Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Z prvních tří hodin hraní jsem asi 2 a půl hodiny sledoval enginové animace, to je opravdu extrémní zábava a vrchol vývojářského umu. Bože ať se vrátí časy Might and Magic VI.
-
-
MM6 jsem nedávno nainstaloval na svůj netbook a hra tam překvapije jede zcela krásně. Ne že bych to chtěl hrát, spíš jsem jen chtěl vyzkoušet, jestli tam bude fungovat.
Na MM6 mám krásné vzpomínky, bylo to jedno z prvních pořádných RPG, co jsem v životě hrál (koupil jsem si ho na CD ve Score) - obrovský svět, měsíc denního paření, než jsem hru dohrál, vlkodlaci, draci, krogani. A nejlepší byl ten Easter Egg na konci. V poušti byla budova obklopení snad padesáti těmi nejtěžšími draky. Když je člověk po hodinách práci jednoho podruhém zabil, tak v té budově byly myslím kanceláře vyvojářů :-)
Těžko říct, jak by se mi hra líbila dnes. -
v tom DLC je více cutscén než gameplaye... 9/10 *15*
-
-
to je i v každém dílu Metal Gearu, a taky to jsou Top hry... ;)
-
-
Metal Gear měl aspoň vždy vychytanou tu stealth složku, to se nedá říct o combatu a RPG složce Witchera. Bohužel, pořád to není dodělané. To se nebavím o nepoužitelném lootu, inventáři apod.
-
-
-
-
Běží vám někomu nexus?
-
Kumpán? Opravdu? http://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?hledej=Hledat&heslo=kump%C3%A1n&sti=EMPTY&where=full_text&hsubstr=no To tam opravdu nemáte někoho, kdo to po vás alespoň jednou přečte?
-
-
Jenže on to kumpán doopravdy je, víc než padouch. Svým způsobem... nechci spoilovat.
-
-
*3*
-
No hlavně, bossové fakt dali zahulit na tu vyšší obtížnost. Příběhově opět špica, jak se říká. Postavy neobyklé a opět jsem nepřeskakoval rozhovory, jak je u některých konkurenčních her zvykem. Pochválit opět musím dabing (hraji v té polské verzi, ale věřím, že i anglický bude stejně dobrý) Za tu cenu maximální spokojenost. A ty karty, co k tomu byly, tak návykovka:)
A dvojice Drizz a Flash. No divil bych se kdyby se tady ti dva neukázali. Článek o Z3=100% účast těchto dvou. Jeden šílený milovník Skyrimu a druhý Drizz? Jeho chorobná potřeba neustále dokola "řvát", jak je Zaklínač 3 nudný a hloupý už dosáhla stupně Jack verze 2.0. Ostatně člověk, co hraje 100 hodin hru, která je dle jeho slov nudná, tak to je hodně na palici. Lidi, pochopte, že prostě jste v menšině ohledně Z3 a ani klikfest nefunkčního systému +- Vám v tom nepomůže a neutvrdí, že nejste menšina, co se týče názoru na Z3. Od recenzí až po hráče, tak to všechno je proti Vám. Smiřte se s tím a nelozte neustále někam, kde Vás to očividně naprosto nebaví. Hrejte si Skyrim či něco jiného. A zbylým 90% lidí, kteří Z3 považují za skvělou hru, dejte už pokoj s tím omýláním Vašich "názorů".
P.S: A stejně jsem ji přejel jak parní válec, protože jsem musel srovnat, která má nejhezčí prsa *1* -
-
Stve te to hodne ze někdo ma jinej názor? Navíc ja nikdy o W3 nerekl ze to je spatna hra, docela me bavila, ale ma svoje mouchy které me dost vadily, proste je dokazu priznat a nestavim si vzdusne zamky zpoza růžových brejli. Skutecne bys tomu dal 10/10? Zamysli se a uvidíš ze nedal. Skutecne jsi po 100 hodinách hry nadsene prolezal každý kout hry? Nadsene sbiral všechno to harampadi k nicemu, nebo jsi se uz ani nekoukal co jsi kde nasel protože to bylo jedno? Byl jsi nadsen když jsi narazil na úkol pro lvl 6 když uz jsi mel level 18? mel jsi radost když ti z bosse vypadl mec který byl o 50% horsi nez mec co uz mas 20 hodin hrani? Nebo mas na tech růžových brejlich tak tlusty skla ze to nevidíš?
Ten svet co ma W3 je sice moc peknej, ale ta hra ho vůbec nepotrebuje, krome otazniku se v nem nic nedeje, nemá vůbec zadnej smysl se jit podivat třeba tamhle na louku u vody protože tam krome topivcu nic zajímavého nebude, jen krasna kulisa.
No..stacilo..proste polaci se mají ještě hodne co ucit.
PS: Skyrim mam rad, ale rozhodne ho nepovazuju za nejlepší hru na svete..tohle místo patri uplne jiné hre:) -
-
Reakce přímo k tomu, co napsal Flash. Pouze k tomuto jednomu postu a k ničemu dalšímu. Například já, když jsem tu hru hrál poprvé a podruhé, prolézal jsem každý kout a každé zákoutí a bral jsem fakt všechen odpad, rozbíjel na materiál a craftil a užíval si ty možnosti, které jsou na dnešní hry naddimenzované. Byl jsem rád Zaklínač, užíval jsem si každý boj, na předposlední obtížnost to občas i pěkně bolelo,........ prostě jsem nad tím napoprvé strávil asi 160 hodin hraní. Na podruhé asi 110 hodin a na po třetí asi 80. Na počtvrté jsem nepřešel přes úvodní lokaci, na pátý pokus jsem došel do hospody a teď to hraju znova a už jsem splnil misi s trpaslíkem - minulá týden a od té doby jsem to nepustil. Tak a teď proč to píšu tak zdlouhavě...? Protože máš víceméně pravdu co se chyb ve hře týče, prakticky vše co jsi v tomto postu popsal tam opravdu je a prakticky je to všechno tak zbytečné, jak píšeš, jenže i tak je to hra, která prostě nemá konkurenci a to podotýkám, že na Skyrimu mám aktuálně 1673 odehraných hodin!! A taky je fakt, že někomu prostě zrovna tyto nedostatky na poprvé a třeba na podruhé nebo po třetí prostě vadit nemusí a zkrátka si jen užívá to, že je zaklínač a že ty všechny lowlevel úkoly a lowlevel questy prostě našel, zatímco jiní ne. Takže ano, i přes chyby, které jsi popsal a s kterými souhlasím, dal bych 10/10 i dnes
-
-
Ja bych mu dal 8/10. A mimochodem jsi to napsal pekne, jsem rad ze ti nemusim odpovídat ve stylu hodpodske rvacky:)
Pro Vesku - myslim ze nebudu daleko od pravdy když reknu ze je realna sance ze budu starsi nez tvůj otec, takze bez s tema kacerama nekam a bud rad ze mi nemusíš vykat :)
-
-
Proč kecáš? Svět je mnohem živější než v mrtvém Skyrimu...Mám ti připomenou diskuzi, kdy sis pomalu cvrnkal do gatí ohledně "živého" světa ve Skyrimu? Ty jsi známý tím, jak neustále máš potřebu v každé diskuzi neustále mlít o tom, jak si Zaklínač 3 nezalouží, jak se mají učit atd. Stále dokola a dokola už od vydání. Ty nejsi pokažený gramofon, ty jsi hloupý walkman, co má zatavenou pásku v přehrávání.
A růžové brýle máš ty. A na zaklínače sis pro jistotu vzal brýle, kde je tak černé sklo, že i černá díra se stydí před jejich čerností.....Prostě nikoho nezajímají ty tvoje hlody, které už píšeš po 1589594864684168546846...Pořád dokola to samé.
Mimochodem sám si mlel něco o tom, že si u Skyrimu obhájíš 10/10. Jo, takže pár důvodů, proč to tak nikdy nebude:1. Tvé činy nikdy neovlivní tvé okolí. Je jedno, jak se chováš, jak rozhoduješ v úkolech. Skyrim má dvě linie, které jsou silně koridorové. Příběh je mnohem debilnější než v Z3, tam je jenom jsi vyvolený, pobij draky, zachraň svět. Klišé jako pra*e. To je první mínus, kdy Skyrim nemůže dosta 10/10. Už jenom tak důležité rozhodnuté Bouřné hávy vs Císařství a naprosto to nemá vliv na hru jako takovou....
2. Hra byla zabugovanější než Z3 a MGS V dohromady. Některé bugy nejsou opravené doteď.
3. Stěžuješ si na systém lootu ve hře Zaklínač 3. Skyrim je 100krát horší. Tam najít něco použitelného, to dřív se naučí Ježíš měnit vodu v pivo.
4. Nudné, stále dokola se opakující úkoly, kdy i ty v Z3 vypadají oproti tomu jako sbírka pořádné fantasy.
5. Debilní systém kouzel, debilní systém inventáře, debilní systém vedlejších úkolů; Pokud tě tedy budu parafrázovat, tak Skyrim kromě objevování stále dokola stejných lokací, stejných nepřátel, tak mapa je prázdná a města mrtvá. Jo hlavní město a je tam slovy 50 NPC, které opakují stále dokola naučené fráze. Ale ty samozřejmě budeš mlít něco o živém městě, událostech, co ovlivňují okolí a jiné bla bla kecy ala Skyrim 10/10 a já si to obhájím. Takže je fakt směšné, jak tu meleš něco o růžovkách na očích, když ty sis je pro změnu zalil do betonu a natřel na růžovo. -
-
*7*
Tvoje herni neznalost a snaha tvarit se tomu tak není je dojemna. -
-
Já hrál hry, když jsi ještě tahal kačera či se flákal na houbách....Mám prakticky všechny významnější RPG dohrané a projeté. Od prvních Baldur až po DA:I, který jsem dojel minulý měsíc.
Ty jsi evidentně tak zaslepený, že kdyby se vedle tebe postavil slepý člověk, tak by zvolala aleluja, já vidím.... -
A taky je vtipny ze k tomu abys obhajil W3 potrebujes porovnávat se Skyrimem. Vsimni si ze ja ho do toho vůbec nemotam, proste se mas ještě hodne co o hrach ucit:)
-
-
-
-
-
Jd to dobra hra,a fakt z hezkou grafikou,nektere ukoli me bavili,nektere mi prijdou zbytecne.A bavi me to vic nez gta5.Ale,ale ty bugy.A soubojovi sistem?K bloodborne je to dlouha cesta,kord kdyz mam lv.34,a jdou po me zbojnici z lv7,souboj jak.... *1* .Ty souboje bych udal jak v god of war3,Aspon jsem to tak cekal s tema carodejnicema.
-
-
Skyrim nebo i Witcher 3 mají naprosto polámané a nefunkční herní mechaniky pokud jde o levelování. Skyrim nepředstavuje absolutně žádnou výzvu, protože půl hodiny po začátku hry člověk zabije draka a sežere jeho duši, a co jako? Witcher 3 je lehký i na nejtěžší obtížnost jakmile člověk dosáhne lvl 15.
Je prostě fascinující, jak nikdo není schopen udělat lepší hru než byl Gothic 1 nebo 2 z roku 2001. Člověk tam začal jako nejmenší otloukánek, kterého hodili dolů do trestanecké kolonie, každý mu tam rozbil hubu a ještě musel platil jiným vězňům za ochranu. A pak se člověk postupně vypracovával a stoupal v potravním řetězci, až byl na konci hry na vrcholu potravního řetěžce. Bylo ohromné uspokojení z toho pak rozbít hubu všem těm, co člověka předtím šikanovali. Ta hra měla pocit z dosažení (tj. člověk se musel snažit, aby něčeho dosáhl). Tento pocit zcela chyběl ve Skyrimu a z větší části chyběl i ve Witcherovi. A souboje a levelování nejsou zdaleka jediná věc, kterou dělal Gothic 1 líp - viz ekonomie, alchymie, progrese příběhu atd.
RPG hry degenerují. -
-
Nebo degenerujeme my. Docela dobře si umim představit ze kdybych W3 hral jako jednu z prvních her v zivote bude z ni celej pryc.
jinak k tomu prikladu s Gothicem, ono je to tak ze lidi nechteji byt ve hre nuzaci a otloukanci, chteji byt statcni rytiri v blyskave zbroji co vse zabiji pohledem, je to smutny ale je to tak. Něco jako..mamiinkoo oni me furt zabijej ..a vypadam jak trhan..a ten svet je moc velky a nevim kam jit..a vůbec, koukam ze mi propdla noha skrz texturu a bezi to jen 30 fps..pujdu to hejtnout na forum a smazu to..je to srracka..
-
-
-
Tak podívejte, milé děti. Zaklínač 3 je dobrá hra. Ba půjdu tak daleko, že napíšu, že vzhledem k mizerné konkurenci jako Dragon Age, Risen atd. převyšuje ty ostatní. Ale skvělá hra to není ani omylem. Jednat to už ani není RPG, ale spíš konzolová arkáda s prvky RPG, druhak má spoustu nedostatků, které jsem v minulosti popsal já a najdete je vypsané i v diskuzi. Když k tomu připočtu hype, který začíná otravovat a zástup fanatických (převážně konzolových) ovcí, které jsou schopny napsat do diskuze neuvěřitelné blbosti, začíná v mých očích tahle hra pomalu klesat na hodnotě.
-
-
Milý Hacendado máš pravdu, že Zaklínač je dobrá hra, a vzhledem k opravdu velmi vysoké konkurenci v podobě DAI je jasné, že není jen dobrá, ale vynikající, protože je lepší. Myslím, že v tuto chvíli musí být každému jasné, jaká hra vyhraje hru roku 2015. Slovo konzole používáš jako urážku, což svědčí o tom, že byť bych u tebe viděla nějaký potenciál (přeci jen jsi schopen poznat dobrou hru), nakonec máš tendenci upadat do stereotypních povrchových hodnocení. A tak ti dám radu. Před tím, než sem napíšeš nějaké moudro, jdi se trochu napást, abys nepsal blbosti z hladu.
-
-
*1* Milá Virgi, Tvá reakce mě pobavila, takže jsem Ti dal souhlasný bod, ovšem nemohu souhlasit s obsahem, natož se závěrečnou radou. Zaklínač 3 opravdu není vynikající hra, do té má daleko. Je to možná nadprůměrná arkáda, avšak jen průměrné RPG.
-
-
super a muzeme zacit odznova :)
-
-
Však jo, Games bude mít větší příjem za reklamu *1* To by nás mělo hřát u srdce. Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.
-
-