Přejít na výpis diskuzí

Pato Hoffmann

OSOBNOST 4.3.2008 
566 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lynette
    *4* *3* *5*
  • Tak třeba ty hloupí jenom nehráli soudě podle jejich "oduševnělých" ksichtíků... *1* *2* *3*
  • No tak já doufám, že když už je ta "mrtvola" v televizi, že mu v reálu zdravíčko pořád slouží to je důležitý. *4* *5* Vystihla jsi ho a celé toto dokonale. *3*
  • *14* *14* *14* *3* *4*
  • To by ho ale musel Holywood zaplatit zároveň i jako překladatele a to by už na ně bylo moc, to ty statisíce a miliony raději dáme nějakému rádoby úžasnému talentovanému bílému herci že... *12* *16*
  • lynette
    Ještě bych ale měla pochválit jeho spolubojovníky "opičáky" /jak píšeš *1*/. Abychom jen nekritizovali, tak s emi líbilo jak velmi přesvědčivě hráli indiány s civilizací nedotčené peruánské krajiny.. Když Pata ty běloši postřelili u toho auta, tak ti jeho spolubojovníci vůbewc nechápali co se stalo a jak moc je to s Incachou vážné, poněvadž nevěděli, že střelná zbraň dokáže zabít, oni používali totiž jen ty primitivní zbraně z pralesa, i když byly taktéž smrtící. Ale nechápavý výraz těch indiánků po střelbě když se Incacha sesul k zemi s prostřeleným břichem byl taktéž oskarový herecký výkon! *3* Já bych to takhle nedokázala zahrát, když vím, co ta pistole dokáže udělat za nedozírné /smrtelné/ následky a hrát "hloupou", to prostě neumím.. *1* *2*
  • lynette
    Je pravda, že Pato se do rolí lídrů kmene, šamanů či bojovníků hodí, jde z něj přirozená autorita a respekt. *3* *5* Navíc má vznešené držení těla, inteligentní výzor, dokáže být kamenná tvář i diblík se šibalským pohledem a "koňským" úsměvem, v dobrém slova smyslu, to není narážka na jeho chrup, jeho zuby jsou v pořádku. *1* *4* *14* Ti ostatní spolubojovnívi vedle něj vypadala takřka nedostatečně.. Jako asi šlechtic obklopen ubožáky.. *1* Jistě, nesrovnalosti a nelogičnosti tam byly, ale já to beru jako zábavu když se člověk nudí, takže... *5* Patovu sportovnímu duchu a kaskadérskému srdci se taktéž obdivuji, i když si myslím, že to byly triky, dneska už nepoznáš kutečnost od triků. *3* Také jsem se musela velice smát, jak se choval legračně Pato v naší bílé civilizaci a v našem přemodernizovaném uspěchaném světě, to bylo legrační, Pato má zjevně i smysl pro komiku, jinak by to tak bravurně nezahrál. *1* *3* Já věděla sice předem, že Incacha dopadne neblaze a ze Patova role skončí obdobně jako jeho skoro každá - tedy smrtí, takže mě to nepřekvapilo, ale docela mě mrzí, že Pato všude hraje zraněné, na smrt nemocné, či rovnou mrtvé, přizabité.. To musí být pro něj nuda, či spíše byla.. Je škoda, že ho Hollywood lépe nezaměstnal... *6*
  • lynette
    Jak jsi napsala, je dobré, že jsme slyšeli Pata mluvit jeho rodnou řečí /tedy jednou z mnoha *1* , poněvadž on je mnohojazyčný *3*/, ale také mě dost mrzí, že nejsou tady nikde překlady http://www.kelesa.net/transcripts/trans-ep35.htm, ani v od českých překladatelů dialogů ani od těch amerických, asi je to moc náročná řeč. *6* Ale mohl jim to přeložit Pato. *3* *4* *5* Číst si anglický scénář proto nemá smysl. *11* Tak nic.. *6*
  • lynette
    Popsala si to velmi podrobně, já bych na to neměla nervy.. nejak nemám chuť na slohovky.. *1* *3* *5* *4* Byl to dobrý díl, Pato tam hrál vcelku dost, i když mohl víc, zrovna mu to tam tak slušelo a zrovna tenhle díl z českých stránek nejde stáhnout... *13* Kdybych nějaký ten funkční odkaz našla, tak ho sem dám, abychom si to mohli stáhnout. *3* *14* Bylo by to super, ještě nějaké screeny udělat a bylo by. *4*
  • Tak jsem pro jistotu ještě projela ten scénář, ale opravdu tam není vůbec překlad těch indiánských dialogů, tudíž to má hned dobrou a špatnou zprávu, ta dobrá je, že si ho nemusím číst, ta špatná je, že nevím, co tam ten Pato a jeho spolubojovníci vlastně pořádně říkali... *7* *5* *4* *2* *12*
  • Premiéra byla prý 10.9.1997. No to je už let... *7* *1*
  • A vypadal ze všech těch indiánů bezkonkurenčně nejlépe, tamti druzí měli takové nablblé výrazy a občas mi připomínali až opice, i když jinak nejsem rasista, ale prostě něměli v sobě žádnej esprit a vznešenost jako Pato. *4* *14* Proto mu hráli asi jen takové jeho poskoky. *1*
  • No,jinak jsem ještě chtěla napsat, že Patovi to tam velice slušelo v tomindiánském ohozu, s válečným malováním a dvěma dlouhými černými copany. *14*
  • http://www.kelesa.net/transcripts/trans-ep35.htm tady je ten link na ten scénář a ještě mě tak napadlo, že jsem taky konečně slyšela Pata mluvit v jeho rodném jazyku Quechua, ale jak se tak dívám do toho scénáře, ani amerikáni ty indiánské dialogy nemají přeložené no toto.. *10* *16* *12* Tak si h číst ani nemusím, potažmo nemusíme.. *6* *5*
  • Nu,nakonec bohužel Pata jakožto šamana Incachu postřelili při jedné potyčce v podzemních garážích - on se svými 4 spolubojobníky proti pár bílejm gorilám z té firmy, co dělala podvody v peruánském pralese a měli na svědomí smrt pár lidí, včetně jedné zaměstnankyně z firmy, osudné totiž bylo to, že v té garáži to začalo fakt dost houkat, asi z nějakého alarmu z auta, ti indiáni včetně Pata si zakryly uši, jenomže toho využili ti bílí a začali po nich pálit, Pata střelili někam do břicha, ten se tam sesunul jak pytel k zemi, ti bílí naskočili do auta a chtěli ujet, ale 3 indiánci k nim naskočili a zajali je a ten čvrtej se k nim pak přidal, jakmile zjistil, situace u Pata, temn ještě žil, ale asi je ho poslal pryč a zůstal tam sám. No a pak Pato zazvonil u bytu toho svýho kámoše poldy, otevřel ten jeho parťák, viděl Pata na zemi, tak ho vzal dovnitř a položil ho na gauč. Pak tam přišel ten jeho kámoš polda a zavolali mu sanitku, jenomže než ta přijela, tak chudák Pato vypustil duši. *9* Ale než umřel, tak mu řekl, že Ochráncem je a bude navždy a že chce předat šamanské schopnosti tomu jeho par´tákovi, než zemře. No, ten jeho kámoš polda tomu se ty schopnosti Ochránce opravdu vrátili, ale myslím,že tomu jeho parťákovi žádné šamanské schopnosti Pato už nepředal, neb bohužel dřív umřel. *13* Pak tam přijela sanitka, ale už bylo pozdě, Pato tam ležel mrtvý na gauči s postřeleným břichem, oni ho dávali do černýho pytle a ten jeho kámoš polda se rozčiloval, že to nemůžou, že nemají úctu k mrtvýmu, že on je indián a ti mají své rituály atd.. a hádal se tam s tím svým parťákem který ho držel, aby nedělal ještě větší vervál. No, ty bílý hajzly nakonec pochytali i za pomocí těch 4 indošů z Peru, takže pohádky byl šťastný konec. *5* Bohužel ne pro Pata jako šamana Incachu. *9*
  • No a Pato repektive ten náš šaman, to byla sranda ho pozorovat v tom velkoměstě, hlavně v tom bytě u toho hlavního poldy. *1* U všeho se divil, chodil tam a seznamoval se s předměty moderní civilizace jako s cd přehrávačem s muzikou autralských domorodců /na to řekl, že je to hudba Země/, no nebo např. s ledničkou, začal vyndávat nějaký okurky a dělal, že ho to překvapivě studí, tak je tam zase dával rychle zpátky. *1* No a ještě než dorazil do bytu toho poldy kámoše, tak Pato byl na nějaké střeše mrakodrapu, pozoroval čilý ruch velkoměsta a bylo mu strašně nepříjemný to houkání z aut atd.., tak tam tak skákal jako opička ze střechu na střechu až doskákal úplně dolů na ulici, tak jestli to skákal opravdu on, tak se mu moc obdivuji, neb já bych to nesvedla, mám závratě. *7* Ale asi něco dělal sám, on je takový tak torchu kaskadér. *3* *4* S těma svejma spolubojovníkama se skrýval na střeše jenoho mrakodrapu v uměle vytvořeném mini-pralese, kam si nanosili jídlo a vodu tam už měli, tak sice je to nelogické, protože kde mají čidla na požár,musí mít i kamery a alarmy proti zlodějům, že, ale což, je to jen "seroš". *1*
  • Pato tam hrál naštěstí více jak 5 minut oproti jeho běžným rolím, takže sláva, ale mohl tam být daleko víc si myslím. *9* *13* Pato byl na začátku dílu v peruánském pralese s nějakým svým jiným indošem spolubojovníkem, najednou se objevil bagr, porážel stromy, oni se lekli, ale pak koukali, no a ten běloch na tom bagru na ně vytáhnul bouchačku a zastřelil toho jeho spolubojovníka, no a bylo vymalováno. No a Pato se pak jel mu pomstít, trochu nelogické, aby 5 000 mil překonal za pár dní s dalšími 4 spolubojovníky ale což, je to "seroš". *1* Hlavně mi nejde do hlavy jak věděli, kde toho tlusťocha z bagru hledat, Pato na něj foukl šipku s jedem když venčil psa, ale to nebylo vidět, našli jeho mrtvolu na zemi a hlavní postava toho detektiva poznal,m že se jedná o šipku s poznávacím znamením šamana Incachi /Pato/, ale kryl ho, neb mu Incacha kdysi zachránil život a udělal z něho Ochránce - takovýho trochu nadčlověka s nadpřirozenými schopnostmi. On a šaman byli vlastěn přátelé, problém byl, že nevěděl, kde ho má hledat, neb nějka ztratil ty své schopnosti, neměl tak ostré smysly. Takže to byla trochu fuška, naštěstí Incacha se mu ukázal jednoho dne sám pod oknem jeho bytu. Tak ho pozval dovnitř. Incacha mu všechno řekl, on ho samo nezatknul a pustil se do odhalování nekalých praktik americké společnosti dělající práce v peruánských pralesích.
  • Seriál Ochránce, 3 série, 1.díl Bojovníci - The Sentinel, episode Warriors, r. 1997, USA. 35 z 66 dílů. Tak jsem se dneska jukla a co mě hned naštvalo, poněvadž takhle si ten scénář asi opravud budu muset přečíst, to je asi to, že ti naši český blbci nedělali překlad ani český titulky když mezi sebou mluvili ti peruánští indiáni, takže vůbec nevím, oč tam běželo. *10* *16* Ještě že tu máme ten odkaz na ten anglický scénář, ty vynechané úseky si tak aspoň přečtu.. *13*
  • Knihy kolem Pata:
    O tom, že je tento původem bolivijský herec zejména ve své rodné jižní Americe velmi populární svědčí i fakt, že byly vydány již dvě knihy, kde jeho jméno figuruje. Ta první kniha nese název BOLIVIAN PEOPLE OF GERMAN DESCENT: HUGO BANZER, GERMÁN BUSCH, ALBERTO NATUSCH, ENRIQUE HERTZOG, PATO HOFFMANN, HANS ERTL a byla vydána v květnu 2010 u General Books LLC, kniha je napsána v angličtině a zabývá se soukromým a profesním životem těchto již zmíněných osobností z Bolívie, kteří mají všichni jedno společné - německé předky. Další mezinárodně vydanou knihou, psanou opět v anglickém jazyce, která se zabývá biografií Pata Hoffmanna je kniha s velmi dlouhým názvem - BOLIVIAN PEOPLE OF INDIGENOUS PEOPLES DESCENT, INCLUDING: EVO MORALES, TÚPAC KATARI, FELIPE QUISPE, PATO HOFFMANN, FRANZ TOMAYO, DAVID CHOQUEHUANCA, ... SISA, ENRIQUE PENARANDA, VÍCTOR HUGO CÁRDENA, která byla vydána 28.9.2011 u Hephaestus Books. Tato kniha je zaměřená zejména na bolivijské osobnosti indiánského původu z domorodých kmenů jižní Ameriky a to konkrétně Aymara a Quechua (z obou těchto kmenů Pato pochází). V listopadu 2010 však byla publikována kniha (opět v angličtině) u Betascript publishing, která se přímo zabývá pouze osobou tohoto jihoamerického herce, jeho soukromým životem a zejména tím profesním (herectví, režírování, film, televize, divadlo aj.), kde se připomíná i jeho nejznámější a nejslavnější hollywoodská role čejenského bojovníka Sokola z amerického filmu z roku 1994 ČEJENSKÝ BOJOVNÍK (Cheyenne Warrior). Tato kniha nese název PATO HOFFMANN - ACTOR, THEATER DIRECTOR, CHEYENNE WARRIOR a autorsky se na ní podíleli hned tři lidé - Lambert M. Surhone, Mariam T. Tennoeová a Susan F. Henssonowová.
  • lynette
    "... ale můžeme změnit svět příběhem a písní? Já ještě nevím, to jsme teprve začali." Anne Dunnová

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit