Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
319 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím pana Zdeňka Svěráka a přikládám verše k zhudebnění:

Bojím se pane Svěráku, že máte pravdu tak trošičku na háku,
    volit toho šlechtice černého, to nebude nic moc Čechám věrného.
    Cizinec černý se roztahuje, ruce na majetky statky jenom vztahuje,
    chápu že nemusíte volit ani Zemana, chcete stát na zemi dvěma svýma nohama.
    Nemáte to lehké pane Svěráku, radím Vám buďte na Žižkově - tam v baráku,
    hrajte nám jenom pěkné divadlo, přeju aby Vás ještě mnohé napadlo!
    Držte se pevně milý pane Svěráku, já nemám Vás ani trošičku na háku,
    myslím že jste človíček férovej, jen v politice je Váš boj malinko nerovnej. A pozdravujte taky toho Uhlíře, co složil je tak trochu k nevíře, aby Vám to ještě dlouho klapalo, je lepší smát se než aby se plakalo.
  • Souhlasím s Vámi,ale co my zmůžeme proti panu Svěrákovi,jen to,že si ho už nebudeme vážit a psát tady na netu,ale jinak nic.On si to ani nepřečte......
  • Chápu reakci pana Svěráka na zneužití hesla "metalesku blesku". Já bych to té paní také nikdy neodpustila.
    Navíc lhala celému národu do tváře, když do médií veřejně prohlásila, že výraz je z estonštiny. No to mne nazvedlo. Moje maminka byla estonka a předpokládám, (na rozdíl od nejmenované), že nějací krajané v naší republice žijí a ti potvrdí, že ŽÁDNÝ takový výraz v estonštině není. Navíc, kde by dotyčná k estonštině přišla?
    Protože si nemyslím, že vím všechno, pro jistotu jsem požádala Google o překlad. Nic.
    A tak víte, s kým máme tu "čest".
    Panu Svěrákovi držím palce.
  • Koncem padesátých let, když jsem byla malá holčička můj děda, vzhledem k tomu, že nebyl vulgární, používal žertovná zasakrování. Jedno bylo "basama fousama" a druhé bylo "meteresku blesku". Děda se narodil v roce 1901 a podobná úsloví používal celý život. Chcete pane Svěráku tvrdit, že je používal bez vašeho souhlasu ? Je mi moc líto, že jste se snížil k takovému chování. Myslím, že to nemáte zapotřebí a u mne jste ztratil úctu, kterou jsem dosud k vám cítila. MaVa
  • Napsal jsem písničku která má v textu "chčije a chčije" Vzhledem k tomu, že toto sousloví bylo použito ve filmu Na samotě u lesa potřebuji zjistit, kam poslat p. Svěrákovi, kterého si velmi vážím a jehož tvorbu oseňuji honorář. Mohl by mi někdo pomoci?
  • Dobrý den! Zdravím jednoho z taťků největšího Čecha.
    Vážený pane Svěráku, bohužel i já, přesto, že jsem Vaším velkým ctitelem a fandou musím potvrdit, že poněkud zkomoleným termínem metaleskum bleskum nás v letech 64 - 67 na internátě v Olomouci vyháněl z postele náš vychovatel.
    Ale nabízí se otázka - kdo je tedy autorem zmíněného sousloví? Já si myslím, nebo spíš jsem o tom přesvědčen, že to je zvolání J.d.Cimrmana, když pochopil, že bleskosvod bude lépe fungovat kovový, nikoliv dřevěný, jak původně zamýšlel. O prvenství Cimrmanově i v tomto oboru jistě nikdo nepochybuje a co by asi jiného mohl zvolat?
    Vám hodně zdraví a nám ještě aspoň jednu hru.
  • Vážený a milý Pane Zdeňku, je dobře že jste se včera v televizi ozval a nenecháte jakoukoli politickou stranu parazitovat na Vaší dokonalé filmové tvorbě. Přeji hodně zdraví a veselou mysl. Marie metalescu blescu
  • Pane Svěrák,nebuďte najivní a nepřivlastňujte si slovní spojení,jako metelescu blescu!!!!! Já jsem narozena 1951 a už moje maminka mi v 6 letech říkala,když mě posílala do konzumu pro mléko"metelescu blescu a utíkej ať máme brzy snídani" a že Vy jste si toto slovní spojení přivlastnil a ještě chcete někoho žalovat,to je trapárna... no jo Vy jste vlastně proslulý takovýma žalobama,už jste podal jednou zažalobu na obchodní řetězec Bauhaus za užití slovního spojení „upeč třeba zeď“ z písně Dej cihlu k cihle z pohádky Princové jsou na draka a Bauhaus Vám vyplatil odškodné 200 000 Kč a musel uveřejnit omluvu v celostátním deníku.
    • Pane Svěráku, "babička" v příspěvku má pravdu, "taky su z Moravy"a podobně se tak nějaké situaci říkalo.
      Měl byste to brát jako p. Cimmerman, s legrací. Byla by to pro p.Bobošíkovou větší "rána".
      Děda z Pelhřimova, kde (ne)mají to pěkné krematóŕium.
  • Z. Svěrák po převratu kritizoval bývalou ČS televizi, že blbla děti pořady o vojácích a válečných filmech, že se jí bojí! Že děti režim zastrašo val! Zajímalo by mě co říká dnes a jak hodnotí ty maskáčové dementní pseudodíla amerických proveniencí co na naše děti padají z obrazovek denně několik hodin! *9*
  • Vážený Zdeňku , ačkoliv od roku 79 žiji mimo územi ČR a mé znamení berana (25.3.51)je doprovázeno cílevědomou tvrdohlavostí, přesto se mi nepodařilo získat kontakt na Váší osobu a musím přiznat ,že jsem v tomto vítěz na druhém stupni popř. nejsem ,, IN,,.
    Pozorně sleduji Vaše díla po celou dobu mé emigrace a přál bych si , aby cele naše EVROPSKE společenství vlastnilo více TITANŮ Vašeho charakteru.
    Zdeńku dovolte , abych Vám rovněž vyslovil vysoké uznání mých synů Roberta a Davida , kteří Vás vnímají velice intenzivně , ačkoliv řeč česká neni řeči mateřskou.Děkuji Vám nejen za kulturni obohacení,ale především za pozici , která je Vám vlastní a kterou jste zaujal.
    S přáním pevného zdraví a stáleho optimismu zůstávají

Richard,Hana,Robert,David Malcher

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší