-
Velmi dobra herecka... Rada pozeram filmy s nou...
-
Vážení příznivci námi milované herečky paní Jiřiny Švorcové,
Filmový festival v Karlových Varech připomněl herečku Jiřinu Švorcovou, která patřila k hvězdným umělkyním své doby, vzpomínku zaslouží, potěšila mě!
I dnešní den patří Jiřině Švorcové a nám, kteří jsme stále s ní, zasloužila se o to Jana Semelková: http://www.topvip.cz/alba/capkova-vec-makropulos-%E2%80%93-jedinecna-rozhlasova-nahravka-z%C2%A0roku-1975-na-cd
Vřele doporučuji každému zakoupit dvojcédéčko "Věc Makropulos". Díky kouzelným hlasům všech hereckých umělců, především hlavní představitelky Emilie Marty v podání Jiřiny Švorcové!
Stačí zavřít oči, poslouchat... zcela vás okouzlí děj, do kterého snadno vplujete a zžijete se s ním...
S rozhlasovou perfektní nahrávkou si živě dokážete představit všechny hvězdné herecké mistry včetně naší milované Jiřiny Švorcové!
Radostné zážitky vám přeje a srdečně zdraví Dana Sv.*4* -
:-D
Žena za pultem?! *7* *1* *4* -
-
Re: :-D
Jiřina Švorcová na rozdíl od hereček které v 70.-80.létech více či méně umělecky kolaborovaly s normalizačním režimem(Bohdalová,Brejchová,Paul ů,Šafránková,,,,)byla politicky aktivní, byla členkou UV KSČ, byla poslankyní Federálního shromáždění a členkou komise pro ideologii v kultůrní oblasti. Rozhodovala o cenzurních opatření v kulturní platformě ČSSR.
-
-
Poděkování
Hezký den všem, v pátek jsem se osobně setkala s paní Jiřinkou Švorcovou a musím se podělit o mé dojmy. Paní Švorcová je prostě opravdu neskutečně laskavá, přátelská, milá a charakterní. I přesto, že paní Jiřinku zatím ještě trápí nepříjemné zdr. potíže po přechozené chřipce, při rozhovoru mimo jiné i o tomto Fanklubu jsem jasně zaznamenala jiskřičku radosti v jejím, tak nádherně upřímném pohledu. Tímto velmi děkuji paní Jiřince Švorcové za její laskavost a přeji jí brzské uzdravení, neboť se na ní v květnu náramně těšíme. Hanka *3* *14* *3* -
-
Re: Poděkování
Závidím *3* a ráda věřím *4*
-
-
Dobrý den,zdravím všechny příznivce a fanoušky paní Jiřiny Švorcové.Včera TV Barrandov opakovala Tajemství Jiřiny Švorcové a ve středu 25.1. na CS Filmu budou dávat SMYK s báječnou Švorcovou a jiřím Valou.Moc se na to těším.Nedávno dávali Horoucí srdce.Aspoň že dva TV kanály vysílají něco s paní Švorcovou!Přeji vám všem krásný den.
-
Vážení příznivci herečky Jiřiny Švorcové,
dne 7. srpna Haló noviny připomenou první rok výročí úmrtí námi milované herečky Národní umělkyně paní Jiřiny Švorcové.
Tato vzácná žena zůstává v našich srdcích, šířím její čestné jméno dál, bojuji za očistu významné osobnosti, která oporu zasluhuje...
"Klaním se Vám vážená paní Jiřinko Švorcová!"
Srdečně a s láskou Vaše Dana Sv.
*4* -
-
Ahoj Maja, ďakujem, aj ja prajem Tebe a všetkým obdivovateľom pani Jiřinky Švorcovej krásne veľkonočné sviatky. Zároveň chcem povedať, že sa teším na stretnutie so všetkymi 26.maja. Zdena
-
Zdravím všechny příznivce herečky Jiřiny Švorcové.
Věřím,že jste si vzpomněli na paní herečku 8.srpna,kdy tomu byl rok od chvíle,kdy odešla do hvězdného nebe.
Budeme na ni s úctou a láskou vzpomínat.
Děkuji paní Daně za úsilí,které obětuje pro obhajobu této osobnosti.
Věřme,že není zbytečné a má velký smysl.
Přeji všem krásné a šťastné dny.L.Jíchová. -
-
Paní Švorcová zůstala sama sebou a to dnes mákokdo je.U nás změnit barvu dresu je lehké asi tak jak pro mnoho nás i svědomí. Jsme asi podařená lidská cháska, či chátra ?
-
Já se opravdu nemám za co stydět!A já jsem tu nikdy přímo neřekla, co bylo za komunismu dobré a špatné!Já s některými názory souhlasím a to ze mne nedělá špatného člověka a už vůbec ne lidskou spodinu!Na takováto velice silná slova si dávejte opravdu pozor.Nevím ani kdo jste...jestli starší člověk,ke keterému bych si už ze slušnosti a úcty nic sprostého nedovolila/učili mne to doma/a sama se starými lidmi pracuji....nebo mladý člověk jako já a to by bylo pod mou úroveň se takhle bavit.....