-
podivné názory pana Kocába
Pane Kocáb. 1.září jsem si přečetl rozhovor, který jste poskytl MF DNES na téma Czech-Tek 2005. Nestačil jsem se divit, jak může člověk zdánlivě průměrně inteligentní usednout mimo nočník. Z celého rozhovoru vyplývá, že se policie, politici, radni-ce postižených obcí a jejich obyvatelé bojují proti techno hudbě. Nikde jsem nečetl nebo neslyšel že by někdo z výše uvedených brojil proti techno hudbě. Všude se mluvilo o škodách na soukromém majetku, obtěžování lidí žijících v oko-lí hlukem, chováním účastníků, konzumo-vání drog ve velkém a řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek. Když mluvíte o tvrdém zásahu policie, tak jste asi neslyšel rozhovor na stanici Český rozhlas 2 se šéfem Záchrané služby, která na místě zasahovala. Ten řekl, že střet mezi účastníky a policií začal až ve chvíli, když policie vytlačovala účastníky akce tím způsobem, že šla v řídkých řadách, aby mezi nimi mohli účastníci projít a opustit prostory, kde neměli být. Mnozí z nich však místo aby odešli napadali policisty zezadu vším co jim padlo do ruky. To taky ukazuje, jak byli prozí-raví velitelé zásahu, že nechali policis-ty nastoupit v zásahovém oblečení. Představte si, že by tam v dešti kamení, klacků a lahví stáli v košilích a čepicích. Zdá se mi, že do této události mícháte své mládí stejně jako Václav Havel, kte-rý si myslí, že na techno párty chodí lidé stejného ražení, jako studeti kteří demonstrovali v listopadu 1989. Přijeďte se zeptat na názor na techno párty obyvatel naší vesnice. Tam se tako-vá akce konala myslím před dvěma roky v restauraci v malém počtu asi 200 lidí. Ještě celé dopoledne následujícího dne se po obci povalovali "zdrogovaní" účast-níci "koncertu" a ti, kteří byli mocni slova verbálně napadali okolojdoucí. S láskou na ten den vzpomíná jeden náš soused důchodce, kterému ráno vniklo několik vyznavačů hudby techno(jak se často používá "dětí") na zahradu a tam mu skákali po střeše automobilu. Když je přišel napomenout napadli ho tak že skon-čil s těžkým úrazem páteře v nemocnici. Řadu měsíců pak strávil v krunýři a cho-dit mohl jen s oporou kolečkového "cho- dítka". Taky mi uniká, proč vy tak velký zastán-ce demokracie neuznáváte její základní pravidlo, že svoboda jedněch končí tam, kde začíná svoboda jiných. PS: v celém rozhovoru jste kritizoval kdekoho v souvislosti s řešením problému Czech Tek a prostitucí, ale nikde jsem nenašel zmínku, jak byste tyto problémy řešil při vaší moudrosti vy. Čestmír -
bublanina
Michaeli Kocábe! Díky za to, že jste v LN 12.8. pojmenoval věci pravým jménem a vyslovil názory se kterými se plně ztotožňuji. Musíme zabrat, aby ti skuteční neumětelé nedostávali stále šance zkoušet, co lze Čechům ještě naordinovat. Tomáš -
Dotaz
Pane Kocábe - co Vám přináší větší rozkoš: skládat a interpertovat hudbu, nebo tunelovat fondy? Vždy, když hážu na chodníku do kasičky desetikorunu na nemocné děti, vzpomenu si na Vás a Vám podobné -
e mail
P. Kocáb mohl by jste mi poslat na tuto adresu svůj e mail rád bych s vámi soukromě probral koncert P. V. v Krnově. Předem díky M. H. -
Beatová síň slávy
Pane Kocáb, vyděla jsem Vás na Beatové slíni slávy a byla jsme naprosto unešená. Jen ten zvuk byl příšerný :-) Moc by mě zajímalo, jestli jste si mě také všiml, protože jem stála v první řadě a zírala na Vás jak na zjevení :-) Asi jsem byla nepřehlédnutelná :-) Přeji Vám moc moc energie pro další hudbu. -
PANE KOCABE
PANE KOCABE NEVIM JESTLI VY ALE JA NEJSEM RASISTA ŽE VYHRAL VLASTA HORVATH KDYŽ JE TO SLUŠNEJ ČLOVEK SE SPAMATUJTE -
Vážený pane Kocábe ,musím reagovat pod tíhou dojmů a vyjádřit obdiv nad výkonem jakým jste nám přiblížil život a dílo skladatele pana Antonína Dvořáka. Slovy se nedají popsat pocity a atmosfera,kterou jste přnesl do našich myslí a srdcí při sledování tohota pořadu. S tak obrovskou profesionalitou s jakou jste nám přiblížil tohoto velikána České hudby bych se rád na obrazovkách České televize setkával.Poděkování Vám
-
reakce na A.Dvořáka
Váený(a to zcela upřímně)pane Kocábe,nezbývá mi,ne reagovat při silných citových emocích,které jste mi vyvolal a přivodil svým obrazem Antonína Dvořáka.Ten nářez Stabat mě vdycky dostane na kolena a vyvolává pokoru.A vůbec,mám málo oblíbených,ale On mezi ně patří.Děkuju Vám za krásný večer.A taky jsem Vám jetě nepoděkovala za to,e jste vyprovodil Rusy ven.Děkuju.Váím si Vás. Poř. -
Vážený pane Kocáb, Demokracie je znovu ohrožena.V době restitucí, vracení pozemků, chtějí znovu vyvlastňovat v zájmu pochybných zisků, získání 350tis tun písku, za cenu nenávratného zničení mystické krajiny.Projekt uvažuje, že získaná skrývka a hrabanky nesmí být použita v místě těžby, cizorodé půdy, že nebudou navezeny.??Zalesnění rekultivace má ohromit ochránce přírody, neboť je slibováno,že bude rozsáhlejší než původní. Má být udělena výjimka ze zákona č.114/1992sb. Registrovaný VKP s prvky ÚSES,Křemec ve stupních.Dokumentace nevyhovující nebo nedostačující.Par.3 písm.b. ?? Záměr zasahuje do prvků nadregionálního a regionálního systému ekologické stability.Hodnocené území, ložisko štěrkopískovny leží na vrcholu výrazného terénního hřbetu západně od obce Nové Ouholice.Jižně je vytěžený prostor bývalé pískovny Uhy.228-235m.mn.Klesá výrazně do přilehlých údolí.Plánovaný zisk je 350tis tun písku.Plánovaných 16let těžby po 8letech příprav se mění na příští rok a dalších 40let plus rekultivace slibovaná v nebývalém a nevídaném rozsahu,kdy budou pískaři rozhazovat semena původních rostlin přivezených z Jižní Moravy, zakládat rybníčky s obojživelníky přímo v pískovně a přenášet mravence zpět do nově vysazených staletých borů a hájů.Víme kolik dnes stojí sazeničky stromků a nevěříme, že těžaři budou ochotni část svých zisků obětovat na nákup něčeho co už tu vlastně dávno bylo.Také datli a žluvy nebudou rády čekat 50let na duté stromy .Jenže Čechy nejsou jen lesy, ale významnou část tvořily právě stepi a jejich společenství.Naše políčka jsou nyní označena jako negativní složka krajiny.Pozitivní složka krajiny lesy- bude nyní také zničena a přes slíbené nahrazení někdy v budoucnu nebude již nikdy obnovena z důvodů,které všichni dobře známe.V případě nálezu chráněných rostlin,objevení ohrožených živočichů ,zastavit těžbu.Zajistit jejich záchranu.TO SE NEMUSÍ ani začínat.Dr.Farkaš Csc, který dělal odborný posudek na Sedlecké skály ,potvrdil významnost území .Bohužel nedokáži ho kontaktovat.Také dr.Hartl Csc,který nedokončil archeologický průzkum Národního muzea z nedostatku peněz se zatím nevyjádřil.Obyvatelé přilehlé oblasti i obecní úřady se opakovaně vyjádřily nesouhlasně a odmítavě, ale nejsou bráni na zřetel.Navrhovatel devastace /vyprahlá emocionalita/se stále pokouší vykoupit pozemky a provést záměr.Pokud budou dohlížet na těžební oblast lidé jednostranně ovlivnění, není záruka zachování historické kontinuity.