-
Milý Pane Zdeňku, jsem ráda že jste stále tak aktivní a děláte lidem radost. Já mám pro změnu po vnoučatech na celodenní péči 87 letou babičku a jak říká dnešní mládež " někdy je to hustý ". Ale nestěžuji si, závazky se mají plnit. Ten film " Jako jed" i když jsem ho již viděla mne zase nabudil do života. Těším se na tu Vaši pohádku " Tři bratři" neboť pohádka nikdy nezklame. Také jsem v horách jednu napsala ale to až později. Čtu články v novinách, máte vynikajícího syna, který mi připomíná mé kluky, také jsou skromní, nenároční, ale umí. Tak hodně radosti, zdraví a štěstí. Vaše kamarádka Maruška.
-
-
Jen se z něho nezblázněte paní Marie. A teď ještě Karlovi S.
-
-
Vážený a milý Pane Zdeňku, blahopřeji Vám k významnému ocenění v Karlových Varech. Neměla jsem moc času sledovat televizi neboť jsem měla na hlídání vnoučata v Krkonoších. Večerníček "Tři prasátka", blesk a jedno pivo na dobrou noc. Vy zůstáváte stále stejný, důstojný a osobitý. Ale ten Pan Bartoška " nějak vyrostl" , vzpomínám na časy slavného pardubického hokeje, Hašek, Janecký, Kopecký, Herold....kdy byl po vyhraném zápase vždy nějaký raut, lidé a sponzoři se sešli, bavili se a Pan Bartoška, takový urousaný muž s cigaretou za uchem vyprávěl, jakou měli bídu, že musel dát do zastavárny i žehličku. Když jsem ho upozornila na tu cigaretu za uchem, říkal že to má v noci do herny. A vidíte, nyní si kupuje hodinky za velké peníze a ještě se s tím chlubí aby naštval sociálně slabé. A v novinách psal že se těší na "starého Svěráka" také nebylo taktní, neboť Vy zrajete jak staré víno. Hodně zdraví. Marie
-
Svěráka jsem měl rád - celý život mě provázel inteligentní humor cimrmanů. Ale po roce 89 se Svěrák zařadil do okruhu pravodáskařů (veškrna, jeho jasnost, kikina, ...), kteří přivedli česko do pr..le a kterým by mi proto nečinilo bez sebemenších výčitek dát s rozmachem po hubě. Svěrák by se asi divil, kolik letců z tmavomodrého světa s vědomím, jakou rozkradenou a zdevastovanou žumpou se ČR stane, by místo vlasteneckého bojování šli radši na pivo *9*
-
s výstavbou nové čtvrti jsou u nás ve městě ulice Jana Wericha a Jiřího Voskovce. Moc bych Vám, pane Svěráku, přál, abyste ještě dlouho neměl svoji ulici a mohl tu tak s námi být v dobré formě a s jasnou myslí spousty a spousty let.
-
-
Úplně stačí, že už máme Letiště Václava Havla. Ó Ruzyně, jak zle mi je.
-
Už dávno ten starej trouba jasnou mysl nemá,už dávno vše dobré hodil za hlavu a v palici mu vrtá brouk zloby,záště a bezmoci. Nakakal sis svěráku plný katě s tím tvým kháárlem a hlavně s těma bezduchýma kydama na jeho podporu.
-
-
Milý Pane Zdeňku, člověk je křehká nádoba, významné osobnosti čelí značnému mediálnímu tlaku, včera jsem si koupila Blesk kde nebylo nic dobrého. Jedinou třešinkou na dortu byl malý článek o tom že dostanete na karlovarském festivalu cenu za celoživotní přínos české kinematografii. Konečně !!! Moc Vám fandím a jsem přesvědčena o tom že Vy jediný si to opravdu zasloužíte. Marie
-
-
Tolik sladkého, podlézavého slizu, to se jen tak nevidí. Paní M. už se probuďte z toho vašeho všeobjímajícího snu!!
-
-
Vážený pane Svěráku, moc Vám děkuji za film Vratné lahve. I když mám docela velký splín, vždy při něm dostanu dobrou náladu. Mám pocit, že jste muse být někdy v naší rodině a některé epizody opsal. Ještě jednou děkuji, je to takové pohlazení na duši. Bývalá učitelka Eva
-
Dobrý den pane Svěráku.
V dnešní nelehké době,kdy je bohužel čeština ta nádherná řeč,ohebná,hravá tvárná,tvrdá i jemná na ústupu.Protože ji tvrdě válcuje angličtina a spoustu jiných jazyků,je vaše vyzdvihování češství oázou v té poušti obyčejnosti,lhostejnosti a nudnosti.Snad se i dnešní mládež probudí a najde zalíbení ve svém,už tak zkoušeném rodném jazyce a bude mít zájem a snahu tu krásu dál udržovat a hýčkat.Díky za to,že jste a co pro náš čechy děláte.Hodně sil,pevné zdraví a radost z práce přeje váš velký fanda. -
Milý Pane Zdeňku, jaro začíná a tak jsem se vydala do hor vyvětrat moji chaloupku a zasázet pár kytiček pro radost. V trafice jsem si koupila Blesk a pivo Svijany a usedla na balkon nachytat trochu bronzu. Tu na mne z Blesku vykoukla Vaše milá hlavička, měla jsem radost, ale po přečtení textu mne ta radost přešla. Jak mohou být lidé tak zlí. Text mi připomněl píseň kterou zpíval F.R.Čech o tom brouku, jak mu ho někdo rozšlápl. Napodobovat Váš styl tak neuměle je ubohost.Není na světě člověk ten aby se zavděčil lidem všem. Tak na podobné ubohosti nereagujte a buďte nad věcí. To Vám ze srdce přeje Vaše kamarádka Marie
-
Všechno nejlepší,hodně zdraví,štěstí a úspěchů *4*
-
Vazeny a mily jmenovce, preji s celou rodinou ( a neni nas malo) vsechno dobre a hodne toho, co si sam prejete. Mame radi ten laskavy humor, ktery nam dopravate a stridame si Vas s celym divadlem a filmy s Markem Valeckem Ebenem...
Vcera nasi ponekud ztichlou domacnost (jedna dcera se prestehovala ke snoubenci) prozarila Svestka na "dvojce". Samozrejme ji dlouho zname, ale zase byla vyborna. Jediny porad, na ktery jsme se ten den divali.
Pomyslne Vam klepu rukou a tesim se na to, ze se jeste uvidime. Prvne jsem na Vas byl kdysi v Braniku, bylo mi asi 17 let. Ten Jirik, co se smeje - on UZ se smeje. Nahravka na desku Dlouhy, Siroky.
Hodne zdravi, to je dulezite.
Zdenek Zavadil