Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Beefcake
    Díky za odpovědi - ještě bych to ale rád malinko rozvedl:

Vydání toho GTAčka teda vidíte klidně už na to jaro? To by s oznámením oproti "normě" dost zaspali, ne? Nebo myslíte, že jejich tradiční jarní pecka nebude, a "něco" vyjde až dýl? Rockstar mi totiž v posledních letech pomáhá přežít herní sucho...

Ty čtenářský recenze... Martin má pravdu, proto jsem v tý slohovce psal i o motivaci pisatelů. I to (velkolepý představy zákonitě vyvolávající) označení "Čtenářská recenze" určitě působí trochu demotivačně, ale hlavně asi lidem chybí nějakej impuls, kterej by je k tomu psaní "dokopal".
    To můžeme spekulovat, co motivuje obyvatele CSFD - podle mě mnohým (většině?) stačí možnost získávání bodů od ostatních, respektive jakási zpětná vazba.

Co na to ostatní? Vidíte to podobně, a přidáte se k mýmu lobování? Běda jak ne!
    Svůj pohled na tu (teď prakticky nulovou) účast uživatelů bych shrnul do dvou problémů: Chybějící motivace, a pro krátký, verdiktový hodnocení davů nepříliš vhodnej systém.
    • Ludo
      Problemom k ctenarskym recenzim moze byt IMHO aj samotny nazov ctenarske recenze. Na CSFD aj Databaze-her.cz sa to vola komentare. Mne ked niekto povie komentar a recenzia tak si predstavim dost rozsahovo odlisne utvary.
      • Právě - však povídám *3*
        Asi jsem se blbě vyjádřil, a utopil to v moři jinýho textu...
    • Beefcake
      Na protest (nebo vlastně spíš "poraženecky" *1*) jsem smazal svůj (nesmyslně dlouhej, a revizi beztak nutně potřebující) L.A.Noire čtenářskej výpotek, a nechal z toho jen "verdikt", kterej se už rozsahem blíží formátu CSFD komentářů.
      Na kartě hry se ale pořád celej nezobrazí, a i celkově mi to prostě pro ten (mnou) kýženej user-powered systém připadá ... divný... Nepropojený, hluchý, ... nevim.
      Nesnažím se tím prudit, jen se nedokážu vymáčknout.
      Zkrátka mi šlo o to, jestli tomu uživatelskýmu "CSFD-like" stylu přikládáte váhu, a pokud jo, tak pak je podle mýho každej zdánlivej detail důležitej. A motivace, plus zpětná vazba, propojenost, nebo jak to nazvat... zkrátka to "něco" co dá člověku pocit, že nepíše zbytečně...
      Je to o komunitě. Čtenáře krom těch pár čt.recenzí člověk pozná jen v diskusích, odkud už některá jména znám, ale ani oni nic nepíšou. Chtěli by? Nevím. Já bych se u lidí jako je tady MrSanta, Black_Hand, smejki, pan.klobouk, apod., kliknutím na profil určitě rád dostal na krátké verdikty a/nebo-jen hodnocení.
      Ani já nemám na CSFD někoho, za kým bych šel do pekla a zpět, ale když si přečtu komentáře od Civala, Limy, nebo dalších, udělám si o filmu už dost přesnej obrázek. Kolikrát v něm i zpětně objevím něco nového...
      Jak se na to kdo díváte?
      • Black_Hand
        ja uz psal kdysi recenzi na Brothers in Arms, kdyz ctenarsky zacinaly jeste ve starym designu tiscali. byl jsem jeste trochu nezraly ve stylu, a bylo to znat. trochu jsem se zlepsil ale ne o moc.

ted po me zadny ctenarsky recenze nechtej, dopisuju diplomku a pak budou statnice. to ze se tady ale neceho ode me jeste nekdy doctes je ale vcelku pravdepodobne :).
      • janchor
        Ale nepřeslechnuls doufám Petrovo "všechno bude"? *5*
        • Beefcake
          Nepřeslechl - a srdce mi to naplňuje hřejivou nadějí *3*
  • GlaDOS

Počítačové tábory

Jsem s podcastem pozadu, takže teprve teď jsem slyšel díl, kde se redakce bavila o počítačových táborech. Padl vtip o tom, že je tam naučí crackovat hry. A zrovna teď jsem narazil na jeden web, kde je naučí nejen to, ale taky "vyhľadávať hudbu a mp3ky, sťahovať rôzne programy a hry a obrázky z internetu" a "napalovať si DVDčka, CDčka, vymienať si s kamarátmi svoju obľúbenú hudbu". Jen tak pro zajímavost je to tady.
  • dotaz na Petra Kubu: Jak dlouho je hra ve vyvoji? Kolik lidi na tom pracuje? Jak dlouhy bude gameplay?
    • janchor
      Vím, že jsi se pak zeptal v chatu, ale pro jistotu sem houknu, že během natáčení tuhle diskuzi nesjíždíme, takže otázky jedině tam (respektive pak klasicky na podcast@games.cz).
  • ringmancz
    bylo to vůbec dneska? tady nic, na facebooku nic
    • sleepless
      Bylo, ale už je to zase dole všechno. Přišel jsi pozdě. Záznam bude brzy ale :)
      • Beru tě za slovo. *4*
      • ringmancz
        jsem myslel, že aspoň na FB si přečtu kdo byl, ale mažete to i tam, jak se dívám
        • sleepless
          Ano, odkazovalo by to na neexistující článek. Nicméně, hostem byl Jakub Dvorský z Amanity.
          • Škoda, že musel Kuba tak rychle odejít, jeho povídání bylo moc zajímavý. Doufám, že příslib do budoucna ohledně opakovaného pozvání vezmete vážně, navíc když teď údajně bydlí v Praze... Jinak když se zamyslím, tak Amanita Design je jediné české, světově proslulé, indie herní studio, proto účast kohokoliv z jejich týmu ve Vašem Fight Clubu nemůže být šlápnutím vedle. Myslím teď třeba na Jardu Plachýho, který prý vymyslel do Machinaria ty bubliny? Tuším že to v podcastu zmínil Pavel Dobrovský.. Jinak moc díky za podcast, celkově to byla paráda, jen tak dál chlapi!
            • janchor: Tak to je výtečná zpráva Lukáši. Jakub byl v podcastu zbytečně moc skromný, možná ho tlačil čas, ale už jen ten čtenářský dotaz ohledně "producentských tipů" podle jeho odpovědi naznačoval, že by měl co říct ale nebyl čas. Jako upřímně... to, co Amanita Design dokázala za Českou republiku, jen tak někdo neocení. Hry bez Hranic jsou už pryč :D , a je jasné že česká média jakožto hlavně televize na podobné úspěchy neupozorní protože jsou zaostalá, tak je řada na Vás pánové! Keep the good work!
            • janchor
              Nejenže bydlí v Praze, ale Amanita sedí kousek od nás, jak se ukázalo, tudíž na ně samozřejmě budeme číhat!
  • kotty
    Sakra, v tu dobu budu zrovna na cestě domů. Grrr! *16*
  • Black_Hand

martin a pocty + lynchovska hra z nedavne doby

ale ale martine :). 4K neni 2x 1920x1080. a to ani kdybych nemluvil o tom, ze 4K je cela rodina rozliseni okolo 4K krat neco. plocha roste s druhou mocninou, takze je to dokonce 4x tolik :).

a lynchovska hra z nedavne doby: Deadly Premonition. to je pocta Twin Peaks a je to uplne sileny :).
    • blixa
      jak sam pises, 4k ma nekolik definic, jedna z nich je 3840x2160, coz je to, co jsem myslel.. o nicem jinem (treba o poctu bodu, kterej je ctyrnasobnej) jsme se nebavili - petr se jen ptal, jaky je to vlastne rozliseni.
      • Black_Hand
        jo ale rikal si, ze je v podstate 2x vetsi. ale tj. jedno. jen jsem si chtel trochu rypnout. nestoji to za to dal rozvadet.
  • risa2000

Carmack letos na Quakeconu nebude

Nevím jestli to tady už někde proběhlo, ale John Carmack potvrdil, že letos na Quakeconu svoji tradiční keynote mít nebude a nebude tam (https://twitter.com/ID_AA_Carmack/status/477095755564318720).

Místo toho, ale prý měl nějakou přednášku někde na nějaké škole (http://people.smu.edu/mjhaveri/2014/04/18/carmack/), která se nahrávala, ale zatím ji z nějakého důvodu nepublikovali (byť to bylo slíbeno).
  • DVD

dvd jsou ve světě mrtvé díky bluray a pochybuji že v blízké budoucnodti bude technicky možné sledovat filmy přes net (legální distribuce) v plnohodnotné kvalitě bluray. Ostatně jeden z důvodů proč nestahovat filmy s torentů je mizerná kvaita ripu, které se nemohou rovnat s originálním bluray filmem.
    • jsi asi neslyšel o private trackerech s HD filmama *1*
    • DSemik
      A co bluray rip?
  • Co to že jste se při diskusi o macho hrdinech ve hrách neotřeli o Atomového vévodu Duka?Jinak doufám že v zítřejším klubu rváčů bude 30.té pravidlo...
  • Keyz
    Díky za poslední FC. Super, že to bylo pouze o připravované hře a snad D. Vávra opět dorazí v lednu.

Taky díky za filtraci otázek na které nemohl nic říci a některých hloupých jako ta moje druhá otázka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit