Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Deever
    Ani jsem netušil, že už je to tak starý. Tibériová série mě nikdy nebavila, zábavnější mi přišly Red Alerty (jen 2 a 3, jedničku už jsem nestihnul) a právě Generals. Nejsem zrovna multiplayerovej hráč, takže pro mě spíš byly challenges v Zero Hour - a na nejtězší obtížnost to bylo fakt maso, i když čestně přiznávám že jen do doby, než jsem vychytal kde jsou rozmístěné základny a v jakých časových intervalech chodí vlny útoku. Ale každý rok se k tomu vrátím a osvěžím si paměť.

Je pravda, že tenhle žánr realtime strategií se zábavným patosem a spoustou dialogů se strašnými přízvuky už trochu zmizel - poslední byl právě asi třetí Red Alert. Nebo ne?
    • Kdyby jsi stihnul i první Red Alert, tak by tě asi trojka v mnoha věce iritovala. Já mám rád změny, ale tahle série šla až ke dnu...

Westwood ať odpočívá v pokoji - od doby co nemají tuto sérii v rukou je to úplně jinde (i když přiznávám že Generals se povedlo).
      • Deever
        Nesouhlas, trojka byla "modernější" a měla neduhy, ale jinak zábavnost zůstala. Při srovnávání her v jednotlivých sériích je potřeba jistá shovívavost - přeci jen už to není jak tenkrát. A nikdy nebude.
        • Moderní ANO, zábavnější v úhlu sp určitě v mp NE. Schovívavost ANO, ale nebudu schovívavý, pokud jde o zničení dobrého konceptu. RA2, GENERALS výbornej koncept u generals snad ještě víc pokud šlo o možnost získávat zdroje i po tom, kdy sklady došly, černý trh, hacker centrum a drop zone.

A koncept základna, zdroje, obrana a útok. A šlo dělat výbornou obranu, která byla dost silná a šla hůře ničit, pokud byly vyplé super zbraně. V tomhle ohledu byl dobrej RA a GENERALS lepší, kvůli zaměření na moderní a reálnější bojiště. Př: Střely SCUD ničily gattlingy, stejně letadla i pěchotu, bunkry s pěchotou z bazukama tanky. Letectvo krylo základnu ničilo tanky i dalekonosné zbraně.

RA3 měl obranu k ničemu, když měl protivník moderní hovadinky teleportovací bombu, nálet kamikaze, atd... Pokud jde o hráče, co jen útočí ty jsou v klidu, ale kdo se pokusí dělat obranu tvrdě narazí.

Stějně fungují i jine RTS s výrobou jednotek SC, RA, kvůli schématu surovin, ale generals a AoE NE. U AoE byl obchod, jidlo nikdy nedošlo a dřeva taky dost k prodeji. A GENERALS měl viz. někde výše vypsané další možnosti. Díky tomu po vyčerpání zdrojů, byl boj pořád tvrdší a nestagnoval. Já měl ve vrcholnej fázy tolik peněz, že moje armáda byla obrovská, a ztráty šlo nahrazovat. Generals pokud jde jen o kocept tak byl pokrokovej a fungoval. A ostatní aspekty, bugy AI pády FPS, atd. je o něčem trochu jiném a zde je schovívavost na místě.

