je Witcher 3 proti tomu chudý příbuzný. Jinak Skyrim taky rád nemám, stejně tak Dragon Age 3. Menší hra= lepší hra! A to vždy!!!!
            • Ja to rikam porad ze se měli drzet toho co delali v prvním a druhem dile. Na ten open world ještě nemaji. Ale na druhou stranu jsou to talentovani tvurci, takze nekde ty zkusenosti nabrat museji. cyberpunk muze byt lepsi prave diky tomu co se tady naucily.
            • nightborne
              Neřekl bych, že je úplně k ničemu. Jasně, jsou na ní hluchý místa, a věci, který najdeš "pod otazníkama" se časem začnou opakovat... jenže ruku na srdce, ve který hře ne? Obávám se, že hra s obrovským světem, kterej by byl, stejně jako v realitě, naplněnej po okraj opravdu unikátním a nikde se nerecyklujícím obsahem, je momentálně stále ještě mimo dosah současnejch technologií, respektive trvalo by to dekádu a stálo tolik co rozpočet Bangladéše.
            • v tom případě je ta obrovská mapa k hovnu a k pííči zároveň pokud to není sandbox, ale příběhovka. V tomhle případě je to samozřejmě chybné rozhodnutí CDP, pokud chtěli dělat více příběhovku, mohli udělat menší mapy, intenzivnější příběh+ level-desing, jenže se hnali za kvanitou, bohužel kvalita nikde, tak už to bývá.
            • nightborne
              Čéče, a jestli on v tom nebude ten problém, já třeba witchera nebral jako sandbox, pro mě to je příběhovka s otevřeným světem, kde si můžeš zpestřit hlavní linku nějakou postranní misí občas nebo gwentem... za svobodnej sandbox bych označil třeba já nevim, 7 Days to Die, ne zaklínače =).
            • já se snad bavím o berličkách? Bavím se o obsahu. Např. obsah pro lvl 30 není absolutně žádný, takže hra letěla z disku hned po dohrání kampaně, na rozdíl od ostatních sandboxů..
  • Zaklinac 3 - nejlepsi hra vsech dob.
    Skvely pribeh, atmosfera, velky zivy svet, skvely RPG system, uzasne postavy, moznosti volby, spousta vedlejsich ukolu, nadherna grafika a spousta dalsiho.... :-D
    • třetí nejlepší hra historie po bezkonkurenčním Trespasser a Daikataně....
      • Asi by se to melo omezit pouze na 1 zanr, tezko srovnavat strategii s RPG a ani pak to neni pravda. Subjektivne lepsi jsou: Planescape Torment, Baldur's Gate 2 +Throne Of Bhaal, Stiny nad Rivou, Ultima Underworld 2, Fallout 1
        • komu to cpeš?
  • fallanga
    Dohráno za 50 hodin. Na to, že říkali 10 je to slušný výsledek. Přál bych si trochu více místa pro Shani, ale jinak jsem s expanzí spokojen. Nemohu se dočkat té druhé.
    • navštiv pornostranky nebo si najdi holku, zaklínač je defakto p.rno ktere se maskuje jako hra
    • tak pokud jsi to měl 40 hodin zaplé, tak proč ne? *15*
      • asi to hrál na konzoli v 25 fps čili mu to trvalo dýl kvuli lagu
        • nebo mastíl brko pří západu, východu slunce, při dešti, při větru(takže pořád)
  • TheGGG
    Eště koment a jsme soudruzi na 500. No a to všechno jen proto, že parta haterů nedokáže přenést přes srdce, že na tomto světě žijí i lidé, které witcher baví. Cenzor samozřejmě nikde, ten jen hlídá, aby někdo neurazil óoo velký blizzard.

*7* *7*
    • co bys chtěl od cenzora, aby mazal kritiku a nechal jen žvásty fanboys? Nenech se vysmát *15* To by mohli smazat celé games,cz, jelikož games.cz=haters.cz. Navíc Witcher si hate zaslouží už kvůli fanatickým fanboys *15*
    • Presne tak. Ja jsem treba nikdy necekal, ze me bude jeste nejaka hra bavit vice nez Mafia a stalo se diky nasim sousedum. A zadna jina hra me nedostala ke kniham :-D
      • tak to je smutné, že hloupá hra tě dostala ke knihám.
        • Jasne trolliku :-P
    • nightborne
      Neurážej velký blizzard! *1*
      • TheGGG
        more like pissard.
        BTW: klidně mi dejte ban, stejně pojedu zítra ze školního netu. *3*
        • nightborne
          Ale no tak... takový nehezký hate! Styď se, hanba! Hanba!
  • proste dnešní generace nehrála stare dobre hry proto ani nevedí co to vlastne rpg je a jak ma vypadat. jejich pamet a herni historie saha nanejvyš do doby dragon age 2 lol. a tim bych tuto diskuzi uzavrel
    • To jsi úplně mimo. To je jako bys srovnával trabanta a zbrusu nové audi. Ten trabant byl ve své době možná dobré auto, na poměry v tehdejším Československu, ale kdo si do něj dnes sedne?
      • toto je uplně mimo argument, který vychází z mylného přesvědčení, že hratelnost = grafika a cutscény. RPG hry devolvují, tj. z hard-core kvalitních RPG her je trend k tomu dělat ty hry pro masy, což znamená, že dělat ty hry lehké, nekomplikované, bez výzvy.

už sis zahrála ten KOTOR nebo Jade Empire? Zkus to a pak dej vědět, jak se to srovnává s Witcherem nebo Dragon Age. Jsou to hry od Bioware, takže by se ti měly líbit. Dragon Age je totiž jen slabým odvarem těchto her. A to schválně uvádím hry, které pro tebe budou schůdné po grafické stránce.
        • Pro mě argument, že těžká hra = dobrá hra neobstojí. Abych se u hry bavila potřebuji pozitivní motivaci, být ve hře úspěšná a ne že budu měsíc rubat příšeru do zblbnutí, to je u mě frustrace ne zábava. Nejsem žádná masochistka. Ale chápu, že někdo je z těchto sebemrskačskejch her typu Dark Souls v extázi. U her si chci odpočinout, líbí se mi různé fantasy světy a mám ráda příběhové hry. Nejsem mistr v používání klávesnice, a dávám přednost jednoduchému ovládáním, takže u tebe jde možná zase o zjednodušování. Navíc dřív nebyly hry s otevřeným světem, takže člověk nepotřeboval nápovědu, kam má jít. Kdyby tě dnešní hry nenaváděly kam máš jít, tak bys mohl v takovém Zaklínačově světě hodiny bloumat a to za zábavu nepovažuji též. Takže ono to zjednodušování her má své opodstatnění. protože některé prostředky, které mohli fungovat u starých her, tím jak byly postaveny, u dnešních her narazí a zhorší hratelnost. Hry se vyvíjí a Zaklínač je toho důkazem. Dřív ve hrách nebyly ani zdaleka tak propracované postavy, a nebyly tak lidsky napsané. Sice nemám zkušenost se staršími hrami, ale vidím to v retroletsplayích, takže obrázek mám.
          • zahrej si alespoň ten KOTOR, to není HC hra, je docela lehká. Máš tam luxusní příběh a kvalitní romance, všechno na co jsi zvyklá z her od Bioware.
            • lokl ty máš asi halucinace
            • ach jo. Vy jste až moc mainstreamoví. Nemám nic proti mainstramu ale vy Virgi a GGG bože to je moc i na mě. Kotor 2 je samozřejmě daleko lepší hra než WItcher 3 a Dragon Age dohromady. Lepší RPG systém, lepší combat, lepší příběh atd. Kotor 1 je shitt.
            • Možná KOTOR je dobrá hra, posoudím až zahraji. Ale Zaklínač 3 je výjimečná hra, jasná hra roku 2015 a možná bezkonkurenční fantasy hra pro následujících několik let. CD RED chystá sice Cyberpunk, což nepochybně bude pecka, ale už to nebude středověká fantasy. Kdyby aspoň konečně přeložili do češtiny DAI. To mě hrozně žere, že už nebudou hry od Bioware v češtině. O to víc je pochopitelná moje láska k polákům.
            • TheGGG
              to už jen dojíždíte na nostalgii. pravda ale v KOTORU 2 byly pěkný animace, když se spolu dvě postavy měčovaly. Ne jak vevětšině her, kde do sebe jen sekaj bez duše, v kotoru byl občas vidět, jak někdo někoho vyblokuje atd.
            • SW je Star Wars (Hvězdné války), ale já si vůbec nemyslím, že je potřeba je znát nebo dokonce mít rád. KOTOR s filmovými Star Wars nemá prakticky nic společného.
            • nightborne
              Sigurney Weaver.
            • Co je to SW ?
            • zrovna kotory jsou asi hratelne i dnes, dvojku jsem hral asi pred 2 lety znova a slo to, ale podle me tam hodne sehraje to jestli clovek ma rad SW. Bez toho to nejspis nebude ono...proste svetelne mece jsou svetelne mece :)
            • @TheGGG
              to si nemyslím. Málokterou hru hrávám opakovaně, většinou si vezmu něco nového. KOTOR už jsem projel do konce 4x, naposled před dvěma rokama. A pokaždé je to stejně zábavné. Jednou za světlou stranu, pak za temnou. Jednou za Guardiana, pak za Consulara atd. Ta hra je prostě skvěle napsaná.
            • TheGGG
              jen jestli ty už nemluvíš z nostalgie. Hrát KOTOR v současné době poprvé, těžko bych z toho byl na větvy. Tenkrát dobrá hra, ale čas se posunul.
            • Na KOTOR se chystám, pak ti řeknu.
        • TheGGG
          jade empire lepší jak Dragon age hahahahahahahahaha, to je nějaký zlý vtip? V čem je prosimtě ta hra tak HC? A kde se vůbec vzala ta poblouzněná představa, že HC hra = dobrá hra? To jako kvalitní RPG podle retrojdů je jen to, které je těžké? KOTOR byl docela slušný, ale jade empire byl no, meh, kdyby to nebyla hra ve score, docela bych i litoval peněz. Jen to asijský prostředí bylo zajímavý, jinak průměr. Dobré rpg dělá víc příběh, lore, postavy, dialogy a cutsceny, než HC rozdělování bodíků do statistik. Což ani nebyl případ JE
          • neříkám že Jade Empire nebo KOTOR jsou HC. Podle toho co tu psala v minulosti jaké hry hraje, tak uvádím takové, jaké by se jí mohly líbit. Snažím se dokázat, že na věku her nezáleží. KOTOR je hra 15 let stará

Kdybych měl uvést příklad HC hry, tak bych uvedl Wizadry 8 - ale je mi jasné, že to ona hrát nebude.
            • wiz 7 byla až moc HC, málokdo se může pochlubit, že tu hru dohrál do konce a pokud ji někdo dohrál bez návodu, tak klobouk dolů. Wiz 8 je dnes určitě přístupnější
            • kdyz uz tak wiz7, w8 nebyly nic, moc obecne spis zklamani, protoze se kazdy tesil na nasledovnika w7 a to se nenaplnilo
    • TheGGG
      tak to už se zas můžeš vrátit zpátky do klece, když jsi diskuzi uzavřel.
  • ...pomaly 500 prispevkov ale clovek nenajde skoro ziaden ktory by sa tykal priamo Hearts of Stone...

Takze za mna:
    + pribeh - hlavny quest je originalny a putavy, pobavi (svadba), nove postavi su dobre napisane
    + obtiaznost - isla hore, obzvlast par situacii kde bojujete proti znacnej presile plus novy druh nepriatelov
    + pomer cena/pridana hodnota tohto DLC/datacu - 8eur, tu nie je co dodat. Komu sa pacil W3 nema nad cim vahat. Uz sa tesim na Blood and Wine...
    • Tohle tady nikoho nezajima, jak vidíš. Lidi se chteji dohadovat, presvedcovat jeden druhého o sve pravde a digitalne si prodlužovat pindiky (slecny prominou)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit