Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • většina s hraním her problém mít nebude, ale ne každý má zdravou psychiku. pokud se něco takového dostane do rukou labilnímu člověku, může být zle. ALE! takovým spouštěčem může být cokoliv: agresivní muzika, film, ale také třeba kniha (mnohokrát omílaný příklad román Kdo chytá v žitě). V období baroka na lidi silně působila kázání charismatických kazatelů. Bez hyperboly to způsobovalo davová šílenství, masové sebevraždy... Stejně tak labilnímu člověku stačí, když se na něj člověk špatně podívá. ale herní průmysl by od toho ruce dávat neměl a tvrzení, že hry neovlivňují psychiku člověka je taky mylné. kolikrát když hraju více hodin vkuse, jsem potom celý otupělý, na nic jiného nedokážu myslet... určitě nemám vražedné choutky, ale psychiku ovlivněnou mám (ale i pozitivně - po půl roce mám pořád v hlavě mass effect a jeho úžasný příběh). herní průmysl by si měl taky přiznat, že většina her je agresivních a jsou založeny na zabíjení a ničení, a že dostupnost her díky digitální distribuci, je velmi snadná. každopádně by nemělo docházet k omezování trhu státem, ale především by měl fungovat rodič!
  • A jee, on uz i sem zacne tahat pc vs konzole *7*
  • ono by spíš bylo zajímave zjistit jestli ti vrazi hrali na pc nebo na konzoli, protože na pc vycházejí vetsinou vic sofistikovane hry, jako strategie, rpg a i když vyjde nejaka strilecka tak je vetsinou takticka nebo simulator. Takove ty bezduche nasilne hry vychazejí vic na konzole
  • NO ten člověk, co podával na Rockstar žaloby po každém vydání nové hry už je po smrti, tak uvidíme, zda se najde za něj náhradník.
  • Staci ze vide nove gta to sa zas roztoci kolotoc, este ked sa k tomu prida daky magor to zas bude clankov..
  • Ti kdo jsou proti hram, jsou vetsinou stari uschly paprdove. To je zvlastni,ne?
  • Zajimavy nazor, ale asi te jeste zivi rodice, nebo nekoukas kolem sebe....
  • Volny cas roste s zivotni urovni ve spolecnosti. A ta obecne zatim roste. Samozrejme se najde par jedincu, kterym i klesa. Mozna i prave proto, ze si volny cas vysvetluji jako flakani se.
  • No ja sem se v psanem textu ztratil.
  • Naopak, i komunisti vyuzili velke socialni rozdily a to k vyvolani tridni nenavisti.

Ac jsem se te snazil primet k rozumnemu vysvetleni a obhajeni tvych nazoru, nedockal jsem se niceho, nez bezobsaznych frazi az urazek. Obavam se tak, ze se jedna o projev blbosti.
  • Od člověka, který neumí správně poskládat ani obyčejnou větu, to rozhodně sedí.
  • autor článku opravdu vytříbený psaný projev, chlapče chlapče, to se nedá číst
  • Tikov
    V celé té myšlence je důležité jenom, že vliv je různý. To samé platí u her a svalovat agresivitu na alkohol je stejně pitomé jako svalovat ji na hraní her- má vliv, ale rozhodující je uživatel.
  • Asi tak no.
  • Jack1947
    Ani nevim jestli ma smysl, cely ten dlouhatansky clanek cist, vzdy to bude tak jak pisi - jedine smutne je ze potom se kazdy cin ( uz jsem myslim pred tim v nejakem clanku psal), stane ze pak tu zmizi trestnost nebo se snizi na minimalni hladinu, takze vlastne se to jen odkaze nato ze vlastne o vsem ho dotycneho ¸¸poucily¨ hry tak to sel ˝vyzkouset´´ na verejnosti , proc ne ze?
    Pak takovyhle vrazi jako ( Breivik, Dahlgren - ten asi ani ne ale to bude vyjimka atp...) to staci ze to uhraji na ujmu z her a za par let je propusti - nebo budou mit snizenou ostrahu a zabijet muzou vesele dal treba nebudou, ( kdo se ale zato vsadi ze). Ono to vlastne hodne vysvetluje , vzdy prece dneska hry sezenou z internetu a zadarmo a natrenuji si to, Proc se ale nezamyslet nad tim ze zdraveho cloveka by to nenapadlo, ( clovek co ma rad krev, zabijeni co se mu libi vyhrezle vnitrnosti atp mozky - genitalie odrezane veskere to nasily.- pouze a to ve hre nebo ve filmu. ) Je ve skutecnosti velmi treba citliva povaha nebo ne ale nezabil by, kdyby zabit nemusel ( zas o necem jinem). - Ze studii je i prokazano ze masovy/seriovy vrazi se chovaji normalne - maji 2 tvare a mimoto mohou a jsou tomu bohuzel i treba predurceni uz od narozeni (asi jakdo). V Americe se to ovsem a v celych spojench statech americkych resit bude ze, kdyz nebudou hry ( warez) tak si stejne je jednoduche poridit zbran byt jen illegalne a pouzit ji. ( Vlastne to je lehci).
  • Pokud se u nás budou dít věci, jaké se dějí, tak spíše naopak. Momentální režim je mafie a ta opravdu není o moc lepší než totalita. Že se teď vůbec něco vyšetřuje je samo o sobě zázrak. A mnoho lidí (například podnikatelů) zemřelo i kvůli tomuto režimu.
  • Pravdivě a trefně řečeno. Tohle je jeden z nejrozumnějších přízpěvků, na které jsem v poslední době natrefil. Jenom doufám, že lidí s takovýmto postojem u nás bude neustále přibývat.
  • PC hry hraji tak od 15 let. Baví a bavilo mě porcovat NPC i hráče na kusy, vraždit je všemožným způsobem a dobře se u toho bavit. Ve skutečnosti bych nezabil ani mouchu a ze zabití vánočního kapra mám dodnes trauma. Je to o lidech.
  • Keyz
    Když se ale podíváš jak do toho zasahují zbraně:
    http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/jul/22/gun-homicides-ownership-world-list
    http://www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/tables/expanded-homicide-data-table-8
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence_in_the_United_States

Sice nejsou první ale podívej se jaké země jsou před USA. Africké a Jihoamerické kde to je jiné liga.. Sice tam jsou u některých zemích zvláštnosti ale ty jsou vysvětlené.
  • Pro američany zkrátka svoboda znamená víc než pro vás a svou ústavu nepovažujou za bláboly.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší