Přejít na výpis diskuzí
Změny v tutorialu a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
22.3.2014 | Redakce Games.cz
67 příspěvků
-
Řekl bych, že to největší zlo je ten nepoužitelný notebook s nakousnutým jablkem *1*
Ale jako ty brýle jsou taky hodně velké zlo *1* -
Ještě, že tu máme chytrolíny jako ty. Bohužel si hodně lidí nemůže dovolit utrácet prachy za takové blbosti. Radši si počkám na F2P i když to stejně dopadne jako swtor. Na každém pátém centimetru obrazovky "SUBSCRIBE" a f2p verze naprosto nehratelná. Nejhorší ze všeho je Jediovský headgear, který se nedá skrýt ve f2p verzi. Něco mi říká, že ten headgear je schválně tak ošklivý.
-
Asi tak jako ostaní pracující? Pracuji, pořídím si to, hotovo.
-
+ samozrejme minimalne nekolikrat do roka nejaky to DLC ... trebas zbroj na kone za pouhych $30 (abychom zustali u serie tes).
-
Ale muzou, samozrejme pokud budou chtit.
Podivej, me prijde u vsech her padly na hlavu, trestat nekoho za to, ze vyuziva mechaniky hry. Tohle se da resit ruzne - od toho, ze nikde nebude videt v jakych guildach ses, pres to, ze pokud se objevi stiznosti, bude guilda zrusena. Od toho GM ve hrach jsou. Samo neni technicky ani problem to osefovat tak, ze guildu muze opustit pouze hrac, a nikdo ho z ni nemuze vyhodit.
Ale je fakt, ze vyvojari jsou taky casto retardovani - trebas v pripade wot ti implementujou friendly fire ... a pak te za to penalizujou. Proc? Trebas chces hrat za svini/zradce/... proc ne? A pokud se jim to nelibi, tak at ff proste zrusi.
A mezi nama, opravdu nechapu, kdo bych chtel byt clenem podobne dmentni guildy, ze. -
A vo tom to je => bavi te to, dojdes do stadia ze mas odehrano par stovek hodin => reknes si, ze si za nejaky to kilco neco koupis => projevujes svoji spokojenost. Nekupujes zajice v pytli. I kdyz v pripade tes si kupujes pytel, ktery radne zapacha a jen fanboys ti tvrdi, ze ten smradek je vlastne vune.
-
Ty si objednas a zaplatis auto, na zaklade toho ze si videl ze nestartuje/nebrzdi, a po tydnu zacne rezivet ... ale tvrdili ti, ze je to beta? A o tom je tu rec. Navic v situaci, kdy ti v sousednim baraku nabizeji auto, ktere zjevne startuje i brzdi, navic s tim, ze ti ho klidne daji gratis, a zaplatis az kdyz budes spokojen? A takovych baraku kde muzes ted hned okamzite nasednoud do pojizdnyho auta a neplatit nic mas kolem stovky? Presto pujdes, a budes platit za neco, co ti bylo predvedeno jako nepojizdny hnijici krap? A to jeste prodejci nestaci ti prodat krap za cenu pojizdnyho auta, on od tebe jeste chce, abys mu platil mesic co mesic ... s tim, ze ti mozna casem vymeni starter a brzdy ... ?
To by z tebe mel Chocholousek radost cece.
Hodnoti se tu to, zda to co predvadeli ma vubec sanci uspet s obchodnim modelem jaky si u toho nastavili. A odpoved je zcela jednoznacna ... absolutne zadnou sanci to nema. Placeny model typu BUD jednorazovy prodej NEBO mesicni platba ... ma teoreticky sanci v pripade, ze bude aplikovan na neco, co bude naprosta BOMBA. Kombinace obeho nema sanci v zadnym pripade. A spickovy hry se rozhodne nerodej po umele vyvolavanym hype.
Navic si uvedom, ze neni problem pustit lidi do polonefunkcni bety, pokud (a pouze pokud) je na tom videt vyvoj => mizej chyby. Pak maj lidi dobrej pocit, ze se neco deje a na hre se maka. Takova beta muze hre jen prospet. To co bylo ovsem prezentovano o beta vikendech, byla defakto zcela nefunkcni hra, bez jakyhokoli progresu. Ale i kdyz pominu vsechny chyby technickyho razu (ac neverim ze je vyresej), tak co mi vlastne predvedli? Naprosto generickej svet, kde je kazdej barak kopii toho vedle, kde neexistuje nic jako open world, kazdy pididomek se loaduje, svet je rozdelenej na ostrovy .. jejiz load trva klidne desitky minut. Navic ten svet je neuveritelne pustej a neda se v nem defakto nic delat. Jasne, na jednu stranu je fajn ze me nepronasleduje pres celou mapu bambilion mobu, ale na druhou stranu ... napsat pro tohle script kterej bude hrat sam, bude naprosta trivka .... "vyzvedni si Q a bez zabit cilovyho moba". Navic je tu (opet) jako v kazdym MMO hromady zcela nevyuzitelnych a nanicovatych itemu, NPCckum vubec nevadi, ze jim vykradu barak, opet chybi bydleni, system dopravy je naprosto padlej na hlavu (jako dobre, at stoji vlastni kun maly jmeni, ale cekal bych, ze si kone muzu najmout aspon z mista na misto, a ne trapnej teleport ... kterej navic zpusobuje to, ze neexistuje duvod si kone porizovat) ... a ve finale muzu zminit zcela nepouzitelnej system boje, kterej diky neexistenci kolizi je naprosto nefunkcni. -
mate počkat az to vyjde full, pak třeba měsíc, a pak to hodnotit
-
zapomnel, sry
-
Zapomel jsi za to Shadowhorn napsat to "elder of guardians of maraya" !!!!!
-
Dneska to mas tak v cene jedne navstevy v hospode a casu mit vic nebudes at to bude cokoliv2play. Tak si pockej na recenze a dojmy a pak se rozhodni jestli to stoji za to. Kdyz me kdysi bavilo wow, tak jsem platil a casu jsem taky moc nemel. Ber to tak, ze pokud rad hrajes a hra te bavi, poskytne ti i za tech 14dni vice zabavy, nez jedna navsteva v pajzlu;-)
-
A ja si rikal kde ten spammer zaspal ...
-
Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.
...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!
Shadowhorn -
Tak promin, je videt, ze ti na tom hodne zalezi, nechtel jsem te rozcilit:-)
-
48 hodin BAN za nápis "hipsters.cz", děláte si ze mě kozy?
Vás to snad uráží či co? stačí mi vteřinový pohled na Petra Poláčka a ten jeho Apple noťas oblepený trendy nálepkama a hadry co má na sobě a ty hranatý brejle s tlustejma černejma obroučkama a je jasnej, jen si myslím že není za co se stydět tak proč se tomu bránit, nedej bože kvůli tomu někoho banovat když napíše to co stejně každý vidí,,. *2* -
Ja to mam podobne s STO. Take f2p od zacatku az do konce, tak proc si sem tam nejakou lod nekoupit a podporit vyvojare.
-
Muzem zacit stopovat swtoru trvalo +- 3 mesice, nez mu utekly 2/3 predplatitelu. Dalsi cca 1/2rok prekopavali hru na f2p (spis teda v tomto pripade na p2w).
Pokud jsou me informace spravne, skyrimu se prodalo cca 5M za prvni tyden, a doted neco kolem 20M ... pokud si totok koupi 5M lidi, tak prvni na co narazej budou klasicky plny servery, takze prvnich 14 dnu si nezahrajou (protoze normalni lidi v nici spej a pres den sou ve skole/praci). Pak posilej servery/opravej nejaky ty nejpruserovejsi bugy ... takze se pude prihlasit, ovsem da se predpokladat, ze po prvnim mesici budou newbie oblasti pusty a prazdny, nikde nikdo, po dvou mesicich ocekavam, ze bude mit vetsina lidi proexpeny vsechny mapy ... a zacnou resit "a co ted".
Koncem 3tiho mesice uz znacna cast lidi bude vypruzena tim, ze pvp je sice fajn, ale co je moc to je moc ... a travit 80% herniho casu tim, ze nekam bezite neni pro vetsinu lidi zrovna uchvancancujici zabava. Tak jako v kazdym mmo tu bude existovat nekolik malo jakz takz funkcnich guild, schopnych poskladat online aspon 10 lidi ... a pak tisice zcela nefunkcnich, kde se lidi online dostanou tak na pocet 2. -
Tahle hra má bohužel našlápnuto velice špatným směrem, ano svou roli zde hraje i spousta negativního hypu, který se na hru snáší ze všech stran, zda je ten negativismus oprávněný, nebo ne to ponechám na vás samotných.
Nicméně když se podívám této hře na zoubek pořádně zjistím, že kromě předraženého produktu s měsíčními poplatky, nedostanu do ruky vůbec nic inovativního, nic co mě má udržet při hraní, nezlobte se na mě, ale dovolit si v roce 2014 rozjíždět další xyz MMO hru v pořadí na trh, která je od součastných MMO her naprosto totožná a již teď je zřejmé, že bude mít celou řadu dětských nemocí (lagy- latence, buglé questy, nedostatečný počet questů, dlouhé loadovací pasáže, velice prapodivný systém ekonomiky, otřesné UI atd.) Když k tomu všemu připočítám, že hra bude mít alespoň z počátku, zcela jistě velice chabý a nedostatečný end-game. Tak se ptám sám sebe, proč si mám tento produkt vůbec kupovat a ještě za něj měsíčně platit, když zde mám alternativu „zadarmo“ a v daleko lepším odzkoušeném provedení.
Abych opět xy měsíců musel čekat na to, až tohle všechno milostivě vývojáři odladí a dodělají a já jim při tomto dělal pokusného platícího králíka, to již opravdu ne. Kdyby byl rok 2004, tak bych zcela jistě neváhal a hru kvůli TES sérií vyzkoušel, ale dnešní MMO herní doba je již opravdu někde jinde, než to co nám je zde nabízeno a prezentováno.
Takže jsem sám zvědav jak dlouho hra na trhu s tímto nedodělaným a okoukaným herním modelem vydrží, osobně to vidím na hyper-ultra lunch hry, kde po několika měsících budou přecházet na F2P model, který jim alespoň částečně zaplatí vývoj hry samotné. Je to škoda, protože TES série má opravdu veliký potenciál, ale to by hru museli dělat lidé s fanouškovským zápalem pro hráče, nikoli jen a jen pro peníze. -
Jak si má takovou hru zahrát pracující člověk? Přece nedám prachy za to, že si za celý měsíc zahraju možná 2 týdny. B2P by bylo super.
-
Ale cálovat klidně ano. Za LOTRO jsem dal doposud nějakách 3000 Kč a to se jedná o F2P, které se opravdu jako F2P dá hrát. Ovšem nejprve jsem si hru opravdu hodně vyzjoušel, oblíbil si jí a pak se rozhodl platit a to někdy fakt i za totální kraviny, zbytečnosti, jen tak. Kdyby TESO bylo aspoň B2P, tak by se to dalo risknout a investice by mě tolik nemrzela. Ale ta tisícovka stačí snad jen na první měsíc hraní a to je dost málo. No kdyby aspoň ta beta byla o dost lepší, ale ta mě prostě vůbec nepřesvědčila... Řadz jiných MMO si zahranu zdarma a jejich kvalita není výrazně jiná od TESO, takže vlastně nechápu, proč za TESO platit. Je to ale velká škoda, protože jsem na něj čekal, docela se i těšil a doufal, že bude jiné a že bude hodně vycházet z SP tradic TES série, což se bohužel nestalo.