-
Je to moc krásný film!! Příjemněji se mě u něj sní o lepší budoucnosti!!
-
Welcome to Refugees in Europe! Moc krásný, upřímný a pravdivý, emotivně dojemný věrohodně přesvědčivý a moc duležitý film, který právem posbíral několik ocenění na MFF. Kdo neviděl a odsuzuje migranty jako špatné lidi není v obraze a je hluboce na omylu. Pravičácké republikanské odsuzování vlny migrantu již předem bez ověřených skutečností je xenofobní, tento snímek je plně autentický, je více dokumentem skutečných lidských osudu, které nenechají nikoho už pravičácky republikánsky chladným, chladnokrevným a lidsky lhostejným. Hluboce lidský film. Napsal jsem k filmu svých předešlích komentářu již dost a další nejsou pro mě potřeba. Takže jen stručně.
-
Je to skutečně moc krásný a duležitý film!! Lépe se mě u něj sní o lepším zítřku, který nejspíše už nepřijde!! Ale přesto snění je to krásné, velice hluboké... je to utěcha, že druhý lidi jsou na tom podobně nebo ještě huře. Že prožívají také hluboké zoufalství...
-
V Česku neznámí, nedoceneny, presto hluboce upřímný, věrohodný a přesvědčivý dojemný film irance Arashe T.Riahio, který je svým způsobem mimořádný, je výjimečný a nemá obdoby. Ale to by měl každý posoudit naopak sám, málokterý film stojí za takovou diváckou pozornost a za divácký zájem. A přitom nejde o kultovní film, ale jde o fenomenální ARTovou záležitost!!!
-
hluboce lidský a pravdivý, neskutečně emotivní jiný pohled na migranty, než kteří nám vnucují republikáni. Die Toten Hosen a písen "Europe" smutný, ale přesvědčivý text - "Welcome to Refugees!!". Nelze jen čerpat dotace z evropských fondu, bez kterých by hodně věcí nešlo, ale je třeba splnit své závazky k EU, a politicky pomoci migrantum.
-
Divácky nedoceněný a ve společnosti stále aktuální film, je možná více dokumentem skutečných lidských osudu migrantu, který ve společnosti raději sami pokrytecky neznáme, nevidíme a nechápeme!! Tohle skutečně není další pro rádobyhollywoodský (hollywoodskou produkcí) americký konzum, kterého už všichni máme dost!! Kterého je nadmíru příliš moc, proto umělecky nezávislí filmaři jakými je Arash Riahi a jeho snímek "Na Chvíli Svobodní" je v dnešní době spíše ojedinělí, je nebývalí a je spíše vzácností - je prostě pro náročnější diváky, kteří si uvědomují, že kinematografie nemá filmové diváky pouze divácky bavyt, ale má je i divácky ,,vychovávat" bez potřeby cenzury, je klenotem světové kinematografie!!
-
Hluboce lidský pohled na migranty!!
-
Miluji a obdivuji ten film!! Film by si rozhodně zasloužil diskuzi, a nikoliv absenci diskuze!! Vzpamatujme se konečně - je tady přece film který si zaslouží pozornost a bližší zájem diváku o celkovou diskuzi nad ním, přece nejsme všichni stejné slepé a tupé mainstreamové ovce vedené výhradně a převážně už jen dnešní hollywoodskou hnusnou a prolhanou bezduchou kapitalistickou produkcí!!