Přejít na výpis diskuzí

Wim Wenders

OSOBNOST 30.9.2008 
145 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

Pro uživatele diskuse osobností.cz OBRAZ je tolik snadné kritizovat druhé a ničím už (žádným argumentem nebo esejistickým příspěvkem) nepřispět k diskusi. Nejsem filmový ani hudební kritik, ale narozdíl od uživatele diskuse OBRAZU mám v sobě silný potenciál a ambice psát či vyjadřovat se více esejisticky k tomu co mě filmy Wimma Wenderse přináší a jít pod povrch věci a hluboce se zamýšlet nad svými prožitky (přináší to pro mě vývoje vnímání sebe sama) jak to z uživatelu diskuse osobností.cz činí vzácně a ojediněle málokdo. Bylo by to možná více přínosné a duležité až na ty mé bohužel nekonečné monology s otevřeným koncem, bohužel. Připomínám uživateli diskuse osobností.cz OBRAZU to že vysoký intelekt není zdaleko všechno, musí se s ním umět správně zacházet. I přes mou špatnou gramatiku tohle uživateli diskuse OBRAZU píšu na usmířenou, zkrátka promin mě zda jsem se tě něčím nepříjemně osobně dotknul a já snáze dokážu prominout pak i tobě.

• MartinDyntar

Film "Submergence" ("Až na Dno") na DVD bohužel ke shlédnutí jen v originálním znění bez české podpory!! Velká lítost!! Přesto film stojí za shlédnutí!! Pro mě s road-movie snímky "Land of Plenty" (2003) a "Palermo Shooting" (2008) byl Wim Wenders na tvurčím uměleckém vrcholu své režijní kariéry i když ostatní se mnou nemusí nutně souhlasit, podíl na této skutečnosti má především ocenovaný vyjímečný kameraman (patřícím v současnosti k nejlepším z celé Evropy) těchto výše zmíněných road-movie snímku Franz Lustig o věrohodných a přesvědčivých hereckých výkonech v hlavní roli v těchto filmech už nemluvě.

• MartinDyntar

Příčiny násilí v lidech - strach, který nemá jasné určené a vyhraněné hranice, nedostatek lásky, emocionální msta... nedostatek naslouchání, všímavosti, soucitu a porozumění. (Wim Wenders) Mravní vinu (spojená ne vždy s právní vinou) lze odčinit a rozhřešit jedině svým sebe obětováním se pro druhé lidi nejlépe v partnerském vztahu - to je ,,křestanský" ideál a princip (M.F. Dostojevskij a "Zločin a Trest")

• MartinDyntar

"Submergence" - James McAVOY a Alicia Vikander v hlavních rolích - moc krásný film, sehnal jsem na DVD, bohužel ale v originálním znění bez české podpory. Překrásný kus filmařiny - láska, stesk, existenciální nejistota, všímavost, ohleduplnost k sobě samím a ke druhým lidem a vyjádřený hluboký soucit s porozuměním. Přesně to je Wim Wenders!!! Tak jak ho mám rád...

• MartinDyntar

film Submergence na DVD k sehnání bez české podpory, bez českého dabingu i bez českých titulek jen v originálním anglickém znění

• MartinDyntar

V "Palermo Shooting" (2008) je typické pro Wimma Wenderse a pro hlavní herce to citlivé vzájemné hluboce lidské porozumění, které mě místy hluboce dojímá až k slzám. Výjímečný film!

• MartinDyntar

Kdepak diskuze k této osobnosti tu nikdy nebyla, není a nebude!! Ach ta česká lehkomyslná a nezodpovědná nátura - nahradí ji snad mích 100 komentářu? Myslím že nikoliv, at se dál daří naší typické lehkomyslné a nezodpovědné české povaze a absenci jakkýchkoliv komentářu právě k této osobnosti!! Gratuluji!!

• MartinDyntar

Wimme zapomíná se nejvíce na to že filmy by neměli diváka pouze bavit, ale měli by ho pro společensky vychovávat a kinematograficky vzdělávat bez jakkékoliv cenzury, což u převažující dnešní čistě zábavné americko hollywoodské produkce není prostě bohužel už možné!!! A opakovaně tvrdím že amíci jsou negramotní a násilní lidé (kterým zbrojní pas nepatří do ruky) a je to znát ze všeho nejvíce i na jejich filmové produkci - že Amerika ve skutečnosti není pro nikoho bezpečnou zemí, stala se velmi nebezpečnou zemí, život ohrožující zemí!! Nejvyšší kriminalita, chudoba a bída v Americe, zlatě v Evropě s lepším a s vyspělejším sociálním systémem. Hrdě v EVROPĚ a hrdě EVROPANEM!!!

• MartinDyntar

Duležitý člověk ověnčený vysokým státním vyznamenáním ve své zemi, obdržel doktorát z teologie, vášnivý a ctižádostivý světový cestovatel, (bývalí) filmový kritik a esejista, spisovatel, hudební a cestopisný dokumentarista, filmař a fotograf, založil pro svoji vlastní uměleckou nezávislost vlastní produkční společnost, bývalí levicový politický aktivista, dnes svými slovy hluboce zbožný věřící protestant (lutherán) - stále se toho od něj hodně očekává. Hodně profesního uspěchu a pevného zdraví Wimme přeji. Spolupracoval s řadou významných osobností - s rakušanem Peterem Handkem, jedním z autoru tzv. moderně vývojového (,,výchovného") románu - na svých filmech a s jedním z nejlepších z ctižádostivých evropských kameramanu s němcem s Franzem Lustigem na svých filmech. Na MFF prorazil road-movie snímkem "Paříž, Texas", posléze u diváku uspěl s kultovním a s fenomenálním s nezapomenutelným alegorickým filmem "Nebe nad Berlínem"... dostal se Wimm Wenders i do hluboké umělecké tvurčí krize, kdy u filmových diváku naprosto propadl svými (pod)pruměrnými filmy "Lisabonský Příběh", "Až na Konec Světa" či filmem "Linie Násilí" atd...

• MartinDyntar

Wimme hodně profesního uspěchu ve psaní, hodně životního štěstí, partnerské duvěry a lásky a hlavně nejvíce pevného zdraví ti osobně přeji. Absence jakkékoliv diskuse k tvé osobnosti jen dokazuje že češi jsou kinematograficky nevzdělané slepé, němé a tupé mainstreamové divácké ovce vedené pro americko hollywoodskou filmovou produkcí - to je opak tebe sama, která nevychovává filmové diváky už k prosociálnímu cítění s druhými lidmi a nevzdělává je nijak, jen baví, protože šoubyznys a finanční zisk bez ohledu na lidské životy je přece dnes pro negramotné a násilné američany vším. A dejte takovým lidem pak bez výčitek legálně zbrojní pas do ruky. Je to smutné a neštastné - Amerika je hold Wimme velmi nebezpečnou už nijak v ničem zaslíbenou zemí!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit