Přejít na výpis diskuzí

Wim Wenders

OSOBNOST 30.9.2008 
177 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar
    Wimme vím že to tu po mně nepřečtes, presto tvé filmy maji společensky výchovný dusledek a vysoce moralne-etický kodex. Mluvym o křesťanském road movie LAND OF PLENTY a o mysteriózním PALERMO SHOOTING, které osobně považuji za velky ne-li největší přínos světové kinematografii. Wimme miluji nadevše ostatní tyto jak jinak než křesťanské road-movie. Zustanou v me paměti a v mem srdci v mem povědomí už navždy. Díky nim nikdy na tebe nezapomenu Wimme. Hodně pevného zdraví, hodně tvůrčího spisovatelskeho úsilí a vypětí, hodně lasky a štěstí v osobním živote a co nejméně trápení a starosti a problémů ti Wimme v osobmim živote přeji - Já Martin Dyntar z České Republiky. Vim že to muže znit klisovite, ale je to Wimme od srdce upřímné. Nezapomenu na to a obdivuji jakým citlivým a profesionálním způsobem vedeš hlavní herce k zrm nejlepším výkonům právě v road movie LAND OF PLENTY a v mysteriózním PALERMO SHOOTING. Právě hlavní herci Michelle Williams a John Diehl v LAND OF PLENTY stejne jako Campino a Giovanna Mezzogiorno v mysteriózním PALERMO SHOOTING zaslouží velke ocenění a uznání. A nejen oni, i nejlepší evropský kameraman Franz Lustig zejména díky dvěma těmto již zminenym road movie filmum.
  • MartinDyntar
    Wimme vím že to tu po mně nepřečtes, presto tvé filmy maji společensky výchovný dusledek a vysoce moralne-etický kodex. Mluvym o křesťanském road movie LAND OF PLENTY a o mysteriózním PALERMO SHOOTING, které osobně považuji za velky ne-li největší přínos světové kinematografii. Wimme miluji nadevše ostatní tyto jak jinak než křesťanské road-movie. Zustanou v me paměti a v mem srdci v mem povědomí už navždy. Díky nim nikdy na tebe nezapomenu Wimme. Hodně pevného zdraví, hodně tvůrčího spisovatelskeho úsilí a vypětí, hodně lasky a štěstí v osobním živote a co nejméně trápení a starosti a problémů ti Wimme v osobmim živote přeji - Já Martin Dyntar z České Republiky. Vim že to muže znit klisovite, ale je to Wimme od srdce upřímné. Nezapomenu na to a obdivuji jakým citlivým a profesionálním způsobem vedeš hlavní herce k zrm nejlepším výkonům právě v road movie LAND OF PLENTY a v mysteriózním PALERMO SHOOTING. Právě hlavní herci Michelle Williams a John Diehl v LAND OF PLENTY stejne jako Campino a Giovanna Mezzogiorno v mysteriózním PALERMO SHOOTING zaslouží velke ocenění a uznání. A nejen oni, i nejlepší evropský kameraman Franz Lustig zejména díky dvěma těmto již zminenym road movie filmum.
  • MartinDyntar
    Už se tu dál nemůžu vůbec divat na absenci jakkekoliv diskuse k Wimmu Wendersovy. Je z toho bolest v srdci i na duši. Takový nezájem o diskusi by si Wim Wenders svým přínosem ke světové kinematografii rozhodne nezasloužil. Stydte se všichni co diskusi ignorujete.
  • MartinDyntar
    Tenhle Němec získal řadu čestných státních vyznamenání a to zcela právem a zaslouzene. Stydte se všichni za chybějící diskusi právě k Němci k Wimmu Wendersovy!! K tomu bohužel už není co jiného dodat.
  • MartinDyntar
    O WIMMU WENDERSOVY v češtině vyšla u Aurory dnes nenavratne již rozebrána kniha Dech Andělu. Podařilo se mě ji sehnat z antikvariátu a pak ve slovenském jazyce na netu snad ještě dostupna kniha Spletite Cesty Wimma Wenderse od autora Petera Gavaliera. I tuto knihu se mě podařilo zakoupit, ovšem zdaleka nezmapovala celou filmovou tvorbu Wimma Wenderse do dnesniho dne. Chybí filmy: Palermo Shooting, Az na Dno a další. Bohužel. Kompletni životní či životopisnou retrospektivu Němce Wimma Wenderse čeka na čtenáře bohužel v jeho rodném jazyce. Wim vešel ve známost nejen coby filmař a producent svych filmu, ale také coby dokumentarista, fotograf, pedagog, teolog, vášnivý spisovatel a velký nadšeny cestovatel...i tímto výčet zdaleka nekončí! Přeji Wimmovy hodně dalšího profesního úspěchu coby vášnivého spisovatele a hodně pevného zdraví v důchodovém věku a také aby se konecne někde rád usadil. Už má na to věk. Wimme hodně úspěchu a zdaru ve psaní i bez vášnivého cestování. I bez cestovní horečky! Všechno nejlepší Wimme!!! I když to tu po mně nečtes.
  • MartinDyntar
    Wim Wenders: divácky i kritikou ještě nedocenene pro mne zcela zásadní 2 křesťanské road-movie Land of Plenty (Země Hojnosti 2003) a mysteriózní Palermo Shooting (Přestřelka v Palermo 2008). O jiných filmech Wimma Wenderse bych recenze na jeho filmy hold už asi psát nemohl a nedokázal, protoze je nemám az na výjimky vubec shlednute. Pořád čekám az budu mit možnost vidět od Wimma Wenderse film Az na Dno... a možná bych k tomu filmu i něco více napsal, zatím tu možnost ale bohužel nemám. Tim nijak nezpochybňuji a nevylučuji vubec v nejmenším to že Wim Wenders ma řadu na MFF divaky i kritikou ceněnych a úspěšných zejména pak předešlých i jiných filmu nebo dokumentu. Ale jsem plně oddaný vyse tu právě uvedenym dvěma filmum Land of Plenty a Palermo Shooting, protoze takhle si chci Wimma Wenderse jako divák nejlíp zapamatovat.
  • MartinDyntar
    Zlo není v lidech, nýbrž ve vzdálenosti mezi nimi. (Wenders).....že by právě v nedostatku vzájemné komunikace?
  • MartinDyntar
    Krom lásky není uz nic pro co by stalo za to žit (Wenders)
  • MartinDyntar
    Wimme svymi road movie filmy LAND of PLENTY a mysteriózním PALERMO SHOOTING zůstávás v mem srdci navždy a nikdy na tebe nezapomenu Wimme!!
  • MartinDyntar
    Od Wimma Wenderse upřednostňuji jednoznacne road movie snimky Land of Plenty and Palermo Shooting. Takhle si chci Wimma nejlíp v živote zapamatovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit