Přejít na výpis diskuzí
Ztraceno v procesu: Half-Life 2 a propagace čisté videohry
25.10.2012 | Ladislav Loukota
162 příspěvků
-
Když už jsme u toho příběhu, zamýšlel se někdo z vás proč se to sakra jmenuje Half Life? Je to s příběhem snad nějak spojený? Např. že mezi hl1 a 2 žil gordon jen tak napůl v gmanovo stázi?
-
Jasně, šak Lucas se taky mohl vysrat na dotočení první trilogie. Většina fanoušků už stejně byli fotrové, kteří o to ztratili zájem.
-
Nemám nic proti tomu že se někomu HL serie nelibi ,ale tvůj příspěvek je k smíchu
-
Half-life 2 je jako Pulp fiction to se hold musí projít (skouknout) vícekrát až pak teprv deceníte kvality pro mě to jsou doted nejlepší dílka co sem zažil !!!!!!! Gordon Freeman Legend
-
Snad žádná jiná hra mě svého času nedonutila se tolik pachtit po příběhu, i když ho podávala dost minimalisticky. Když se hráč vyloženě nepřinutil se o něj zajímat, tak mohl proběhnout hrou, aniž by věděl, proč bojuje, za koho bojuje, nebo proč ho všichni znají. *15* G-Man je legenda! *3*
-
Přesně tak. Ty náznaky samy o sobě člověku nic moc neřekly (jen to, že "za tím je asi něco víc"). A právě až po dohrání dvojky člověk docení i jedničku. Nepochybuju o tom, že Valve celé univerzum měli promyšlené už během tvorby jedničky, jen to z toho nebylo tak vidět.
-
Tých náznakov tam bolo viac, Napríklad tieto Nihilanthove hlášky http://www.youtube.com/watch?v=pdnkc8RzMpA&feature=related ale bolo dosť ťažké si ich všimnúť. Ja som HL 1 prešiel niekoľkokrát, ale tiež mi to celé začalo dávať zmysel až po prejdení dvojky. Až vtedy som naplno docenil celý prvý diel.
-
Me bavily fps v dobe dooma a duke 3d. Kdyz prisly hry jako doom 3, quake 4 nebo half life, tak me prestaly bavit, linearni postup koridorem je tezke udelat tak, aby me bavil. Prvni hre, ktere se to povedlo, byl FEAR a potom az Uncharted 2. Half life me nijak neoslovil a half life 2 a epizody jsem si poridil do sbírky pozdeji az v ramci orange boxu, kdyz uz to byly stare hry. Zkousel jsem je hrat a proste me to nebavilo. Pamatuji se, ze jeden z tech dilu jsem odlozil, kdyz jsem se musel prohanet v motorovem clunu. To jsou aktivity, ktere od fps necekam, nudi me a nelibi se mi.
-
Já vlastně taky. Až ty pozdější hry už byly designované jako tps, tak se mi to trochu spletlo dohromady. Je to tak dávno! :)
-
Jj, ja to pochopil, je to jen detail :) Ale jinak se k tomuhle nemůžu vyjádřit, Dark Forces jsem bohužel minul, hrál jsem až Jedi Outcast.
-
Heh, ja pouzival FPS pohled i pri sobojich s mecem. Ta rotujici externi kamera a nic moc detailni Katarn nebyly nic pekneho.
-
x_ander: Jasne, Star Wars: Jedi Knight - Dark Forces II, at je to komplet. JK2 je znam jako Outcast. Timhle to Lucasove dost zamotali, vsechno pokracovani Dark Forces a pritom co hra, to jine jmeno.
-
Já souhlasím, Jedi Knight byla výborná hra, už od Dark Forces se mi tahle série strašně líbila, ale zase to neni uplně fpska. Teda nebo Jedi Knight vlastně ještě je. Ale tak víš co? Máš pravdu. :)
-
to Robotron3, zase doslo vlakno, s timhle byste meli neco delat, Lupa-aspiranti: Ano, Jedi Knight vysel dobre rok pred Half-Lifem. ;) A rec byla o podani pribehu a zpusobu vypraveni. Jasne, mohli navazovat na SW universum a Jedie (i kdyz hra mela svuj vlastni pribeh) ale to jak ho hraci prezentovala, jak filmecky a brifingy uvadely do deje a na jednotlive planety... to bylo hodne dobre na tu dobu. A je celkem fuk, jestli tam slo o mece a o Silu, nebo by to byl nejaky noname vesmir. Bylo by to filmove i bez filmu. ;)
-
Hmm asi to tak bude. Ono Killzone 1 HD je v poho, ale přece jen ovládání není taká slast jako u dvojky a trojky. Ono to na PS 2 musel být asi fakt dost opruz
-
Imho je to spis tvoje prani, aby to tak bylo. Nic tomu nenasvedcuje. A deset let je dlouha doba na pokracovani, to uz bude vetsina hracu novych, to je spis cas na remake, nez pokracovani.
-
Nevyšel Jedi Knight II až někdy v roce 2002? Ale předpokládám, žes myslel Dark Forces II. To jen, abysme případné mladé čtenáře nemystifikovali :)
Ale jinak souhlas s robotronem. Hry, které vychází z univerza, které vytvořil film (kor tak profláklý jako SW nebo Terminator) to mají jednodušší. Nemusí ho samy tvořit. -
Jedi Knight II vyšel o něco později, než Half-Life, ale i tak zase není uplně fér srovnávat příběh hry s hrami, které rozvíjí příběh filmů, knížek a celého světa, který hra jen doplňuje. Jako ano, taková hra může mít zajímavější příběh z hlediska návaznosti na celý ten vesmír, ale má to přece jen výrazně lehčí :)
-
Jenze portal je jina hra od jinych lidi. Ja to vidim tak, ze Valve si s pokracovanim nevi rady, proto nic nerika a rok za rokem plyne a meni se pomalu generace hracu.
-
wtf? vsak to bola arkadova blbost... take hry robia vo flashy uz hadam 10 rokov