-
svatý grál a ztracená archa
Mě se moc líbily díly svatý grál a archa. Vždy mě rozesmívají ty jeho vtípky. No prostě super chlap :)Jo a taky se mi moc líbí, když zkouší nějakou zajímavou práci, kterou tady u nás neděláme, a jak se mu tamější obyvatelé vždycky smějou, když to dělá trochu jinak. -
-
Re: svatý grál a ztracená archa
jo tak s tím souhlasim joshík je bezva chlap je to inteligent a sympa´ták od přírody má takovej zvláštní dar že ho všichni dost žerou když někam přijde
-
-
7.díl Zlato krále Šalomouna
Dneska mě zrovna dost bolela hlava, takže jsem ten díl tolik nevnímala, ale bylo tam celkem dost vtipných a zajímavých momentů - i když cestování Joshe bylo celkem chaotické. Izrael, Etiopie, Zimbabwe atd.. No, když se vyjádřím konkrétně, tak myslím, že toto bájné zlato určitě nenašel, i když na konci dílu to jako zaobalil tak, že přece jen v té Africe se to zlato pro krále těžilo. Já nevím, ale co se mi líbilo: Josh žertoval, konkrétně když se plavil na lodi, tak říkal, ať mu dají práci, že bude třeba drhnout palubu.:-D Ale co mi přišlo asi nejvtipnější - když jel dolů do dolů výtahem v Africe /650 metrů hloubka, 18.patro/, Josh po výstupu zpět na povrch při ohledávání pracovníky dolu žertoval, že si vzal nugety a že je nenašli a "machroval". Ta bezpečnostní prohlídka byla celkem pod úroveň, Josh a zloděj, ale bral to s nadhledem, i kloubouk musel sundat, zda nemá zlato pod ním schované, Josh se smál, naštěstí. Jinak nemohu si pomoci, ale Josh mi přijde, že moc dobře nesnáší těsné tmavé prostory a sestupy pod povrch země /dnes se v těch dolech tvářil divně, obzvláště v těch, ve kterých sledoval těžbu, byl zpocený a oči vyvalené, bylo na něm evidentně vidět, když vyjeli s výtahem nahoru, že si oddychl, ale třeba to bylo tím horkem tam a náročným terénem/. Dále se mi líbilo, jak se Josh s takovým rýpalským zájmem zajímal o výrobky ze zlata v Africe, v tom zlatnictví, chtěl vidět, kde to zlato mají, odkud, jak ty prsteny , kříže a jiné věci vyrábějí a toho černouška, se kterým se tam sešel při rozhovoru tak zvláštně hypnotizoval.:-D Nevím, co si mohl Josh myslet, možná, že to jsou pašeráci.:-D A pak se mi ještě na konci dílu líbil Josh při drcení v dolech, taková dřina, než to rozdrtil a pak z toho vytěžili jen pár zrníček zlata, to určitě nemohli býti doly krále Šalomouna, jak tvrdili...:-/ Ale černouškům byl evidentně sympatický, když se za ním a jeho štábem táhla celá vesnice.:-D Jinak Josh je velmi galantní i k mužům - když přijel s tím pánem co ho provázel k těm dolům, vylezl z auta a otevřel tomu pánovi dveře, jakoby je otevíral ženě.:-D -
-
Re: 7.díl Zlato krále Šalomouna
no tak v tej africe mu šlo celkem o hubu to chce odvahu když tam ještě donedávna na oněch místech byla válka a teď to tam střeží osn..8-) jináč ta osobní prohlídka byla fakt ponižující ještě jsem čekala kdy mu hrábnou do slipů...:-(( v těch dolech to byl jináč hnus vůbec se mu nedivím že z toho josh chytil nerva s tím máš teda pravdu že josh je krapet asi klaustrofobik i když se kasá že žádnejma fobiema netrpí což je blbost každej má z něčeho strach..8-)no tak třeba se joshíkovi ty prteny atd.. prostě jenom líbily;-) černouška možná hypnotizoval proto že mu bylo špatně rozumět já tomu černochovi taky moc v tej jeho anglině zrovna nerozumněla a to někdy slova chytám ale tady jsem se nechytala vůbec..:-/ no a opět byl josh v izraeli tu mu už nikdo neodpáře! :-D -
-
Re: Re: 7.díl Zlato krále Šalomouna
Asi máš pravdu.;-)
-
-
-
6.díl Svatý grál
Tento díl nebyl špatný, Josh se podíval do Francie na hrad, do Německa do nacistického doupěte /jak sám poznamenal:-D/ a také do Izraele /ano, opět:-D/. Hledal svatý grál, jehož se chtěli zmocnit i nacisté /jejich představa Třetí říše byla naprosto zpitvořená.../. V tomto díle Josh šplhal po laně dolů z hradu, tak jak to dělali před mnoha staletími Kataři /mám dojem/. No, když konečně sešplhal dolů do lesa, byla hluboká noc. Jinak se mi moc líbil když byl ve Francii na hradě ustrojen jako rytíř, trochu u toho Josh žertoval, ale bylo mu v tom brnění těsno a byla to velká tíha, Josh se z toho dost zpotil a když bojoval v brnění proti jinému muži v brnění, vypadal, že snad zkolabuje, chudák, nemohl dýchat, byl v tom jako tank, nemohl se hýbat, neviděl.. Jinak, když navštívil to nacistické "doupě", říkal, že má z toho místa smíšené pocity, nedivím se mu, vzhledem k tomu, že jeho národ /Židy/ nacisté skoro zničili..:-/// -
-
Re: 6.díl Svatý grál
tenhle díl teda nebyl nic moc joshík zrovna moc neperlil ani intelektově ani svým pověstným humorem a ani tou akčností.. a docela mě dostalo jak říkal že je na hradě poprvé v životě a koukal tam jak vyvoraná myš jak alenka v říši divů:-D holt tohle v americe nemají..:-D -
-
Re: Re: 6.díl Svatý grál
Zase tam mají ty své mrakodrapy..;-):-):-D -
-
Re: Re: Re: 6.díl Svatý grál
ntjn ;-)
-
-
-
-
Ledový muž /5.díl/
Včera jsem se opět dívala, Joshovi šlo tentokráte opravu beze srandy o život, byl v horách, šel po stopách ledového muže Etziho, společně s dvěma dalšími muži, ve vysoké výšce začal Josh říkat, že ho pálí plíce, tak tak se hrabal, dokonce upadl, hrozilo, že spadne do ledové průrvy.. Zastihla je nahoře bouře, prudce se ochladilo, výstup nebyl možný, nebylo vidět skoro na krok.. Museli si na pomoc přivolat vrtulník, který je vzal dolů do údolí, Josh jako vždy vtipkoval, ale měl strach.. Druhý den v horách sám přespal, udělal si stejné sněhové obydlí jako Etzi, uvnitř měl stupeň na nulou, skoro nespal, v noci si dělal legraci, že si pro něj jde ledový muž Etzi..:-D Bylo zajímavé vidět Joshe v zimním oblečení s malou čepičí na hlavě, která měla bambulku..:-D Jinak se mi líbilo, jak Josh střílel z luku, který používal Etzi, tedy z jeho kopie, měl dobrou trefu, srnce podruhé "zabil". A taky byl Josh legrační na pitevně, jak si prohlížel všechny ty nástroje. Toť malé shrnutí. -
-
Re: Ledový muž /5.díl/
no tak joshík s čepičkou byl opravdu božííí to se musí nechat..:-D :-D :-D
jináč jeho lukostřelecký schopnosti mi jsou dobře známý takže mě nepřekvapuje že je takový ostrostřelec..;-) v horách to bylo tedy dost dramatický bych se na jeho místě asi podělala strachy..:-( no a co se tejče jeho humoru s ledovým mužem v iglů či co to bylo to mě taky dóóóst rozesmálo to je ale fík! :-D ;-) :-)) good jako vždy!!!
-
-
4.díl Archa
Dívala jsem se opět, v tomto dílu bylo spíš více dramatu než humoru, i když Josh se snažil opět vtipkovat. Jako např. když se šplhal namáhavě na druhý pokus po strmé skále do mužského kláštera a když vylezl až nahoru, tak řekl, že si něco asi zapomněl dole a pak řekl že žertuje a začal se smát. Jinak to bylo spíše o nervy, ten výstup po skále a sestup s min. bezpečností, navíc v oblasti, kde byli banditi a jelikož bylo období dešťů, silné bouře a přejezd přes silně rozvodněnou řeku. Pak jel s osádkou na minilodi po jezeru v silné bouři, všude blesky.. Hrůza, opravdu mu šlo doslova několikrát o život a jinak jak jel na té zvláštní kánoi z rákosu či co to bylo po vodě mezi hrochy, to také nebyl příjemný pohled. Takže v tomhle díle bylo spíš více napětí než humoru a oddychu. Ale zdá se, že narozdíl od předchozích dílů se něčeho dopátral a snad i ru ztracenou archu našel. Hezké to bylo. -
-
Re: 4.díl Archa
jo tak bylo to dost akční ale to asi k týhle práci patří ale třebas se mu fakty podařil husarskej kousek a tu opravdovou archu našel teda to místo aspoň;-) jo dobrej díl :-))
-
-
Pompeje , 3.díl
Malé Shrnutí:
Poněvadž miluju římské dějiny, tak tento díl mi byl šitý na míru. *3* Joshe jsem obdivovala jak sestupoval přímo do hrdla sopky Vesuvu, to jsem ho obdivovala. V několika pár okamžicích byl legrační, dělal si legraci např. i z toho, že ho škrtí popruhy v oněch intimních místech. *1* Ale že to musí vydržet, neboť on nemlucí italsky a ten muž, co mu ty popruhy šněroval zase nemluví anglicky, poněvadž to byl Ital. *1* Byl překvapený velkým zájmem Italů, co se na něj přišli podívat před sestupem do sopky, to se smál. *3* A pak jsem se ještě zasmála, jak v Pompejích předváděl ve staré pekárně mulu. *1* Ale šlo mu to, rozený herecký talent. *14* -
-
Re: Pompeje , 3.díl
jo tak klíčový nejzajímavější momenty jsi napsala a já přemluvila včera mámu aby se na něj jukla taky a říkala že je legrační... jinak smaily pořád nefungujou..:-(( -
-
Re: Re: Pompeje , 3.díl
Snažila jsem se, bohužel jak píšeš, smailíci pořád nefungují...:-( -
-
Re: Re: Re: Pompeje , 3.díl
jo a joshík na twitteru informuje že je teď na závodním školení v utahu u boss asi až do víkendu;-) -
-
Re: Re: Re: Re: Pompeje , 3.díl
Tak to mu přeji, aby si to užil.
-
-
Re: Re: Re: Pompeje , 3.díl
já byla ještě vysmátá jak předváděl v ulicích jak uskakuje před lidma autama a motorkama :-D -
-
Re: Re: Re: Re: Pompeje , 3.díl
Na to jsem zapomněla, ale také se mi to líbilo.
-
-
-
-
Re: Pompeje , 3.díl
A abych ještě nezapomněla, ještě jeden okamžik, který byl celkem nebezpečný mi z tohoto dílu utkvěl v paměti, Josh stál u nějaké ,,minisopky" s nějakým vědcem, který mu vysvětloval, že páry z těchto minisopek používali staří Římané v jejich lázních. A upozorňoval Joshe, ať dává pozor, neb ty páry jsou dost horké a tudíž nebezpečné, i když je to jen minisopka. A Josh stál u ní a nějka mu ta pára šla asi díky větru přímo do obličeje, tak poodskočil a se smíchem dodal, že je to opravdu velmi horké. *1* Hlavně, že to přežil. *4*
-
-
Svatý grál
teďka jsem na yt objevila krátkou ukázku dílu s joshíkem kterej se jmenuje svatá grál joshík je tamjkao rytíř a pátrá po hradech v jižní francii nevím zda se jedná o dft nebo je to ten jeho vlastní pořad... tak je to z cyklu dft je to hnedka pátej díl kterej následuje za archou ;-) jsem se dívala na imdb:-D
tady je ukázka http://www.youtube.com/watch?v=4xpc -mPJ310 -
-
Re: Svatý grál
Ano, je to opravdu pátý díl z první řady, vypadá to dobře. Ty smaily opravdu nefungují... -
Re: Svatý grál
a tady je kraťounká ukázečka z toho jeho vlastního pořadu z roku 2008.. je to takovej trailer shrnutí všech jeho dílů ;-):-))
"Adentrándose en lo desconocido", los sábados en Discovery World HD
http://www.youtube.com/watch? v=ikMsp_it6hY -
-
Re: Re: Svatý grál
Hezké.
-
-
-
Obsahy prvních 4 dílů
Mýty a fakta historie: Kdo postavil egyptské pyramidy? /1.díl/ -
Dokument, USA 50 min, Skryté titulky
Dokumentární cyklus USA. Pátrání po jednom z nejstarších tajemství archeologie
První díl dokumentárního cyklu o pátrání po záhadách starověku vede do Egypta, za jedním z kontroverzních tajemství archeologie: kdo zbudoval tyto neuvěřitelné stavby? Byli to opravdu staří Egypťané nebo by to mohlo být dědictví nějaké ztracené civilizace? Třeba atlantské, jak se někteří domnívají. Archeologové však chtějí důkazy, ne jen teorie a staré tajemné mýty. Vypravme se tedy za hledáním pravdy... -
-
Re: Obsahy prvních 4 dílů
Mýty a fakta historie: Cesta do mayského podsvětí
26. 6. 2011, 13:55 - ČT 2
Dokument, USA 45 min, Skryté titulky
Dokumentární cyklus USA. Za tajemstvím největších stavitelů pyramid minulosti
Mayové byli největšími staviteli pyramid historie. Staří Egypťané jich postavili méně než sto. Po mayských stavitelích jich zůstalo několik tisíc. Každé město mělo vlastní pyramidu. Proč? Je možné, že odpověď skrývá pyramida jednoho z velkých mayských vládců. Za ní se vypravili autoři dalšího dílu dokumentárního cyklu Objevování pravdy. -
-
Re: Re: Obsahy prvních 4 dílů
8.díl
-
-
Mýty a fakta historie: Zlato krále Šalomouna
19. 6. 2011, 13:55 - ČT 2
Dokument, USA 45 min, Skryté titulky
Dokumentární cyklus USA. Co je pravdy na legendě o zlatu z tajemné země Ofir?
V dnešním dílu dokumentárního cyklu se vydáme po stopách příběhu a legendárních dolech krále Šalomouna. Podle bible pocházely jeho obrovské zásoby zlata z tajemné země Ofir. Ale za 3000 let od vlády biblického krále hledali cestovatelé, prospektoři a lovci pokladů Ofir a královy doly marně. Je zdroj jeho bohatství tak utajený, že ho nikdy nikdo nenajde? -
-
7.díl
-
-
Mýty a fakta historie: Svatý grál /6.díl/ -
12. 6. 2011, 14:00 - ČT 2
Dokumentární cyklus USA. Co víme o záhadném předmětu, vztahujícímu se k posledním hodinám Kristova pozemského života?
Další díl dokumentárního cyklu se zabývá jedním z nejoslavovanějších předmětů historie - Svatým grálem. Už od křižáckých časů fascinuje hledače pokladů. Ale co to vlastně bylo za předmět? Byl to pohár, který Kristus používal u poslední večeře? Nebo nádoba, do níž byla zachycena jeho krev, když umíral? Co skutečně víme je, že příběh o Svatém grálu má těsnou vazbu na středověk, na dobu intenzivní víry a zákonů cti a romantických legend o neohrožených rytířích. Autoři filmu se při svém pátrání po stopě grálu vydali z Jeruzaléma do středověkého hradu v jižní Francii, do někdejší nacistické pevnosti v Německu a na řadu dalších míst. -
Mýty a fakta historie: Ledový muž /5.díl/
Dokumentární cyklus USA. Co jsme se dověděli o člověku, který před 3500 lety zahynul v Ötztalských Alpách
V Ötztalských Alpách na hranicích mezi Itálií a Rakouskem našli v roce 1991 dva turisté mrtvého muže, který zahynul před 3500 lety. Jeho tělo a osobní věci byly překvapivě dobře zachované v glaciálním ledu. Archeologové začali okamžitě spekulovat o tom, jak zahynul. Většina se domnívala, že ho zastihla sněhová bouře a zemřel podchlazením. Ale byly i jiné teorie... Možná měl nehodu. Napadla ho divoká zvířata. Nebo ho dokonce někdo zabil? Ať je to jak chce - od muže zamrzlého v ledu vědci získali vzácný zdroj informací o životě v době kamenné. A pro nás ostatní je tento muž velmi osobním pojítkem s naší vzdálenou minulostí. -
-
5. 6. 2011, 14:05 - ČT 2, neděle
-
-
koukám že smaily nefungujou..:-((
díky za obsahy to se hodí;-)
aspoň vim o čem to je:-)) -
Mýty a fakta historie: Archa
Dokumentární cyklus USA. Pátrání po nejposvátnějším biblickém pokladu - arše úmluvy
Po staletích hledali dobrodruzi i archeologové, fantastové i vědci - dokonce také Indiana Jones - archu úmluvy. Hospodinův svatostánek, nadaný posvátnou silou, známý z biblických textů, putoval s izraelskými kmeny pouští, pak byl uložen v Jeruzalémě a po jeho vyvrácení Babyloňany zmizel. Lze vypátrat jeho osud? Další díl amerického dokumentárního cyklu bude sledovat stopy archy úmluvy z hory Sinaj do srdce Jeruzaléma a do nejstarších klášterů v Etiopii. Autoři měli pro své hledání ideálního průvodce - knihu, která spojuje dějiny i víru. Bibli. -
-
4.díl (jsem zapomněla napsat). *3*
-
-
Mýty a fakta historie: Pompeje /3.díl/ -
Dokumentární cyklus USA. Po stopách nejproslulejší katastrofy starověkého světa
V roce 79 po Kristu vybuchla sopka Vesuv. Jednou z nejvražednějších erupcí v dějinách pohřbila město Pompeje - ale také zachovala jeho děsivou záhadu. Proč bylo výbuchem zaskočeno tolik lidí? Počet obětí není přesně znám: zahynulo snad pět až dvacet tisíc lidí. Při hledání odpovědi na tuto otázku autoři navštívili jednu z nejaktivnějších sopečných oblastí na světě. Ve starověkém letovisku Pompeje pátrali po stopě toho, co se skutečně stalo, a nakonec sestoupili do samotného dýmajícího srdce Vesuvu. -
Mýty a fakta historie: Nefertiti /2.díl/ -
Dokumentární cyklus USA. Známe skutečný příběh nejkrásnější a nejzáhadnější ženy ve starém Egyptě?
Ve druhém dílu dokumentárního cyklu o záhadách minulosti se jeho autoři vydali o více než tři tisíciletí zpátky za odhalením skutečného příběhu egyptské královny Nefertiti. Byla to nejkrásnější a nejzáhadnější žena ve starém Egyptě. Ale najednou tato mocná královna beze stopy zmizela. Proč se to stalo? Vědci a filmaři se proto vydali na nejposvátnější a nejtajnější místa Egypta, prozkoumávali temné hrobky, sestoupili do nitra skal a pohlédli do tváří starověkým mumiím
-
-
4.díl Archa
Neděle 29.5.2011, ČT2, 14.05 hodin odpoledne. *4* *14* -
-
Re: 4.díl Archa
budu určo čučet *3*
-
-
Malé shrnutí:
2.díl Nefertiti - Josh byl zábavný, dobrodružný, odvážný, přátelský a inteligentní jako vždy. Opět pátral v Egyptě, tentokráte kvůli záhadnému zmizení nejkrásnější a nejmocnější ženy starověkého Egypta, královny Nefertiti. Bohužel, ničeho zvláštního se nedopátral. Tentokráte měl opět pár nebezpečných akcí, nechával se spouštět vratkým spouštěcím zařízením asi do 15 metrové hloubky, kde proboural betonovou zeď a vstoupil do hrobky, kde bylo kdysi ukryto něco málo přes 50 mumií význačných egyptských králů a královen + jejich pohřební předměty, mimo jiné tam byla prý kdysi nalezena i mumie Ramesse II. Ta hrobka už je dávno prázdná, něco se z ní zachránilo a uložilo do muzeí, hodně věcí ale vykradači hrobek udali na černém trhu. Josh navštívil největší egyptské muzeum v Káhiře, prohlédl si mnoho mumií. Kde mě rozesmál, to byla asi část ke konci tohoto dílu, kde kráčel s dvojicí archeologů temnou dlouhou chodbou, kde bylo plno hadů, štírů a netopýrů, jelikož měl Josh sandály a byl naboso, měl z toho "radost". Když vyšel z té chodby ven, tak si poskočil a řekl: To byla ale zábava! :-D A když procházel blízko kamery, tak si ukázal na rameno a řekl, že mu tam přistál netopýr. Josh má smysl pro humor i ve chvílích, kdy mu zrovna do smíchu není a to na něm oceňuji. *3* *14* *14* -
-
Re: Malé shrnutí:
no tak napsala si to krásně přímo novinářský styl to je musím říct *3* *4* taky jsem se dívala *14* *3* se vším souhlas! *3* *4* *5* ty starověký egyptský města museli bejt kolosální, teď tam jsou zbytky ruin a i tak je to obrovský jsem koukala na drát.. *8* *4* už se těším na další *14* *14* -
-
Re: Re: Malé shrnutí:
Staří Egypťané, tedy ti urození, se považovali za božstvo na Zemi, tak se nediv, že tu měli všechno krásné, luxusní a kolosální. *3* *4* Jinak děkuji za pochvalu za mou slohovou práci! *3* *4* -
-
Re: Re: Re: Malé shrnutí:
to bych taky brala *3*
jasan nemáš za co! *3*
-
-
-