Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Jen tak abych taky napsal něco rozumnýho. Witcher 3 mě baví a to hodně. Platonicky jsem se zamiloval do jezdců divokýho honu (awesome badass zbroje a masky) a i když jsem zatím ve hře strávil asi jen 35 hodin, musím říct, že to je rozhodně výborná hra. Lidi tu brblaj, že W3 není žádná výzva, pfff IMAO by měl být geralt ještě silnější, protože je fakt divný, když se postava s tak badass reputací musí půl hodiny šmidlit s nějakým redneckem s vidlama. Když jde o RPG, kde se hraje za nějakýho no name mamlase co musí zachránit svět, nemám nic proti tomu, že ze začátku jen pižlám krysy a pavouky. Toto je ale vážení Geralt Bílej Vlk a tak by mu kurňa pár vlků nemělo zatápět. V tomto se prostě ten HC feeling co někteří lidi potřebujou ke svý seberealizaci musí odklidit do ústraní.
Jinak hraju na xone, hrál jsem i PS4 verzi, grafika prostě neuvěřitelá, člověk občas je kouká do dálky a nechápe proč eště vůbec chodit ven. Chyby naštěstí žádný. Jak říkám, eště sem W3 ani nedohrál (zdaleka), ale mohou říct, že to je peckoidní hra. Soubojovej systém sice mohl být lepší, ale alespoň geralt při krytí různě hejbe z mečem a nestojí v nějaké statické obrané póze. Eště by snad některé animačky zasloužili vylepšit, protože prostě vedle japonskejch her tady ty cutsceny nejsou vždycky stoprocentní. Jinak ale zatím 9/10 -
-
GGG, ty se překonáváš! Takhle dlouhej text a nikoho neuráží! *1*
Ale vážně, musím říct, že je to jeden z nejrozumnějších příspěvků tady... -
-
Taky nechápu, co mu udělali, GGG napsal příspěvek, se kterým se dá dokonce souhlasit! Nová doba!
-
-
slyšel jsem že na xboxu to jede 25 fps, jinak je to hra pro lidi jako ty
-
-
předpokládám, že hra pro lidi jako ty je simulátor řízení trolejbusu, kde můžeš nafukovat své ego hardcore učením stovky různých klávesových kombinací
-
-
-
Srdce z kamene je parádní. předčilo mé očekávání. Má excelentní příběh, obtížnost šla trochu nahoru, zatím se mi nepodařilo zabít toho správce, tak budu muset asi trochu vylevelovat. Jinak na PC jsem se nesetkala za celou dobu s žádným bugem, tak to bude spíš problém konzolí. Prostě poláci opět nezklamali.
-
-
neni potřeba na něj levelovat, jen to chce správnou taktiku... nesmíš se od něj nechat zasáhnout, tím se uzdravuje, útoky provadí vždy v konkretním pořadí, takže neni problém se naučit uskakovat... vždy je tam krátké okno, při kterém mu lze zasadit až dva údery, při správném načasování... taky je potřeba ničit duchy, které si přivolává, aby z nich také načerpal zdraví...
jednoduše - hlavní je nenechat ho uzdravovat :D -
-
dík za radu *4*
-
-
-
Jd to dobra hra,a fakt z hezkou grafikou,nektere ukoli me bavili,nektere mi prijdou zbytecne.A bavi me to vic nez gta5.Ale,ale ty bugy.A soubojovi sistem?K bloodborne je to dlouha cesta,kord kdyz mam lv.34,a jdou po me zbojnici z lv7,souboj jak.... *1* .Ty souboje bych udal jak v god of war3,Aspon jsem to tak cekal s tema carodejnicema.
-
-
Skyrim nebo i Witcher 3 mají naprosto polámané a nefunkční herní mechaniky pokud jde o levelování. Skyrim nepředstavuje absolutně žádnou výzvu, protože půl hodiny po začátku hry člověk zabije draka a sežere jeho duši, a co jako? Witcher 3 je lehký i na nejtěžší obtížnost jakmile člověk dosáhne lvl 15.
Je prostě fascinující, jak nikdo není schopen udělat lepší hru než byl Gothic 1 nebo 2 z roku 2001. Člověk tam začal jako nejmenší otloukánek, kterého hodili dolů do trestanecké kolonie, každý mu tam rozbil hubu a ještě musel platil jiným vězňům za ochranu. A pak se člověk postupně vypracovával a stoupal v potravním řetězci, až byl na konci hry na vrcholu potravního řetěžce. Bylo ohromné uspokojení z toho pak rozbít hubu všem těm, co člověka předtím šikanovali. Ta hra měla pocit z dosažení (tj. člověk se musel snažit, aby něčeho dosáhl). Tento pocit zcela chyběl ve Skyrimu a z větší části chyběl i ve Witcherovi. A souboje a levelování nejsou zdaleka jediná věc, kterou dělal Gothic 1 líp - viz ekonomie, alchymie, progrese příběhu atd.
RPG hry degenerují. -
-
Nebo degenerujeme my. Docela dobře si umim představit ze kdybych W3 hral jako jednu z prvních her v zivote bude z ni celej pryc.
jinak k tomu prikladu s Gothicem, ono je to tak ze lidi nechteji byt ve hre nuzaci a otloukanci, chteji byt statcni rytiri v blyskave zbroji co vse zabiji pohledem, je to smutny ale je to tak. Něco jako..mamiinkoo oni me furt zabijej ..a vypadam jak trhan..a ten svet je moc velky a nevim kam jit..a vůbec, koukam ze mi propdla noha skrz texturu a bezi to jen 30 fps..pujdu to hejtnout na forum a smazu to..je to srracka..
-
-
-
Vítejte u Neckbeards Breaking News, já jsem váš oblíbený moderátor TheGGG.
Ani po dvou dnech těžkých bojů na games.tiscali v provincii "Zaklínač 3 Srdce z kamene, diskuzní fórum" nedokážeme určit jednoznačného vítěze. Loajalisté a oddaní fanoušci zaklínače v čele s generálem Veskoslavem utrpěli v posledních střetech značné ztráty, ale své pozice si drží. Každopádně se zdá, že loajalisté, i nezávislí pozorovatelé jsou masivním odporem proti-zaklínačských separatistů více než překvapeni. Bratrovražedný boj mezi PC master race se ještě více rozhořel, když se obě znesvářené frakce nemohli dohodnout na správném zařazení Srdce z kamene. Loajalisté trvají na pojmu datadisk, kdežto separatisté proklamují termín DLC. Ničemu nepomohly ani lajkovací a dislajkovací nálety plukovníka Jacka, který do celé situace vnesl ještě více zmatku. Zatím je příliš brzy určit, jak se boje vyvinou, ale už teď je jisté, že vina padne na konzolové hráče. Představitele konzolové fronty, Admirála Hnisavce, se nám bohužel kontaktovat nepodařilo.
Tady TheGGG z NBN, zůstaňte s námi. -
-
Neverim vlastim ocim, GGG napsal vtipnej trolling! Snad se do konce zivota dockam druhyho..
-
Máš plus za zmínku o mne. *3*
-
nejtrapnejší koment nejen tyto diskuse ale asi posledni dekady
-
-
chápu, že maxiASS fík je trochu smutný, že tady v tom moři trollu, jeho ubohé pokusy někoho naštvat zcela zaniknou. Maxím chtěl být tsunami, ale je jen kapkou v moři.
„Buďte přísní sami k sobě a shovívaví k jiným a nebudete mít nepřátel“
-
-
Nečekal bych že to někdy řeknu, ale tohle se ti povedlo jen tam chybí sebevražední bojovníci Souls Boys.
-
Jinak k tomu dlc srdce ze sutru,prej se tam dost zvani,nez hraje.Mam v umyslu zakoupit,ale ty intivni atd.rozhovory me docela ser.a jsou vlezli.Chci zabijet prisery,a osvobozovat vesnice.Je toho tam dost?
-
-
to záleží na tvý definici slova dost. Witcher je prostě hra, která má hodně dialogů, cutscen a někam posouvá příběh. Když chceš jen kosit monstra a nezajímá tě story, jsou tu i jiné hry.
-
-
DS, DS2, BB, LoF
-
-
-
Tak tu zase máme tu málo vídanou situaci, kdy TheGGG napíše dobrej komentář. Šup tam s plusem, než to cenzor smázne.
-
-
tak GGG prosel pubertou vzasadě online na games, ted je mu uz drsnejch 15 a je snad uz bude klid
-
-
eště by mohl pubertou projít zbytek návštěvníků a bude tu třeba klid.
-
-
Dal si koko a měl silnou chvilku.
