-
Člověk je mnohdy tak zaslepený nějakou myšlenkou, že mu to brání mnohé pochopit. Všechno jsem to tady popsal, ale nakonec smazal. Když Clarisko chceš zůstat na koncepci, že Havel nemůže za to, že jako prezident jmenoval své kamarádíčky ministrama, tak budiž. Staniž se tvoje vůle. A ti kamarádíčci s dalšími kamarádíčky vytvořily takové zákony, podle kterých krást pod rouškou něčeho nebylo trestné. A Havel, místo toho aby jim v tom jako president zabránil, tak chlastal a vyřvával do světa fráze o pravdě a lásce. Výsledkem je rozkradená, zkorumpovaná země. A Kalousek byl v té době jenom nějaký náměstek ministra, ten sice za to může také, ale jeho lumpárny nabraly obřích rozměrů až teď, když už je všechno rozkradeno. Ryba smrdí od hlavy. Ne od toho posledního člověka na vesnici. Havel umožnil, aby tady ty lumpárny mohly vzniknout a prosperovat. A my mladí jsme si mysleli, jak bude fajn, když se zbavíme těch hnusných bolševiků, stát začne lépe hospodařit a budeme se mít lépe. A stal se pravý opak. Po 23 letech chtějí lidé zpět komunisty, aby napravili, co se ještě napravit dá. Naše země nevzkvétá.....
-
Havel tady nic z toho nezavedl, za ten bordel tady můžou dnešní politici jako Nečas, Kalousek aspol. Proč by měl Havel škodit státu, kterému vládl? Vždyť by byl sám proti sobě.
-
Tak kdo to tady zavedl? Říkáš že Havel ne. Někdo to musel zavést ne? Každopádně se shodneme, že je tady naprostý absurdistán. Nic nefunguje. Zdravotnictví, školství, armáda, policie. Nic. Tak kdo to tady zavedl?
-
Já jsem nikdy neřekla, že ten, kdo žije na vesnici, nemůže mít vysokou. Jenom tak usuzuju podle toho, co píšeš. Havel byl prezident, ale nezavedl tady nic z toho, co píšeš, on chtěl,aby se měli dobře všichni, nikomu nestranil a nikoho nezvýhodňoval, myslím si, že v naší vládě jsou a byli jiný "esa", který by si zasloužili kriminál. Třeba takovej Kalousek, to je podle mě ta největší špína v politice.
-
Clarisko, kde je napsáno, že kdo žije na vesnici, tak nemůže mít vysokou školu?
Já vidím problém třeba v myšlení lidí. V jejich logice, v množství vědomstí, informací a PŘEDEVŠÍM ve schopnosti ty vědomosti uplatňovat v praxi. S logikou to je problém. Třeba. Havel tady nic špatného nezavedl, Havel za nic nemůže (včera ve 14,55 hod.), to všechno politici, lidé, a ty taky. A přitom klidně přejít fakt, že Havel byl od prosince 1989 do února 2003 prezidentem. To jest nejvýznamějším politikem v zemi, který ovlivňuje úplně všechno. Spolu se svými západními kamarády zde zavedl kapitalismus z konce 19 století. Bohatí jsou ještě bohatší a chudí jsou ještě chudší. Spravedlnost a láska nevítězí. A za 23 let vidíme, kam Havel naši zemi zavedl. Směřujeme spolu s ostatními kapitalistickými zeměmi ke krachu, zatímco Čína bude do 4 let nejmocnější ekonomikou světa. Ale pořád si budeme lhát a hovořit o blbosti druhých. Tys je volil. Ty za to můžeš. No to jo teda. -
Je mi jasný, že se tím trefuješ do mě. Klidně se trefuj, když ti to dělá dobře. Podle tebe téměř všichni, kdo vystudují vysokou, jsou blbci, nevzdělanci, ničemu nerozumí, i když to jsou ve svém oboru uznávanými odborníky s vynikajícími znalostmi. Ach, jak málo toho víš. V tom případě ty musíš být s prominutím superblbec a supernevzdělanec, když ses o tu vysokou ani nepokusil. Myslíš si,že když ty nemáš kapacitu na to školu udělat, že ji nemá nikdo. To je ale blbost. Máš s lidmi asi špatné zkušenosti,když všechny strkáš do jednoho pytle. Myslíš si,že když jsi neustále obklopen neschopnými a nevzdělanými, tak že jsou takoví všichni. Alespoň takhle se mi to jeví. Já zas na lidech hledám to dobré. Mám pozitivní přístup k životu a je mi dobře. Já zas třeba znám gymnazisty, kterým to vážně pálí. Píšeš, že znáš pár geniálních lidí a že jsou znalci jenom ve svém oboru. No,ono to většinou tak bývá. Když někdo vystuduje třeba historii, tak asi nemůže být profík v chemii. I když jsou všestranní lidé, kteří rozumí mnoha oblastem. No je vidět, že jsi na vysoké nebyl,protože kdybys byl, tak bys věděl, že ne všichni vysokoškoláci jsou stejní a že se mezi nimi opravdu vyskytují lidi schopní, inteligentní, slušní a vychovaní. Je to ale těžké vysvětlovat někomu, kdo to ani pochopit nechce a pořád hledá na lidech sebemenší chybičku.
-
Jestli se moje pravda pohybuje mezi 50% (podle tebe) a 100% (podle mne), tak je to dost k tomu, aby člověk mohl udělat závěr. Dnešní gymnazisti už nemají úroveň. Klidně napíší lítko. Vyjmenovaná slova neumí. Neumí napsat vzorec pro obvod a plochu kruhu. A klidně řeknou, že demokracie je to, když si mohou dělat co chtějí. A takovíto potom jdou na Západočeskou univerzitu, Vysokou školu Karla Engliše a na další podobné skvosty. ČR je předimenzována vysokými školami. Proto ji udělají všichni kdo mají peníze a nejsou zrovna feťáci. A třeba jdou studovat i do zahraničí. Takový JUDr Hašek udělal doktorát ve Slovenském městečku Sládkovičovo (7tis. obyv). Tak to je potom těžké. Znám také pár "geniálních lidí", ale jejich rozhled je velmi omezený. Takový člověk umí jenom svůj obor, umí vydělat peníze. Ale to je všechno. Podporuje politiky, kteří mu umožní ty peníze si vydělat. A jinak si nevidí na špičku nosu. Hlásá svobodu a demokracii a neví co to je. A že díky i jemu jde naše společnost do kytek, to mu nevadí. Za to mohou osatní lidé. On ne. Ať žije Havel, který zde zavedl systém pro polovzdělance, loajální k jakémukoliv režimu. Hlavně když jsou prachy !!!
-
Sice píšeš,že to není o mě, ale bohužel to zní, jakoby to bylo o mě. V něčem máš pravdu, ale smiř se s tím, že inteligentní lidi stále existují a není jich málo. To je realita. A potom mají titul zaslouženě. Nejsou všichni stejní. Tak to je a tak to bude. Chytří a inteligentní lidi budou vždycky, i když se to ostatním nelíbí a proto je chtějí pošpinit a ponížit. Sama znám pár geniálních mozků. Takže ta tvoje pravda je spíš polopravda.
-
Dneska vystuduje každý blbec. Školy nejsou zaplněné a tak jsou vděčné za každého studenta. A proto ho také ze studií nevyhodí. Potřebují ho. Výsledek je takový, že produkují polovzdělance. Politici se snaží všemožně zastavit pád úrovně školství. Nejde to a nejde. Absolventi škol neumí nic, vůbec nic. Ale titul mají. A takto vypadá naše společnost. Samý polovzdělanec a pseudointelektuál s průměrnou inteligencí, který neví že nic neví. Clarisko, to není o tobě, to si jen tak píši.
-
Já lituju jen tebe. Začínám mít pocit, že si tady píšu se zakomplexovaným závistivcem, který nedokáže překousnout, že se někdo má dobře. Neber to tak, jakože se vytahuju. Říkám jen pravdu. Rozumím, ty na tom asi nejlíp nebudeš (neboj, nevysmívám se ti). Nikdy není pozdě splnit si svůj sen. Mě litovat nemusíš, protože já se mám vážně OK a jsem nad věcí a nikdy by mě nenapadlo házet moje neúspěchy na Havla. Je mi jasné, že všichni, kdo tady na Havla nadávají, makají někde na lince. Ale i takových lidí je potřeba a já si jich vážím. Neber to nijak ve zlým. Kdybys byl v pohodě, tak mi nebudeš psát, že jsem ztracená nebo že mě lituješ. Že by závist? Možná ano. Ale nezlobím se na tebe. Každý s něčím bojuje.
-
Clarisko, jsi trapně nevědomá. Mohu tě jenom politivat.
-
Ne, ztracený jsi ty. Co tě žere? Že se mám dobře? Nebo že jsem napsala pravdu? S těma cizíma jazykama mám pravdu a s tím ÚP taky viď. Ono se to těžce přiznává. Ale neboj se, nikdy není pozdě začít s něčím novým, přihlásit se na vysokou školu nebo začít podnikat. V dnešní době se na vysokou hlásí i důchodci, můžeš to zkusit i ty. Hodně štěstí Yohimbine.
-
Tak k tomu není co dodat. Jseš ztracena.
-
Detailíček - tobě je 38 a říkáš, že jsi stejná generace jako já? Nad tím jsem se pousmála. Já ti ten tvůj totalismus neberu, lidi makali, protože museli, jinak by je zavřeli. To je nějaká svoboda? Takže když někdo odešel z práce, protože ho šikanovali, tak šel sedět. To je podle tebe férové? Kdo tě dneska zavře,když odejdeš z práce,protože už to tam nemůžeš vydržet a jdeš na ÚP? Nikdo. Tak mi tady laskavě neříkej, jak bylo tenkrát strašně dobře,když lidi žili pod diktaturou. Něco ti řeknu, já jsem tak happy,že si to nepamatuju,že si to ani nedokážeš představit. Takže ty vaše ubohý bláboly,jak bylo tenkrát super,mě nijak nedojímají a nikdy tomu neuvěřím. A taky nechápu,co z toho máte, když tady na Havla nadáváte. Pomůžete snad tím někomu? Máš pravdu, jedna z mých prací je i překladatelka, dělám toho víc. Díky tomu, že tady máme tu svobodu, jsem se mohla naučit několik řečí na hodně dobré úrovni. Za toho vašeho skvělýho komunismu bych mohla s bídou přeložit něco do ruštiny. O té mojí dnešní práci bych si tenkrát mohla nechat jen zdát. Taková je pravda zlato.
-
Přesto musím ještě reagovat. Tady nejde kdo z nás dvou má pravdu, tady jde u budoucnost našich dětí. Teda mých určitě. Mně je 38 roků a za toho bolševika jsem žil a mohu si to porovnat. Ale v tom se mnou jistě souhlasíš, že neprožíváme zrovna radostnou dobu. Za bolševika to také nebylo radostné. Se sodruhama. Ale nevěděli jsme co to je být bez práce a bez peněz. Typuji, že jsi překladatelka. Svou práci si děláš doma, kdy chceš, zaplaceno dostaneš. Vždy bude co překládat. Jseš tedy v pohodě a já ti to přeji. Ale kolik lidí je bez práce? Půl milionu lidí je na ÚP a půl milionu, co ztratili nárok na podporu nebo nejsou evidováni. U zubaře zaplatíš, u doktora, v lékárně, školné...To všechno dřív nebylo. Kontraverzní podnikatelé nebyli. Právě hlásili na nově, že zase stíhají jednoho pro podvod za 270mil Kč. To všechno je v pořádku? A pořád opakuješ, že Havel zde nic nezavedl, to všechno politici. Nevím, nerozumím ti v tom. Jako kdyby president nebyl politik č.1. A když doktorko s někým nesouhlasíš, tak mu řekneš "ty komunisto". Co mají sociální problémy co společného s komunismem? Já jsem byl bez práce 3 měs a byl jsem z toho na játra. Za to Havel nemůže. To se ví že může. Na rozdíl od tebe jsem si všechno o Havlovi pročetl a vím. Teď to tvoje obvyklé - výmysly, lži. Havel ve svém památném projevu řekl:...komunisté vás straší nezaměstnaností, nic takového nebude.... A potom byl 8 let prezidentem a všechny ty gaunerské politiky on, pan HAVEL do funkcí JMENOVAL!!! Pana Klause, který řekl Koženému: Pane Kožený, neše země potřebuje více takových lidí jako jste vy. Hm,hm. Takže Havel je ten, který za současný stav může nejvíce. Přeji ti poznání..... Ahoj.
-
Havel tady nezavedl nic. Za dnešní situaci můžou dnešní politici, kteří to tady pustoší. Máš pravdu, je to na dlouhé povídání. Ty budeš říkat to svoje a já zase svoje, takže to nemá cenu. Čas ještě ukáže, kdo měl pravdu. Ahoj.
-
To Clariska. Tak potom klobouk dolů. Ale stejně mně nejde na rozum to dobré vzdělání a ty urážky jiných. To zm.rde a starej voca.se. To mně nějak nesedí. A také lidem se vzděláním musí být jasné, že bordel co tu máme zde fakticky nezavedl Havel, ale zavedl zde systém, který umožňuje že politici a kontraverzní podnikatelé si hrabou na úkor lidí a státu. Nebo ne? Ale to je na dlouhou konverzaci. Tak čau doktorko.
-
Pak kdo je na tom špatně, vid Yohimbin?
-
Dobrá, řeknu ti to, jsem PhDr. Stačí ti to? Proč si myslíš, že nemám chlapa ani rodinu? Kvůli tomu, že mám čas být na internetu? Já totiž nemám obyčejnou práci, že bych musela jako vy hákovat 8 hodin a pak doma vařit, prát a uklízet. Mám živnosťák a hodně volného času víš? A Klára se vážně nejmenuju.
-
Kdybys měla akademický titul, tak by ses pochlubila. Ale nemáš. Na 100% máš nějakou soukromou střední školu. Ale uznávám, Clarisko, že jsi udělala pokrok, když seš místo XXXXXXXX teď Klára. Střední školu dnes má každý. I ten učňák je na mnoha školách zakončený maturitou. Z celé tvé osobnosti vyplývá Clarisko, že jsi na tom špatně. Jak říkal ten strýc z Moravy. Žádný chlap, žádná rodina, táhne ti na třicítku. A tak máš místo jiných radovánek alespoň radost z toho že tady chválíš Havla, ačkoliv vůbec nevíš proč, nerozumíš tomu ani za mák. Havel byl velký člověk. To jo. Pro těch pár grázlů co se napakovali. Fakt to nechápeš?