Přejít na výpis diskuzí
Ztraceno v procesu: Half-Life 2 a propagace čisté videohry
25.10.2012 | Ladislav Loukota
162 příspěvků
-
Proč se Half-Life jmenuje Half-Life a proč je ve znaku lambda?
Jsou dvě možnosti:
1) Half-Life se v slangové angličtině dá přeložit jako jedním krokem v hrobě (doslova napůl živý napůl mrtvý) a lambda je vlastně zjednodušený obrázek ruky držící páčidlo.
2) V odborné terminologii jaderné fyziky (Freemanův obor) je Half-Life označení pro poločas rozpadu radioaktivního prvku (T) a lambda (λ) je veličina která určuje rozpadovou konstantu vzorec je T=ln2/λ
Tyto dvě teorie šef Valve potvrdil jako jediné zprávné, která je ta pravá to už je na hráči :).
Já se přikláním k druhé verzi protože dává smysl ve spojení s hlavní postavou. První verze mi sedí pouze k HL2. -
-
"lambda je vlastně zjednodušený obrázek ruky držící páčidlo"
to to teda drží jak panna vocas -
-
Vlastní zkušenost? *1*
-
-
právě že ne *13*
-
-
-
Half-Life je jednoznačně poločas rozpadu. Freeman je teoretický fyzik, pracuje v Black Mese, jejíž součástí je i Lambda Complex (logo hry). Opposing Force (opposite reaction) i Blue Shift (modrý posuv) jsou zároveň fyzikální termíny.
Jak jsi přišel na tu první možnost s jedním krokem v hrobě?*4*
-
-
Half-life 2 je jako Pulp fiction to se hold musí projít (skouknout) vícekrát až pak teprv deceníte kvality pro mě to jsou doted nejlepší dílka co sem zažil !!!!!!! Gordon Freeman Legend
-
ENTER THE FREEMAN: Half-Life Film
http://www.youtube.com/watch?v=NvgEx1g9dW4&feature=related
objavil som to len teraz a je to uplna bomba, odporucam pozriet *14* -
Nedá mi to, ale musim to sem postnout :D. Perfektní fanfilm kombinující Half-Life 2 a Portal 2 http://www.youtube.com/watch?v=Zcdd5wUwubE a myslím že by bylo celkem i supr, kdyby se v HL3 nějakým způsobem objevila spojitost s Portalem.
-
-
Tak to je jeden z naj fan filmov ake som kedy videl. Mozno sa niekomu nebude pacit ze to trochu prepiskli co sa tyka vtipnosti a Gordonovho zjavu, ale aj tak je to bomba.
-
-
Téma Ztaceno v procesu je moc fajn. Tenhle článek se mi moc líbí. Srovnání způsobu vyprávění je dobrý postřeh, který je zpětně zřejmý, ale mě to nějak neseplo. Takže díky a jen tak dál.
-
No tak, Valve. Neukazuj obrázky, videa, nedávej nám žádný informace ani bližší datum vydání. Jenom sakra řekni, že na Tom děláš!
-
-
to si fakt taký ignorant? http://www.youtube.com/watch?v=vNdqdb7z89g
-
-
HL1 perfektní.HL2 jsem si musel zvykat, ale pořád tam byla hratelnost z jedničky.HL2 byla moje poslední singleplayerová FPS hra a pro mě fajnový konec jedné éry. *5*
-
-
To jsi už teda hodně dlouho nehrál FPS. :)
-
-
a tohle bylo co :)?
http://old.games.tiscali.cz/images/halflife2/img1.jpg -
-
Hydra, vystrihnutý alien z Half Life 2.
http://half-life.wikia.com/wiki/Hydra
-
-
to Robotron3, zase doslo vlakno, s timhle byste meli neco delat, Lupa-aspiranti: Ano, Jedi Knight vysel dobre rok pred Half-Lifem. ;) A rec byla o podani pribehu a zpusobu vypraveni. Jasne, mohli navazovat na SW universum a Jedie (i kdyz hra mela svuj vlastni pribeh) ale to jak ho hraci prezentovala, jak filmecky a brifingy uvadely do deje a na jednotlive planety... to bylo hodne dobre na tu dobu. A je celkem fuk, jestli tam slo o mece a o Silu, nebo by to byl nejaky noname vesmir. Bylo by to filmove i bez filmu. ;)
-
-
Já souhlasím, Jedi Knight byla výborná hra, už od Dark Forces se mi tahle série strašně líbila, ale zase to neni uplně fpska. Teda nebo Jedi Knight vlastně ještě je. Ale tak víš co? Máš pravdu. :)
-
-
Heh, ja pouzival FPS pohled i pri sobojich s mecem. Ta rotujici externi kamera a nic moc detailni Katarn nebyly nic pekneho.
-
-
Já vlastně taky. Až ty pozdější hry už byly designované jako tps, tak se mi to trochu spletlo dohromady. Je to tak dávno! :)
-
-
-
-
Dohrál jsem HL2 + epizody, k HL1 jsem se ve své době nedostal a nějak se k němu nemůžu dostat.
Připadá mi ale, že HL2 vlastně nevybočoval ničím jiným než fyzikou, která byla ve hře jakoby mimochodem a na efekt (gravity gun byla sice hezká hračka, ale praktický použití bylo v podstatě nulový). A jinak se v podstatě běžná koridorová střílečka se skripty, němým hlavním hrdinou, dobrou umělou inteligencí a na svou dobu pěknou grafikou (i když na Source postavené hry vypadají dobře i dneska).
A vzhledem k tomu, jak se Valve zachoval k epizodám je i 8 let od vydání nedokončený. -
-
"fyzikou, která byla ve hře jakoby mimochodem a na efek"
to je pokus o flame/trolling? -
-
Ne, to je/byl můj pocit ze hry.
-
-
nemíváš občas v GTA pocit, že je tam málo chodců aut? O_o
-
-
Už to bude nějakej ten rok, co jsem HL2 hrál naposled, ale pamatuju si na jedno použití fyziky v rámci hry (možná jich bylo víc, ale nevzpomínám si...). Proto jsem psal, že tam ta fyzika byla tak nějak mimochodem, aby bylo co ukazovat na prezentacích.
ad. GTA: Ani ne *3* -
-
Naopak,mnohokrat byl postup hrou zavisly prave na hratkach s fyzikou.Navic GG se dal pouzivat v mnoha situacich i kdyz to hra vylozene nevyzadovala.
Vyuziti pri soubojich,ziskavani naboju a lekarnicek z tezko dostupnych mist atd.
-
-
-
-
-
Zkus se dostat k Black Mesa. Nebudeš litovat.
-
-
Black Mesa jsem zkoušel a až bude čas, tak ho dohraju.
-
-
Právě že HL2 s fyzikou opravdu pracoval, což je rarita i v dnešních dobách.
-