-
-
škoda že ty jsi tu ještě za své působení silnou chvilku neměl *15*
-
-
Ještě že je rozdvojení osobnosti léčitelné... aspon myslím *7*
-
-
-
-
-
Z prvních tří hodin hraní jsem asi 2 a půl hodiny sledoval enginové animace, to je opravdu extrémní zábava a vrchol vývojářského umu. Bože ať se vrátí časy Might and Magic VI.
-
-
MM6 jsem nedávno nainstaloval na svůj netbook a hra tam překvapije jede zcela krásně. Ne že bych to chtěl hrát, spíš jsem jen chtěl vyzkoušet, jestli tam bude fungovat.
Na MM6 mám krásné vzpomínky, bylo to jedno z prvních pořádných RPG, co jsem v životě hrál (koupil jsem si ho na CD ve Score) - obrovský svět, měsíc denního paření, než jsem hru dohrál, vlkodlaci, draci, krogani. A nejlepší byl ten Easter Egg na konci. V poušti byla budova obklopení snad padesáti těmi nejtěžšími draky. Když je člověk po hodinách práci jednoho podruhém zabil, tak v té budově byly myslím kanceláře vyvojářů :-)
Těžko říct, jak by se mi hra líbila dnes. -
v tom DLC je více cutscén než gameplaye... 9/10 *15*
-
-
to je i v každém dílu Metal Gearu, a taky to jsou Top hry... ;)
-
-
Metal Gear měl aspoň vždy vychytanou tu stealth složku, to se nedá říct o combatu a RPG složce Witchera. Bohužel, pořád to není dodělané. To se nebavím o nepoužitelném lootu, inventáři apod.
-
-
-
-
Vzdy me pobavi cist si prispevky takovych odborniku jako Flash a Drizzt - prvni z nich ma Skyrim 10/10 a druhy z Dragon Age Origin 2 9-10/10. No proste proti gustu zadny disputat aneb vzdy se najdou lide bez vkusu. No a kdyz se nachomytne k tomu par vetrniku od DS, kteri tu hru maji za modlu, tak ma diskuze vzdy grady a je jiste, ze zas bude v alejich nablito.
-
-
a co ty jsi přesně ta typ odborníka? Určitě ten, co si myslí, že má svatou pravdu, že ano?
-
-
Jasne ze jo, ja a muj klan movementarianu. A kdyz na muj ucet posles vsechny svoje prachy, ktere mas, tak se k nam muzes pridat a spolu odletime na platenu zvanou Blahoslavie, kde budes zit happily ever after.
-
-
Jen že tady máš řeči proti kritikům tvé modly Witcher 3, takže jsi ve výsledku stejný blb jako oni.
-
-
ano, to je to smutné a on si to neuvědomuje. chudák
-
-
jeste jednou dekuji
-
jsi trapný a vůbec ne vtipný. *13*
-
Od Vas to beru jako poklonu, myslenkovi giganti. Obzvaste co se Vasi naprosto mylne projekce tyce. Ale nezoufejte porad mi muzete prispet na ucet 3055103/0300 a i pro Vas je moznost spasy na nasi planete.
-
-
-
ano, to je dobrý díl, bohužel pořád jsi jen za dalšího truhlíka, který neumí reagovat a raději udělá další nesmyslné vlákno plné výkřiků hloupého fanboye...
-
-
-
DA 2 jsem hral v roce 2014 poprvé a navzdory malým očekáváním (špatné recenze) jsem si hru užil mnohem víc než W3. DA2 mi poskytla ten zážitek, který jsem chtěl od W3, ale nedostal - dokázala mne absobovat do svého světa, pro mne nejlpší herní zážitek roku 2014. A musím říct, že mám hry od Bioware obecně velmi rád, snad jsem od nich nehrál špatnou hru (DA3 jsem ještě nehrál). Ale mám obavy o budoucnost - zakladatelé společnost opustili po akvizici EA, EA studio vysaje a z dobrého studia se stane farma na komerční srajdy.
-
-
No vidis, pokud nemas DAO 2 za spatnou, tak uz asi zadnou spatnou hru od Bioware si nezahrajes. Protoze podskocit latku nastavenou DAO 2 uz nejde, leda ze by si nekdo prinesl krumpac a vykopal pod ni diru. *5*
-
-
A ty sem prilezes a zacnes hejtovat DA2 a Skyrim, takze to z tebe dela urcite lepšího člověka. Delas uplne to samy co vyčítáš ostatním, pokrytce..fuj.
-
-
Ale flashiku nerikej. Myslis ten Skyrim, ktery ma genericke questy, a jehoz jedine plus je datadisk Dragonborn? Ta hra ze severu, kde i mrznuti museli dodelat moderi? Ta hra, kde v polovine jste vymakani tak, ze kdyz jednou mavnete, tak je kazdy na prvni uder kozka? Ten Skyrim, kde i ten datadisk s upiry se nepovedl? Kdyby slo aspon vylepsovat pevnost jako NWN 2.
A DAO2? Kde prisery doskakuji odnikud? Kde pri prechodu mezi 2 lokacemi tam a zpatky ve meste narazite na 4-5 souboje a to v mistech, kde jste to pred 2 minutami vycistili? Tu hru, kterou lze hrat a dohrat tak, ze neni treba zadne taktiky, protoze pouzivate pouze specialni utoky, ktere se Vam nabiji tak rychle, ze neni ani nic jineho delat? To DAO, ktere ma cca 5 map? Kde se jedna venkovni mapa neustale recykluje? Kde se vlastne porad jenom bojuje?
No taaak, zase jsem zabredl do diskuze s lidmi bez vkusu. Jdu radeji dohrat Temple of Elemental Evil. -
-
Docela sranda, že vyčitáš to, čím trpí i Witcher 3 *15*
-
*7*
-
-
souhlas. z takových pokrytců je mi na zblití *11*
-
-
zase vyčitáš, co najdeme u Witchera. Od levelu 10 jsi na pochod smrti v podstatě neporazitelný, pokud si dáš pak perk do Queenu, tak asi nevíš, co je loading.
Vyčitát generický obsah je také vtipné, jelikož větší půlka Witchera tvoří otazníky a zakázky, které jsou generické ještě více než Skyrim.
Takže si serešš do huby :)
-
-
-
-
-
DS je dobrá hra, jen fanouškovská základna je banda takovejch dementů, že by jim to mohla závidět i League of Legends
-
-
Dark Souls fanboye překonavají Witchers fanboys s takovou rezervou, že sem vlezou ještě Skyrim fanboys a MGS fanboys.
-
-
Hrál jsem Witchera, hrál jsem Skyrim, Dark Souls a MGS taky a u všech her jsem se bavil. Jsem proto fanboy??? Pokuď ano, čeho tedy???
-
MGS je hlavně příšerně přehypované recenzenty. Stačí se podívat na metacritic, kde dle recenzentů to má 90 a dle hráčů nějakých 70. U W3 je to celkem vyrovnané.
-
-
"MGS je hlavně příšerně přehypované recenzenty."
Stejně jako LoU, GTA5, Bloodborne a očekávám, že U4 na tom bude stejně. Nová doba. Hlavně u konzolových her. Pak přijde nějakej jouza typu yoyo a bude ti tvrdit, že hodnocení hráčů nemá relevanci. To by mě zajímalo co teda má. Určitě ty zaručeně profesionální, objektivní a neplacené stovkové hodnocení ze zpravodajských webů... *15* Prostě vrchol novinářské kritiky. -
-
Nejvíce je ale přehypované Pillars of Enternity a Original Sin. Takový cýpoviny *15*
-
-
82% od hráčů a od kdy jsou nějaké měřítky fanboyoů a haterů na MT kvalitou dobré hry? Božinku
-
-
v debilitě určitě ne
-
-
Hlavně v debilitě a takhle diskuze je tomu svědkem. Výkřiky do tmy, žádné argumenty, základní neznalosti viz Veskoslav atd... Místo aby na moji kritiku zareagovali, tak založí nové vlákno s výkřikem, že je to Goty apod. IQ 0....
-
-
naprosto jasné kritika předvidatelnosti, na tom není nic subjektivního. Obsah narvaný balastem a otazníčkami, zase žádná subjektivita ale pravda. Questy řešené před koridorový pruh červených stop, zase žádná subjektivita ale fakt. *3*
-
nebylo co vyvracet, protože jsi nepředložil žádný argument mimo "tohle se mi líbilo, tohle ne" to neni kritika, to jsou dojmy, pokud se ti něco nelíbilo, dobře, tvoje věc, já ti to vyvracet nebudu, ale rozhodně to není obecně uplatnitelný argument (klobouk tamté paní se mi nelíbí, tudíž je hrozný)
-
a co jsi napsal přesně ty na vyvrácení mé kritiky dole? Proč jsi nezareagoval tam. Proč se mi to nesnažil racionálně vyvrátit. Trollovaní je jednoduší co?
-
já se zas směji všem haterským jelitům, že tráví tolik času diskusí o hře kterou nenávidí, snaží se to vnutit ostatním a ještě si bůvhí proč myslí, že to někoho zajímá, to je opravdu extrémně hloupé
-
kritika je seriózní disciplína mladej, to co jsi napsal je jen snůška dojmů a blábolů, žádné podklady, žádné argumenty, nic, jen prázdno
-
dole jsem psal kritiku, mohli jste reagovat tam. Co napadlo Witchers fanboys? Založit x dalších vláken, o tom jak jsou všichni haters apod. Takže tady mláti pěstičkama jenom Witchers fanboys :) Já se jim jen nepokrytě vysmívám...
-
ostatní tu argumenty předložili, měl by ses taky snažit nějaký vymyslet
-
to už abys s těmi argumenty začal jojo, zatim vidim jen ubrečeného hatera co kope kolem sebe
-
subjektivní kydy pokládané za fakt. Nikde žádné podklady, studie. Nic, jenom výkřiky hloupého fanboye... Hodnota příspěvku 0.
-
-
Drahe jojo, psat o kvalitach Skyrimu, ktery i s dvema datadisky a radou modu stoji za prd, nebot i s jednim prstem dloubajici se v nose jej dohrajete na nejtezsi obtiznost nebo rozpitvavat problemy DAO2, je snad nosenim drivi do lesa. O obou uz bylo napsano tolik, ze dal tyto temata rozvadet nema cenu stejne jako polemizovat s tvory, kteri tyto hry glorifikuji a stavi si je na pedestal. Bavit se o hre, ve ktere travi bojem cca 90-95% herni doby jako o RPG, take nema cenu, nebot temto malomyslnym lidem bez zkusenosti a znalosti stejne jejich pravdu nevezmes. Takze co presne chces tady rozebirat?
Zaklinac 3 ma jiste celou radu problemu a nezaradil bych jej mezi 3 nejlepsi RPG, co jsem kdy hral, presto vsak nechava vsechny zminene hry svetelne roky daleko za sebou.
-
-
-
-
-
-
Zaklinac je kvalitka a GOTY je na ceste :)
a haterov (hlavne souls naklikavacov) moze roztrhnut :) -
-
Máš na ten avatár copyright? zavání to totiž duplicitou. *7*
-
-
mas na blbe prispevky copyright ?
pretoze sa u teba dost casto opakuju -
-
Zajímavé že mi to řekne někdo koho vidím v diskuzi poprvé, měl sem na mysli to že už jeden (Tom) ten avatar má ...
-
-
a ty na Punishera jo? *4*
-
-
některým stačí málo....
-
-
suhlas, tym jednoduchsim staci druhym naklikavat minusy v diskusii a su spokojni, ti narocnejsi drtia GOTY Zaklinaca 3 expanziu ;)
-
-
výstřiky fanboyů bohužel mají naprosto nulovou hodnotu. Sry...
-
-
ze o hodnote prispevkov hovori hater bez argumentov je zaujimave :)
naklikaj este zopar minusov nech mozes ist spokojnejsie spat :D -
proti výkřikům haterů mají vysokou hodnotu, protože to jsou lidi co hru doopravdy hráli a užili si jí, blitky haterů, to je to co nemá hodnotu
-
-
-
ale Zaklínač je hodně, hra roku minimálně, udavte se hateři *2*
-
-
hodně balastu, ano...
-
-
hodně kvality, úžasná grafika, přiběh, atmosféra, strhující otevřený svět, souboje, vše na jedničku
-
-
víš jak se to říká, myslet znamená h*vno vědět *3*
-
poslední příspěvek mi hodně napověděl, díky
-
dost abych mohl prcat tvojí mámu a nebylo to divný
-
Kolik ti je? 12?
-
nezbývá než ti závidět, že sis tu hru tak dokázal užít. Taky bych chtěl mít takový herní zážitek. Bohužel tato hra mi ho nedokázala dodat. PoE jsem si užil víc, i když tam taky byly hluché místa.
-
-
-
-
-
-
Panečku tady se festově naklikává. A zajímavý jen u vláken s Veskoslavem a flashem. *15*
-
-
Měl sem tady příspěvek i já (který smazali) bylo zde vysvětleno kdo a co a jak dělá hehe.
-
Holt nejaky vemeno klika veskovy minusy a me plusy, podivna cinnost. Ono uz je docela velka ztrata casu sem něco vubec psat, ale fixlovat + a - na to uz musí bejt někdo slusnej magor nebo mu veska spi se starou..nebo nevim:)
-
-
Při prvním díle, který jsem dohrál několikrát, jsem si říkal, co bych dal za takovou hru ve velkém světě, kde bych plnil zakázky atd. Teď tu hru mám a vůbec ni nejsem z nadšený a hru jsem dohrál jen kvůli tomu, že mám rád ságu, takže jsem chtěl vědět jak moc to zmrví, a že ty charaktery zmrvili docela dost.
Je to takové jákesi očekávané, člověku nic nevyrazí dech, ano grafika je fajn, ale co dál? První kapitola(lokace) je remake čtvrté kapitoly z jedničky a přesto je to nejlepší kapitola, Zaklínači sluší menší oblasti a první kapitola to jasně potvrzuje. Druhá lokace(Velen) je pak obří záležitost, ale jaksi bez atmosféry, je to generické, Novigrad je velký, ale že bych se zastavil a kochal se? Ne! Architektura je strašně nudná, fádní a nezáživná. Příběhově je to také fádní a člověku stačily trailery a přesně věděl, co se stane, žádné překvapení nic. Smrt postav jsem taky odhadl. Pak je tu Skellige, naprosto zbytečný úsek hry, který hráči nic nedá, tam není nic, absolutně nic, co by stálo za povšimnutí až na jeden dobrý quest Poslední přání. S combatem si od prvního dílu neví rady, takže je to pořád napůl cesty k funkčnímu combatu. Mohl bych tu psát dál a dál. Drizzt dole píše 8.5/10 a pořád kritizuje, tomu já říkám alibismus na entou. Za mě stěží 7/10. Nejhorší díl série a chci zpátky menší lokace. -
-
tvůj názor :) za mě nejlepší díl série :) Otevřený svět zaklínači evidentně sedí a téměř vždy když jsem vstoupil do nové lokace jsem musel alespoň 5 minut sedět na Klepně a jen tak si prohlížet krajinu. Atmosféra je úžasná. Nejlepší ze všech her co znám a žádná jiná hra mě tak nevtáhla jako právě Witcher 3. 9.9/10 . 0,1 za spoustu glitchů a bugů :D ale to mi celkový dojem ze hry nekazí :)
-
snažím se srovnávat s konkurencí. Ta hra zase určité vysoce nadpůrměrné kvality má, proto těch 8.5/10. Jinak souhlas, že White Orchard byla nejlepší lokace. Pak tam byl Krvavý Baron, to jsem si říkal že je OK ale doufal, že bude něco víc. Bohužel to jsem ještě netušil, že od Krvavého Barona už ta hra půjde velmi pozvolně ale jistě pouze z kopce. Novigrad byl horší a Skellige nejhorší. Jediné co mne pak už pobavilo byla zaklínačská pařba na Kaer Morhen
myslím si že hra by byla mnohem lepší, kdyby obsahovala třeba 10 lokací o velikosti White Orchardu, přičemž každá lokace by měla vlastní charakter, prostředí, grafiku a byla by konzistentní. Viz první díl Witchera, který byl imho mnohem lepší. -
-
souhlasím, že menší lokace by byly daleko lepší. Takhle je mapa nacpána balastem a otazníky a je to prostě a jednoduše NUDA! Já pořád nechápu, jak mě ta hra nemůže bavit, tohle mě být vše, co jsem od Witchera chtěl a nic. Ano, některé momenty jsou fajn, mě osobně neučaroval ani ten Baron, strašně zdlouhavý quest, který není dobře napsán dle mého. Další problém CDP, že kopíruji sami sebe a předlohu, takže vznikají dosti podobné úseky her, které jsme už viděli nebo četli. Souhlasím ta pařba je fajn, oblékaní do šatů, taky jsem se pousmál, ale samozřejmě si uvědomuji, že je to infantilní humor.
CDP se snažili o mega-kurvaa-cool příběh, tak tam nacpali, co mohli. Bohužel nakonec je to úplně o ničem a smrskává se to na hledaní jedné osoby a pak odvety. Ano, prostá zápletka, ale i ta může být udělaná zajímavě, bohužel nulová gradace, natahovaní a příšerný patos zabíjí i tohle.
Nekritické ohlasy mě ani nepřekvapují. Hra je dělaná trošku povrchově a hráči jsou z 90% povrchoví a nejdou do hloubky.
-
-