Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně se docela těším, u starýho Romu jsem proseděl pár měsíců. Popravdě jsem poslední kampaň dokončil asi rok zpátky. Pevně doufám, že se podaří udžet atmosféru, která na mě z videa dýchla. Sem s tím...

(jen ať to je po vydání hratelné - vzpomínka na Shoguna)
  • Snad ty bitvy nebudou takovej stereotyp jako v 1, tam to bylo strašný
    Rozhodně je ale aspoň ta bitva v Teutoborském lese víc podle historiků než v 1, kde to bylo teda provedený strašně
  • Má to moc hezkou atmosféru.. miluju starověk.. takže pro mne to bude fajn výlet do minulosti.. i když třeba budou chybky tak se budu kochat tou starověkou krásou...
  • Zdá se mi to, nebo jsou tam strašně malý unit sizes?
    • PreidaQ
      No v každém TW zatím byla velikost počtu vojáků v jednotce volitelná, takže o tohle bych se nebál. *3*
    • no jedna manipula by měla mít okolo 120-150 vojáků...
      • tak v tom případě OK
      • v modu Roma Surrectum 2 jsou i jednotky které mají počet 243 můžů...když takových jednotek máte 20,tak jedna bitva trvá klidně i hodinu
  • Paulcz
    Když už v té hře jsou formace tak mě fascinuje jak vojáci stojí bokem k nepříteli, který je vzdálený jen pár desítek metrů a nic nedělají jen stojí. Případně na ně dopadají šípy a je to nijak nevzrušuje.. nevím no :)
    • Coz o to, ale ty sipy jim nic nedelaj xD.. Coz me se** a nebo jak ty licestnici do sebe nechaj naject tu jizdu.. No jako ai nijak nezmenili a nesmyslna ucinnost zbrani na dalku OPET ..
      V shogunovi to melo aspon nejaky smrnc s temi puskami..
      • Tak s šípama se to debilně táhne už od Medievalu. V Rome to ještě celkem šlo. V Shogunovi to taky nebylo zas tak špatný, ale tady to vypadá nic moc, no. Na druhou stranu je asi prob to vyvážit.
  • První díl Rome mám v compu pro případ antické trudnosti z čekání :).
  • parada, hratelnost parada, len ta grafika zaostava, hlavne tvari
    • Magister_Peditum
      Na strategii je to, myslím, víc než nadprůměrné. Stejně, kolikrát budeš mít čas zkoumat detailně jednotlivé panďuláky.
      • no podstate mas pravdu ale ako vidiet dost reklamuju kameri. zoom, real troop pohlady tak uz by som poprosil keby bola grafika aspon na urovni a nie AOE 2

myslim ze sa prisposobili konzolam...
        • TheGGG
          jakým konzolým?
        • Ano, rovněž si myslím, že by měli zvolit příště Frostbite 2 engine a použít tu technologii pro snímání tváří, jako při vývoji L.A Noir, aby měl každý panáček unikátní výraz, když se mu do břicha zabodne nepřátelské ostří... a implementace synchronizace se sociálními sítěmi by nebyla taky k zahození. V prvé řádě se službou badoo.com, aby se holka mohla potencionálním nápadníkům pochlubit, jak je zdatná válečnice. Ach kriste na nebesích, použít jako příměru AoE2 chce buď velkou odvahu anebo notnou dávku ignoranství. Do které kategorie se řadíš ty?
          • stfu, blbost mozes pokracovat mudrovani
        • k vyzbroji nemam co povedat, ta je uzasna ale pri barbaroch by sa mi pacilo viacej vizualnych moznosti stvarnenia... ved to boli polovojenske jednotky pokial to tak mozem nazvat :D

legie mali rovnosaty to je jasne... tam aj zabudnem ze vsetci maju rovnake xichty :D
          • vem si život....
  • Ačkoliv jsem hráč pouze akčníh her typu call of duty a podobně a jsem zastáncem toho,že hry rome total war jsou naprosto o ničem,tak jsem si stáhl a nainstaloval rome total war,rome total war invaze barbarů,rome total war alexandr a pak jsem si ještě na doporučení stáhl mod roma surrectum 2,jenom proto abych mohl posoudit a popřípadě alespon částečně uznat,že na té hře něco je.Nejlepší bezesporu je ten mod roma surrectum 2 ,je tam mnoho nových jednotek,bitvy jsou mnohem časově náročnější,řím tam má opravdu velmi pěkně propracované ty post marianské jednotky.Musím uznat,že tento mod má něco do sebe a je to slušně odvedený kus práce.Rome total war v základu i ty jeho datadisky jsou oproti tomuhle směšný paskvil.Tím,ale moje chvála ale končí..Největší výsměh v celé této serii je umělá inteligence..hraji na hard/hard a bitvy probíhají vy stulu že na začátku máme oba cca 3000 můžů a nakonci bitvy je výsledek 2800 zabitých nepřátel v můj prospěch a 300 zabitých mých vojáků..zkoušel jsem bitvy i na very hard a bylo to naprosto totožné..počítač hraje s prominutím jak ydiot a bez váhání s naprostým klidem proti vám pošle desetihvězdičkového generála rovnou do falangy..co se týče diplomacie,tak to je taktéž solidní komedie..přijdu za sousedem a požádám o alianci,on to přime a v příštím kole na mě s naprostým klidem zautočí,bez jakéhokoliv postihu,stejně tak to platí i o mně..k čemu to tam pak je??Po cca 3 měsích hraní jsem zjistil,že stačí jen přijít na určitou taktiku,kterou lze praktikovat v téměř každé bitvě a nemůžete prohrát,pokud tedy nejste přečísleni 10:1,dipolomacie nemá žádný smyl,jediné co mě jakž takž bavilo bylo budování velkoměst..Co se týče Rome total war 2..z toho co jsem viděl z té ukázky,tak to bude jen další předskriptovaná hezky vypadající kravina..umělá inteligence,které je zde nejdůležitější,zůstává na stejném bodu mrazu jako u jeho předchozím dílu.
    • tak tohle je jen ukázka z předskriptované bitvy.. protože jde o specifickou historickou událost... běžné bitvy, které nemají mít punc "historické bitvy" nebudou naskritpované samozřejmě. Jinak diplomacie v Total War sériích nic moc.. ale to samé i se Civilizacemi.. nevím proč tyto velké strategické hry mají tak chabou diplomacii.. v Civilizaci je to snad ještě víc cítit vzhledem k tomu, že tam se to tolik nezaměřuje na bitvy samotné...
    • miker17
      tldr
  • Koukám pořád se ti vojáci mažou vysoce hořlavým olejem. *1* Na PRE-ALPHA verzi fajne. Video fajne a hlavně z něho jde pocit, že ať se Říman vrtne kam chce, tak za dubem či bukem vždy Germán. *1*
  • Magister_Peditum
    Tak jako vypadá to dobře, ale chtělo by víc zapracovat na taktice legionářů. Z videa jsem paradoxně dostal pocit, že disciplinovanější byli germáni. *4* Ten hurá útok legionářů, kdy se namačkají do nepřítele je prostě divnej. Na druhou stranu kvituju, že konečně používají svoje štíty a taky, že se dá formace testudo slušně použít i v bitvě (v Rome 1 trvalo tak dlouho její sestavení a rozložení, že bylo zbytečné se s ní v žáru bitvy zdržovat).
    • darthak
      koment uplne na hovno, nejde o turnaj ale ukazku hry...
      • Magister_Peditum
        Ty si zjevně nepobral, o čem jsem psal. Nemyslel jsem rozestavení formací na mapě, ale rozmístění vojáků uvnitř formace. *15*
    • Menorri
      Bylo vidět, že by si legionáři dokázali poradit mnohem líp ale autor videa tady chtěl spíš dodržet historickou stránku věci a tak ve hraní trošku zadrhával...jsem si jistej, že to bude určitě nějakej chalange jakože "Poražte Germány v Teutoburském lese" nebo tak něco ....a ještě k těm legionářům....je asi dost zřejmí že ve hře budou asi něco jako overpowered a nebo autor hrál na nejnižší obtížnost, jelikož na konci bitvy opravdu se čtvrtinkami rot dokázal ještě prorazit dvě úplné formace germánů.
      • Magister_Peditum
        Tak v rámci prezentace to asi trochu "vylepšené" bylo, aby čistě náhodou neprohrál.
        • Morale +50 ;-) Ty staty oproti napr. shogunu hrube ;-D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit