Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To můj favorit je tenhle filmeček - Half-Life: Origins. Doufám časem v něco delšího.

http://youtu.be/Zw684xM2cUo
  • Podle vašich některých chytrých recenzí a videích,které jste tady napsali,to vypadá jako hodně povedený další díl HALF-LIFU jako ty předtím,avšak s ještě větší budoucností. :) Pokud jste si ještě nezahráli Black Mesa (2012),tak se hurá na to vrhněte.Tam teprve poznáte velké pokroky v Grafice,efektech a zvucích. Přece jenom,už i tenhle díl má něco do sebe s pokračováním half-lifu... Je opravdu vidět,že VALVe na něčem takovém,jako je již zmiňovaný Half-Life 3 opravdu pracuje už delší dobu a s velkými pokroky na Source enginu.. :)
  • Když už jsme u toho příběhu, zamýšlel se někdo z vás proč se to sakra jmenuje Half Life? Je to s příběhem snad nějak spojený? Např. že mezi hl1 a 2 žil gordon jen tak napůl v gmanovo stázi?
    • Magister_Peditum
      Je to anglicky poločas rozpadu (lambda je rozpadová konstanta, jestli se nemýlím). A názvy datadisků mají taky co do činění s fyzikou... Gordon Freeman je fyzik, takže asi tak. *3*
  • Imho valve ztratil invenci a protoze nechce vydat nic blbeho, tak navydal a nevyda zadne pokracovani. Po tech letech jsou i ti lide, co delali puvodni dily uz nekde jinde.
    • Ztratil invenci?Pro me byl jejich Portal 2 jednou z nej her za posledni roky.Tolik invence, skveleho humoru, atmosfery a napaditosti se pohromade zas tak casto nevidi.
      Takze podle me za dlouhym cekanim stoji spise snaha prijit opet s necim novym a zaroven nechteji namlsat komunitu na neco,co pak ve vysledku treba nebudou schopni do hry implementovat.
      • ja len vravim co si myslim o ziadny trolling nejde. Za to ze ty nesuhlasis s mojim nazorom neznamena ze som nejaky troll.
        • Vis,po tu pasaz o arkadove blbosti by se tvuj prispevek dal brat i vazne s tim,ze te proste takove hry nebavi.
          Ale kdyz si pak dodal,ze takove hry se delaji ve flashi uz 10 let,tak to je fakt blabol a trolleni. :-D
      • Jenze portal je jina hra od jinych lidi. Ja to vidim tak, ze Valve si s pokracovanim nevi rady, proto nic nerika a rok za rokem plyne a meni se pomalu generace hracu.
        • Jinych lidi?Co to placas?Uplne prvotni napad neprisel sice z hlav Valve,ale jak prvni tak i druhy dil vytvorilo primo Valve.Zadne externi studio nebo tak neco.
          A ze si nevi s pokracovanim rady?Ja si spis myslim,ze opet zkousi neco noveho,neco co opet posune fps zanr o kus dal,stejne tak jako tomu bylo u prvniho i druheho dilu.
      • wtf? vsak to bola arkadova blbost... take hry robia vo flashy uz hadam 10 rokov
        • Ten trolling ti fakt moc nejde.A to tady moc velka konkurence neni *1*
    • GlaDOS
      Ještě že jsi dodal imho. Moje imho je takové, že Valve vydá pokračování. Možná za rok, možná za dva nebo tři. Ale vydá. Žádná rozumné vývojářské studio nedokončí jednu ze svých nejlepších sérií her.
      • Imho je to spis tvoje prani, aby to tak bylo. Nic tomu nenasvedcuje. A deset let je dlouha doba na pokracovani, to uz bude vetsina hracu novych, to je spis cas na remake, nez pokracovani.
        • vlastik.plaminek
          Jasně, šak Lucas se taky mohl vysrat na dotočení první trilogie. Většina fanoušků už stejně byli fotrové, kteří o to ztratili zájem.
    • No když si vezmeš jak otevřeně skončila druhá epizoda a taky jakou dobu trvalo než se jednička dočkala pokračování, tak bych trojku bral jako hotovou záležitost.

A pokud jde o lidi, tak o to už bych taky moc strach neměl, protože když jsem hrál Portal, tak jsem ten přísný dohled nad tím jak se má ta hra prezentovat cítil na každém kousku.
      • Jj, taky jsem tu silnou "supervizi" cítil, myslím, že se ve Vlave tahle touha po dokonalosti, jakou chceme my - Valve - prohlubuje s každou další hrou. Je to jak s věcmi od applu: je to dokonale vypilované, designované a zabalené, jenže trochu se z toho vytrácí lidskost. Osobně preferuju anarchističtější přístup k věcem, kdy tvůrci dostanou nějaký jakože geniální nápad a ten dotázhnou bez revizí stůj co stůj a v nezměněné podobě. Jistě, nasekají milion chyb a omylů, jenž omyly přichází objev (viz hry od Ice pick Lodge, první Mafie apod.). To nic nemění na tom, že se na HL3 opravdu těším - HL2 kdysi pro mě uzavřel (doufám, že jen dočasně) jednu etapu stříleček. Od té doby už jsou fps povětšinou jen takové nedomrlé rádoby filmy.
  • Amylee.Anderson
    Skvělý článek! Je prima, že se k takovému tématu ještě někdo vrací. Mě třeba vubec nemrzí, že HL2 je uplně jiné, něž mělo být. Hrála jsem Missing Information a nepamatuju si nic, u čeho bych si řekla "No sakra, to je blbý že tam tohle nebylo". I když co si takhle vzpomenu - Hydry a Crematora (s pokébalem na břiše) je docela škoda. Co bych si někdy opravdu chtěla pořídit je Raising the bar, ale hádam, že než nastane skutečnost, že budu mít tolik peněz (okolo těch $50) a budu vubec ochotná tolik dát za tu knížku, tak už opravdu nebude ani na tom ebayi...
  • Veskoslav
    Jednou v roce na Vánoce, Half Life znova projedu se:)Na motorovém člunu a k tomu střílet budu:)
    • Seriously?
    • Ve tvém vlastním zájmu doufám, že ve škole ti to jde lépe než tady.
    • Nic moc teda :-D
  • Kdyz jsem si po letech poridil HL2 i s obema datadisky, bylo to pro me spis zklamani. Ve srovnani s hrama ktere jsou u me na spicce mi to uz tak nejak nic nerikalo. Ale problem je ze ja vetsinou FPS nehraju, hledam na hre neco vic nez jenom behani a strileni. Ja jsem videl v HL2 ten (pro me) nevyuzity potencial, kdy je na zacatku nacrtnuty vyborny svet a pak z toho vyleze jenom koridorova strilecka. S pribehem, zajimavymi napady a docela dobrou AI protivniku, ale jenom koridor s nemym troubou v hlavni roli. Jako FPS urcite na spicce (jinak bych to vubec nehral), ale ten svet ma na vic. HL3 uz asi vynecham.
  • Half life 2 bylo pro mě obrovský zklamání
    mizerný lineární level desing
    hlavní postava - něco neviditelného levitujícího ve vzuchu s telekinetyckými schopnostmi
    a nešlo se toho víc
    dal jsem za ní tenkrát asi 1000kč a litoval toho *10*

vzpomínám na Killzone na PS2, kterou jsem hral po HL2, to byla pro mnohem zábavnější hra
    • Killzone je bezduchá řežba.
      • Ale zároveň je to jedna z nejlepších FPS, válečných, arkádových, sci-fi stříleček s jednoznačně nejcharismatičtějšími nepřáteli co jsem ve hrách potkal
        • Vec nazoru...
    • Amylee.Anderson
      Jestli máš krabicovku, tak mi jí můžeš dát *1*
      • Já mám krabicovky HL2 dvě - jednu jako samotný HL2 uplně ten první co u nás vyšel a pak ještě Orange box. A HL1 mám dokonce 3x :-)) Amylee, ale rozdávat to nehodlám :-) Jinak HL2 je jednoznačně nejlepší hra, co sem hrál. Nedávno znovu rozehráno a dohráno a bavil jsem se skvěle.
    • Robotron3
      Killzone 1 zábava? Kdysi jsem to zkoušel, ještě než začly pořádně fpska na konzolích a to ovládání?... se nedalo hrát...
      • Mlč killzone je skvělá serie a s ovládáním není žadný problém. Ono se ale hnedka musí něco kritizovat že. Někdo pomluvil veliký Half Life a hned je za trolla, nebo fanouška CoDu.
        • Robotron3
          Hráls Killzone 1 na PS2? To je totiž něco zhola jiného, než jak vypadají FPSka na PS3 a x360. V době prvního Killzone tu byla sice řada pokusů s fps na konzolích ale zdaleka to ještě nebylo takové jako dnes. V té době se to špatné hrálo a podle mě, kdyby si to chtěl někdo zahrát zpětně? Vůbec by se přes pomalé, nepřesné ovládání nepřenesl.
          • NE to se přiznám, ale hraji Killzone 1 HD předělávku na PS3 a je to úplně v poho. A to jsem si myslel že hra co běží na 30 FPS se nedá hrát.
            Nevím jak moc to předělali, ale myslím že s ovládáním nic nedělali
            • Hmm asi to tak bude. Ono Killzone 1 HD je v poho, ale přece jen ovládání není taká slast jako u dvojky a trojky. Ono to na PS 2 musel být asi fakt dost opruz
            • Robotron3
              Tak já zase takhle konkrétně nevím, co to zapříčinilo. Taky to mohlo být samotným ovladačem, že nebyl tolik uzpůsobený na hraní fps, jako dnešní dualshocky 3? Nevím, ale rozhodně když jsem hrál první Killzone na PS2, tak to bylo hodně těžké si na to zvyknout, takřka na hranici, jestli to mám hrát vůbec dál. Je samozřejmě super, že Killzone HD se hraje výborně, a jinak proti Killzone fakt nic nemám ;)
            • Jenže v remaku přidali HD rozlišení a trochu poladili kolísání FPS. Ovládání nijak neupravovali (prej) a kritika většinou tehdy na K1 pomlouvala právě kolísající FPS. Tím chci říct že ovládání asi zůstalo pořád stejné a já sním problém nemám. S čím ale problém mám je sehnání PS2 takže si to asi nevyskouším.
            • Robotron3
              No samozřejmě, že remake Killzone 1 na PS3 je v poho. Vždyť to byl taky hlavní důvod, proč Killzone 1 udělat jako remake, protože na PS2 už je hodně vidět, jak se fpska na nových konzolích zdokonalila a nedá se srovnávat zážitek a komfort nové hry s tou starou původní. Kdybys měl někdy možnost zkusit si origo Killzone 1 tak si schválě chvilku zahraj, uvidíš...
  • Robotron3
    Líbil se mi Half-Life 1, ale dvojka mě teda už nevzala. Jednička byla revoluce, dodnes se u každé druhé fpsky objevuje filmový příjezd na scénu (lanovkou, autem... atd.), což je asi největší důkaz opravdu přelomové hry, když její prvky přebírají ostatní.
    • jo jasně, ono totiž nemohlo nikoho napadnout že se někam přijíždí autem, nebo přiléta, či přijíždí vlakem :D tudíž každej kdo to ve hře použije, kopíruje Half life :D:D:D:D
      • Robotron3
        Ano, Half-Life byl první. Každého může napadnout cokoli, ale někdo to prostě udělá jako první... A nejen filmový příjezd, ale i další filmové scripty přímo v enginu, padající výtah s vědátory, atd... V tom má Half-Life prim. Ale to přece každý ví ne? :)
        • ZvacA
          Že neslavíme svátky toho, kdo se jako vůbec první na této planetě úspěšně vytentoval. Naše potřeba je po něm již čistá kopírka. Ne, ne...divná filosofie kolego. :)
          • smejki
            schopnost se vytentit je základní a nezbytný přepoklad existence. tahle usazovací paralela se hrou by tedy byla spíše trefnější, kdyby někdo tvrdil, že hry po hře X kopírují polygonovou grafiku.

