Přejít na výpis diskuzí

Michael Kocáb

OSOBNOST 16.10.2010 
101 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • psytrance

Pane Kocábe, četl jsem váš rozhovor o tom, že se Vám začalo líbit techno a docela zajímavě jste to vysvětloval. Ale měl jsem pocit, že Vám v této hudbě něco chybí, proto do ní chcete přidávat vážnou hudbu. Proto bych Vám poradil styl psytrance (psychedelic trance), třeba v něm najdete to co Vám v technu chybí. http://psytrance.cz
  • Základny USA

Dobrý den, pane Kocábe, hledám vaši petici proti základnám USA. Pevně jsem věřila, když jste zvládl odsun ruských vojsk, že stejně důrazně budete trvat na tom, aby tyto základny u nás nemohli vzniknout. Okamžitě tuto vaši výzvu podepíšu a stejně aktivně se zúčastním demonstrace......nebo čekám marně?
  • dotaz

Ahoj Michale.Co je noveho u vas ve skupině?
  • Michale, ještě k odsunu vojsk. Moc jsi poškodil republiku výrokem : Vraťte se Sověti domů v uniformě a přijeďte k nám v civilu. Bude vám tady tak lépe!!! *8* *9*
  • Ale abych uvedl veci uplne na pravou miru

Pan prezident Klaus je jedne z nejlepsich prezidentu ktereho jsme kdy meli, reprezentuje tehnle stat i tim ze ma treba sbirku kravat a ne sbirku flasek od BECHERA, tedy pan Klaous je vyborny reprezentant nasi vlasti a dovolme mu v demokracii i jeho vlastni soukromy nazor na cokoliv tedy i na to co si necha na Hrade vyvesit nebo co tam nenecha viset, pan Prezident Klaus je dobrej prezident a mam ho rad, kdyby nam vsem chtel vydrzet jeste jedno volebni obdobi bylo by to pro nas stat velmi pozitivni, myslim hlavne na zahranicni politiku a jeho repreznetaci CR jako hlavy statu, bylo by dobre kdyby nam vydrzel jeste jedno cele obdobi, je to jeden z mala politiku ktery v praci pouziva hlavu jako T.G.Masaryk a proto muze mit i vlastni nazory na cokoliv
  • Musim se Kocaba zastat

me stve kdyz se musi pripominat komusismus, ale za komousu to stalo vsechno za houby, a tedv EU muzeme jezdit na obcanku do statu, za komousu cloveka na hranichich zastrelili do blby palice kdyz se chtel podivat do RAKOUSKA nebo do BRD dneska diky demokracii muzeme normalne cestovat jenom na OP do zemi sveta, malokdo na to mysli, a stat se cleny jednoho z nejvyspelejsich seskupeni jak ekonomickeho tak kulturniho je prece obrovska prednost, oni ti Nemci a Britove maji kulturni tradice jeste hloubeji do dejin casu nez my tak to jim teda asi zavidime nejen ten blahobyt ale i tu vyspeloou demokratickou kulturu?
  • Kocab ma pravdu

je fakt ze vyvesit vlajku EU n hrade i jen chvili je spravnej cin, jsme v EU a je to celkem v pohode, za komousu byly vsude rusky vlajky ke zbliti,a dneska kdyz se konecne muzeme pochlubit ze jsme opravdu v EVROPE mezi vyspelymi staty tak ani tu vlajku ani na den nevyvesime coz je skoda, v tomhle s kocabem naprosto souhlasim, v tom je mi sympatickej jako obcan CR a obcan EU
  • Europeista ?

Michale dovolte abych byl upřímný. Pamatuji si doby, kdy jsem poslouchal za těžkého totáče vaši hudbu. Byla to v té době fakt pecka, pamatuji si na doby, kdy jsme si vaše písničky přehrávali na kazety a už byly tolikrát přehrané, že spíše šuměly než hrály. Po listopadu jsem sledoval to jak jste umně vykopal Ruskou armádu. V tomto kontextu nechápu vaše extempore na hradě. Vím, že prezident není dokonalí, ale asi si neuvědomujete na čí stranu jste se ve sporu o demokracii v Evropě dal. A chci vám jen vzkázat, že na tu špatnou. EU je podvod, nic než podvod jako byl komunizmus. Asi si neuvědomujete, že to s demokracií nemá nic společného. Jako europeista jste na stejné lodi s komunisty a fašisty. Začněte být k sobě upřímný a prosím jen se podívejte co jsou to v Bruselu za komisaře. Věřím, že pochopíte, EU je čistě levicová záležitost se všemi negativními prvky socializmu. Pro Evropu je to katastrofa a pro náš národ taktéž a nic to nemění na věci, že naše politická scéna je taková jaká je. Demokracie a EU již z principu nemohou jít dohromady. Více: http://www.euportal.cz/modules.php?name=News&file= article&sid=458
  • KOcáb

Už nevíte co roupama a jak se zviditelnit. Je to ubohos věšet takový hadr na výspu češství. Měl by jste se stydět.
  • Do toho!

Pane Kocábe, jako student jsem Vás s Výběrem poprvé viděl na chmelu. Vaše vystoupení ve mne zanechalo hluboký dojem a je to pro mne zážitek na celý život. To byla ještě totalita, Bohužel, musím konstatovat, že někteří naši současní představitelé se chovají podobně jako ti před 16-ti lety. Plně podporuji Vaši snahu o vyvěšení vlajky EU na pražském hradě! Máte moji plnou podporu a jsem ochoten se na této aktivitě osobně podílet. Jsem přesvědčen, že se najde dost podobných lidí a vytáhneme na hrad! Dlouho se tu již nic pořádného nestalo. Proto je n utné vzít události alespoň trošku "do svých rukou"! Děkuji Vám za Vaši aktivitu. V případě, že budete mít zájem o zvýšení rozsahu, budu rád když mne kontaktujete. Přeji hezký den. Robert Chlubný
  • Mládežník EU

Kdy pan Kocáb přijede do Bruselu s naší vlajkou, aby protestoval proti naší diskriminaci v EU ?
  • Ještě k CzechTeku

Dobrý den! Vážený pane Kocábe, rozhovor s Vámi v MF jsem si přečetl poněkud se zpožděním, nicméně bych rád ještě něco dodal k Vašemu pojetí zásahu policie na CzechTeku. Bez ohledu na všechny přehmaty, kterých se při akci dopustila policie i naši politici, v záplavě zuřivého odsuzování těchto se poněkud ztrácí jeden podstatný moment (viz příspěvek pana Posekaného). Všichni vášniví odsuzovači policie jsou totiž naprosto neochotní uznat nebetyčnou aroganci, neochotu hrát podle alespoň nějakých pravidel a naprostou bezohlednost značné části (i když uznávám, že ne absolutně všech) technařů k svému okolí. Výsledkem jsou pseudoargumenty: útok na "svébytnou kulturu" nebo proti "odlišující se mládeži", atd. Máme v rodině podobné zkušenosti, takže si myslím, že alespoň trochu vím, o čem mluvím. K Vaší citaci pana Sarkozyho: Co eskaluje problémy? Požadavek, aby i technoparty probíhaly podle obecně platných pravidel? To snad ne? To už by si zase byli někteří rovnější mezi rovnými. Když mohou dodržovat dohodnutá pravidla všichni pořadatelé hromadných akcí, tak neexistuje jediný racionální důvod proč zrovna technoparty by měly mít výjimku. Mrzí mě, že i Vy jste se ve svém názoru postavil spíše na stranu oněch výše uvedených pseudoargumentů. Jinak Vám přeji hodně stěstí. Petr Beránek, Praha
  • podivné názory pana Kocába

Pane Kocáb. 1.září jsem si přečetl rozhovor, který jste poskytl MF DNES na téma Czech-Tek 2005. Nestačil jsem se divit, jak může člověk zdánlivě průměrně inteligentní usednout mimo nočník. Z celého rozhovoru vyplývá, že se policie, politici, radni-ce postižených obcí a jejich obyvatelé bojují proti techno hudbě. Nikde jsem nečetl nebo neslyšel že by někdo z výše uvedených brojil proti techno hudbě. Všude se mluvilo o škodách na soukromém majetku, obtěžování lidí žijících v oko-lí hlukem, chováním účastníků, konzumo-vání drog ve velkém a řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek. Když mluvíte o tvrdém zásahu policie, tak jste asi neslyšel rozhovor na stanici Český rozhlas 2 se šéfem Záchrané služby, která na místě zasahovala. Ten řekl, že střet mezi účastníky a policií začal až ve chvíli, když policie vytlačovala účastníky akce tím způsobem, že šla v řídkých řadách, aby mezi nimi mohli účastníci projít a opustit prostory, kde neměli být. Mnozí z nich však místo aby odešli napadali policisty zezadu vším co jim padlo do ruky. To taky ukazuje, jak byli prozí-raví velitelé zásahu, že nechali policis-ty nastoupit v zásahovém oblečení. Představte si, že by tam v dešti kamení, klacků a lahví stáli v košilích a čepicích. Zdá se mi, že do této události mícháte své mládí stejně jako Václav Havel, kte-rý si myslí, že na techno párty chodí lidé stejného ražení, jako studeti kteří demonstrovali v listopadu 1989. Přijeďte se zeptat na názor na techno párty obyvatel naší vesnice. Tam se tako-vá akce konala myslím před dvěma roky v restauraci v malém počtu asi 200 lidí. Ještě celé dopoledne následujícího dne se po obci povalovali "zdrogovaní" účast-níci "koncertu" a ti, kteří byli mocni slova verbálně napadali okolojdoucí. S láskou na ten den vzpomíná jeden náš soused důchodce, kterému ráno vniklo několik vyznavačů hudby techno(jak se často používá "dětí") na zahradu a tam mu skákali po střeše automobilu. Když je přišel napomenout napadli ho tak že skon-čil s těžkým úrazem páteře v nemocnici. Řadu měsíců pak strávil v krunýři a cho-dit mohl jen s oporou kolečkového "cho- dítka". Taky mi uniká, proč vy tak velký zastán-ce demokracie neuznáváte její základní pravidlo, že svoboda jedněch končí tam, kde začíná svoboda jiných. PS: v celém rozhovoru jste kritizoval kdekoho v souvislosti s řešením problému Czech Tek a prostitucí, ale nikde jsem nenašel zmínku, jak byste tyto problémy řešil při vaší moudrosti vy. Čestmír
  • bublanina

Michaeli Kocábe! Díky za to, že jste v LN 12.8. pojmenoval věci pravým jménem a vyslovil názory se kterými se plně ztotožňuji. Musíme zabrat, aby ti skuteční neumětelé nedostávali stále šance zkoušet, co lze Čechům ještě naordinovat. Tomáš
  • Dotaz

Pane Kocábe - co Vám přináší větší rozkoš: skládat a interpertovat hudbu, nebo tunelovat fondy? Vždy, když hážu na chodníku do kasičky desetikorunu na nemocné děti, vzpomenu si na Vás a Vám podobné
  • e mail

P. Kocáb mohl by jste mi poslat na tuto adresu svůj e mail rád bych s vámi soukromě probral koncert P. V. v Krnově. Předem díky M. H.
  • Beatová síň slávy

Pane Kocáb, vyděla jsem Vás na Beatové slíni slávy a byla jsme naprosto unešená. Jen ten zvuk byl příšerný :-) Moc by mě zajímalo, jestli jste si mě také všiml, protože jem stála v první řadě a zírala na Vás jak na zjevení :-) Asi jsem byla nepřehlédnutelná :-) Přeji Vám moc moc energie pro další hudbu.
  • PANE KOCABE

PANE KOCABE NEVIM JESTLI VY ALE JA NEJSEM RASISTA ŽE VYHRAL VLASTA HORVATH KDYŽ JE TO SLUŠNEJ ČLOVEK SE SPAMATUJTE
  • Vážený pane Kocábe ,musím reagovat pod tíhou dojmů a vyjádřit obdiv nad výkonem jakým jste nám přiblížil život a dílo skladatele pana Antonína Dvořáka. Slovy se nedají popsat pocity a atmosfera,kterou jste přnesl do našich myslí a srdcí při sledování tohota pořadu. S tak obrovskou profesionalitou s jakou jste nám přiblížil tohoto velikána České hudby bych se rád na obrazovkách České televize setkával.Poděkování Vám
  • reakce na A.Dvořáka

Vážený(a to zcela upřímně)pane Kocábe,nezbývá mi,než reagovat při silných citových emocích,které jste mi vyvolal a přivodil svým obrazem Antonína Dvořáka.Ten nářez Stabat mě vždycky dostane na kolena a vyvolává pokoru.A vůbec,mám málo oblíbených,ale On mezi ně patří.Děkuju Vám za krásný večer.A taky jsem Vám ještě nepoděkovala za to,že jste vyprovodil Rusy ven.Děkuju.Vážím si Vás. Poř.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit