Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Killzone je bezduchá řežba.
  • ZvacA
    Jen výhoda původců - stavávají se z ních snáze legendy. :) Ale vážně, o kvalitách a debutovacích mechanismech HL a jeho revolučního větru v FPS osobně nepochybu a je třeba uznat, že je to i dneska vynikající hra, ovšem myšlenku že všechno od něj jsou již jeho " dětičky, které nedosáhly tatíkovi po paty ", jak by se dalo říct a jakým dojmem to tvrzení působí, odmítám - na jedno se nesmí zapomenout, že právě další tituly od '98 úspěšně rozšiřovaly koncept HL dál.
  • Upřímě - já prvně hrál HL2 a tak strašně mě to chytlo, že jsem musel projít i jedničku a datadisky (v té době ještě epizody nebyly). Pro mě je to nejlepší hra všech dob. HL2 dohrán cca 15x, EP 1 a EP2 asi 8x? HL 1 + datadisky cca 5x. Ano, HL2 znám už nazpaměť, vím, kde na mě co vyskočí a pomalu to dokážu odpočítávat na vteřiny, ale i tak mě to baví a stává se mi tradicí, že si cca každý rok projdu celou sérii. Spíše než tradice je to pro mě povinnost.

Někdo tu hru nesnáší, je mi to jedno. Hraju co baví mě, co oslovilo mě. Každého baví něco jiného, ale mě HL strašně učaroval a už se nemůžu dočkat dalšího dílu a modlím se, aby to nebyl poslední, protože tu hru by jinak asi nic nenahradilo.
  • Mlč killzone je skvělá serie a s ovládáním není žadný problém. Ono se ale hnedka musí něco kritizovat že. Někdo pomluvil veliký Half Life a hned je za trolla, nebo fanouška CoDu.
  • Robotron3
    Nomad: I když se to asi spoustě lidí nebude líbit, že se srovnává Half a COD, tak podle mě ano. Hlaf-Life přesně začal tenhle směr nascriptovaných koridorových stříleček a COD to dotáhl do vlastního subžánru. (první COD byla výborná hra podotýkám). Před ním to byly spíš hry vycházející z Dooma, kde se hodně bloudilo a hledalo po rozlehlejších úrovních.
  • Kozy
    Asi ta hra má něco do sebe ale hrál jsem jenom multiplayer v jedničce a dneska už vážně nemám chuť to dohánět, trošku jsem si přečetl o čem to je a moc mi ten příběh nesedl. Hlavně ta hra byla ve své době "něco" ale myslim si že dnes už bude mít těžko co nabídnout, kdoví, třeba se nechám zlákat i já.
  • Na herní historii expert nejsem. Má historie s FPS začíná s CoD1, ale podle toho, co píšeš se vývojáři CoD stali experty v tom, co začalo v HL1. Každá CoD hra už je v podstatě jedna velká naskriptovaná realtime filmová scéna. *1*
  • Robotron3
    Proti Half-Life nic ani omylem, to je prostě kus více než dobře odvedené herní práce, ale Gordon je teda němej trouba, to je prostě fakt. To je filozofie designu, kdy se předpokládá, že hráč se do děje nejlíp vcítí, když mu hra nebude nabízet svojí konkrétní osobnost a charakter. Takže Gordon žádný charakter nemá, nemluví. Dřív to nikoho ani nenapadlo, ale jelikož se od toho časem spíš upustilo, tak kdo hraje Halfa zpětně, tomu to tak může připadat.
  • kdyz vysel HL2 tak me bylo pres 30 a nijak zvlast me to nezaujmulo. Po pravde do dnes nechapu tvrzeni lidi o nejlepsim pribehu a nejake revolucni hre. pravda , grafika na svoji dobu byla fajn ale jinak mi to prislo jako celkem obycejna FPS s trosku odvaznejsim konceptem. kdepak , pro me nikdy HL zadna legenda nebude.
  • walltar
    Bioshock sem nehrál a dishonored neberu jako klasické střílecí FPS. Ale jinak Dishonored je celkem blízko HL2 minimáílně v pocitu ze hry.
  • takže od začiatku, existujú 2 tipy ludí ktorím half life nesadol 1) ludia narodení PO half life - zvyknutí na jednoduché hry bez štipka rozmýšlania a autohealom
    2) ludia ktorím proste FPS žáner nesadol

všetci čo tu trollujete že half life je šit a porovnávate ho s nejakou sračkovskou konzolovou exkluzivitou (REALLY?), neflamujte zbytočne.. každý vie že half life, či už 1 alebo 2, bola revolúcia na poli hier (porovnajte si už len grafiku hier z roku 2003 s demo videom na e3 2003, je to niečo neskutočné čo vtedy dokázali vytvoriť v real time engine)

k príbehu, half life príbeh ma síce nepohltil na prvý krát (mal som vtedy asi 12 rokov čilisom tomu ani nejak nechápal) ale neskôr, ked som dospel a dostal rozum tak ma totálne pohltil a ešte teraz (po neskutočných 8 rokoch od dvojky!!) si niekedy popozerám teorie o 3jke, g-manovi a tak podobne. cutscena "heart to heart" v ep2 je doteraz, imo, najlepšia cut scéna akú som kedy videl vo filme, knihe alebo hre.. a to som nespomenul ešte epické prepojenie s Aperture Science z Portalu

btw, ako môže niekto nazvať najväčšieho herného hrdinu všetkých čias "nemym troubou v hlavni roli" ? to sa nedá ani za joke považovať.. thats it, thats all
  • V HL urcite byli veci ktere byli zajimave a drive nevidene , ale nemyslim ze to je modla FPS , spis bych tenhle titul prisoudil Duke 3D nebo Doomu a z pozdejsich FPS asi Halo.
  • residentevilfans
    Bioshock?,Dishonored? *5*
  • Robotron3
    Half-Life byl přelom ve scriptovaných filmových scénách použitých realtime přímo ve hře. Každý kdo to hrál v době, co to vyšlo to ví. To neni nějaká maličkost, ale opravdový posun, který všichni hned začli napodobovat. To mě opravdu překvapuje, že tohle tu nikdo neví, nebo neuznává? Sem myslel, že to je základ herního vzdělání :)
  • Keyz
    To vyprávění příběhu polopatě a video u každé hovadiny mně také dost vadí u FPS her.
    Já se například skvěle bavil u Dooma 3.Čekal jsem klasickou FPS a taky jsem jí dostal.Navíc zvukové záznamy obyvatelů stanici byli zajímavé.
  • Amylee.Anderson
    Jestli máš krabicovku, tak mi jí můžeš dát *1*
  • ZvacA
    Že neslavíme svátky toho, kdo se jako vůbec první na této planetě úspěšně vytentoval. Naše potřeba je po něm již čistá kopírka. Ne, ne...divná filosofie kolego. :)
  • Keyz
    Jo škoda.Pamatuji jak jsem čuměl na první obrázky.Dost mně to zaujalo.Pak se to protáhlo atd...
  • Robotron3
    Ano, Half-Life byl první. Každého může napadnout cokoli, ale někdo to prostě udělá jako první... A nejen filmový příjezd, ale i další filmové scripty přímo v enginu, padající výtah s vědátory, atd... V tom má Half-Life prim. Ale to přece každý ví ne? :)
  • jo jasně, ono totiž nemohlo nikoho napadnout že se někam přijíždí autem, nebo přiléta, či přijíždí vlakem :D tudíž každej kdo to ve hře použije, kopíruje Half life :D:D:D:D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit