-
Ještě dříve, než se narodil.
*3* Před týdnem jsem projížděl městem Chrast u Chrudimi a vzpomněl jsem si na setkání, které proběhlo v době mé vojenské služby.
Narodil jsem se nedaleko městečka, kde vyrůstal Martin Dejdar (Zdislav u Luže okr. tehdy Vysoké Mýto) a tak se stále do tohoto kraje vracím. Dnes je mi již 67 roků a to setkání mohlo proběhnout kolem roku 1962 (ev.1963 z jara). Vyjel jsem tehdy z Olomouce na služební cestu do Přelouče a tak jsem samozřejmě jel i se svým "spolubojovníkem" a kamarádem Milanem přes Luži, kde jsme přespali. Ráno jsme vyjeli přes Dobrkov do Chrastu a Milan mi vyprávěl, že v tomto městečku žije jeho nadřízený 1. důstojník námořní lodi (jméno si již nepamatuji) Vlasta Dejdar a tak jsme se domluvili, že se v Chrastu po něm poptáme a on ho navštíví. Zastavili jsme se kousek před náměstím a poptávali jsme se... nasměrovali nás k domku, kde jsme se setkali se starší paní, matkou pana Dejdara (dnes vím, že Martinovou babičkou) a ta říkala, že máme štěstí, že se Vlastík vrátil před pár dny z moře a že je doma. "Ale je prý chudák celý pohublý...." Ukázala nám, kde hledat a za chvíli nás přivítal usměvavý člověk, opálený, v krátkých kalhotách... sympaťák a na první pohled "mořský vlk". Po útrápenosti a pohublosti ani vidu ani slechu. Pozval nás do domu, poseděli jsme, vypili kávu a on si s Milanem povídal o společných známých. Byly to asi dvě příjemné hodiny v rodině Dejdarových. To ovšem tehdy ještě nebyl Martin Dejdar na světě.
Tak jsem poznal jeho rodiče a na to jsem si před týdnem také vzpomněl. Hezká vzpomínka na dobré lidi.
Josef Griml - Chomutov
joee@volny.cz
777 107 256
a ještě jedna zajímavost - Martin se narodil 11.3.1965 ve Vysokém Mýtě, já 14.3.1942 ve Zdislavi, okres Vysoké Mýto
Takže ho zdravím a až do Chrastu u Chrudimi přijede, tak prosím, aby rodiče pozdravoval. *3* -
-
Ozzák:)
Jo...je výbornej herec!!!Nejlepší je v Comebacku jako Ozzák *1* Je suprovej borec! *1* Moc mu to přeju-je borec -
-
nej herec
nej herec o pravdu viděla jsem s váma jen v několik filmů je mi líto že to panství byl takovej propadák ale ten scenárista byl neschopnej. jo a ozzák nio ten je opravdu nej
-
-
Re: Ještě dříve, než se narodil.
Ještě bych doplnil.
Dost jsem se v životě zabýval divadlem, i když pouze ochotnickým. Pročítám tady tu diskuzi a musím za sebe jednoznačně říci, že Ozzák není to "pravé ořechové" (asi i proto, že nemám sitcomy rád), ale role Maděry, tak to je panečku parádička. Tady ukázal Martin Dejdar to, proč patří mezi nejlepší herce své generace. Viděl jsem všechny díly Zdivočelé země a nenechám si ujít pokračování. Takový předobraz mám před očima z Krušných hor - pod kterými žiji už od roku 1945.
Kdy poběží v ČT pokračování Zdivočelé země ?
Josef Griml - Chomutov *4*
-
-
Martin
Martin, videla som vase filmy a musim vas pochvalit, ze cim ste starsi, tym mate krajsie vyzarovanie, ako clovek. Asi je to zivotnymi skusenostami a zazitkami, ale ste velmi charizmaticky clovek. Prajem Vam vsetko najlepsie, aby ste ostali stale takym, akym ste teraz. -
Projev ny Tý Tý
Jediný na této soutěži se projevil jako slušný člověk,který se nebojí a nepodělá se z ceny kterou dostal.Nečekal jsem,že by mohl být takový frajer.Nejsem jeho příznivec,ale přesto se mu klaním. -
Ozzák je fakt super
I když Martina Dejdara nějak zvlášť nemusim tak jako ozzák je fakt dost hustej *1* -
-
ozzák
Pane Ozzáku jak se vede? V comebacku jste s Lexou(Matoušem)a Ivou nejlepší *3* U každýho dílu se musím smát protože tam máte supr hlášky Třeba když Lexa vletí do krámku a chce pomoc sbalit nějakou babu...to mám záchvaty smíchu! *4* *4* Comeback je asi jedinej seriál s váma kterej se mi líbí *9* Ne že by jste byl blbej herec to právě naopak(jste celkem dobrej) ale většinou dostáváte role v takových divných filmech třeba v Poslední sezoně nebo ve Zdivočelé zemi to je takový nudný ale Comeback...to je paráda!
-
-
Panu Martinu Dejdarovi
Pane Dejdare toto je muj Eimal: lenkalamlova5@seznam.cz no a chci vas poprosit jestli by jste mi tam nenapsal na ten muj eimal ten svuj jestli by jste byl tak hodný *4*. Strašně moc vás o to prosím no a rozhodnutí je na vás *4*. Tak se mějte hezky a mám vás strašně moc ráda! *4* *14* -
Dejdar a Vondráčková
Martin Dejdar vystupoval také s Lucií Vondráčkovou.Martin je celkem blázen. *15* Ale myslím to jen z legrace. *4* -
Panu Martinu Dejdarovi
To by mě zajímalo no mam vás ráda pane Dejdare moc ale kdo ohodnotil nejhůře ohodnocený přispěvek ten muj jako to nechapu co jsem tam napsala špatného? No nic všechno nejlepší k narozeninam a mějte se hezky! *4* moc se mi líbite!!! *14* -
-
Re: Panu Martinu Dejdarovi
Zdravím,Martine! *1*
Jste fakt úžsnej člověk!Moc se mí líbí seriály a filmy ve kterých hrajete protože když tam hrajete vy(ať už v čemkoli)a máte tam nějakou smysluplnou roli tak je to hned lepší!Třeba Simpsonovi(Bart) a nebo ComeBack-supr seriály *3*...jste výbornej!!!Lidi vám to jednou vrátí-VŠECHNO
Mějtě se...
-
-
MARTIN
také se chci připojit ke gratulaci k narozeninam vše nej at se TI splní to co se jeste nasplnilo.M.M *4* -
MARTIN.D
Je superr!!!!!!!M.M *3* -
Martin Dejdar
Martin Dejdar a divadlo Ypsilon.
Marti n je dobrý herec,moderátor,
sportovec.Je to herec sympatie.
Silvestr odmoderoval skvěle,
seriál Zdivočelá země a Ozzáka
v combacku znamenitě.
Martin má v tom gryf.
Na rozhlasových vlnách,televizí,
podobně.Cením si ho.S Úctou!