-
Něco máme společného
Pavle, shodné máme brždění na kole, věkovou kategorii, rodné město, zákeřnou nemoc, je nám blbě a snášíme to dobře. V Africe(Nigerii) jsem kupodivu nic nechytila po dobu dvouletého pobytu. Jsem beran o 2 roky starší. V 59 letech jsem se jednoho rána vzbudila a nemohla se hnout pro ochrnutí poloviny těla - mrtvice, tedy také mozek. Blbá situace. Od manžela jsem po 35 letech utekla a nový přítel mě poznal zdravou, plnou života. Za jednu noc jsem se stala z bohaté chudá (z podnikatelky důchodkyně), ze zdravé nemocná a závislá na pomoci tehdy ještě skoro cizího člověka. O nemoci jsem se nikdy nezajímala, takže jsem měla představu, že za tři týdny odejdu ze špitálu, jakoby se nic nestalo. A ono nic. Z neurologie jsem šla na rehabilitační a na tu nejintimnější místnost jsem se sama nedostala. Domů jsem šla s hůlkama, ale blbě. První rok v lázních jsem si neoblékla ponožky. Paní doktorka domlouvala příteli, aby mi tolik nepomáhal a mně, abych nemyla nádobí v myčce, nýbrž růčo. Poslechla jsem. Na kole už jezdím jen musím mít čas koordinovat mozek s tělem, když se blíží překážka, jinak brzdím tak, jak jste to předvedl,(ale i to padání se nechá naučit). Hůlky francouzské jsem nahradila
trekovými a ty doporučuji vyzkoušet už i proto, že se ke sportovci více hodí. Já s nima už letos běhala v Rakousku po Alpách. Není to jako dřív, ale jde to a život se mi líbí. Z přítele se stal manžel, takže mám vzácnou jistotu, že mám spolehlivého parťáka, na důchod jsem si zvykla a umím s ním vyjít i když těžko, ale důležitější je, že vyjdu sama na ulici a nikdo mi nemusí obstarávat mou hygienu, Ještě stále se to lepší. Důležité je, že jsme nepřišli o rozum. Hodně síly, radosti i z nejmenších úspěchů a trpělivost přeje Alena. -
Pozdraveníčko
Dobrý den pane Nový.
Dodatečně přeji k Vašim kulatým narozeninám. Shlédl jsem dnes 13.komnatu s Vámi a moc Vám fandím. Máme s manželkou dcerku, která se narodila o 4 měsíce dříve než měla a má DMO - dětskou mozkovou obrnu. Moc dobře víme jak je ten mozek složitý orgán a jak těžké je rozhýbat člověka. My se o to snažíme už 8 let a je to jak sám říkáte: "Není to dobrý, ale je to čím dál lepší". Cvičení Vojty, hypoterapie, rehabilitační plavání a jiné činnosti však dokážou divy, tak pořád doufáme, že se třeba taky jednou dcerka rozchodí. Vy jste si musel na určité pohyby vzpomenout, kdežto ona tím extrémně předčasným příchodem na svět nemá v mozečku žádné pohybové vzorce a musí si je sama vytvořit. Pokud by Vás zajímalo jak válčí, jukněte na www.nikolka-zikova.cz
Mějte se moc fajn, hodně síly a hlavně pohodové mysli a brzký návrat na obrazovku Vám přejí Zíkovi. -
pro Pavla Nového
Milý pane Nový,nedávno jsem Vás potkala na náměstí Míru ani nevíte jak mě potěšilo jak hezky vypadáte a jak jste si vykračoval.Jsu ráda a věřím že budete bryz v pořádku .viděla jsem 13 komnatu a i jsem si pobrečela s Vámi.přeju Vám hodně zdraví a lásky.kdybych Vás někdy potkala ráda bych se s Váma vyfotila. *14* -
BLAHOPŘEJI
Moc Vám blahopřeji k uzdravení, pravě jsem se dodívala na 13. komnatu...
Jsem také z filmové branže a má maminka-maskérka s Vámi točila VEKLÉ SEDLO, takže Vás znám z vyprávění.
Moc Vás maminka Olga pozdravuje a držíme palce...
Mějte se krásně
Lea + Olga Dušákovy -
Jsi borec
Ahoj Pavle,právě jsem v TV dokoukal 13.komnatu s Tebou. Musim říct, že jsi borec a fakt silák. Dost mě ten příběh dojal a fak si dokážu představit, jak ses asi cítil. Byl jsem totiž ve velmi podobné situaci, kdy jsem jako ležící vozíčkář po vážné autonehodě nastoupil na rehabilitaci do VRÚ Slapy. Tam mě po pěti měsících postavili na berle a domů jsem šel stejně jako ty, plný štěstí a vděku. Takže když tobě v TV pořadu ukápla slza, mě také a věř, že byla stejně upřímná jako ta tvá.
Přeji brzké uzdravení a mnoho sil do života.
Ahoj Michal -
Brzké uzdravení sporťáku...
Ahoj Pavle,přeji Ti velmi brzké uzdravení. Vím, že v Kladrubech u Vlašimi máš pár přátel.Jinak pěkné Velikonoční svátky i taky pěknou koledu.Pak půjdeme na led a začneme žít jako v Olympu.Moc tady chybíš na televizních obrazovkách.Jak říkám brzké uzdravení a v divadle,sportu brzy ahoj Radek s rodinou velký fanda.Páček shledáček sporťáku. -
Blahopřání
Vážený pane Nový,moc Vám blahopřeju k prvním krůčkům a ať máte dost sil na další uzdravování.Jsem po operaci páteře a tak vím,jakou máte radost a co to obnáší.Jste obdivuhodný bojovník,jen tak dál.Majka *4* -
Železná Ruda
Ahoj Pavle,
vím,že to co bych napsal, dávno už ti všichni napsali-bojuj,nevzdávej to protože kluci ze Šumavy nikdy nic nevzdali a až zahodíš berle a vyměníš je za hůlky na lyže, tak spolu sjedeme kopce na kterých jsme vyrostli.
Když jsme byli mladší, tak jsme nemohli ochutnat pivo z našeho pivovaru,kde pracoval i tvůj tatínek.Dnes se u nás opět vaří a je tě zvu na žejdlík. Pavel -
ZDRAVÍ
Vážený pane Pavle, zrovna vás vidím v televizi, jaký jste borec. Ani jsem nevěděla co vás postihlo. Jenom bych se chtěla zeptat, jestli je to jen vaše vůle, nebo pojídáte nějaké potravinové doplňky, např.z čínské dynastie Ming. Bez chemie,které už pomáhají mnoha lidem, zrovna v takovémto postižení. Moc vás zdravím a přeji hodně úspěchu při výšlapu do skutečného prvního tábora.ivana -
Pavle, drž se !!!
Milý Pavle,
zdraví tě tví fanoušci z Humpolce, kam jsi zavítal s Olympem na slavnostní otevření zimáku,který nám před 2 roky spadl. Tenkrát to byla i tvou zásluhou skvělá akce a následně večer výborná zábava. Moc ti držíme palce a přejeme brzké uzdravení. Jsi skvělý chlap a bojovník. Určitě tu svinskou nemoc porazíš a přineseš nám všem mnoho příjemných chvil v divadle, na hřišti i ve filmu. Za všechny Humpoláky přeje vše dobré Prezident *3*