-
Smutná zpráva...
Dívala jsem se teď na internetu a zjistila jsem, že tento týden v neděli dávají poslední díl s Joshem, 7.8. budou dávat francouzský dokument o nějakém franc. králi v rámci pořadu Mýty a fakta historie.:-/// -
-
Re: Smutná zpráva...
hmm, škoda...:-(
-
-
12.díl Velikonoční ostrov
Tak v tomto díle Josh ponikl cestu na ten nejvíce odlehlý, ale celkem malý ostrov, zvaný Velikonoční. Hledal záhadu kanibalismu a demoralizaci původních obyvatel na tomto ostrově, který dříve hodně prosperoval. A také pátral po záhadě velkých obřách soch, představující dávné předky původních obyvatel z tohoto ostrova. Sešel se z jedním archeologem, který se tam přímo narodil. Ten pán mě ale dost naštval, když Joshovi vysvětloval stěhování soch z lomu dolů po ostrově, "chlubil" se, že na tu techniku tzv. chůze soch přišel sám, potažmo stařešinové, to ale není pravda, protože na tuto techniku přišel až jeden náš český archeolog! Ten aby se v hrobě obracel, v případě že už zemřel, pokud ne, asi je to pro něj velká rána a zklamání, pokud to viděl...:-( Josh je bohužel tak naivní a důvěřivý, že tomu pánovi všechno co mu říkal spolkl i s navijákem.:-///
Když budu pokračovat, Joshovi se podařilo jako prvnímu natočit obří sochy i s očima, jelikože oči byly vydloubané a pohozené bůhví kde, ale ten archeolog z ostrova je našel. Josh navštívil jediné městečko na ostrově, také lomy, kde se vyráběly sochy, dokonce i navštívil tzv. kanibalskou jeskyni, kde se pojídali lidé v době hladomoru. Také navštívil jakési podzemní bunkry, kde se původní obyvatelé uchylovali, dokonce našli i staré ohniště hned u vchodu. Josh když byl na moři tak říkal, že jediné co nám přeje zažít je to, abychom věděli, jak se tam krásně dýchá u toho Velikonočního ostrova, že vzduch je krásně čistý, protože ostrov je daleko od pevniny. A moře že je tak krásně kobaltově modré a průzračné, protože také není znečištěné civilizací. Bohužel vody okolo ostrova nejsou bezpečné protože tam jsou hodně žraloci. Josh si na začátku dílu vyzkoušel s místními na polynéské kánoi s vahadlem či plovákem po straně pádlovat po moři, ale šlo mu to, i když si asi zpočátku myslel, že mu to nejde. Na ostrově si vyzkoučel techniku obdělávání šutru na obří sochu, říkal, že to není tak těžké, jen by mu to trvalo strašně dlouho, celé skupiny lidí ty sochy totiž dělali cca rok a byly vysoké až 20 m, na zemí je vidět jen malá část těch obřích soch. -
-
Re: 12.díl Velikonoční ostrov
V tomto dílu se Josh proháněl i na koni po ostrově, bylo to rychlejší a asi i snadnější, než tam jezdit autem a evidentně ho to bavilo, i když si nemyslím, že by z Joshe mohl být "kovbojský" rodeový jezdec.:-D Co mě ale zaujalo nejvíc byl tzv. kult ptačího muže, velmi nebezpečný závod, který polynésané prováděli a jež byl vyobrazen např. ve filmu Rapa Nui z roku 1993, v hlavní roli je tam myslím Jason Scott Lee, /Rapa Nui je jiný název pro Velikonoční ostrov. Závod spočíval v tom, že znepřátelené klany bojovali o moc a moc nad hospodářstvím vždy na délku jednoho roku, který bojovník se vrátil nejdřív z vejcem rybáka, ten vybojoval tuto výsadu na jeden rok pro svůj klan. Každý rok se tento závod opakoval, bojovníci se museli připravovat na tento závod po několik týdnů, byl extrémně fyz. náročný a nejspíš spousty bojovníků závod nepřežilo.:-/ Josh když se díval z útesu dolů do moře, odkud bojovnívi startovali, byl šokován, že to zvládli slézt bez lan a ještě drželi rákosový plovák. Jopsh si to chtěl také vyzkoušet, útesy tedy vynechal, zkusil plavat s rákosovým plovákem v moři v silném proudu k protějšímu ostrůvku, asi míli vzdáleném, moře je v těchto místech plné žraloků, tak říkal, když byl v moři, že si ho možná žralok dá místo tuleně.:-D Josh z rákosového plováků neustále sjížděl, padal do vody a v té vodě mi opravdu v tom tmavém neoprenu připomínal tuleně.:-D Josh se v té vodě mrskal asi hodinu, snažil se tu vzdálenost uplavat, ale pak musel poznamenat, že neuplaval skoro ani kousíček, že proud ho neustále strhává a navíc už je značně unavený.:-/ Takže vylezl z vody a nechal se na protější ostrůvek dovézt člunem. Na protějším ostrově hledal vejce rybáka, což také nebylo jednoduché, neb na tom ostrově žije spoustu druhů ptactva.:-D Tak to bylo takové shrnutí, myslím, že se v tom dílu už nic jiného pořádně nedělo. -
-
Re: Re: 12.díl Velikonoční ostrov
tak to je sprosťárna že si ten "vocas" z Rapa Nui přivlastnil neprávem objev našeho českýho archeologa..:-(( ono se mu to vrátí neboj..;-) jako bumerang!:-D jinak příroda krásná jen joshík mohl předvést větší akci.:-D -
-
Re: Re: Re: 12.díl Velikonoční ostrov
V to doufám, že se mu to vrátí. Třeba si nějaký jiný archeolog přivlastní jeho objevy.;-) Myslím,že Josh snahu měl předvést jak píšeš tu akci, ale viděla si sama, že mu to nevyšlo.:-/:-D8-) -
-
Re: Re: Re: Re: 12.díl Velikonoční ostrov
holt není každej den svátek...:-D
-
-
-
-
-
dylan lauren, bejvalka...
ha tak jsem dneska udělala objev;-) jak jsme kdysi probírali ty jeho bejvalky tak s tou dylan lauren, jináč ta tmavovlasá..s tou musel chodit někdy v r. 2005 ale asi krátce objevila jsem je spolu jen na dvou akcích a obě byly z ledna 2005;-) -
-
Re: dylan lauren, bejvalka...
Tak to je ta slavná paní cukrářka, dcera tatínka modního návrháře, hodně movitá rodina. ALe asi musela mít nějakou "chybu" na kráse /vnitřní/, když s ní Josh nevydržel ani rok. ;-) -
-
Re: Re: dylan lauren, bejvalka...
mě docela zaráží že joshík se tahá výhradně s movitejma...:-/ -
-
Re: Re: Re: dylan lauren, bejvalka...
Mě ne, vzhledem k tomu, kde a mezi jakými lidmi se pohybuje.;-)8-)
-
-
-
-
11.díl Hledání Eldorada
V tomto dílu se Josh jel podívat do jižní Ameriky, do Peru k městu Nasca, kde prozkoumával úpadek incké říše. Resp. zničení této staré indiánské kultury Španěly a jejich obrovskou touhou po zlatě. Vydal se k nejvýše položenému jezeru na světě Titicaca, kde měl údajně indiánský náčelník Eldorado což znamená pozlacený vhodit ke dnu jezera obrovské množství inckého zlata, které uchránili před Španěly. U jezera Titicaca se špatně dýchalo, vzduch byl příliš řídký a Josh dost lapal po dechu, poznamenal že jezero Titicaca mu přímo vzalo dech.:-D Trvalo mu pár dní, než se aklimatizoval. Pak vyjel s archeologem na lodi a potápěl se v tomto studeném jezeru /pouhých 9 stupňů/, což bylo nebezpečné, Josh říkal, že je trochu nervózní, protože v ledové vodě a v takové vysoké nadmořské výšce se ještě nikdy nepotápěl. Když skočil do vody, tak si sundal potapěčské brýle a tak trochu zařval, že je ta voda opravdu studená.:-D Ve vodě musel dělat kvůli nízké teplotě pomalé pohyby a musel pomalu dýchat. Ve vodě nemohl být ani půl hodiny, takže asi po 25 minutách se vynořili. Nic nenašli jak jinak. To pravé dobrodružství na něj čekalo spíš až ve druhé polovině dílu, vydal se hledat zlato do amazonského pralesa, podnikl expedici. Jel do Andských hor autem, v horách se mu dýchalo sice o něco lépe, ale ne o moc. V horách na něj čekali dva potomci Inků a lamy, Josh poznamenal, že dostal nějakou divokou lamu /ona byla opravdu nějaká nebezpečná, ač jsou jinak lamy plachá zvířata/. -
-
Re: 11.díl Hledání Eldorada
S nákladem šli pěšky s lamami do hor po starodávné stezce Inků. Což bylo docela náročné, vzduch byl i tak poměrně řídký a Josh se smál, když viděl jak za ním cupitá stádo lam s nákladem.:-D Nejnebezpečnější část přišla, když se vydal Josh s expedicí takovým člunem po řece v Amazonii, v pralese, na mnoha místech byla řeka mělká a tak museli vylézt a člun tlačit, v řece přitom byli různá jedovatá zvířata atd.., takže to bylo dost nebezpečné. Naštěstí se nikomu nic nestalo, na jednom místě však museli vylézt, nechat člun na břehu, poněvadž řeka končila a rozejít se do pralesa, kde to také bylo nebezpečné, samé jedovaté rostliny, zvířata, prales byl velmi hustý a nebylo vidět na 3 metry, cestu si museli prosekávat a smůlu měli v tom, že je zastihl intenzívní déšť. Takže expedici museli vzdát a jak řekl Josh, nálada byla pod bodem mrazu. Museli se vrátit k člunu, byli celí promoklí a unavení. Domluvili se potom s místní leteckou poštovní společností, že je vemou letadlem nad údajně incké pyramidy hluboko v pralese. Jak poznamenal Josh, nálada v letadle bylo o dost lepší, než v pralese o den dřív. Když letěli nad pralesem místama, kudy šli, Josh říkal, že si ze země neuvědomoval, jak moc je prales hustý a široký. Byl naprosto fascinovaný, bohužel žádné zlato nenašli. Takže tento díl byl tak trochu fiasko, i když byl velmi zajímavý a napínavý. -
-
Re: Re: 11.díl Hledání Eldorada
njn bych se mocky divila kdyby nějaký to zlato našli:-D;-)ale bylo to good 8-) -
-
Re: Re: Re: 11.díl Hledání Eldorada
S tím jsem ani nepočítala, že ho najdou, abych byla upřímná.8-)
-
-
-
-
10.díl Čáry v Nazce
V dnešním díle Josh navštívil Peru v jižní Americe, aby přišel na kloub této záhadě. Nasedl s pilotem do ultralehkého letadla a létali nad tou pustinou a prohlíželi geolify, při tom Josh poznamenal, že je on sám snad těžší než to letadlo a že to letado vyapdá poněkud chatrně, rovněž nebyl nadšem ze zjištění, že pilot se mu "pochlubil" s tím, že už s tím letadlem několikrát spadl, jednou dokonce vážně. Pochvalu si Josh zaslouží za to, že má oši jak ostříž a že při prvním přeletu objevil nový geoglif "květinu", asi 345 v pořadí toho času. Pilot měl z toho velkou radost, že je nový obrazec na světě a loudil po štábu fotku.:-D Pak se Josh plazil starobylýma podvodníma kanálama, které vybudovali Nazcové, ale dalo mu to dost práci, plazil se v malém úzkém prostoru, lilo z něj jak z konve, navíc v bahně, ve vodě, zimě, skrčený po čtyřech a musel čuchat zápach bahna. Nakonec ho neprolezl, kvůli své "tloušťce" a musel vylézt "náhradním" východem ven a řekl, že bude potřebovat ihned sprchu, asi hodně "voněl".:-D Legrace byla z Josehm na pobřeží, kde byl s rybáři a s tou paní, co ho prováděla. Rybáři mu ukazovali techniku lovu ryb z moře, Josh na ně koukal, pak si najednou sundal klobouk, podal ho té paní, řekl, ať jí ho podrží, začal si sundavat sandále a odhazovat na zem a ta paní byla jen v údivu a pak mu řekla, to už Josh bežel do moře mezi rybáře, co dělá a on, že si to musí jít zkusit.:-D Voda prý byla studená a proud silný, takže Josh byl velmi unavený, ale šťastný, že si to mohl vyzkoušet.:-D A sám si dělal srandičky z toho, že rybáři chudáci byli z jeho činu jaksi zmatení, nevěděli najednou co mají dělat a asi se ptali sami sebe "proboha, co ten chlap mezi námi dělá?". :-D Jopshovi to ale v zájmu vědy ani trochu nevadilo.:-D Na geoglify se letěl podívat s jiným letadlem a jiným pilotem i nad Mohawskou poušť v Kalifornii v severní Americe. Josh mě rozemíval i celkem při návštěvě muzea mumií Nazců - tedy jen těch usekaných hlav - Josh držel opatrně jednu z hlav a dělal u toho slušné obličeje, různě kroutil oči, pusu, celý obličej... -
-
Re: 10.díl Čáry v Nazce
Byl naprosto iritovaný představou, že Nazcové měli takové obětiny a dokonce i Inkové.:-D Taky na něho silně zapůsobilo velmi rozlehlé pohřebiště Nazců v Peru, dolsova stál na mnoha a mnoha hrobech s mumiemi a všude kolem byly rozsety kosti a lebky Nazců. Říkal, že je to celkem děsivé místo, ani se mu nedivím. Myslela jsem si, že tenhle díl nebude nic moc, ale mile mě překvapil. -
-
Re: Re: 10.díl Čáry v Nazce
mě se líbilo jak joshík radostí nadskakoval v tom letadle a tlemil se do kamery div z něj nevypadl to už byl teprv uvolněnej..:-D když objevil tu květinu jak píšeš;-) a ještě na zemi když přistáli tak tomu snad nemoh ani věřit a nějak chytil i barvu dočervena asi se styděl nebo co ale byl opravdu takovej načervenalej v ksichtíku a blaženě se u toho usmíval že přispěl k dalšímu objevu kolem těch záhadnejch obrazců..:-D:-D jinak bych řekla že měl před letem a snad i v průběhu slušnou úzkost..:-D ale já se mu nebudu smát neb sama bych se podělala strachy.. jen s plenkovejma kalhotkama bych se cítila při takových letech bezpečně..:-d -
-
Re: Re: Re: 10.díl Čáry v Nazce
Taktéž.:-D
-
-
-
-
Josh na YT
Díl Stonehenge - bohužel ve francouštině.. -
-
Re: Josh na YT
ahojky jo dívala jsem se před pár hodinama h***u jsem rozumněla ale joshík byl srandovní jako vždy vypadal skvěle a to je to už druhá série takže ho ta první dostatečně nezrychtovala:-D ne vtip:-D jináč celek nic objevnýho tam nedělal lítal letadlem nad těma mystickýma šutrama, taky sekal kmen u sromu v lese s tou pravěkou sekyrkou co mu vyrobil ten starej dědouš.. lezl do nějaký podzemní šachty s tou ženskou.. pak s tím dědoušem rozdělával po primitivním zpsobu oheň a taky ještě s jeho starou dělali všichni společně nějaký provazy a provázky z kopřiv což bylo zajímavý protože vypadali opravdu že držej však to joshík ozkoušel:-D ale trhat kopřivy se mu evidentně nelíbilo to dělal docela ksichtíky ale nebude mít revma kluk jeden:-D no taky slaňoval s nějakým chlápkem takovým malým otvůrkem do nitra skály která byla pod povrchem obrovská... a zlatej hřen na konec.. joshík tam tahalz tou bandou nabušenejch hošíků takovej malej šutřík no malej oproti šutrům ze sounehnege určo:-D a dalo jim to dost práce až na nějokikátej pokus s tím trochu hejbli a to použili i moderní techniku:-D takže je to záhada jak se tam ty šutry octli...
À la recherche de la vérité - saison 2 - Stonehenge partie 1
http://www.youtube.com/watch?v=pa a8RPjHD5I
link;-) -
-
Re: Re: Josh na YT
Dívala jsem se odpoledne, "dala" jsem si ho hned po Čárách v Nazce, hezký díl, Stonehenge je pro mě magické místo, ale větší požitek bych z toho dílu měla, kdybych Joshovi rozuměla aspoň slovo.;-)
-
-
-
9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
Tak v tomto dílu se Josh opět vypravil do Izraele :-D a do jižní Afriky za kmenem Lembů. Co mě asi zaujalo v té Izraeli nejvíc hned na začátku dílu bylo, že Josh se vypravil na Olivetskou horu a navštívil poprvé ve svém životě hroby jeho prarodičů a praprarodičů z otcovo rodové linie, jelikož jeho otec se v Izraeli narodil. Josh po 10 minutách bloudění po židovském hřbitově našel jejich hroby, tak tak chvíli postál a dokonce je nám ukázal i zblízka, což bylo od něho hezké, já bych totiž toto štábu nepovolila, vše co je spojeno s mou rodinou a soukromím je pro mě svaté. Když cestoval do Afriky, tak v Zimbabwe se mi líbilo, jak dělal sám oheň a zkoušel nějakou starobylou techniku, při které sama díky tomu ohni pukala skála. Připadal mi u toho jak malé dítě, radoval se tam u toho jak puberťák, že rozdělal oheň.:-D Akorát říkal, že musí od něho dál, nebo přijde o obočí.:-D Pak se mi líbilo, jak Josh chodil po trzích v Africe a říkal, že by tam nejraději koupil úplně všechno /koukám, že americký materialismus se u něj projevil:-D/, no a pak tam chodil a kupoval jak drak a šibalsky mrkal do kamery /no jo, to se mu to nakupovalo, když to pro něj bylo za pakatel/. Josh se taky v Africe prolétl letadlem nad územím, kudy procházeli předci Lembů a kde je doteď hodně krokodýlů, ale naštěstí nespadli. Ale bylo to takové lehké letadýlko, vítr by je snadno odfoukl. V Izraeli mi přišlo trochu vtipné, jak byl Josh v té laboratoři pro zjištění DNA Lembů, převlékl se do pláště a pak šel za tou paní do laboratoře a podával jí ze slušnosti ruku, ale ona měla rukavice, tak mu řekla, ať promine, ale že má rukavici, tak mu nemůže podat ruku a on s tou napřaženou rukou jakoby vytuhnul, udělal takový rozpačitý obličej a pak si sednul a řekl, že je to v pořádku.:-D -
-
Re: 9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
tak dnešní díl byl dost nabitej nebezpečnejma situacema teda ty vocasové s těma samopalama mě fakt sejřili a joshíka jsem fakt litovala.. ještě že to dopadlo tak jak to dopadlo protože kdyby ho nebožáka na fleku odbouchli tak bychom přišli o nejlepšího cestovatele a moderátora v jedné osobě a to by byla dost škoda..:-( úchylové jedny izraelský..:-(( doufám že příští díl bude víc v pohodě -
-
Re: Re: 9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
To jsme dvě.;-) -
-
Re: Re: Re: 9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
docela mě ale překvapilo jak si joshík odložil láhev s vodou na hroby svejch předků to hraničilo až s neúctou k jejich památce a taky jsem slyšela že židi dávají při každý návštěvě svým zemřelým na hrob kamínek to jsem u něj taky neviděla že by udělal kluk jeden zlobivá :-D -
-
Re: Re: Re: Re: 9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
Výprask mu za to dát nemůžeme, tak nám oběma nezbývá nic jiného, než mu to odpustit, říká se přece "Chybovat je lidské, odpouštět je božské.";-):-))
-
-
-
-
Re: 9.díl Ztracený kmen Izraele, Lembové
Největší drama ale bylo, jak jel Josh v tom opancéřovaném autě po nebezpečném území v Izraeli. Když jel s tím pánem v autě, řidičem, který je na nebezpečí zvyklý, neb tam žije, tak mu ten řidič říkal, že mu nemůže zaručit že se mu nic nestane a Josh říkal, že u něj doma je to jiné, tam že lidé chodí nakupovat, koukají na televizi a tloustnou. Prostě typický americký životní model.:-D A když z toho opancéřovaného auta vystupoval, tak ho chudák Josh skoro nemohl ani otevřít a říkal, že ty dveře snad váží tunu.:-D Ale na tom místě, tam byli ozbrojení vojáci, Josh k nim šel, že se s nimi nějak domluví, kvůli archeologickým památkám na tom území, jenomže stráž je nechtěla pustit a navíc neuměli anglicky, jenomže Josh vypadal dost vyděšeně a z toho strachu zapomněl i hebrejštinu, otočil se do kamery a říkal, že zapomněl i mluvit hebrejsky, že je to těžké, když mluví s někým, kdo má zbraň. Takže se s nimi bavil anglicky a prokládal to nejspíš hebrejskýma slovama, ale moc nepořídil, vrátil se k autu a zkoušel se pak s tou stráží domluvit jejich producent, ale ani ten nepořídil, takže nakonec museli změnit plán natáčení a jeli k jiné archeologické památce, kde to už nebylo naštěstí tak nebezpečné. Jsem si myslela, že je tam snad všechny postřílí, to bylo tedy dost akční a napínavé na můj vkus! Za tento díl uděluji Joshovi přímo Bobříka odvahy.
-
-
Další díly:
9.díl
Mýty a fakta historie: Ztracený kmen Izraele, Lembové
3. 7. 2011, 13:55 - ČT 2
Dokument, USA 50 min, Skryté titulky
Dokumentární cyklus USA. Přišli předkové jihoafrického národa Lembů kdysi z Blízkého východu?
Další díl dokumentárního cyklu je věnován jedné velké biblické záhadě. V Knize královské se dočteme, že severní izraelské království v osmém století před Kristem zničil vpád Asyřanů. A bylo ztraceno víc než území. Deset z dvanácti izraelských kmenů zmizelo v historii a mýtech. Ale jeden ze ztracených kmenů možná přežil - na tom nejnepravděpodobnějším místě. Mohli dávní Židé dojít z Blízkého Východu až do jižní Afriky? Příslušníci místního kmene Lembů tvrdí, že ano. A zkouška jejich DNA leccos napovídá... -
-
Re: Další díly:
10.díl
Mýty a fakta historie: Čáry v Nazce
10. 7. 2011, 15:25 - ČT 2
Dokumentární cyklus USA. Tajemné obrazce v peruánské poušti bývají označovány za osmý div světa. Kdo je vytvořil a proč?
Čáry a obrazce v oblasti Nazca v jižním Peru jsou pro archeology stále záhadou. Po staletí si lidé, přecházející tyto pláně, všímali podivných čar v písku. Netušili, co vlastně vidí. Teprve pohled z letadla znamenal převrat: když se piloti podívali dolů, užasli. Až teď mohli vidět, že tyto čáry jsou součástí obrovského komplexu geometrických obrazců - geoglyfů. Kdo je vytvořil a proč? Zrodila se záhada nazcanských kreseb. -
-
Re: Re: Další díly:
11.díl
Mýty a fakta historie: Hledání Eldorada
17. 7. 2011, 15:30 - ČT 2
Dokumentární cyklus USA. Je bájné město zlata mýtem, nebo čeká na objevení?
Další díl dokumentárního cyklu vede do jihoamerických pralesů, kde se prý skrývá legendární zlaté město - Eldorado. Město pokryté zlatem, bohatší než si kdo dovedl představit. Byl to sen, který zlákal tisíce dobrodruhů, aby riskovali život. Byl hnací silou objevování Jižní Ameriky. Po staletí ti střízliví předpokládali, že Eldorado je jen mýtus. Nové objevy teď dávají badatelům naději. Může skutečně existovat zlaté město, čekající na objevení? -
-
Re: Re: Re: Další díly:
12.díl
Mýty a fakta historie: Velikonoční ostrov
24. 7. 2011, 15:25 - ČT 2
Dokumentární cyklus USA. Cesta za obřími sochami na nejodlehlejší a nejtajemnější místo v Tichém oceánu
Po staletí udivovaly cestovatele a archeology obrovské kamenné postavy na Velikonočním ostrově. Kdo postavil tyto kolosální sochy a proč? Jak dávní obyvatelé objevili tento malý ostrov v Tichém oceánu bez kompasu a map? Jak se jejich kultura rozvíjela a proč upadla? Na tyto otázky hledá odpověď další díl dokumentárního cyklu Objevování pravdy. -
-
Re: Re: Re: Re: Další díly:
Mýty a fakta historie: Tajemství Anasaziů 13.díl
31. 7. 2011, 15:25 - ČT 2
Dokumentární cyklus USA. Návštěva jedné z nejúžasnějších archeologických lokalit v Severní Americe - Mesa Verde
Na americkém jihozápadě existuje jedno z nejzajímavějších archeologických nalezišť - proslulé Mesa Verde. Kdysi tu dávní obyvatelé - Anasaziové - postavili neuvěřitelné skalní obydlí - aby je o pár desítek let později opustili a zdánlivě zmizeli z historie. Proč se rozhodli přestěhovat do stěny útesu a proč náhle odešli a nechali za sebou většinu majetku? Napadl je snad jiný kmen? Nebo je vyhnalo sucho? Proč se celá složitá civilizace náhle zhroutila? Vědci hledají odpověď.
-
-
-
-
-
8.díl Cesta do mayského podsvětí
V tomto díle se byl Josh podívat vyjímečně někam jinam než do Izraele a to do střední Ameriky mezi Indiány k americkým pyramidám atd. Zaujali mě scény kdy byl na letišti a pořídil si nový klobouk, kvůli tomu, kdyby ztratil ten starý. No, pak se mi líbilo, kdy se potápěl pod vodu v té krásné modré průzračné vodě v tom jeskynním systému, kde to bylo velmi nebezpečné a jak říkal, několik zkušených potapěčů se tam už utopilo. Naštěstí to Josh přežil ve zdraví a z ponoru byl nakonec nadšený. Srandovní byl jak se rozplýval z rozmanitosti barev v tom indiánském městečku, pravda je, že ty jejich hadříky byly opravdu dost barevné, že to tady není vidět, ani tady a ani u Joshe v New Yorku. No další akce co stála za to a byla nebezpečná, to bylo jak se potápěl s tím zkušeným potapěčem v jeskyních kde měla býti údajně cesta do podsvětí a kde viděli tu "halucinaci", kde se mísila sladká voda se slanou z moře, ponor to byl zajímavý včetně toho jevu, ale jinak jsem jim to nezáviděla, protože to bylo opravdu dosti nebezpečná akce. Naštěstí to přežili všichni ve zdraví a v souvislosti s touto akcí mě napadá ještě věta, kterou pronesl Josh předtím, že když se mu podaří vynořit na druhé straně "podsvětí", že bude vlastně oslavován jako Bůh a že teď to štáb slyší a proto mu pak opatří lepší ubytování.:-D Jinak poslední co se mi líbilo byla akce, kdy Josh s tím panem archeologem sjížděli tu divokou řeku na nafukovacíh kánoích, to byl také napínák, "sranda" byla, jak se chudák Josh v jeden okamžik převrhl, ale podařilo se mu naštěstí vylézt zpět na člun a krom modřin a odřenin to všichni přežili ve zdraví. Jinak na konci akce kdy dopluli konečně k té obrovské jeskyni řekl Josh, že je rozčilený /ale přitom tak vůbec nevypadal, takže si myslím, že Josh se snad ani rozčílit neumí:-D/, protože ta cesta byla fakt strašně dlouhá, ale pak byl nakonec nadšen z té jeskyně, jak zajímavě uvnitř vypadá.:-D Jinak mi připadal Josh v tom dílu celkově nějaký otrávený a že není ve své kůži, možná to byl jenom můj dojem, ale je to tak. Asi byl unavený a ve stresu. -
-
Re: 8.díl Cesta do mayského podsvětí
Josh je přece Bůh! :-D -
-
Re: Re: 8.díl Cesta do mayského podsvětí
Pan Božský. -
-
Re: Re: Re: 8.díl Cesta do mayského podsvětí
jj
-
-
-
-
návrat z islandu
joshík hlásil 23.6.2011 návrat z islandu pracovně na svým twitteru.. jináč říkal jednu nechutnost že tam mají v oblibě hodně ovčí hlavy jako že je tam jí a prodávají normálně jako u nás v mekáči třebas no ale psal že ovčí hlavu teda nezkoušel.. ani se mu nedivím.. ble... -
-
Re: návrat z islandu
Ovčí hlavy? To je ale opravdu "zajímavá" pochutina a "lahůdka"... Nedivím se mu, že si jí nedal, také bych se musela z toho pozvracet.
-