skripty a lineární design jsou oproti tentění věcí (designérského) rozhodnutí, jak něco dělat. A v tom je Half-Life skutečně první. A áno, třeba CoD je rozvinutím tohoto konceptu, ať se to někomu líbí nebo ne.
          • ZvacA
            Robotron3

Však jak říkám, ono " přebírání příjezdu u každé druhé FPS " a " přebírání ostatními " jen takový dojem zprvu vytváří - něco na způsob, že kdyby nebylo HL, tak bychom dneska seděli na stromech. Ale chápu, nebylo to nic ofensivního, jen připomínka toho, jak byl HL tím "prvním ", takže v pohodě... :)
          • Robotron3
            Half-Life byl přelom ve scriptovaných filmových scénách použitých realtime přímo ve hře. Každý kdo to hrál v době, co to vyšlo to ví. To neni nějaká maličkost, ale opravdový posun, který všichni hned začli napodobovat. To mě opravdu překvapuje, že tohle tu nikdo neví, nebo neuznává? Sem myslel, že to je základ herního vzdělání :)
            • Robotron3
              ZvacA: O hrách, které z Halfa vychází a nesahají mu po paty jsem vůbec nic nepsal, ani jsem nic takového nenaznačoval. Jen že Half přinesl výraznou inovaci v žánru fps. Sice se docela podivuju, že je tolik odpůrců prostého vyjádření, že někdo něco udělal jako první. Tohle ale já obdivuju. Netvrdim nic o tom, že je to nejlepší hra, obdivuju vývojáře a jejich hry, které ten výrazný krok udělají před ostatními a přinesou něco nového, dosud neviděného, z čeho se ostatní posléze inspirují.
            • ZvacA
              Jen výhoda původců - stavávají se z ních snáze legendy. :) Ale vážně, o kvalitách a debutovacích mechanismech HL a jeho revolučního větru v FPS osobně nepochybu a je třeba uznat, že je to i dneska vynikající hra, ovšem myšlenku že všechno od něj jsou již jeho " dětičky, které nedosáhly tatíkovi po paty ", jak by se dalo říct a jakým dojmem to tvrzení působí, odmítám - na jedno se nesmí zapomenout, že právě další tituly od '98 úspěšně rozšiřovaly koncept HL dál.
            • Robotron3
              Nomad: I když se to asi spoustě lidí nebude líbit, že se srovnává Half a COD, tak podle mě ano. Hlaf-Life přesně začal tenhle směr nascriptovaných koridorových stříleček a COD to dotáhl do vlastního subžánru. (první COD byla výborná hra podotýkám). Před ním to byly spíš hry vycházející z Dooma, kde se hodně bloudilo a hledalo po rozlehlejších úrovních.
            • Na herní historii expert nejsem. Má historie s FPS začíná s CoD1, ale podle toho, co píšeš se vývojáři CoD stali experty v tom, co začalo v HL1. Každá CoD hra už je v podstatě jedna velká naskriptovaná realtime filmová scéna. *1*
            • V HL urcite byli veci ktere byli zajimave a drive nevidene , ale nemyslim ze to je modla FPS , spis bych tenhle titul prisoudil Duke 3D nebo Doomu a z pozdejsich FPS asi Halo.
  • uprime, half life 2 nebo 3 me až tak nezajíma. když pominu fyziku, na tu dobu dobrou grafiku, zajimavy leveldizajndizajn, slušnou atmosferu a dobrou hratelnost, tak to byla naprosto prumerna strilecka... *6*
    • To me pos*r *1* *1*
    • MickeyMutant
      "All right, but apart from the sanitation, medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system and public health, what have the Romans ever done for us?"
      • .)))))
    • Heh, pobavil si ma...

Ked opominieme pri Ferrari vykon, dizajn, brzdy, technicke gadgety, tak je z toho vlastne obycajne priemerne auto...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit