Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Vítejte u Neckbeards Breaking News, já jsem váš oblíbený moderátor TheGGG.
Ani po dvou dnech těžkých bojů na games.tiscali v provincii "Zaklínač 3 Srdce z kamene, diskuzní fórum" nedokážeme určit jednoznačného vítěze. Loajalisté a oddaní fanoušci zaklínače v čele s generálem Veskoslavem utrpěli v posledních střetech značné ztráty, ale své pozice si drží. Každopádně se zdá, že loajalisté, i nezávislí pozorovatelé jsou masivním odporem proti-zaklínačských separatistů více než překvapeni. Bratrovražedný boj mezi PC master race se ještě více rozhořel, když se obě znesvářené frakce nemohli dohodnout na správném zařazení Srdce z kamene. Loajalisté trvají na pojmu datadisk, kdežto separatisté proklamují termín DLC. Ničemu nepomohly ani lajkovací a dislajkovací nálety plukovníka Jacka, který do celé situace vnesl ještě více zmatku. Zatím je příliš brzy určit, jak se boje vyvinou, ale už teď je jisté, že vina padne na konzolové hráče. Představitele konzolové fronty, Admirála Hnisavce, se nám bohužel kontaktovat nepodařilo.
Tady TheGGG z NBN, zůstaňte s námi. -
-
Neverim vlastim ocim, GGG napsal vtipnej trolling! Snad se do konce zivota dockam druhyho..
-
Máš plus za zmínku o mne. *3*
-
nejtrapnejší koment nejen tyto diskuse ale asi posledni dekady
-
-
chápu, že maxiASS fík je trochu smutný, že tady v tom moři trollu, jeho ubohé pokusy někoho naštvat zcela zaniknou. Maxím chtěl být tsunami, ale je jen kapkou v moři.
„Buďte přísní sami k sobě a shovívaví k jiným a nebudete mít nepřátel“
-
-
Nečekal bych že to někdy řeknu, ale tohle se ti povedlo jen tam chybí sebevražední bojovníci Souls Boys.
-
Jinak k tomu dlc srdce ze sutru,prej se tam dost zvani,nez hraje.Mam v umyslu zakoupit,ale ty intivni atd.rozhovory me docela ser.a jsou vlezli.Chci zabijet prisery,a osvobozovat vesnice.Je toho tam dost?
-
-
to záleží na tvý definici slova dost. Witcher je prostě hra, která má hodně dialogů, cutscen a někam posouvá příběh. Když chceš jen kosit monstra a nezajímá tě story, jsou tu i jiné hry.
-
-
DS, DS2, BB, LoF
-
-
-
Tak tu zase máme tu málo vídanou situaci, kdy TheGGG napíše dobrej komentář. Šup tam s plusem, než to cenzor smázne.
-
-
tak GGG prosel pubertou vzasadě online na games, ted je mu uz drsnejch 15 a je snad uz bude klid
-
-
eště by mohl pubertou projít zbytek návštěvníků a bude tu třeba klid.
-
-
Dal si koko a měl silnou chvilku.
-
-
škoda že ty jsi tu ještě za své působení silnou chvilku neměl *15*
-
-
Ještě že je rozdvojení osobnosti léčitelné... aspon myslím *7*
-
-
-
-
-
Tak ona i redakce ve Fight Clubu se jednohlasně shodla, že je to PR, že ano? Takže Veskoslave? Redakci taky nevěříš?
-
-
A? Když se redakce shodne, tak je to něco směrodatného? Ta redakce, která tu nechává řádit cenzora, dala HOMAM 7/10 a v novém Levelu 8/10 a že je to skvělá kombinace III. dílu a předchozích dílů? Ta radakce, která odmítá řešit nefunkční prvek vlastního webu? To je jako něco směrodatného, že redakce řekne, že je to PR? *7* Myslel jsem, že jsi chytřejší. Já tomu klidně budu říkat Rozšíření a ne Datadisk, když tvá duše chytne klid...
-
-
co znamená to PR?
-
-
Public Relations, marketingový termín. Jedná se o budování vztahů s veřejností / zákazníky / okolím firmy / whatever. Různé tiskové prohlášení, společenské akce, sponzorování, zapůjčování produktů atd.
-
-
-
-
K této hře jsem nikdy nějak vyjadřoval. Dohrál jsem ji, to mluví za to, že to bude dobrá, jelikož většinu nedohraji, ale jasně si uvědomuji, že ta hra není na jedničku ani v jedné oblasti. Nemá to zázračný příběh, combat je průměrný, svoboda plnění mísi je daleko menší než v předcházejících dílech, A.I je o dost horší než ve dvojce atd. To je jedno, jako celek jsem si ji docela užil. Co mě tedy přinutilo se vyjádřit? Naprostá glorifikace CDP od nekritických hráčů, která přesáhla všechny mantinely, to co se rozjíždí okolo Witchera je až děsivé. Teď budu citovat zdejší komentář pana Stiga jako z Novinek.cz o skvělém ruském národu, který jako mi patříme do slovanských národu, který je bohem vyvolený.
"Tady není o čem, nejlepší příběhové RPG za poslední dobu. Jakékoliv nové úkoly a obsah je dar z nebes. Díky bratrům z polska máme hru, která se silně opírá o slovanské kořeny. V dnešní době plné germánských a asijských hnusů je to naprostý unikát. Ať žijou slovanské národy!"
Takže chlapče: Za prvé germánské tvorbě můžeme vůbec vděčit za nějaké fantasy, za nějaké Beowulfy, pozdějí Tolkiena apod. To že Sapkowski se inspiroval celou Evropou a pobral nápady, kde se dalo, to tě už asi nezajímá? Není to jen slovanské fantasy, je to i západní fantasy viz přebral rasy apod.
Za další bych tě chtěl upozornit, že CDP se navíc naprosto vzdálili tvé představě toho tvého vyvoleného "slovanského" fantasy, za které se tu tak hrdě biješ. CDP právě třetím dílem přehoupli přes ten most mezi knižní tvorbou a herní a dá se to definovat jako čistě "germánský hnus" dle tvých slov. Hodně barev, málo špíny, neukázaní války jaká je, vše je uklizené, čisté apod. Tohle je daleko horší než v těch "germánských hnusích", tohle bych spíš nazval nějakým naivním fantasy.
Chce to trochu pokory a inteligence při hodnocení her, i když jste třeba zapřísáhlí fanoušci hry. -
-
Ty se hlavně podívej, jestli nemáš nějaký Germánský hnus v trenýrkách.
Mimochodem o co jde v tom příspěvku? Mám v tom zmatek, mícháš mezi sebou své hodnocení hry, pak si stěžuješ na fanboye (nevím proč ti vadí, když sám říkáš, že ta hra je dobrá a navíc ji ani nekritizuješ a proto by ti tu neměli fanbojové oponovat). Pak tu provádíš přednášku o Germánské mytologii (wtf ? )
Co ti vadí? Že nebyla válka vykreslena realisticky? Ale vždyt ve hře žádná válka není proboha.
Děj se odehrává po tom, co Nilfgard obsadil Temerii a Redanie obsadila a drží Novigrad a Oxenfurt. Momentálně je to tedy trochu na mrtvém bodě a nic se neděje.
Ano schyluje se k dalšímu velkému střetnutí, ale momentálně je to na mrtvém bodě.
A co se týče té tvé slavné mytologie, tak je fuk, jestli je ta hra germánská, slovanská, mongolská nebo arabská. Lidem se líbí to, že svět je ve hře syrový, není tak dobře rozlišitelné dobro a zlo jako ve většině her. Postavy jsou prostě vykresleny realisticky a mají typické lidské rysy (prosto je to ve hře samý grázl a nikomu se nedá věřit). A třeba potvory se lidem líbí proto, že jsou prostě jiné a originální (ne jen dokola goblini, draci, kostlivci atd.) a každému je jedno, z jaké mytologie pochází či nepochází.
Vážně tu nechápu tu tvoji filozoficko-historickou přednášku. -
-
pod to co napsal pan hnus se klidne podepisu, ta fanaticka glorifikace CDP obvzlast ve slovanských zemich je nechutna. Zacina to připomínat mafii a pristup k ni ve stylu ..pivo, hokej..my jsme cesi haleluja.
-
-
Jenže ona glorifikace CDP má odůvodnění - oslavovat je za slovanskost je opravdu trochu zcestné a podivné, ale například za no-DRM přístup, DLC zdarma, nevnucování gog galaxy, ale i třeba maličkosti typu tištěného poděkování za koupi v krabičce s hrou - za to už si, podle mě, poklonu zaslouží =).
-
-
Nikdo jim nebere ze se snazej, ale ta uber hero aura co kolem nich lidi vytvarej je k zbliti. Pritom třeba takovej Egosoft tohle dela uz leta. davaj dlc zdarma, muzes si od nihc stahnou no steam exe soubor když si u nich zaragistrujes hru, vydavaj patche s novym obsahen zdarma, podporujou modifikace i oficilani cestou atd. A dela někdo kolem nich to co lidi kolem CDP? proste je to spis trapny co vytvari lidi kolem tech polaku. A pokud vim plno her co si koupis ma nekde podekovani, akorát ti to necpou na cervenym papire aby to nahodou někdo neprehlidnul..vazne..k zbliti.
-
-
Hele, určitě netvrdím, že jsou jediní, kdo to dělají, to vůbec. A jak říkáš, je rozhodně škoda, že ostatní firmy, které provozují stejnou praxi, ve světle reflektorů nejsou. K tomu by zřejmě potřebovaly nejdřív vydat tak velkoprofilovou hru, jakou W3 byl - smutné, ale je to tak.
-
-
-
-
Víš, že elfové či trpaslíci nejsou jenom v západní fantasy a mytologii?....
1. "Germánské" fantasy jsou například série o Trpaslících a rozhodně není špatná. Právě naopak. Beowulf je staroanglický epos, co má s Germány asi tolik společného, co poslední HOMAM s kvalitou. Germánskou mytologii napsal například Grimm a to Deutsche Mythologie. Ale ta se celkem liší od té anglické či severské, ze které Tolkien například čerpal. Tolkien samozřejmě čerpal z Prsten Nibelungův, která je ale uměle vytvořená a s germánskou mythologií nemá moc společného, protože je tam spousta věcí převzatích jako Valhalla či bůh bohů Woton, který vychází ze zobrazení a pověstí o Ódinovi. Původní německý mythologie tak, jak ji známe je uměle vytvořený pojem 19. století, kdy se snažili určit a obnovit zašlou slávu mrtvého náboženství a kultu okolo něj. Ale to už není germánské "fantasy a mytologie", ale dalo by se mluvit o moderní německé verzi z 19. století. Takže ano, Tolkien vychází z německé fantasy 19. století. Ale z Germány to nemá nic společného.
2. Porovnej si například Zaklínače 3 a DA:I. Tam jasně uvidíš rozdíl mezi západní a východní fantasy.
3. Skellige působí čistě? A nezobrazuje válku jako takovou? A ty tuny mrtvol u okolích bojišť, vypálené vesnice, příběhy o znásilnění atd. jsou asi růžovou pohádkou pro lesní elfy.
4. A.I rozhodně není horší jak u 2. dílu. Buďto si to blbě pamatuješ nebo si jej nehrál. A.I je prakticky shodná. Někdo bude argumentovat tím, že nepřítel stojí, když do něj střílíš kuší, ale 2. Zaklínač měl podobné lahůdky.
5. Svoboda plnění je menší? Proboha. Kde jsi to vzal? Z2 byl silně otevřený koridor, který ti dával minimální možnosti plnění. U Z3 kromě hlavní linie si to může plnit jak chceš. Od královraždy až po sbírání plánů na setovky.
"Když už se bavíš o inteligenci, tak prosím tě, neříkej, že Tolkien vděčí za své myšlenky a nápady Germánské mytologii. Tam se totiž trpaslíci a elfové moc nevyskytují. Na rozdíl od anglické, severské nebo slovanské mytologie." -
-
Veskoslave, co blbneš? Jasně, že Beowulf je germánská mytologie, stará angličtina byl germánský jazyk a angličtina je germánský jazyk - s příměsí keltských jazyků a francouzštiny. Tolkien studoval starou angličtinu - germánský jazyk, germánskou kulturu. Jestli umíš trochu jazyky, tak v angličtině máš hromady slov podobných, jako v němčině, anglické dny v týdnu se jmenují podle skandinávských bohů (Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday) - tisíce slov, house/Haus, home/Heim, way/Weg, finden/find, laugh/lachen, Kirche/church - prostě germánský jazyk.
A to o Prstenu Nibelungově je další blábol. Tolkien asi Wagnerovu tetralogii znal (tehdy se hodně hrála), ale jde o to, že Wagner i Tolkien vycházeli ze stejných pramenů - tj. jedné a druhé Eddy, Volsungů atd. Ale Prsten Nibelungův je politicko/filosofické podobenství - čili přesně to, co Tolkien nechtěl. Tolkien nevychází z nějaké "německé fantasy", on byl profesor přes středověkou literaturu.
Zaklínač (knihy i hry) je pro lidi, kteří o evropské kultuře něco vědí - ale pro ostatní je samozřejmě Zaklínač dobrá příležitost se něco dozvědět. A v některých případech je to věru potřeba. -
tvoje neznalosti jsou šílené. Jsi hlupák pane. Tolkien si inspiroval germánským okruhem viz Siegfried nebo Nibelungové. Sám jsem četl od něho legendu o Sigurdovi a Gudrún.
Dále: Zaklínač 2 je daleko svobodnější při plnění questů, nejsi odkázan na koridor červených stop, proto je W2 daleko svobodnější hra po mě.
A.I je ve trojce rozbité. Konec
"Když už se bavíš o inteligenci, tak prosím tě, neříkej, že Tolkien vděčí za své myšlenky a nápady Germánské mytologii. Tam se totiž trpaslíci a elfové moc nevyskytují. Na rozdíl od anglické, severské nebo slovanské mytologie."
Když vidím tohle, končím s diskuzí. Pá. -
-
1. Proboha co máš neustále s těmi Germány....O nic je naprosté minimum informací, včetně pověstí a legend! Všechno je to uměle vytvořené v 19. století! Si asi myslíš, že Germán=Němec....
2. Jaká volnost proboha je v Z2? Můžeš mi to osvětlit?! Mimochodem lovení v lese a sběr v lese jsou v Z2 naprostá "lahůdka", obzvlášť když ti blbne mapa.
3. A.I je rozbité? Konec? Odpověď hodná giganta.
A ty nechceš vést diskuzi. Ty si prostě pleteš germánskou mytologii a mytologii, uměle vytvořenou v 19. století. Je to to samé jako Pověsti české. Mají nějaký základ, ale zbytek je vycucaný z prstu. Ty jsi nepřišel diskutovat, ty jsi přišel napsat, že ty máš pravdu a je ti jedno, co na to ostatní. To není diskuze. -
-
Nebudu na tebe plýtvat svými silami, stejně to nemá cenu. Pokud máš možnost, sežeň si Legendu o Sigurdovi a Gudrún. Tolkien tam má předmluvu o starší Edde, čili o germánských národech a i samostatných mýtech...Sbohem....
-
-
Opět, o které Germanii se bavíš? Malé? Velké? A pokud o Malé, máš na mysli jižní, či severní? Nebo snad bereš Germanii jako celek? Pokud ano, tak rozhodně nesahala "až k Dánsku", protože to byl právě směr, odkud pár set let před Kristem germánské kmeny začaly osidlovat evropu. Od Skandinávie. A z tý doby moc pověstí vážně nemáme.
Jak říkám, stojí to a padá na definici pojmů. Kdo je Germán? Co je germánská pověst? Germanii jaké historické doby řešíme? Jenže tvým argumentem, zdá se, jsou pouze osobní útoky. Škoda. -
"Tedy, pokud za "germánské pověsti" považujeme mýty pouze na území Germanie, tak jich 1) opravdu moc nemáme a 2) Tolkienovi jako inspirace spíše nesloužily, a pravdu má Vesko"
Zase špatné. Germánie sahala až k Dánsku, takže těch materiálů je dost. Už po desáté tu napíši, že Tolkien se inspiroval jak Severními Germány, tak jižnějším(i pro tvoje dobro). Píseň o Nibelunzích je toho jasný důkaz.
Že jsi začal reagovat naprosto zcestně a mimo téma a diskutuješ o hře, i když jsme se tady o tom nebavili, je tvůj problém, máš na to právo, bohužel ze sebe děláš jen dalšího Veskoslava, já jsem na to pouze tvoji přechytralou maličkost upozornil. -
Proč bych nemohl, mám to zakázáno? Debata je vyhrazena pouze pro dva, ostatní musí sledovat? Takhle veřejná fóra nefungují, bohužel *3*.
Přidal jsem svůj názor na "germánskost" herního Zaklínače, což bylo téma na začátku vaší naprosto zbytečný hádky. Okamžitě jsem se setkal s opět zcela zbytečným konfrontačním tónem. Pokud máš pocit, že automatická agrese dodává tvým příspěvkům jakýkoliv druh váhy, jsi bohužel na omylu.
Nicméně, k tématu - inspirace pro Tolkiena je ze značné části v severské mytologii. Že seveřané vůbec nejsou Germáni by se snad ani nikdo tvrdit neodvažoval - mají jasné germánské kořeny, ačkoliv se na ně může později pohlížet jako na samostatný národ. To ovšem pouze v případě, že za "Germána" považujeme jen a pouze obyvatele Germanie. Což, řekl bych, je to, kde je zakopanej pes hádky.
Tedy, pokud za "germánské pověsti" považujeme mýty pouze na území Germanie, tak jich 1) opravdu moc nemáme a 2) Tolkienovi jako inspirace spíše nesloužily, a pravdu má Vesko. Pokud za "germánské pověsti" považujeme pověsti všech národů s germánskými kořeny, pak máš pravdu ty. To byla celá moje pointa, hádka stojí a padá na definici pojmu, klasicky =). -
nehraj chytrého panebože. Ty se bavíš o hře? Dobře! Tak proč se pleteš do debaty, když se bavíš o hře, čili úplně o něčem jiném než já?
Když už jsme u toho. Mistr Stig si myslí o všem germánském, že je hnus, pochybuji, že si uvědomuje, že Skellige je germánský a pochybuji dle debaty, že si to uvědomuje Veskoslav. -
Ty se klidně bav o inspiraci pro Tolkiena, já řešil hru, u níž tahle diskuze je ;). Skellige je evidentní parafrází Skandinávie, bylo by trochu zvláštní, kdyby germánské nebylo, nemyslíš =)?
Kontinent nicméně působí velice středoevropsky. -
my se bavíme o historii, o legendách, o Nibelunzích, O Sigurdovi, o inspiraci pro Tolkiena. Tady je naprosto potřeba bavit se o germánech. Za druhé Witcher je hodně germánský. Celý Skellige je germánské. Tažke se hošani proberte..
-
A je vám jasný, mimochodem, že celá hádka je v podstatě jenom kvůli definici pojmu "Germán"? Seveřané, Normani i Anglosasové mají všichni germánské kořeny, ale někdo je radši nenazývá Germány, i když by teoreticky mohl, a preferuje podrobnější klasifikaci, zatímco jiný je hromadně nazve Germány... a oba mají pravdu, jen tak mimochodem.
A když už jsme u toho, to negermánské vyznění W3 bych spíš hledal v celkové stylizaci reálií a samozřejmě také vizuální podobě krajiny a architektury, nikoliv v drobných detailech, protože tam se jisté nejednoznačnosti zřejmě vyhnout nelze... což je samozřejmě pouze můj názor =). -
už to zabal, už se mně do tebe nechce ani kopat. Prostě přiznej, že jsi neznalý ignorant. Tady to nezachráníš. Angličani a Skotové jsou přímí potomci germánských národů stejně tak seveřané.Tady není důvod o tom vést diskuzi. OK?
-
Říct Britovi, že je Germán, rozmlátí ti držku. Britové mají germánské předky, zejména Angličané. Ale to z nich nedělá Germány proboha.... *7*
-
Ty jsi snad praštěný palicí po hlavě. Samozřejmě že ano. Co tak se kouknout na wiki a na germánské národy?
-
Takže Britové jsou Germáni, protože mluví západogermánskou větví jazyků? Fajn vědět.
-
a koukl jsem do knihy. Ten rozbor o Eddě je přímo samozřejmě od samotného J.R.R.Tolkiena. Takže proč hlupáku diskutuješ o problému, o kterým nic nevíš?
-
ty hlupáku a jakým jazykem asi mluvili na severu? Ano, přestav si germánským *15* Takže Legenda o Sigurdovi je germánská. Chápeš ty IQ nulo? Ty víš absolutní hovnooo, jen máš otevřenou wiki a kopíruješ naprosté nesmysly, o kterých se ani nebavím.
-
A víš, že to vychází ze Ságy o Vølsunzích? A to je staroislandské dílo z roku cca 1400 n.l. To opět vychází z Edda, což je staroisladská sbírka pověstí, která se inspirovala severskou mytologií. Kde máš ty Germány, to by mě fakt zajímalo. Nejsem hlupák, co nečte a můžeš napsat kdejakou kravinu a myslet si, že jsi na herním fóru, tady to nikdo nebude vědět. Mimochodem to, co tam je jako předmluva, tak je předmluva Christophera Tolkiena, jeho syna. A o něm se ví, že si často rád upravil věci svého otce.
-
-
-
-
-
Ocividne jsi nepochopil jak se opira o slovanske koreny. Neni to ani grafikou a ani elfy a trpasliky. Jsi jen rozhorceny z toho ze jsem napsal germansky hnus. Co treba nazvy runovych kamenu podle slovanskych bohu? Co treba potvory ze slovanskeho folkloru? Mohl bych pokracovat ale nema cenu se bavit s ocividnym germanofilem.
-
-
Tak za prvé bych tě chtěl upozornit, že když tam dáš názvy a postavy, tak to neznamená, že je to dle předlohy. Tohle je přesně případ Witchera. Sapkowski si sice inspiroval západními fantasy, ale nespal to jako Tolkien jako High fantasy, ale jako Low Fantasy. CDP to bohužel nepochopili a z Low udělali High. I když si myslíš, že tam zabíjíš slovanské bestie a tím pádem hraješ slovanské fantasy, opak je pravdou, hraješ "germánský hnus".
-
-
Mas to tady tezky, fanboys Zaklinace sou nejfanatictejsi ze vsech. Mas pravdu ale to tady nikdo neprijme, fanatci si pojedou to svoje.
Me asi na Zaklinaci nejvic vadi jak je hra proti dvojce lehka, i na nejtezsi obtiznost ses zhruba od levelu 10 nesmrtelne. -
-
dovolim si nesuhlasit co sa tyka obtiaznosti - W2 som presiel 4x vratane Dark obtiaznosti a je pre mna lahsi nez W3 - akonahle sa clovek naucil spravne pozuvat kotule bol za vodou. W3 nie je bohvieako tazka hra ale par protivnikov da pekne potrapit - hlavne v tomto dataci
-
-
-
-
-
Nemají Poláci trochu mezery v timeline nebo proč Shani vypadá na 40? Hra se odehrává asi pět let po sáze, kde Shani byla hodně mladičká medička takže kolem 18 let, v téhle hře by ji nemělo být ani 25.
-
-
Přesně tak, její mušlička byla ještě v mlíčku :)
-
Ty jsi asi nikdy neviděl 40 letou ženskou *1*
-
Ve hře vypadá pěkně;)
-
-
to je nejbliž co se kdy k pekne žene dostaneš *3*
-
-
už ti tatík koupil tu z4 jak ses tu kdysi chlubil? :D tak tu přestaň oxidovat a běž to rovnou napálit někam do sloupu ať je na světe o jednoho d****a míň
-
-
-
-
Mě baví jak někteří mají tolik elánu a času se hádat kvůli úplne pi**vině ať už z jedné nebo druhé strany. To opravdu nemáte na práci či zábavu nic lepšího?
-
-
A divíš se?Vždyť tady chodí povětšinou děti školního věku a ty kromě školy nemají většinou žádné povinnosti a málo které chodí do práce ,tak mají celý den na to, aby se ve zdejších diskuzích mentálně vyzvracely.
-
-
tak třeba takovej flash tvrdí že je mu přes 30 a přitom neni schopnej dát dohromady jednu rozumnou větu, věk asi nebude všechno
-
-
Hele nebud drzej spratku *1*
-
-
Jsem ve třeťáku na střední a tyhle potřeby nemám. Jenom mě nas*alo tvoje bagatelizovaní.
-
-
-
Já jsem absolutně spokojený. Za málo peněz - hodně muziky.
-
cekam, ze za chvili se objevi Drizzt a zacne pronaset, jak ho hra po 100 hodinach stravenych ve hre nebavila a ze se jedna o hru, ktera nepatri ani mezi 10 nejlepsich RPG. *5*
-
Jen tak abych taky napsal něco rozumnýho. Witcher 3 mě baví a to hodně. Platonicky jsem se zamiloval do jezdců divokýho honu (awesome badass zbroje a masky) a i když jsem zatím ve hře strávil asi jen 35 hodin, musím říct, že to je rozhodně výborná hra. Lidi tu brblaj, že W3 není žádná výzva, pfff IMAO by měl být geralt ještě silnější, protože je fakt divný, když se postava s tak badass reputací musí půl hodiny šmidlit s nějakým redneckem s vidlama. Když jde o RPG, kde se hraje za nějakýho no name mamlase co musí zachránit svět, nemám nic proti tomu, že ze začátku jen pižlám krysy a pavouky. Toto je ale vážení Geralt Bílej Vlk a tak by mu kurňa pár vlků nemělo zatápět. V tomto se prostě ten HC feeling co někteří lidi potřebujou ke svý seberealizaci musí odklidit do ústraní.
Jinak hraju na xone, hrál jsem i PS4 verzi, grafika prostě neuvěřitelá, člověk občas je kouká do dálky a nechápe proč eště vůbec chodit ven. Chyby naštěstí žádný. Jak říkám, eště sem W3 ani nedohrál (zdaleka), ale mohou říct, že to je peckoidní hra. Soubojovej systém sice mohl být lepší, ale alespoň geralt při krytí různě hejbe z mečem a nestojí v nějaké statické obrané póze. Eště by snad některé animačky zasloužili vylepšit, protože prostě vedle japonskejch her tady ty cutsceny nejsou vždycky stoprocentní. Jinak ale zatím 9/10 -
-
GGG, ty se překonáváš! Takhle dlouhej text a nikoho neuráží! *1*
Ale vážně, musím říct, že je to jeden z nejrozumnějších příspěvků tady... -
-
Taky nechápu, co mu udělali, GGG napsal příspěvek, se kterým se dá dokonce souhlasit! Nová doba!
-
-
slyšel jsem že na xboxu to jede 25 fps, jinak je to hra pro lidi jako ty
-
-
předpokládám, že hra pro lidi jako ty je simulátor řízení trolejbusu, kde můžeš nafukovat své ego hardcore učením stovky různých klávesových kombinací
-
-
-
Abych zapadl do úrovně zdejší debaty a výkřiků. Tak napiši jednu věc:
Ho(!)no.
Děkuji za pozornost. -
Přidám také svoji kapku do "rozvášněné" diskuse co se tu semlela :D ... záměrně ne jako reakci, protože threadů se stejnou "hádkou" je tu víc. A záměrně se vyhnu škatulkovám zmíněných pojmů.
Ať už stažitelnému obsahu budeme říkat jakkoliv.
Myslím, že jak to dělá CDP Red u Witchera, nebo From Soft u svých her, tak bych byl i spokojen kdyby to dělali všichni, U Witchera dali všechny drobné blbiny (reskiny, nové účesy, nové questy) zdarma, a pak rozšíření s obsahem na X hodin za lidovou cenu. Nebo u her od From Software bývá většinou jedno (nebo malý počet - 3 u Dark Souls 2) podobně rozsáhlých rozšíření a žádný "balast" okolo. Nemám nejmenší problém si takové rozšíření koupit.
Oproti tomu, jak to dělají jiní vydavatelé, viz třebas zmíněné prameny, kde každý stažitelný obsah byl poměrně drahý a dost z nich mělo hodnotu 0 .... jako třebas "Witch Hunt" atd. Jistě, Awakening byl kvalitní stažitelný obsah, ale v úplně jiné cenové kategorii - porovnaje 30h za 40 doláčů vs cca 10h za 10 doláčů, dá se tak říct že poměrově cena za čas si tyhle stažitelné obsahy nemají moc co vytýkat.Věršinou si všichni nechají zaplatit "bobek" zlatem, jako třebas ždímačka u posledního Mortal Kombatu, kde chtějí cca +/- 150 kč za reskin postavy atp, nemluvě o těch kde se dá opakovaně dokupovat balíčky nějaké virtuální měny díky které se dá urychlit přístup k věcem které se dají otevřít hraním ... a to u AAA her s vysokou počáteční cenovkou, z toho je mi úplně šoufl ... mrkám na vás ... nový Metal Geare a Destiny. Tak by se dalo pokračovat dál ...
Ve světle těchto "počinů" je stažitelný obsah jako je Heart of Stone ještě jeden z toho mála dobrých stažitelných obsahů. -
-
Destiny ne. Tam je speciální měna tejden a slouží pouze k nákupu emotů. Nic urychlovat nebude a nebude dávat žádnou výbavu.
-