Přejít na výpis diskuzí

Jan Kačer

OSOBNOST 31.12.2006 
29 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený pane režiseře, pane Kačeře,

    doufám, že jsem ten začátek moc nezkomolil. Nebudu se vyjadřovat k Vašemu hereckému a režiserskému umění, ale obracím se na Vás s velikou prosbou. Dnes jsem zjistil, že děláte doprovod panu MUDr Vladimíru Pucholtovi, mému, alespoň v mém srdci, velkému příteli. S panem doktorem jsem totiž strávil krátký čas tehdy letním táboře u Broumova v Adršpaských skalách. Tam jsme právě navázali to naše, sice velice krátké, ale pro mne nezapomenutelné, přátelství, které bohužel, pro mne bohužel, skončilo odchodem pana doktora do exilu. Pan doktor, tehdejší student AMU, nevím zda už nebyl absolvent, ale byl našim vedoucím kroužku mladých modelářů. On sám vedl oddíl děcek ve věku 7 - 8let. Mně tenkrát mohlo být tak 13 - 14let. Nemohu se zde rozepisovat o všech historkách, která jsme s panem doktorem zažili a co nám při té modelařině vyprávěl, ale alespoň jednu. Svým děckám v oddíle vyprávěl pohádku o své paní profesorce ruštiny a nechal je pak tu paní namalovat. Obrázky byly fantastické, jen je paní profesorka nesměla vidět. Dodnes jsem mu vděčen za zaslané modely, které jsem si samozřejmně postavil. Později se však můj zájem obrátil ke zvířatům, zejména na psi, jejich výcvik atd.Studoval jsem veterinu a můj zájem o modelařinu ustal. Jenom mne na celé věci mrzí, že jsem ztratil kontakt na pana doktora. Moc,moc bych Vás prosil zda by jste mým jménem mohl požádat pana doktora, zda by mi mohl poslat adresu. Rád bych mu napsal pár řádků. Bohužel jsem do Dobrušky nemohl  zajet, neboť pečuji o svou 99-letou maminku, ale doufám, a Vás o to prosím, že se mi konečně podáří navázat kontakt. Nevím zda se mu někdo z děcek z toho Tábora ozval, zda ano rád bych byl mezi nimi. Předem moc děkuji a přeji Vám, panu doktorovi a celým Vašim rodinám hodně zdraví, štěstí, životní pohody a ať se Vám jen a jen daří.

    janbezdicek@seznam.cz

  • Pan Kačer mě dnes překvapil a děkuji za jeho slova a podporu pana prezidenta.maruška
  • Pane Kačere,samozřejmě jděte a přijměte vyznamenání.Je to státní svátek a Vy si vyznamenání jednoznačně zasloužíte !
  • Vážený pane Kačere,viděl jsem v televizi vše co ostatní a v němém úžasu jsem neuvěřil, že staršina a ctěný kmet, ke kterému se vždy společnost v těžké chvíli obrací o radu, sám žádá kohokoli o posvěcení snad klopýtnutí, snad jen ukročení, ale vydat se přeci jen na hrad pro medaili. Jste moudrý muž a hlavně slušný člověk, který měl celý život rovnou páteř a vždy jste věděl, s kým by jste jel pod stan od koho vzít půjčku a koho pozvat domu. Přijal by jste medaili od Husáka, kdyby tento akt byl spojen s projevem souhlasu s jeho postojem k tehdejší společnosti? Po právu si možná říkáte,k sakru to mám pech, mám převzít medaili a zrovna za takové situace a od tohoto člověka ! Ale to není Vaše vina, ta sprostota a neomalené hulváctví na Vás jistě nepřilne jako lepra. Myslím, že pro 95 % lidí medaili dávno máte, tu nejcennější. Naše srdce. Proto musí být Vaše rozhodnutí před zrcadlem a zeptat se Honzy, co udělat, aby to bylo správně. Věřím, že máte stále sílu stát vzpřímeně. S pozdravem a v hluboké úctě Miroslav Plojhar
  • Dobrý den.Pokud se podívám, jak reaguje elita národa v poslanecké sněmovně po celou dobu od zvolení, včetně učitele národa Kalouska,neváhejte s účastí.Jen krátce.Herman se šel omluvit milým krajanům do Německa a nyní by chtěl vyznamenání pro svého strýce,že mu umožnili pobyt v koncetracích.Nevím co udělal Brady pro nás,když byl celou dobu v Kanadě.To,že to muselo být hrozné nás velmi často informoval Arnošt Lustig i ve svých asi 15.knihách.Prosím převezměte vyznamenání.Děkuji Petr
  • Vážený pane Kačere,
    viděl jsem Váš rozhovor ve včerejších (26.10.) Událostech na ČT24 k Vaší účasti/neúčasti tedy vlastně přijetí/odmítnutí státního vyznamenání. Žádal jste o radu. Neporadím Vám. Snad jen, že každý dar (vyznamenání) má cenu dárce. Dle mého si ocenění za svoji práci a celoživotní postoje rozhodně zasloužíte. Proč musíte ve svém věku (mimochodem dodatečně gratuluji k 80) váhat, zda se jich přidržet i nadále. To, co nám všem schází, není materiální blahobyt a čínské investice, ale osoby, kterých bychom si mohli vážit, vzory pro naše děti. Prosím, nezklamte nás.
  • Vážený pane,
    velice silně mne oslovilo Vaše včerejší vystoupení v Událostech-komentářích na ČT 24. Vždy jsem si Vás velmi cenil a po včerejším vystoupením moje sympatie k Vám vzrostly. Vystoupil jste uváženě a zcela přesvědčivě. Víc takových odvážných vystoupení. Věřím, že je u nás většina lidí slušných, jenom mlčí. Proto jsou tak slyšet |ti co křičí...
    Olda Suchoradský, Hradec Králové
  • Plně se ztotožňuji a věřím, že Vaše vyznamenání, které si za svou práci nepochybně zasloužíte, v tento významný den na hradě osobně převezmete - a jistě sám víte, že pokud tak učiníte, že to nebude pro své vlastní ego, ale pro budoucnost našeho národa, pro naše děti.
    Zdá se mi, že si někdo přeje mejdan u Svatého Václava.
  • Dobrý večer.
    Vážený pane Jane Kačere.
    Dnes večer 26.10.2016 jsem náhodou sledoval Váš příspěvek na ČT 24 ke kauze "Herman - (ne)vyznamenaní strejdy - (ne)jít na oslavu" a velmi Vám děkuji.
    Děkuji Vám velmi za to, že jste neztratil zdravý rozum, jak je tomu u většiny pozvaných řečníků v ČT 24 a že Váš postoj je nadějí i pro lidi, kteří nemají možnost podobné věci ovlivnit, pouze to mohou sledovat a nejvýše komentovat u piva.
    Již nemám zájem o současné umění z důvodu servility tzv. umělecké fronty k režimu a nyní jsem od Vás dostal impuls to změnit.
    S pozdravem
    Petr Paluška
    • Ve všem,co jste napsal s Vámi souhlasím.
    • Plně se ztožňuji s tímto příspěvkem a děkuji pane Kačere,a doufám,že vyznamenání v tento významný den 28.10.na hradě přijmete,plně si ho zasloužíte.
  • Pan Kačer Pavla Lanovského ukázal v nedbalkách, ale sám si na to vzal málem frak !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit