Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ... anebo vám tam ten nekvalitní beton dá firma, které zaplatíte kvalitní; při tom udělají špatně tepelnou izolaci i hydroizolaci, ..., vše se projeví časem, kdy by sice ještě reklamace bya možná, ale majitelé firmy už dávno stáhli roletu a podnikají na nový subjekt ...
  • Svépomocí jde ušetřit mnoho, od výkopu k bydlení 14měsíců, dům 96m2. Úspora obrovská.Jen na zakladove desce uspora 200tis. Kamarádi pomáhali,ale dostali zaplaceno. Nervy to byli,ale všechno šlo vcelku v klidu vyřešit. Postavil jsem už druhý dům a šel bych do toho klidně znovu. A pokud přijdete všude zaplatíte hotově,tak je většinou lepší cena.
    • ...příklad, jak nepromyšleně tento stavebník prozkoumával nabídky firem. Honí si triko kolik, že uspořil - defacto ale spíše naletěl firmě. Potom si to asi raději udělal sám. Dům s takovouto plochou základové desky lze udělat od firmy od 200 do 250 000 Kč. Takže kolik si chlapče uspořil ?
      • Max má asi kouzelnou hůlku!
    • Maxi.Svépomocí se určitě dá ušetřit dost,ale stavařině je třeba rozumět.Jak chceš ale ušetřit na základové desce na domeček s 96m2 by mně fakt zajímalo,protože i já jako živnostník jsem schopen základovou desku pod tákový domeček do 200tis.v četně materiálu i ve složitějším terénu?Honza.
      • Maxi,samozřejmě mám na mysli ůsporu těch nesmyslných 200tis.Zapoměl jsem připsat.
  • Samostavbou nic neušetříte , spíše naopak. Znám noho případů kdy se spíše prodělalo. Stavba má delší termín, stavebníci neznají postupy a množství materiálu = chyby a vady, zbytky a prodražení, rozpady manželství, nemoci a úrazy, kamaradi Vám sice pomohou ,ale vy jim musíte taky poté pomoci. Já měl postaveno vč.instalací a nábytku za 6 měsíců bez námahy a starostí, vše za slušné peníze a kvalitně vč záruk.
    • Prodal jsem starý menší nevyhovující dům a vzal jsem si hypotéku. Plat 20 hrub. Manželka invalidní důchod 8500.Takže co Vám vadí ? Dnes mám spotřebu 1200 Kč na elektro ročně - protože mám vše na fotovoltaiku.Vodu z vrtu.Chce to jen umět počítat a sledovat techn.dění . Dodavatele jsem hledal rok, plány jsem si kresli sám, dozor dělal taky sám - vše podle praxe a literatury. Takže co vadí ?
    • Ne každý, má naspořeno, nebo nakradeno na hotový Dům na klíč. Cena domu na klíč je vždy předražená minimálně o polovinu. Vlastní zkušenost je ta, že kdyby majitelé stavebních firem nebyli nenažraná prasata, tak stavím taktéž na klíč. Majitelé té oné firmy, jenom k zamyšlení --- " Desku Vám uděláme za 200 000,-......... No dobře, ještě jednou jsme to spočítali a po akci a slevě to bude za 135 000,-.-........ 80 000,- ale níž jít už fakt nemůžeme .." Řemeslníka zaplatím, ale nebudu sponzorovat zloděje, který ani není schopen zaplatit zaměstnance, protože by sám měl málo a už by mu chudákovi nezbylo ani na to 3 Porshe.
      • Pracuji na stavebním úřadě, 80% lidí dnes si nechává stavět na klíč . Je pravda, že dnes nejvíce staví doktoři, ale znám mnoho tzv.obyčejných lidí co staví z hypoték či prodeje panel.bytů. Sám jsem stavěl několik RD a vždy to je o plánování a hledání dodavatelů, čekání na výhodné nákupy materiálů. Je řada podvodných nenažraných firem , ale znám i velmi čestné a kvalitní, poctivé firmy. Je nutno zkoumat reference a kvalitu, než podepíšete smlouvy.
    • To jste se minul zřejmě povoláním, to jsou žvásty ...
    • To se to kecá když máš prachy
  • ... Slapničko, s*r na to, sem chodí neskuteční ubožáci ::))
    • ...zejména včetně Vás "blijče pitomečků". Víte o tom prdlačky, tak si těch pár stejných zbytečných kydů blafejte jinde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit