Přejít na výpis diskuzí
Záznam z bitvy v Teutoburském lese na videu z Total War: Rome II
23.4.2013 | Petr Poláček
60 příspěvků
-
Když už v té hře jsou formace tak mě fascinuje jak vojáci stojí bokem k nepříteli, který je vzdálený jen pár desítek metrů a nic nedělají jen stojí. Případně na ně dopadají šípy a je to nijak nevzrušuje.. nevím no :)
-
Na strategii je to, myslím, víc než nadprůměrné. Stejně, kolikrát budeš mít čas zkoumat detailně jednotlivé panďuláky.
-
Tak v rámci prezentace to asi trochu "vylepšené" bylo, aby čistě náhodou neprohrál.
-
První díl Rome mám v compu pro případ antické trudnosti z čekání :).
-
parada, hratelnost parada, len ta grafika zaostava, hlavne tvari
-
Ačkoliv jsem hráč pouze akčníh her typu call of duty a podobně a jsem zastáncem toho,že hry rome total war jsou naprosto o ničem,tak jsem si stáhl a nainstaloval rome total war,rome total war invaze barbarů,rome total war alexandr a pak jsem si ještě na doporučení stáhl mod roma surrectum 2,jenom proto abych mohl posoudit a popřípadě alespon částečně uznat,že na té hře něco je.Nejlepší bezesporu je ten mod roma surrectum 2 ,je tam mnoho nových jednotek,bitvy jsou mnohem časově náročnější,řím tam má opravdu velmi pěkně propracované ty post marianské jednotky.Musím uznat,že tento mod má něco do sebe a je to slušně odvedený kus práce.Rome total war v základu i ty jeho datadisky jsou oproti tomuhle směšný paskvil.Tím,ale moje chvála ale končí..Největší výsměh v celé této serii je umělá inteligence..hraji na hard/hard a bitvy probíhají vy stulu že na začátku máme oba cca 3000 můžů a nakonci bitvy je výsledek 2800 zabitých nepřátel v můj prospěch a 300 zabitých mých vojáků..zkoušel jsem bitvy i na very hard a bylo to naprosto totožné..počítač hraje s prominutím jak ydiot a bez váhání s naprostým klidem proti vám pošle desetihvězdičkového generála rovnou do falangy..co se týče diplomacie,tak to je taktéž solidní komedie..přijdu za sousedem a požádám o alianci,on to přime a v příštím kole na mě s naprostým klidem zautočí,bez jakéhokoliv postihu,stejně tak to platí i o mně..k čemu to tam pak je??Po cca 3 měsích hraní jsem zjistil,že stačí jen přijít na určitou taktiku,kterou lze praktikovat v téměř každé bitvě a nemůžete prohrát,pokud tedy nejste přečísleni 10:1,dipolomacie nemá žádný smyl,jediné co mě jakž takž bavilo bylo budování velkoměst..Co se týče Rome total war 2..z toho co jsem viděl z té ukázky,tak to bude jen další předskriptovaná hezky vypadající kravina..umělá inteligence,které je zde nejdůležitější,zůstává na stejném bodu mrazu jako u jeho předchozím dílu.
-
Koukám pořád se ti vojáci mažou vysoce hořlavým olejem. *1* Na PRE-ALPHA verzi fajne. Video fajne a hlavně z něho jde pocit, že ať se Říman vrtne kam chce, tak za dubem či bukem vždy Germán. *1*
-
Bylo vidět, že by si legionáři dokázali poradit mnohem líp ale autor videa tady chtěl spíš dodržet historickou stránku věci a tak ve hraní trošku zadrhával...jsem si jistej, že to bude určitě nějakej chalange jakože "Poražte Germány v Teutoburském lese" nebo tak něco ....a ještě k těm legionářům....je asi dost zřejmí že ve hře budou asi něco jako overpowered a nebo autor hrál na nejnižší obtížnost, jelikož na konci bitvy opravdu se čtvrtinkami rot dokázal ještě prorazit dvě úplné formace germánů.
-
Ofenzivní nejsi možná na autory. Ale tyjátr tady stejně děláš. Stačilo moji poznámku v klidu přejít a asi by jsme si oba dva ušetřili čas. Já bych napsal další dvě normo-věty do Bakalářky. *1* A život by vesele utíkal dál. *4*
-
Tak jako vypadá to dobře, ale chtělo by víc zapracovat na taktice legionářů. Z videa jsem paradoxně dostal pocit, že disciplinovanější byli germáni. *4* Ten hurá útok legionářů, kdy se namačkají do nepřítele je prostě divnej. Na druhou stranu kvituju, že konečně používají svoje štíty a taky, že se dá formace testudo slušně použít i v bitvě (v Rome 1 trvalo tak dlouho její sestavení a rozložení, že bylo zbytečné se s ní v žáru bitvy zdržovat).
-
Kus vola. Já taky skáču blahem, že se mi ty informace sypou pod hubu automaticky, ale tohle je jen uživatelský upozornění na možnou chybku při vkládání původně zamýšlenýho konceptu článku, nic ofenzivního. Navíc, aby to bylo úplně fér, v bleskovkách na video již upozornil kolega Miserius - ostatně jednu dobu tu bylo slušností i poděkovat za tipy - takže klanění předávej tam. Ale pojďme na to hodit bobek a řešme Total war.
-
Omlouvám se, vložil jsem špatný embed. Nyní už je tam ten správný.
-
Jakože že řešíš kraviny. Já jsem rád, že mne novináři upozornili na video. Zas tak kalorií nevídám abych si to video našel sám, co říkáš? Chce to trošku tolerance...
-
No kua, ještě že si přišel kolego, jen bych si zoufalostí umlátil hlavu o stůl. :) No samozřejmě, ovšem jde o princip - článek odkazuje na desetiminutovou gameplay ukázku a v článku trailer a až potom šance se došachovat k oné ukázce. Jakože, proč?
-
Teda moc se mi nelíbí ten design ovládacího panelu. A vůbec mne to zatím moc nepřesvědčilo, že to bude nej (už nevím jaký termín použili) Total war. Až tam budou ty slibovaný deseti tisíce vojáků tak řekněte :-)
-
Stačí klucí na konci traileru překliknout na ten walkthrough *4*
-
http://www.youtube.com/watch?v=pKSkBEJ_wrM Tady je to desetiminutové video
-
Dobrý, jen je chyba u mě nebo neschází to desetiminutové video, džentlmeni?
-
To čekání mě ničí, jdem s tím něco udělat!
-
Tak nepůsobí to na mě úplně zle. Ale pamatuju si na už nějaký ten pátek starou hru Praetorians, ve které ten feeling z bitev Římanů proti germánským kmenům byl prostě lepší...