Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Heh, pobavil si ma...

Ked opominieme pri Ferrari vykon, dizajn, brzdy, technicke gadgety, tak je z toho vlastne obycajne priemerne auto...
  • x_ander
    Hmm... asi tady máme nějakého programátora z Valve, který má info z první ruky.. *6*
  • uprime, half life 2 nebo 3 me až tak nezajíma. když pominu fyziku, na tu dobu dobrou grafiku, zajimavy leveldizajndizajn, slušnou atmosferu a dobrou hratelnost, tak to byla naprosto prumerna strilecka... *6*
  • Half-Life 3 především nevyjde.
  • Seriously?
  • Vlastní zkušenost? *1*
  • Ve tvém vlastním zájmu doufám, že ve škole ti to jde lépe než tady.
  • Nic moc teda :-D
  • Nejen ve FPS. Tehdy vznikaly herni legendy, devadesata leta byl zlaty vek PC her, pak to zacalo jit z kopce dolu. Ja jsem primarne hrac taktickych a rpg her, takze pro me jsou herni klenoty hry jako ufo: enemy unknown (proti kteremu je dnesni xcom jen plochy stin, at si rika kdo chce co chce), system shock, fallouty 1&2&tactics, jagged aliance, baldurs gate a podobne. Z fps bych vyzvednul opomijeny terminator: future shock od bethesdy, ktera prinesla mouse look nebo plne 3d otexturovane prostredi. A jeste bych rad zminil simulator mechwarrior 2, zanr sam o sobe, ktery take na dlouhe roky upadl v zapomeni po to co ho pohrbil microsoft. Half Life jsem hral v doby kdy vysel, nerikam ze je to spatna hra, ale nebyl nijak vyjimecny a docela nudil, zvlaste v tom mimozemskem prostredi, to me fakt nebavilo. Imho to hlavni co half life prinesl byl ustup od sand boxu a tuny naskriptovanych scen. Vetsine hracu se to asi libi, a dodnes, jak tu nekdo poznamenal, staci se podivat na oblibu codu, ale ja radsi ten sandbox.
  • smejki
    "lambda je vlastně zjednodušený obrázek ruky držící páčidlo"
    to to teda drží jak panna vocas
  • Hm a já si třeba nemyslím, že to univerzum měli už tehdy promýšlené, viz třeba neustálé změny popsané v článku. Prostě si tam nechali pár vágních záchytných bodů, na které mohli různě navazovat. To nemyslím jako kritiku, takový přístup se mi líbí, přesun jednička - dvojka považuju za jednu z nejzajímavěji udělaných návazností her vůbec. Je to pokračování, zároveň to působí jako úplně jiná hra v úplně jiném prostředí a čase, celé to spolu s G-Manem a různými náznaky působí tajemně až mírně surrealisticky - Gordon Freeman se vždy někde na velmi specifickém místě ve specifické chvíli alternativní historie objeví, odehraje svou roli a zmizí. Určitě takhle měl původně proběhnout i přesun mezi HL2 a HL3, ale pak do toho vlezly epizody a Valve se samo dostalo do situace, kdy z přímého navázání na E2 mohou asi těžko couvnout a jsou nuceni jít do více tradičního vyprávění, což je třeba podle mě docela škoda...
  • Veskoslav
    Jednou v roce na Vánoce, Half Life znova projedu se:)Na motorovém člunu a k tomu střílet budu:)
  • MickeyMutant
    Half-Life je jednoznačně poločas rozpadu. Freeman je teoretický fyzik, pracuje v Black Mese, jejíž součástí je i Lambda Complex (logo hry). Opposing Force (opposite reaction) i Blue Shift (modrý posuv) jsou zároveň fyzikální termíny.

Jak jsi přišel na tu první možnost s jedním krokem v hrobě?*4*
  • Vec nazoru...
  • Ten trolling ti fakt moc nejde.A to tady moc velka konkurence neni *1*
  • Jinych lidi?Co to placas?Uplne prvotni napad neprisel sice z hlav Valve,ale jak prvni tak i druhy dil vytvorilo primo Valve.Zadne externi studio nebo tak neco.
    A ze si nevi s pokracovanim rady?Ja si spis myslim,ze opet zkousi neco noveho,neco co opet posune fps zanr o kus dal,stejne tak jako tomu bylo u prvniho i druheho dilu.
  • DangerousDave
    je pravda, že v dobe DNF vznikali fantastické hry hlavne na build engine (ako legendárny Blood) ktoré hratelnosťou prekonajú 95% súčasnej produkcie ... stojím si za tým, že medzi rokom 1993 kedy sa objavil prvý Doom a prelomom milénia bolo najlepšie herné obdobie minimálne čo sa týka FPS žánru. A nie, nie je to o nejakej nostalgii. U mňa sa to inak tiež lamalo niekedy okolo Dooma 3 kedy som mal pociť, že v tomto źánry už namám čo hrať.

Čo sa týka HL1 je určite v mojej top10, HL2 bol tiež fajn.
  • Proč se Half-Life jmenuje Half-Life a proč je ve znaku lambda?
    Jsou dvě možnosti:
    1) Half-Life se v slangové angličtině dá přeložit jako jedním krokem v hrobě (doslova napůl živý napůl mrtvý) a lambda je vlastně zjednodušený obrázek ruky držící páčidlo.
    2) V odborné terminologii jaderné fyziky (Freemanův obor) je Half-Life označení pro poločas rozpadu radioaktivního prvku (T) a lambda (λ) je veličina která určuje rozpadovou konstantu vzorec je T=ln2/λ

Tyto dvě teorie šef Valve potvrdil jako jediné zprávné, která je ta pravá to už je na hráči :).
    Já se přikláním k druhé verzi protože dává smysl ve spojení s hlavní postavou. První verze mi sedí pouze k HL2.
  • life28
    Som rád, že som sa rozhodol svoj herný život zasvätiť Half-Life, mám prečítané snáď všetko, čo okolo toho vyšlo, hry odohraté niekoľko krát a vždy to bude pre mňa najlepšia hra histórie.
    Tá veda, ktorá je s Half-Life spojená je unikátna, Half-Life je jedna z mála hier, kde ma fakt zaujímalo, ako sakra ten teleport funguje, ako funguje Gravity Gun, alebo ako postavili obrovskú Citadelu. Inventár plný zbraní? Half-Life 2 je hra, kde som využíval komplet celý inventár zbraní, pretože počas priebehu hry boli zdravo dávkované nové kúsky, aj náboje. Snáď sa HL3 príliš neodkloní od konceptu hry a bude sa držať toho, čo naštartoval už half-life 1. Reference milí pánové, reference a odkazy.
  • Magister_Peditum
    Je to anglicky poločas rozpadu (lambda je rozpadová konstanta, jestli se nemýlím). A názvy datadisků mají taky co do činění s fyzikou... Gordon Freeman je fyzik, takže asi tak. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit