Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mohli by ukázat konečně skilltree systém. Je fajn že tady aspoň ukázali inventář s nějakýma statistikama (koukam že přešli na systém tisíců itemů :D )
  • inspirováni evropskými mýty či historií *5* *6* BTW např. Joe Abercrombie je Brit ty experte...
  • Třeba klíčoví autoři žánru? (Američani.) *3*
  • tohle si nemůžu nechat ujít... VIVA GOTHIC 2!! *14* *14*
  • a co není?
  • všechny, takže si myslí, že si přečtou předlohu, vytáhnou scénu z knihy jak chtějí popravit Marigolda, totálně to zkopčí do hry a hra dle předlohy hotová. Celá mozaika hry jsou nesmyslně napasované událostí copy and paste z knihy které nedávají smysl + jejich nesmyslý příběh, který je vlastně celkově naprosto o ničem. O čem je vlastně příběh prvních dvou dílu? O ničem, pořád je to vlastně napasované na události z knihy a objasnovaní, co se stalo. Za ty dva díly se v podstatě nic nestalo a příběh se nepohl...
  • Co je ale na "Dark Fantasy" evropského? *5*
  • Které příběhové premisy nepochopil?
  • Tak jsem si pustil video a čekal zoufalý omalovánky, po pročtení diskuse. A co čert nechtěl, sedím tu docela překvapenej. Barvy jsou - snad až na kytky na louce v posledním nebo jednom z posledních záběrů - poměrně realistický, uvěřitelný. Občas vidíte příliš teplou pleťovku s přesaturovaným červeným kanálem - ale to jsou záběry nasvícený ohněm. Občas vidíte krajinu zalitou oranžovým světlem nebo hodně červený střechy Novigradu v dálce - ale to je v pořádku, to jsou západy slunce. Třeba horský údolí (asi Kaer Morhen) s krátkým časosběrem docela dobře dokumentuje cyklus dne a měnící se atmosférický podmínky a vypadá to poměrně dobře, jako poměrně uvěřitelný údolí někde v Tatrách nebo Alpách. Trůní sál Dunnyho je taky pěkně nasvícenej (tam je poměrně dost ambientu, ale scéna celkovým kontrastem celkem odpovídá tomu jak se koukají lidské oči, ne lineární senzor foťáku s dynamickým rozsahem nějakých deset stop). Oděvy jsou hodně saturovaný, ale to odpovídá archeologickejm poznatkům o středověký módě. (Ostatně http://io9.com/5616498/ultraviolet-light-reveals-how-ancient-greek-statues-really-looked - vím, že to je starověk, ale když vidím "Řecko" a "Řím" ve hrách a filmech, musím se smát.)

Popravdě, taky bych to možná snesl trochu desaturovaný a temnější, ale středověk prostě desaturovaný a temný nebyl, ačkoliv se nám Monty Pythoni snaží namluvit opak. *1* A pokud chce CD Projekt uvěřitelný "realistický" fantasy svět, jde na to imo poměrně dobře. Fakt jsem se na vizuál videa soustředil a snažil se odhalit chyby a fakt se mi moc chyb najít nepodařilo. Disclaimer: nekoukám na Macbooku (kde je příliš kontrastní a přesaturované všechno) ani podobném monitoru s lesklou úpravu, ale kalibrovaném grafickém monitoru NEC. *** Hodně slabý mi naopak přijde "copytext" videa, za ten bych CD Projekt vytahal za uši - motivuje mne svou banalitou a polopatickou tupostí zrušit předobjednávku. *1* Ale neudělám to, šanci tý hře dám.
  • píšeš sračkyy. CD Project do teď nepochopil příběhové premisy z knižního universa, takže hry tam vůbec nezpadají. Opravdu tě lituji, že tě baví poslouchat tu jednu větu co NPC umějí pořád dokola....
  • Až na to že nejlepší evropské hry jsou právě ty japonské. Open World - Dragon Dogma. Akční Dark Souls, Bloodborne, Demon Souls. Level Desing, atmosféra opravdového dark fantasy světa(DS) O tom se může CD projectu nechat jen zdát.
  • Ono najlepšie na Wiedzminovi bolo že človek to mohol len tak zapnuť pozerať krajinu za daždivého úsvitu , počuvať paradnu atmosfericku hudbu, zamýšlať sa nad dialogmi obyvateľstva tohto uhranujucého živúceho svetu a len tak meditovať tak ako niekedy pred Khorinisom atď... čo ma trošku sere v dnešných hrách sa to moc neda keď z každého rohu víďe príšera či tvor a zase a zase tie genericke boje vždy dookola striekanie krvi akcia , proste totalne generovaná vec ovšem pre ne koho zaživná pre nekoho nudná. O taktiku či strategiu človek versus inteligencia tak to nikdyvid šach . Podľa mňa kľudne mohol ostať bojový system z jedničky mňa nikdy nevynervoval a bol celkom intuitívny. Pači sa mi to že u´phy su vo forme minipríbehov a celkovo zapádaju do universa.
    Ale neviem či máju zmysel tie fóra ale tak ako napísali nemnohí keď nechceš nečítaj. Noc
  • Ale psát můžu, ne?
  • Tomu nerozumím. Nasvícení je buď realistický (zdroje světla emitují světlo které se ve scéně chová dle zákonů optiky) nebo "Skyrim" (ambient / rozptýlený světlo jak při totálně zatažený obloze včetně interiérů a kobek). Třetí Zaklínač mi v tomhle ohledu aspoň z videí přijde docela fajn. Druhá věc je přehnanej kontrast / saturace barev. Ale to je věc, kterou řeší kalibrace monitoru (a nebuďme směšní, kvalitní monitor nestojí 200-300 eur) nebo nastavení grafickýho ovladače, pokud potřebuješ. V čem konkrétně ti vadí nasvícení světa?
  • Tohle byl ale už problém druhýho dílu, aspoň mně vizuál druhýho dílu vadil dost silně. Z dosavadních videí mi vizuál trojky přijde podařenější. A nedivil bych se, kdyby půlku záběrů schválně "točili" při východu / západu slunce a ty tu scénu třeba uvidíš v dešti a přijde ti šedivá.
  • Třeba mne to ne*ere, jednak proto, že je mi to ukradený a druhak proto, že mám přeci jen výkonnější hardware než konzole, ačkoliv dva roky starej. *1*
  • Inquisitor
    Já znám osobně dva lidi co mají barvoslepost a ani u jednoho nejsou"postižení" ani rodiče, ani jejich děti, tak nevim. Hlavně tam nevidim důvod, proč by neměli mít děti. Jsou mnohem horší věci, než nerozeznat modrou a zelenou. Já sám mám snížený barvocit, takže mám problém rozeznat modrou a fialovou, nebo růžovou a šedou. A nijak mi to kvalitu života nesnižuje. Jediný co nemůžu dělat je pilot nebo strojvůdce, ale to mi žíly netrhá :)
  • Tak já mám zkalibrovanej "profesionální" monitor s gamutem širším než AdobeRGB, že jo, takže pro mne ten test určitou vypovídající hodnotu má. Zvlášť když ho dělal xrite. *1* A pokud jde o mou barvoslepost ve srovnání s tátou, na to doktora nepotřebuju, stačí meruňka se zralými plody. *1* *9* FS8
  • Pardon, kýč (v poslední větě).
  • Film? Film záměrně radikálně posouvá barevný vyjádření scény a pracuje s ním, zejména, ale nejen Hollywood. Z mnoha důvodů. Například kvůli dojmu plasticity dvojrozměrnýho obrazu film rád pracuje s kontrastem chladnejch (modrá, modrozelená...) stínů a teplejch (oranžová, žlutá) světel (při klasickém kontrastnějším svícení je obvykle světlá hlavně tvář která tím spíš vystupuje proti pozadí). Koneckonců i filmová surovina je obvykle vybíraná podle toho, kam chceš barvy posouvat a často se pak stává ještě obětí nějaké formy crossprocesu.

Hodně realistickej vizuál mají mnohem spíš některý hry; například Kingdom Come se o to snaží a v Samopších fakt vidíš českou pozdně jarní krajinu včetně nasvícení. Každopádně platí, že vizuál je prostě soubor výrazovejch prostředků, záměrně a po opravdu zralé, hodně zralé úvaze vybranejch tak, aby vizuálně působily v souladu a požadavky režie. Proto je Deus Ex žlutej (záměrně "divnej" aby navozoval pocit "augmentovaný" skutečnosti /reality/), proto se Skyrim snaží být "seversky" desaturovanej a "syrovej", proto je Fallout 3 "postapo radiačně - rozuměj hloupě - zelenej a New Vegas naopak tónovanej do spíš "westernovýho" looku polopouštní krajiny. Podobně je Matrix zelenej, Titanic pracuje s kontrastem studenejch a teplejch tónů, který korespondujou s náladama, sociálním zázemím postav a situací na lodi, proto je Tmavomodrej svět "tmavomodrej". U Witchera jsem měl problém vžít se do druhýho dílu, pevnost La Valette byla fajn, ale Flotsam mi přišel brutálně přehnanej jak kontrastem tak barvama. Witcher bohužel pracuje s vizuálem jak z nejhorších digitálně dosaturovanejch krajinek (v červeným kanálu zvedneme červenou, v zeleným zelenou, v modrým... hádejco) s přehnaným mikrokontrastem a přílišnýma zásahama do barevný teploty scény. Ale hádejco: když se podíváš, jaký ENB presety jsou nejpopulárnější třeba na Nexusu, zjistíš, že právě o to lidi bohužel stojí. Když teda nepočítám KEnb nebo Somber ENB a podobně, který jsou nejlepším dokladem toho, že vizuální styl je jako výrazovej prostředek nesmírně mocnej. Ale já bohužel nenám rád káč / mám rád Kodachrome.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší