Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • NumberFiveAlive
    no snad bude Half-Life 3 zase dobrej :) nejhorsi je, jak skoncili na cliffhangeru, to si meli uvedomit driv, ze jim epizodicky format uz nevoni :D + samozrejme to ticho kolem vyvoje, mozna lepsi, nez slibovat hory doly, ale trochu lip by to davkovat mohli, napr. jako Rockstar s GTA V, sice jde jenom o blby obrazky, ale aspon clovek vi, ze se neco deje, jinak uz samozrejme Gabe mezi radky x-krat naznacil, ze se na tom dela, ale stejne je to ticho hrozny :D
  • Pan_Klobouk
    x_ander: Jasne, Star Wars: Jedi Knight - Dark Forces II, at je to komplet. JK2 je znam jako Outcast. Timhle to Lucasove dost zamotali, vsechno pokracovani Dark Forces a pritom co hra, to jine jmeno.
    • x_ander
      Jj, ja to pochopil, je to jen detail :) Ale jinak se k tomuhle nemůžu vyjádřit, Dark Forces jsem bohužel minul, hrál jsem až Jedi Outcast.
  • Supr clanek... i mnoho nostalgie k tomu *3*
  • Me bavily fps v dobe dooma a duke 3d. Kdyz prisly hry jako doom 3, quake 4 nebo half life, tak me prestaly bavit, linearni postup koridorem je tezke udelat tak, aby me bavil. Prvni hre, ktere se to povedlo, byl FEAR a potom az Uncharted 2. Half life me nijak neoslovil a half life 2 a epizody jsem si poridil do sbírky pozdeji az v ramci orange boxu, kdyz uz to byly stare hry. Zkousel jsem je hrat a proste me to nebavilo. Pamatuji se, ze jeden z tech dilu jsem odlozil, kdyz jsem se musel prohanet v motorovem clunu. To jsou aktivity, ktere od fps necekam, nudi me a nelibi se mi.
    • DangerousDave
      je pravda, že v dobe DNF vznikali fantastické hry hlavne na build engine (ako legendárny Blood) ktoré hratelnosťou prekonajú 95% súčasnej produkcie ... stojím si za tým, že medzi rokom 1993 kedy sa objavil prvý Doom a prelomom milénia bolo najlepšie herné obdobie minimálne čo sa týka FPS žánru. A nie, nie je to o nejakej nostalgii. U mňa sa to inak tiež lamalo niekedy okolo Dooma 3 kedy som mal pociť, že v tomto źánry už namám čo hrať.

Čo sa týka HL1 je určite v mojej top10, HL2 bol tiež fajn.
      • Nejen ve FPS. Tehdy vznikaly herni legendy, devadesata leta byl zlaty vek PC her, pak to zacalo jit z kopce dolu. Ja jsem primarne hrac taktickych a rpg her, takze pro me jsou herni klenoty hry jako ufo: enemy unknown (proti kteremu je dnesni xcom jen plochy stin, at si rika kdo chce co chce), system shock, fallouty 1&2&tactics, jagged aliance, baldurs gate a podobne. Z fps bych vyzvednul opomijeny terminator: future shock od bethesdy, ktera prinesla mouse look nebo plne 3d otexturovane prostredi. A jeste bych rad zminil simulator mechwarrior 2, zanr sam o sobe, ktery take na dlouhe roky upadl v zapomeni po to co ho pohrbil microsoft. Half Life jsem hral v doby kdy vysel, nerikam ze je to spatna hra, ale nebyl nijak vyjimecny a docela nudil, zvlaste v tom mimozemskem prostredi, to me fakt nebavilo. Imho to hlavni co half life prinesl byl ustup od sand boxu a tuny naskriptovanych scen. Vetsine hracu se to asi libi, a dodnes, jak tu nekdo poznamenal, staci se podivat na oblibu codu, ale ja radsi ten sandbox.
        • Ustup od sandboxu? To vazne?V te dobe snad zadna snadbox fps hra ani nebyla. Ach jo :-D
  • Keyz
    Proč vlastně Freeman nosí brýle?To je tak nepraktické a divím,se že nemají nic lepšího v té době.
    Často jsem si říkal "Dostanu ránu spadnou brýle a uvidím prd"

Ten oblek snad nemá ani helmu nebo něco takového.
    • Kdyby si hral HL1 tak by si vedel ze oblek helmu ma, jak by si jinak prezil na Xenu, že. Týpci v HEV co tam najdes ji taky maji.
      • Zkus to rozvest, kdy se Gordon k helme dostane a kdy si ji nasazuje?
        • GlaDOS
          Když jses nedíval?
          • Ale ja se dival porad, prakticky imrvere, furt. Ja to sledoval ocima Gordona. ;)
    • MickeyMutant
      "Proč vlastně Freeman nosí brýle?To je tak nepraktické a divím,se že nemají nic lepšího v té době."

Half-Life se odehrává v první dekádě 21. století.
      • Keyz
        To ví,ale tak moderní zbraně a technologie a borec stále nosí hnusné brýle?To je dost divné a nepraktické.
        • ved došiel akoby z minulosti tak musí byť trošku staromodni :D
        • Tobe asi porad nedochazi,v jake dobe se hra vlastne odehrava co? *1*
          Navic resis kraviny
        • A proč hipsteři dneska nosí hnusné plasťáky, když si do oka už přes půl století můžou strkat Wichterleho čočky? Protože by pak volové neměli co řešit
    • life28
      Oblek helmu má
      http://operationlambda.com/blog/wp-content/uploads/2010/08/HEV_PROTOTYPE_AR_2_HELMET_Side.jpg
      • Keyz
        Super,tak proč má brýle? :)
        Strašně zvláštní.
        • Ty jseš moc zblblej z těch všemožných vychytávek co dávají do helem v jiných hrách že?.. tohle je prostě jenom helma s ochranným sklem
        • Vždyt to je jenom hra.hrotíš to moc.
    • the_pps
      Páč by se klukům od Valve blbě dělalo operaci očí tak, aby byla vidět z pohledu první osoby.
    • Protože bez brýlí by každý poznal, že je to G-man;]
      • Keyz
        Bez brýlí by hlavně ho*no viděl!
        Pak by nebyl tak drsnej.
        • Bože...co to tlačíš?
          Gordon Freeman je snad jeden z nejmíň "drsných" hrdinů počítačový éry
          • Není nic, Gordon nemá žádnou osobnost. Bez urážky.
            • Tak to je fakt super pane source, ale né kažý chce do svého monitoru naprázdno vykřikovat nějaké poselství a předstírat kdovíjak ho to nevtáhlo do hry. HL nejvíce škodí bezcharakterní postava která člověka naopak od děje odtrhuje, lidé k Freemanovy (k hráči) mluví, ale nemožnost odpovědět celý zážitek a příběh zabijí.
            • source: Jo, to je motivace pro všechny ty tiché protagonisty, ale podle mě to nefunguje a nejsem v tom sám... Ta postava funguje mezi jinými postavami, tyto s ní mluví a interagují. V tomhle okamžiku se to celé rozbíjí, nemůžu do něj vkládat svou osobnost, prostě vidím, že je to v rámci toho herního světa nějaký zvláštní týpek, který nikdy nemluví. Mnohem víc se dokážu ztotožnit s postavami, které normálně reagují na svět kolem sebe a mají nějakou osobnost, i když se ta osobnost od té mé liší. Nemusí to být hustokrutý týpek ani manekýn bez života.
            • Pan Freeman má přesně takovou osobnost, jako má hráč za monitorem. Tu prázdnou schránku naplníš sám sebou. Tím, že nemluví dává prostopr ke kreativitě. Každý si na nějakou otázku od NPC odpoví v duchu sám a to je právě to skvělé na HL.
              Já nepotřebuju, aby mi naservírovali hustokrutého týpka s omletýma cool hláškama. Když budu chtít, udělám si ho sám.
            • Přesně.Like.Gordon je prostě prázdná nádoba, ale to není negativum.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit