Přejít na výpis diskuzí

Wim Wenders

OSOBNOST 30.9.2008 
177 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

Očekával bych že u české dystribuční společnosti ArtCam vyjdou na DVD s českou podporou filmové snímky Wimma Wenderse Až na Dno a Vše Bude v Pořádku. Nechci a odmítám tyto filmy nelegálně stahovat (jednak to neumím a jednak je to neetické), chci mít možnost je do budoucna s českou podporou zakoupit na DVD. Ovšem to je velký problém, jsem českou dystribuční společností ArtCam hluboce zklamaný. Z mé strany je to velká prosba!!... coby artový divák jsem už skutečně dnešním nesmyslným hollywoodským konzumem krajně znechucený, frustrovaný a zoufalí!! Kdy se to konečně změní?!!!

• MartinDyntar

To by mě upřímně zajímalo kam se vlastně ztratila diskuse k této významné osobnosti? Jsem tím hluboce zklamaný, nakolik jsou cesi filmově nevzdělaný že dnes převažuje jen egoismus konzumní společnosti, jen tupí a laciný povrchní konzum dnešní americko hollywoodské produkce. Ten nezájem o druhé a lhostejnost ke druhým se ovšem každému jednou spravedlivě vymstí! Slavná hollywoodská produkce je dnes in protože málokdo si totiž uvědomuje a ví že typický američané jsou ve skutečnosti tlustý, ošklivý a negramotný, žádný skutečný hvězdy. To je jen fikce. Mějme to všichni na paměti. Děkuji!

• MartinDyntar
    Lituji jsem naštvaný. Prostě lituji moc, ale jsem zklamaný a naštvaný!! Protože kde je diskuse k teto výjimečne osobnosti. To jsou cesi tak, natolik kinematograficky nevzdělany že je Wimm Wenders neoslovuje a nezajímá?!!! Kde to mi cesi jsme, to snad už není ani možny přehlížet, ignorovat a nezajímat se už o diskusi k tak kinematograficky a nejen už v rámci filmu významné německé osobnosti.
  • MartinDyntar
    Stále nevím, nechápu, nerozumím proc tu není žádna diskuse ani rozšířeny fanklub k tak významné německé osobnosti dalece přesahující samotný rámec jeho filmů a dokumentů k cestování, resp. k cestovní horečce, k univerzitní pedagogii, k zájmu o křesťanství, teologii, fotografování, a literární vědu-psaní atd...Wim Wenders je hluboce zbožny přesvědčeny protestant. Tenhle němec obdržel a získal celou řadu vysokých čestných státních vyznamenání. Kdo z evropských nebo amerických filmařů toto dokázal a může něco takového o sobe říct???? Téměř nikdo!! A me komentáře vas zájem nenahradí a nevynahradi, proto stydte se všichni co diskusi k teto výjimečne osobnosti ignorujete. Nechte se vést raději ciste zábavnou hollywoodskou filmovou produkcí tupe a slepe mainstreamove ovce, ano tou idiotskou zábavnou americkou filmovou produkcí bez jakkekoliv intelektuální hloubky a bez snahy kinematograficky už vzdělávat a společensky vychovávat diváka právě k tomu aby byl pro sociální, a nikoliv jen samolibe narcisticky a sobecky egoisticky jak je dnešním trendem jak byt tzv. in v konzumní společnosti. Víte co by řekl Wimm? Nestarejme se jen sami o sebe a nemysleme jen sami na sebe. To je ve společnosti největším zlem. Vždyť krom lásky k bližnímu svému už není nic pro co by stálo za to žit. Mějme to proto všichni na paměti. Děkuji tim to všem za Váš nezájem o diskusi. Děkuji vam za vaši lhostejnost!
  • MartinDyntar
    "Land of Plenty" nemce Wimma Wenderse a Michaela Mereditha je také znám pod svým pracovním názvem "Angst and Alienation in America" (pocit úzkosti a odcizení v Americe) se vyhýbá levicovému aktivismu, kycovitemu patriotismu i všem ostatním formám fundamentalistickeho smýšlení. Wenders se diva na Ameriku, v niž sám zije, s odstupem a s porozuměním, bez agrese, hnevu a netolerance. Pohybliva videokamera s ostrým rozlišením barev a hloubky prostoru v rukou wendersova dvorního spolupracovníka Franze Lustiga (připomínám jednoho z vůbec nejlepších evropských kameramanu) snímá svět se zvláštní lehkostí a s otevřeností, nevyvolává klaustrofobicke pocity či dojmy a umožňuje divákovi svobodně dýchat atmosféru rozlehlého kontinentu, kdy právě prostředí Los Angeles do kterého se dostává idealisticka divka Lana (Michelle Williams) je plne podeziravosti, nedůvěry, obav a strachu, je plne PARANOIE a fobie coby pocitu úzkosti a odcizení. Wendersova snaha oddemonizovat arabske (*islámské) menšiny, kritizovat techniky ustavicne kontroly a rehabilitovat křesťanský (*terapeutický zájem a...) soucit je pro Wimma samozřejmi. (...)... (...)... (*zdroj: KAMIL FILA**CINEMA)
  • MartinDyntar
    Němci si cení odvážných a statečných jedinců, v tom je základ osobniho úspěchu v zivote v Německé společnosti. To ví jistě každý kdo Německo navštívil. Zatímco v České společnosti se vyžaduje bezmezna slepa az agresivní poslušnost a podřízenost vuci autoritám. To je důsledkem totalitního režimu komunismu v Česku. Díky Wimme za tvoji odvahu a statečnost!!
  • MartinDyntar
    Dnešní Německo je vzorem pro další země EU. Dnešní Německo je tou nejlepší zemí z celé EU. Mim oblíbenym mottem je že Německo nezastavíš!!
  • MartinDyntar
    Vím toho o Wimmu Wendersovy dost a více toho než kolik se toho dočtete a dovíte o nem na Wikipedii. A to je myslím mnohem zajímavější a užitečnější a důležitější, ačkoliv to může o Wimmovy druhe tolik překvapit a šokovat jako právě muj předcházející obsáhlý komentář s přesnou citaci samotného Wimma Wenderse a vždy k tomu uvádím i zdroj odkud už o jeho soukromí čerpám. To jen abych byl co nejvíce nezaujaty a plně objektivní a netvrdím že vždy tomu tak je a bylo. Ale snažím se nyní o to a každa snaha se prece cení.
  • MartinDyntar
    V letech 1967 az 1969 žil Wimm Wenders v Mnichove ve společnosti těch nebezpecne a bezohledne fanaticky nejvasnivejsich a nejutopistictejsich anarchistů, tzn. mezi mnoha levicove smýšlejícími mladými lidmi. V jejich čele stali 2 největší občanský vzbouřenci Fritu Teufel a Rainer Langhans..., jak k tomu Wenders svými slovy dodává: ,, Tocil jsem policisty při veřejných občanských manifestacích a byl z toho "Polizei-film" o policejní strategii a brutalitě. A pak nás začali pronásledovat. (...) V te době se z vás stal téměř terorista nebo jste se psychicky zhroutil. (...) Namiril jsem si to do palestinských výcvikových táborů, ale v Rime jsem naštěstí všechno toto sve snažení zarazil. Nějak mně to pak cele všechno došlo." ...vzpomíná na neklidnou a bouřlivou dobu Wenders, který však byl v letech 1969 přitom tehdy sám zatceny za účast na občanské demonstraci veřejne protestující proti útoku na Rudiho Dutschkeho. ...a svými slovy dnes Wenders připomíná: ...v souvislosti s 68'rokem jsem sám také víceméně stal ve středu tehdejších politických aktivit, také jsem bydlel v komunitách a částečne i s lidmi, kteří se později dostali k militantním hnutim - v tomto bode jsem se s celým tímto hnutim osobně rozešel. (...) A musím osobně k tomu říct že ta doba ve mně zanechala velké osobní rozčarování." Právě toto a mnohe vše o Wimmu Wendersovy se na Wikipedii už vůbec nedočtete a nedozvíte. Samozrejme jak jinak správně a nezbytne uvedu zdroj odkud čerpám... (takže zdroj: Peter Gavalier a jinak převzato z knižního titulu "Spletite Cesty Wimma Wenderse" jinak všem ohledně života Wimma Wenderse k četbě vřele doporučuji. Už jsem skoro téměř jak novinář ohledně toho že vždy uvádím zdroj, to je myslím velmi důležite)
  • MartinDyntar
    Cituji ted možná trochu nepřesne Wimma Wenderse: ,, Evropske filmy jsou tradične zcela velmi přesne. Dej filmu se odehrává na určitém miste a filmy jsou natočeny vždy v určitém jazyce. Dej většiny právě amerických filmů se odehrává na neupresnenych mistech. Jejich jediným cílem a posláním už je líbit se za každou cenu (a Já k tomu dodávám) nenáročnym filmovým divákům, přičemž už není nijak důležite to kde je samotný příběh situován, umístěn. A ja se právě už domnívám že je pro mlade lidi (diváky) dobre, aby si konečne už uvědomili to že filmy nejenže mohou bit přesne, konkrétní a že nejen mohou, ale naopak by už měli vyprávět a pojednávat o skutečných mistech, odkud pocházejí a kde žijí druhý lidi jak už je tomu v mich filmech a dokumentech. (Hodně zvláštní a nepresna citace)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit