Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestli bude tou změnou krach EA, tak pro mě za mě...

Od nich jsem koupil naposledy C&C First Decade. A pěkně jsem se nas*al, když jsem zjistil, že při instalaci musím vyťukávat kód ke každé hře a pak ještě k celé kompilaci (i na Red Alerta 1, který byl v té době už dávno freeware) a že musím mít při hraní CD v mechanice, takže jsem to nakonec stejně cracknul... A pak se někdo diví, že si to lidi radši stáhnou...
    • Pravda, clovek to radsej stiahne, crackne a hra bez problemov, nez bojovat s ich nezmyselnymi ochranami a roznymi blostami co si povymyslaju a pohadzu polena pod nohy platiacim zakaznikom.
      Popravde, nechapem naco vobec robia nejake ochrany, ved aj tak je to hned cracknute, jedina ochrana co za nieco stala bola Starforce 3, rok ju nikto neprelomil.
      • nebo Diablo 3...., to byla nejucinnejsi ochrana co sem za poslednich 25let videl :)
  • Zlatá éra? Možná tak pro nacpání kapes. Zlatou éru považuji od prvního Dooma až po rok 2004/2005. V této době vzniklo nejvíc sérií které vydavatele v podstatě živý dodnes. Kolik vzniklo pořádných sérií s velkým jménem od této doby? Možná Assasins creed a pár dalších ale to je vše. Jestli bude trh přehlcen DLC, F2P, P2W a další tak maximálně tak zase krachne jako v roce 83 a žádná zlatá éra se konat nebude.
  • nevím co to ten blázen mele, prodávají recyklát, který nefunguje jak má za plnou cenu s chybející pulkou obsahu, ktere pak prodavaji jako DLC. Tohle jsou ty nové trendy?
    • ano, a zero day DLC tomu kraluju...
  • Mně teda pořád chybí čistě autorské hry v rámci větší produkce než jen typ "pixelová hopsačka". Jediný větší rukopis má v mých očích asi Hideo Kojima, ikdyž ten se drží jen jedné značky/univerza. Myslím že brzy přijde doba (doufám a těším se), kdy budou jednotlivci více protlačovat styl, vizuální řeč, hratelnost, něco osobitého, do větších her. Podobně jako u filmů, snímky od Tarantina nebo Lynche pozná každý bez potřeby vidět autorovo jéno v titulcích. Tak na něco podobého jsem zvědav.
    • Black_Hand
      tak v tom pripade bych navrhoval se trochu rozhlednout ;). takovych her je vic, nez par.
  • ucho
    slušný oxymoron. pokud se řadě hráčů nějaké změny nelíbí, tak samozřejmě nejsou nevyhnutelné, protože zákazník rozhoduje o tom, co chce...
    • yenda1
      Dle mého zákazník nerozhoduje o tom, co chce. Nebo ne zcela. Zástupy kreativců, bio-inženýrů, psychologů a spousty dalších mají za úkol jediné - přesvědčit tě, že při nákupu jsi svobodný.

(Samozřejmě to neplatí vždy/všude, není to žádný zákon)
      • ucho
        samozřejmě že hráč rozhoduje o tom, co chce. stejně jako já nebudu jíst dršťkovou polívku, když mi nechutná, tak nebudu hrát hry, které mě nebaví.
        • yenda1
          Oprava: Člověk nemůže chtít co chce. Ve chtění jsme determinováni.
          • ucho
            To nedává smysl. Jak člověk nemůže chtít, co chce? Samozřejmě, že člověk chce, to co chce. Ano, některé lidi lze do určité míry ovlivnit reklamou, ale to je velmi individuální. Počítám, že si neběžíš koupit vložky, když na ně uvidíš v televizi reklamu...
            • Black_Hand
              on podle me narazel na to, ze je determinista a inkompatibilista zaroven. dost filozofie. howgh!
          • Black_Hand
            a to se vylucuje? chces to co chces, protoze jsi tim kym jsi. to, ze jsi determinovan neznama, ze to nejsi ty.
    • "řadá hráčů" = harcore hráčí < trh = zákazník
      • ucho
        hezky napsáno, ale to neznamená, že trh nedokáže uspokojit i menší skupinky hráčů, obecně změna trhu je nesmysl, maximálně někdo bude cílit na určitý typ zákazníků a na ostatní kašlat. to ale není změna trhu...
  • MidnighT91
    Lidem se spíš nelíbí že ty změny udávají právě vagí*y jako ta na obrázku. Podívejte se na něj, jakoby jeho oči říkaly sežeru vám peněženku a potom duši...
  • nemam rad EA ale vtomto ma pravdu.
    • Paulcz
      Nemá, proč by mě měl zajímat vkus ostatních a proč bych se mu měl podrobovat.
      • lol a teraz si to skus z pohladu podnikatela,
        • Z pohledu podnikatele je moji absolutne nejvyssi devizou spokojeny zakaznik. Jeden nasraty zakaznik me totiz stoji nekolikanasobne vic. Kdyz udelam kvalitni produkt, zakaznici si ho najdou a pokud budou spokojeni, priste prijdou zas. Pokud vyrabim smejd, tak muzu samo nejakou dobu prosperovat, a nasirat dalsi a dalsi ... ale jednoho krasnyho dne uz zadnej dalsi nebude, pripadne me ti nasrani dozenou arozbijou mi hubu.
          • Osobně souhlasím a přidal bych, že právě z tohoto důvodu existuje to "korporátní sypání popela na hlavu" a "vycházení komunitě vstříc". Nikoliv protože někdo prozřel a podobné kydy, ale protože markeťáci a PR oddělení na grafu vypozorovali, že už pomalu začíná převažovat negativní názor na produkty a jednání firmy. Tak se hodí do placu nějaký ten šplecht na způsob "DLC jsou zlo" nebo že firma nikdy nepodporovala DRM apod.
      • Vsak te nenuti.. muzes si najit hru jakou chces...
        • Paulcz
          To také dělám. Akorát argumenty toho chlápka jsou úplně zcestné a existuje tu tlak určitých herních vydavatelů a i třeba webů a magazínů (včetně games.cz) kde říkají, že např. Fallout 3 už nemůže být stejně tak dobrý a propracovaný jako starý Fallout, protože by to dneska nikdo nehrál a celý koncept je zastaralý. Což není nic jiného než domněnka případně účelná spekulace. Neměl by třeba herní magazín spíše bojovat za kvalitu a objektivitu ? A vlastně bych za to měl být i rád, jelikož mě vydavatel zachránil před složitostí hraní a ukázal své vlastní "moderní" koncepty v podobě prapodivného kočkopsa. Zastaralá může být technická stránka hry, ovládání, ale fungující koncept ? Těžko. Problém je v tom, že firma nemá takovou kapacitu (vývojáře), aby udržela kvalitu, takže je čas investovat do reklamy, pozlátek a úderných hesel. Na vině je i slabá paměť hráčů. Pak nastává degenerace hry ve všech směrech a po třech vyčpělých dílech už ani herní redaktor nemůže napsat, že je to bomba, protože by ho herní komunita rozcupovala na kousky. Naštěstí tu je opačný tlak ze strany hráčů, kteří začínají být trošku více vybíravější, herní trh je rozmanitější a miliony se přesouvají tam, kde žijí nápady, chuť riskovat.a herní produkt např. realtime strategie se neodchyluje od základních prvků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit