Přejít na výpis diskuzí
Ze současných politických debat o hrách tuhne krev v žilách
14.7.2013 | Ladislav Loukota
279 příspěvků
-
Tjn když si vezmu mojí přítelkyni tak budu mít Jihoafrické občanství, sem za to vděčný, ta země stojí celkem za nic, ale jestli to tu znovu znásilněj rudoši tak budu rád, že budu moct utéct pryč, kéž by to po válce udělala moje rodina, ještě bych měl dědu...
-
Přesně tak. Tam kde mají co možná nejpřísnější regulace mají i víc problémů. KOneckonců není to tak dávno, co střílel nějaký mladý pitomec v Německu a tam mají zákony takové, že civlista se ke zbrani v podstatě nemá šanci dostat.
-
No tak to se asi nedá srovnávat. Alkohol má prokazatelný vliv na násilí. Samozřejmě sem tím nemyslel, že alkohol nutně zaviňuje násilí, alkohol může navodit různé stavy, a jedním z nich bývá také agresivita, která často končí rvačkou, zabitím, bouračkou pod vlivem alkoholu. Myslím že hry nemají takový vliv na řízení..
Policista: "Pane řidiči, jel jste moc rychle, nehrál jste nějakou hru v poslední době? Jste ochoten podstoupit dechovou zkoužku zda jste nehrál nějaké hry?" "
řidič: Já sem měl jen jednu malou hru než sem vyjel, ani sem ji nedohrál, vážně."
lol.. tak přece se nebudem snažit hodnotit vlic her na lidi stejně jako je alkohol, snad každý kdo nežije v atomovém krytu ví, že alkohol přímo působí mnoho destruktivního chování a to v naprosto převyšující míře oproti hrám... Zase je třeba si občas vyndat hlavu z prd.e... -
Přesně jak píše křížovka, navíc se tam dostupnost VÝRAZNĚ liší stát od státu, páč to jsou hlavně jednotlivé státy kdo to má pod palcem a tak máme takové "extrémní" případy jako N.Y., Chicago, Washington D.C. versus Texas a okolí. Paradoxně ale očekávatelně je statisticky nevíce problémů se zločiny spáchanými zbraní v prvně zmíněných státech. *4*
-
Jo tak s tim minulim režimem si kázej ve svém státě a ne tady... Moje rodina a mnoho dalších si z komunismu odnesli mnoho špatného. Jako například úmrtí v rodině. A je tedy celkem logické říkat že nás minulý režim poznamenal, když se to projevilo hned v 90. letech po pádu komunismu. Ten bordel tady po tom byl právě následek té degenerace... Národ nezmění mentalitu tim, že udělá revoluci, to je zdlouhavý proces. A to že se lidé nedokázali chovat (a někdy stále nedokážou) v demokracii je následek degenerace z minulého režimu. To je jako s otrokama, když jim dáš svobodu tak se z nich automaticky nestanou osvícení spoluobčané, trvá jim dlouho než se vyhrabou z té degenerace... To neprobíhá jen tak lusknutím prstu a kdo si myslí, že ano tak by se vůbec rači neměl podílet na chodu státu...
-
USA nemá nejvíce násilných trestných činů, dokonce ani v absolutních číslech.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate -
Me to vubec nevadi, at se tam vsichni vzajemne postrili je me to srdecne jedno.
-
Problém není ve zbraních, žádná konvenční zbraň na světě nezabíjí sama od sebe, zabíjí člověk jejich prostřednictvím. Problém je v systému zdravotnictví USA, je prokázáno pomocí záznamů telefonních hovorů že v mnoha případech duševně postižený člověk několik hodin / dní před masakrem telefonicky kontaktoval psychologa s žádostí o pomoc či o léky, byl však z důvodu nedostatku peněz na zaplacení odmítnut (v USA neexistuje všeobecné zdravotní pojištění), takže bez poskytnuté pomoci ho potom jednoduše "chytil amok" a šel vystřílet školu / kino.
-
Nechť lov na čarodějnice započne! *12* *12* *12* *16* *12* *12* *12*
-
Tohle je asi nejvíc liků, co si kdy dostal, ne? Jinak vtipnej komentář.
-
Kecy jak z komunistický příručky. *11*
-
bohužel v USA je vlastnění zbraně z ústavy povoleno a prakticky zbraň může vlastnit každý vidlák s IQ-tykve což je realita - na 315milionů obyvatel připadá statisticky 300mil zbraní. Teprve před pěti lety byl jakž-takž schválen zákon, kdy musí být kupec "prověřen". Jak moc se prověřuje, když jde o kšeft a celá Amerika na tom stojí a hájí se pouze blábolením o svobodě? Nebuď naivní, bez prověrky to lze legálně (nemluvím o černém trhu) na několik způsobů, nejprofláklejší je třeba "výstavní klička".. a bohužel to je přesně ten volný obchod, kdy si koupíš pořádnej poloautomat s velkým zásobníkem stejně rychle jako tu zmrzku.. *3*
-
když je sef komunista tak nemusi nic delat pac stat mu nadiktuje kolik ceho ma vyrobit a kam a kolik toho "prodat". Koho vzit a na jakou pozici podle "proverenosti".
-
Nedelam. Po cem vsem? Mne prijde neuveritelne, ze bys to mohl vazne myslet ty. Civilizace je bez dani nerealizovatelna. A nizka mira solidarity stoji za socialnimi nepokoji a treba vzestupem nacismu. Ani jedno ovsem nema nic spolecneho se spotrebni dani. Spotrebni dan je pomerne ferovy zpusob, jak resit externality nekterych cinnosti, pricemz nejvice plati ti, kteri te cinnosti nejvice vyuzivaji.
-
Jenže já Vás neodsuzuji za Vaše názory, ale za to, že jste hulvát, to je dost velký rozdíl mezi námi.
-
To je zbytečný. Tady zkátka vládne přesvědčení, že USA je divokej západ.
-
To mi nevadí, prostě si o sobě budeme myslet totéž.
-
Nemusíte mě hned tahat k Vám na dvorek, já se s Vámi bavím slušně, ale to Vám asi nic neříká. Pokud se mnou nesouhlasíte, je to Vaše právo, já jsem si až doteď kvůli tomu nemyslel, že jste blbec, ale přesvědčil jste mě touto poznámkou o opaku.
-
Toto je niečo podobné ako u nás s priemyslom. Všetci v kuse melú ako nás starý režim poznačil, narušil mentalitu, zrušil súťaživosť a blablabla... A preto naše podniky krachujú, padajú a sú neziskové.
To ,že však krátko po revolucií sa "privatizovali" za peťák a skoro vždy "privatizovali" známy/kamaráti staronových politikov to už nikto príliš nespomína. Je jedno ,či šéf je kapitalista alebo komunista ak je pa*o tak vždy zaženie firmu do kúta.
A rovnako s hrami a deťmi ,ak je niekto normálny nie je dôvod aby ho hry vyburcovali k vyvraždeniu školy. Ale u magora ,ktorý si h*ní nad mŕtvymi mačkami je jedno ,či hry hral alebo nie, k nejakej bl*osti dôjde skôr ,či neskôr.
V danom prípade to síce je o trochu problematickejšie ale toto je v zásade jadro celého problému. -
Děláš si srandu? Pro mě je totiž neuvěřitelný, že po tom všem se ještě dneska najde někdo tak hloupej, aby si myslel, že zdaňování a přerozdělování někdy někomu přinese něco dobrýho.