Přejít na výpis diskuzí
Ze současných politických debat o hrách tuhne krev v žilách
14.7.2013 | Ladislav Loukota
279 příspěvků
-
V USA budou neustále chodit kolem horké kaše a neustále hledat obětního beránka, přitom problém je jasný celému světu - dostupnost zbraní, samotné právo na vlastnění zbraně zakotvené ústavou. Vždyť v USA je stokrát vyšší průměrný počet vražd střelnou zbraní než kdekoliv jinde na světě. Ve státech nejsou lidé šílenější než jinde na světě, jen mají možnost se ke zbrani naprosto jednoduše dostat a je to pak vidět.
Jenomže, ať se v minulosti kdokoliv v USA snažil prosadit nějaký zákaz / omezení zbraní, vždy byl "ukamenován", že je to protiústavní, že tím omezuje svobodu vlastnit zbraň, která je ve Státech tradicí zakořeněnou pár století.
Dokud si 15 letý kluk v USA bude moci koupit zbraň stejně jednoduše jako lízátko, tak se budou dít střílení ve školách a kinech a neustále budeme číst, jak jsou hry špatné. -
to víš že jo *1*
-
Eh...já taky neřekl, že jsme si nehráli..já mluvím o současnosti..stačí se rozhlédnout po nějakém větším sídlišti...Já pouze mluvil o kvalitě dnešních vzorků...
-
Ps: slováci maj tuším zákon, který to upravuje hotový. Jestli je v platnosti a jak se jmenuje nevím.
-
Hry jsou taky omezené zákonem a každý stát si reguluje, kterou hru který vydavatel může pustit na trh. A pak jsou všeobecné známky PEGI, které už jsou zakotveny v legislativě většiny států a doporučují / přikazují věk pro hráče hry, známkují obsah hry. Česká legislativa sice známku nepodporuje, ale legislativa EU ji prosazuje a doporučuje, tzn hned jak začne ve vládě někdo pracovat, tak bude v zákoně PEGI i u nás.
-
Ja se bavim o stavu spolecnosti a ty vytahujes extremni pripady. Taky tu jsou lide, kteri nemusi delat nic. Porad plati, ze dnesni spolecnost je na tom co se tyce volneho casu historicky nejlepe. A ze na tebe pusobi lide uspechane? To je treba tim, ze lide podlehli mamonu a konzumu a zanedbali duchovni podstatu byti a proto jsou nespokojeni a nestastni i kdyz sa maji materialne o nekolik radu lepe, nez kdy pred tim.
-
Momentalne ma 103+ a 10-.
-
Auta jsou vskutku nebezpecna, takze jsou omezena zakonem, ktery stanovi co kdy kde a jak. Treba na silnice nemuze cokoliv. Ani lidi nemohou cokoliv a ti nebezpecni se od spolecnosti izoluji. Takze proc by hry mely byt nedotknutelne?
-
Jo jo hry muzou za nasili tak je zakazem, auta zpusobujou smrtelny nehody tak je taky zakazem a lidi se taky zabijej tak je taky zakazem :)))
-
Cože? *15* Máš pár v jádru dobrých myšlenek, ale podáváš je tak chaoticky...
-
Proto jsem připojil zmínku komiksu. Ano, samoúčelně vytvářet atmosféru strachu je ploché ze strany her i vůči politikům. Nicméně není úplně třeba, aby prošla legislativa, která hry zakáže, nebo něco podobně nerealného. Úplně postačí, když se bude dostatečně dlouho z vysokých míst ostrakizovat nějaká zájmová skupina - kulturní ghetto bude nastaleno tak jako tak. Něco podobného se už v minulosti stalo u komiksu, víme? Ve výsledku to uškodilo jak recipientům ("Ty čteš ty debilní komiksy?") tak i médiu samotnému. Tvrdit, že "rétorika ohrožení" vůči hrám je neškodná, by zkrátka bylo lživé.
-
Tjn. Mně by hlavně zajímalo, jaké bys měl skóre po sečtení všech liků a disliků.
-
Myslím si, že je spíš problém v dostupnosti zbraní v USA. Když je vedle cukrárny obchod se zbraněmi, v jehož výloze je vystavené kulometné hnízdo, které si může koupit každý vidlák ... *7*
-
Je fakt,že po prohře ve fifě nespravedlivý,mám chuť vraždit soupeře,ještě,že je daleko:).
-
Tak například střelec, který střílel v shikském chrámu v Oak Creek ve Wisconsinu, sloužil od dubna 1992 do října 1998 jako člen jednotky psychologických operací ve Fort Bragg v Severní Karolíně.Jinak CIA a project-Ultra vám asi taky nic neříká.Ještě zmíním James Holmese (střelce z kina) a to,že jeho psychiatrička pracovala kdysi v armádě a dokonce stála před komisi v roce 2006 kvůli tomu,že předepisovala zbytečně silné nebo nepovolené léky(vedlejšími účinky těchto léků bylo omezení schopnosti rozlišovat mezi realitou a fikcí).O plánované operaci GLADIO v Evropě ani nemluvě."aby střileli jejich děti na školách" Stejní lidé posílají do Sýrie islámské extrémisty,kteří tam,mučí stínají a tyranizují celý národ a vy myslíte,že je zajímá pár dětí ve škole?Vrchol naivity.
-
jete jen dodam ,ze pracovni doba opravdu neklesla na BEZNYCH osm hodin denne . Hodne zalezi na zamestnani kde delas . Nekdo dela osm hodin a jinej treba 24 . To jak dlouho jsi v praci ani nesouvisi se vzdelanim . Mam kamose co maka KAZDEJ den vic jak 12 hodin denne . Zadnej kratkej dlouhej tejden . Pravdu mas jen ji priliz pausalizujes . Ne na kazdeho je aplikovatelna . Ridit se podle tebe vsichni tak tu spousta veci prestane fungovat .... napr nemocnice kde jsou dvanacky a delsi smeny na dennim poradku .
-
Jako že vláda USA trénuje a najímá mladé psychopaty aby střileli jejich děti na školách a pak spáchali sebevraždu? To se mi opravdu nezdá jako "Celkem pravděpodobná možnost" *7*
-
jasne matka co je sama doma a kvuli obzive rodiny musi chodit jeste na vedlejsak by jiste s tebou souhlasila . Proc mi prijde ,ze svet soudis jen podle sebe ? Ono staci jit jen po ulici a nezavis se pocitu ,ze lidi stale nekam spechaji .
-
To měla být poznámka k frkovi.
-
Plivu si pod nohy......ale v tomhle s tebou souhlasím.