Přejít na výpis diskuzí

Jiřina Švorcová

OSOBNOST 31.12.2006 
761 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • I mně je jí líto. Byla to výborná herečka a přečetla jsem si i knihu Býti Švorcovou, napsal Jiří Zapletal. Vřele doporučuji k přečtení.
  • *13* co na to říct? Je mi to líto, oplakala jsem ji.
    Vy, kteří sem v této situaci taháte nebo dál tahat budete naprosto neprávem politiku a vytahujete na světlo lži a špínu, nejste hodni její jméno ani vyslovit, natož tady pak kázat o morálce! Byla dobrý člověk!
    Paní Jiřinko, chybíte nám! *9*
    • Nezlob se na mě, ale za totality v ní bylo dobroty jak v pr.eli medu! Úplně neprávem jsem sem politiku nezatáhl. Ani po revoluci se nepřiplazila ke křížku, ba naopak... O jednu popíračku komunismu méně, o jednu malinkatou satisfakci pro oběti komunismu více...
  • Smutek *9* *9* *9*
  • Je mi velice líto, že tato herečka dnes zemřela, nejsem příznivcem komunismu, ale ani kapitalismu, když vidím ty naše dnešní politiky, tak je mi z toho akorát šoufl. V čem by měli být lepší od těch komunistických? Snad jen v tom, že kradou ve velkém. Jiřinu si velice vážím coby divadelní herečky, a také jako člověka, ať už si kdokoliv myslí o jejich názorech cokoli, nikdy nepřestala být sama sebou, snad někomu i ublížila, ale také naopak..
    • Tak na tohle bych tu rád něco málo napsal, i když v téhle diskusi nejde o politiku... Je beze sporu, že nebýt komunistických, nebyly by ani ty dnešní kapitalistické "omyly" nebo "ulívky" nebo jak to napsat, zkrátka špatnosti... To, že je dnes v lidech zakořeněno tolik hořkosti a závisti, snahy se kdekoliv obohatit i na úkor někoho druhého, to nás tu naučilo 40 let dusna v režii komunismu. A právě i k tomu přispěla Švorcová. Snad také tím, že i po revoluci byla představitelkou popíračky komunistických zrůdností, i když jí již nebylo možno podezírat z nějaké zištné činnosti...
  • Zdravím všechny. Asi tu budu jediný, kdo se tu nad ní nebude rozplývat... Její život, pomineme-li jisté herecké umění, byl spjatý s komunismem a to bohužel i ve velmi negativním světle. Švorcová, Amortová, Svozilová a Jirásková jsou podepsané na petici za exemplární potrstání trestem smrti za pro jinou známou českou herečku Jiřinu Štěpničkovou. V dokumentu se to jasně píše, není to tak, jak se tato ubohá komunistická lhářka snažila později zamlžit. Nakonec pod tíhou důkazů připustila, že v zásadě souhlasila s profesní a lidskou likvidací odpůrců komunismu, nikdy se ale nepřiznala přímo... Tolik byla zbabělá...
  • Dnes zemřela naše paní Jiřinka Švorcová.
  • Nová zpráva

Stále na paní Švorcovou myslím a držím palce.Moc si přeji,aby se její zdravotní stav zlepšil a mohli bychom se s ní setkat.Je mi to velmi líto.Liana.
  • monna1981

naše Jiřinka

Moc moc na ni myslím!
  • Smutné čekání...

Je to smutné čekání na zprávu o zlepšení zdravotního stavu velké herecké osobnosti paní Jiřiny Švorcové! Jsme bezmocní, ráda bych jí napsala dopis, jistě by ji ho někdo přečetl, paní Majo, můžete zjistit místo pobytu na LDN? Byla by to veliká podpora pro její pocit, že na ni čekáme a máme rádi! Jistě nejsem sama!
  • Myslíme na Vás...

Dobrý den, tak to je mi moc líto, toho jsme se obávali nejvíce. Byla to ale zlá a zdlouhavá nemoc, zaslouží tedy i více času na zotavení. Paní Jiřinka je velká bojovnice, nepřestávám věřit, že se nám uzdraví. Moc na ní myslíme a přejeme jí, aby se jí zdravíčko vrátilo. Hezký den. Hanka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit