Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Ale vies, mne sa zda ze po tom patci 1.03 je to horsie, pred tym to az tak nebolo. Ale slubili, ze to patchmi este vyrovnaju ciastocne. Dokonca aj AMD pisali, ze uz coskoro bude novy driver na optimalizaciu Zaklinaca a Project Cars. Ohladom Zaklinaca pisali aj NVIDIA pre 7xx radu. Takze sa aspon staraju a to ma tesi :) U zaklinaca 2 som nemal ziadny problem. A ten preferended frames, viem co myslis, v Nvidia drivery to viem nastavit, v Catalyste to neviem najst, ale nevadi. Ono je to v pohode.
-
Ty jsi straceny případ :D :D :D
-
na jaké detaily myslíte že by mi to mohlo běžet ? GTX 660,i5-3450 3,10 Ghz,8 GB ram.
-
Hoďka to byla určitě, teploty jsem nijak nesondoval, ale vzhledem k tomu, že když se mi ten můj stařík přehřeje, tak se většinou natvrdo zasekne, tak myslím, že to bylo v pohodě, ani neřval (ventilátor jel normálně). A FPS bylo většinou nad 30 snímkama, během boje (rychlý akce) s poklesem někam k pětadvaceti.
-
Aha ty mas AMD kartu..tak zkus aspoň ty prerendered frames..to by tam taky nekde mělo byt
-
No vidíš, že to jde.
Máš celkem rozšířený CPU a GPU, takže se ta informace určitě bude někomu hodit. *3* -
Zkus si nastavit v ovladacich grafiky, prerendered frames na 1 a dej at physx efekty pocita grafika, ne automaticky. mely by ty mikrolagy skoro vymizet. Podle me je problém u AMD procesoru, který si moc s tou hrou nerozumi, pokud vim presne tohle delal i Zaklinac 2.
-
Tak to je fajn zpráva. Já mám obyčejný tři roky starý noťas a doufám, že to budu schopen spustit a v pohodě vychutnat i na něm.
-
Rozlišení jen 1440x900, všechny detaily na střední kromě vody, terénu, textur (ty na vysoké). Vypnuto vyhlazování, Depth of field a samozřejmě Hairworks. Nejčastěji cca 45 fps. Myslím ale že to snese i vyšší detaily docela v pohodě. Zkoušel jsem tomu zatopit i na ultra nastavení - 12 - 20 fps.
-
Zkoušel jsi to aspon 1 h? Co teploty?
-
Presne jak rikas, lhari to jsou. Tfuj na ne.
-
Já to jen tak ze zvědavosti zkoušel na svým stařičkým ntb Lenovo Ideapad y560 (Intel Core i3 370M, 4GB DDR3, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB - další pamět si grafika může nasdílet z RAM). Na nejnižší detaily a s nejmenším rozlišením, co se dalo nastavit to jelo dost plynule. I tak ale radši čekám s dalším hraním na příští měsíc, kdy si budu skládat desktop...
-
R9 270x, Fx6300, 8gb ram. Skor som chcel povedat, ze je to dobre optimalizovane, ale mohli by trochu opravit tie mikro lagy
-
Veny, zatím nejpřínosnější koment - moc díky. Mám čtyřjádro, takže jsi mi dal naději a zkusím to nějak zadarmo vyzkoušet. Každopádně díky! *4*
-
i5 4690K, EVGA GTX780 Superclocked, Corsair 16GB DDR3 2400MHz Dominator Platinum. Full HD, všechna nastavení na Ultra, HairWorks zapnuto a jede naprosto v pohodě.
-
Sorry, špatně umístěnej koment.
-
Vidíš, Honzo Olejníku, jak se vyplatí věřit lidem. Když jsi poprvé zapínal hru, ani ve snu by tě nenapadlo, jaká nádhera tě čeká. A to jen díky všem těm lidem, kteří skuhrali na downgrade. Kdyby remcalové grafiku od počátku vynášeli do nebes, nikdy bys neprožil tenhle moment absolutní blaženosti při prvním styku s Geraltem. Těmhle lidem tedy můžeš děkovat za své orgasmické zaklínačské chvilky a spolehnout se na ně i příště, když budeš na vážkách.
-
Veny, zatím nejpřínosnější koment - moc díky. Mám čtyřjádro, takže jsi mi dala naději a zkusím to nějak upirátit nebo půjčit od kámošů. *4*
-
Doma mi taky lhali, že mi dárky nosí Ježíšek, ale evidentně mě to nerozhodilo tolik, jako tebe změna grafiky. Pokud se chceš ochudit o dobrou hru, tak Zaklínače nehraj; to je největší trest, jaký jim můžeš uložit; nedávej jim svoje peníze. Všichni dělají, jako by hra byla naprosto nehratelná a způsobovala žaludeční potíže jako Oculus Rift při dlouhém užívání. Jako kdyby se každý mermomocí chtěl vztekat, protože prostě svoje odhady před dvěma lety přepískli a teď si to teda musí vyžrat. Esmeralda, díl šestistý padesátý čtvrtý: "Můj bože oni LHALI!".
Změna grafického kabátku ale byla vysvětlena, multiplatformita také a mně osobně připadá vysvětlení obojího jako velmi racionální. Jedinou chybou bylo, že ty záběry pustili mezi lidi. Pokud by to neudělali, nestrhnul by se takový shitstorm. I když...on by se strhnul kvůli něčemu jinému. -
Mám notebook gtx 860m i5 4210H a 8 GB ram a hra šlape na FULL HD nižší až střední detaily s průměrem na 30-33 FPS když přepnu na 900p tak mám průměr 40-42 FPS, takže vcelku spokojenost *3*