Preferuji, aby každý mohl hrát jakoukoli hru svým tempem a svým stylem, aby nebyl moc znevýhodněn a aby i tací klidnější, kteří nepreferují myšo-klávesnicovej maraton mohly hrát bez radikálnějšího hendicapu proti ostatním. Ale nutit, každého, že pokud nebude hrát přesně tak a tak, tak nevyhraje, pokud je víc cest jak vyhrát je o ničem.
          Můj pohled, jo a abych nezapoměl *1* pokud jde o moderní pokrok, který obsahuje ničení toho, co funguvalo a funguje tak v tom případě "děkuji, ale nechci". *5*
          • Líp bych to nenapsal
        • Souhlasím. Já hral všechny C&C (ty starší až když vyšlo the first decade), a bavily mě všechny. Kromě C&C 4, to byla blbost na ntou.
  • Zajímalo by mě co je s End of Nations, chtěli odklad a od té doby je ticho, podle videí mi to přišlo jak další C&C4 ve větším měřítku, tak jestli to típli, nevím
  • Ja si z tyhle serie nejvic uzil C&C I na ps1. Ja vim, je to divny *1*
  • Generals + Zero Hour jsem si užil nejvíc, Kane's Wrath vcelku ušel, ale už to nebylo ono a Red Alert 3 byl podle mě naprostý nesmysl a totální slátanina, CnC 4 mě už vůbec nebavila. ZH u mě vede dodnes a popravdě jsem doufal v Generals 2 která by byla bez těch future sraček... *14*
  • Keyz
    Když to vyšlo tak mně to fakt bavilo, neviděl jsem chyby a další nedostatky ale prostě skvělé intro kde jsou pusy světových představitelů a kecají "In the modern world,Great leaders resolve their conflicts with word.WORD LIKE : SCUD LUNCHER(SCUD LUNCHER),CORPET BOMING,(CORPET BOMING)TOMAHAWK MISSILE(TOMAHAWK MISSILE)!"
    + Ta hudba, to bylo dobré :)
    Jednotky vypadali komicky hlavně vojáci jako krabice, AI na prd, protože lagovala ale stejně jsem se skvěle bavil. Kecy jednotek skvěle a i hra byla tuším vyvážená.
    Navíc s modifikace Contra se i A.I celkem vylepší.
    • náhodou Brutal AI ve skirmishi umi cloveka slusne povodit, rozhodne o tridu lepsi nez v predchozim Red Alertu :)
      • Keyz
        Zrovna A.I v ZH jsem vychytal a nebyl to problém, problém logicky byl když jsem si dal sám proti několika.

Ale opravdu mně potěšil mod Contra kde AI stavěla více a hlavně útočila s velkou armádou když jí člověk nechal a další jednání navíc co původně neměla. Možná podváděla ale bylo pak pro mně zábavnější.
      • ZvacA
        Yep, ovšem výhodou té obtížnosti počítače je jeho švindl v rychlosti - zatímco člověk se ještě ani nestačí rozčumět po mapě, tak protivník má už několik budov v základech. Zvláště v Zero hour, kde ještě panuje slušná nevyváženost (což není nutně špatně) jednotlivých zbraní specializovaných Generálů, je tak v bitvě 1 hráč vs 7 AI týmů o radost a nervy postaraný. S obstojnou AI přišel ale až právě datadisk, kdy oproti původním Generals je počítač nejen schopnej používat všechny dostupné jednotky a překvapit i různými směry útoků, ale hlavně je schopnej ekonomicky zabezpečit svou základnu i po tom, co dojdou na mapě primární zdroje, takže se nestává že po vyčerpání zdrojů dochází ke stagnaci veškeré činnosti na mapě, ale naopak se bojuje dál a pořád intenzivně.
        • Paulcz
          Spíše jde o to, že AI podvádí snad ve všech strategických hrách včetně C&C série - rychlejší, levnější a lepší jednotky, více surovin, vidí mapu atd. Do některých her jako Age of Empires 2 se dá stáhnout upravená AI co necheatuje a je dost dobrá a tam už to o té rychlosti je.
          • TheSilverBoy
            ve Starcraftu 2 nemá A.I cheaty
        • Problém proti multiple AI tam v ZH je obrovský - kvôli LAGU, stačí si dať mapu Twighlight flame a ani človek s nadupanou mašinou to proste nedohrá. Komunita vydala síce zopár LAG FIXov ale ani jeden mi v praxi nefungoval.
          • ale problem s lagem maji vsechny C&C po Generals, Red Alert 2 se ti taky bude sekat proti 8 kompum i na modernich nadupanych masinach
  • Nejak Vam z konecneho bilancovani o zanru realtime strategii vypadla jedna podstatna vec:
    Command&Conquer 3 Tiberium Wars - Kanes Wrath je NEJLEPSI REALTIME STRATEGIE VSECH DOB!!!
  • Paulcz
    Pamatuju nástup této série a byla to bomba :) 3D éra je ale hrozná a už tak arkádová hra hloupne a hloupne. Na druhou stranu hra kde stavíte základnu a vyrábíte jednotky nemůže mít zároveň náročnej boj. To by člověk nestíhal a proto se mi víc líbí cesta, kterou šlo Sudden Strike 1&2. I když bez modů to je naprostá hrůza, ovšem s modem to je král strategií i když to už skoro nikdo nehraje :)
    • ZvacA
      Sudden strike je taky trochu jiná liga než C&C; real time tactics není real time strategy. :)
      • Paulcz
        o tomhle označení jsem neměl ponětí :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit