Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stále platí, že Durosinmiho cena se bude pohybovat kolem 8 až 10 miliony eur (200 až 250 milionů korun), což má být pro Lazio přijatelná cena, pokud se přestup uzavře do června.

zdroj: https://infotbal.cz/divoke-spekulace-italu-lazio-se-udajne-vrati-do-plzne-pro-durosinmiho-sulc-na-radaru-manchesteru-city-a-dortmundu/

pokud jsou ty ceny z medií pravdivé, pak by měl Ada tedy určitě přitlačit. Rafiu tuhle cenu nyní, po zranění, kdy ještě není fyzicky v topu podle mě má, ale dal bych si tam vysoké výkonnostní bonusy + bonusy z dalšího přestupu..
    U Šulcíka ale totožná cenová kalkulace teda hodně zaráží, jak jsem včera četl,že ta cena by měla být totožná, tedy 10mio. Je mu 24let, čiže v ideálním věku, je to asi nej hráč ligy co do komplexnosti + do ofenzívy, navíc výborně fyzicky vybavený, tzn. i do defenzívy hodně zastane, což jeho cenu jen zvyšuje, už je to navíc reprezentant, kde taky už skoroval.
    Pokud ze Sparty nebo Slavie chodí hráči za 400 mio a více a kolikrát ani nedosahují kvalit Šulcíka, popř jde o defenzivní posty, kdy ty cenové kalkulace jsou u hráčů obecně níže, pak netuším, proč by měl takhle kvalitní hráč, na postu špílmachra, který se navíc takhle obětuje pro tým, odcházet o šílených 150-200mio níže.. Plzeň má už  v Evropě zvuk, 2 roky je to navíc náš nejúspěšnější pohárový zástupce..
    Tady by mě Ada překvapil, kdyby se nechal takhle cenově obalamutit.. ekonomika klubu není totiž jen o těch nízkých výdajích za transfer, které se ve finále vyplatí, ale i o tom prodat hráče za maximum možného, nebo vůbec a čekat na lepší nabídku (Ada si buduje na Západě jméno jako obchodník,zkraje to na  něj budou zkoušet jako na chlapa odněkud z východního bloku), zvláště, pokud jde o oporu, kterou bude potřeba navíc adekvátně nahradit, a to zase může něco stát, navíc u 10tky.. Slavia ji třeba hledá za Nica jako Kolumbus Ameriku roky..
    Těch možností formulací transferu je navíc několik - od té adekvátní fixní ceny přes vyšší bonusy nebo přidanou hodnotu v podobě hráčské kompenzace z akademie takového vyspěleho klubu formou nějakého hostování jejich špičkového mladého hráče. A tam už je možnost a šance pak i odkupu, ale Plzeň se tak dostane na hráče ze špičkové ligy, který třeba nedostává příležitost v áčku toho velkého klubu a zadaří-li se mu tady, pak je možnost dohody, že by se odrazil k té vysněné kariéře z klubu jako Plzen, hrající pravidelně závěrečná kola evropských pohárů - i cesty Páně jsou totiž různorodé, jak říkají bratři a sestry v Kristu.
    Pořád lepší hrát ve špičkovém klubu v Česku než někde v Primaveře nebo béčku klubu Premier league. Normálně by ten transfer samostatně přitom Plzen vyšel na raketu při te konvergenci měn, takhle se má šanci dostat na kvalitu za hubičku,což bývá ostatně meritem přestupů Ady.. jen z  poslední doby Markovič, Adu, Memič..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/turnaje-zpravodajstvi-birmingham-londyn-halle-berlin.A240620_123810_tenis_rou

ta fotka k článku není určitě Markéta, anebo se teda hodně změnila. 😂  snad bude ok, ta travka těsně před olympiádou není zrovna nejšťastnější programové řešení sezony. snad se v té travnaté sezoně nikdo nezraní, pač to je pak neštěstí - olympiáda je jednou za 4 roky..

• Nejspíš byste se podivili, kdyby kouč
    české reprezentace Ivan Hašek při soustředění v rakouském Schladmingu
    nahnal Schicka, Součka a spol. do autobusu směr Řím. Češi patří
    k největším ateistům Evropy
    , Chorvaté se řadí na zcela opačnou stranu
    statistik.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-euro-papez-tipuje-ve-finale-eura-budou-chorvati-nafasoval-od-nich-dres-a-kozenou-micudu-5029726

jakože by bývalý elitní komunista požádal o audienci ve Vatikánu?? No buď by ten Vatikán zapálil nebo tam shořel sám tím zázrakem samovznícení, když by procházel bránou okolo těch papežových stráží..
    ani ne tak Češi jsou ateisté, jako jimi jsou ze 100% členové komunistické strany, pane redaktore, čiže to tady dříve přistane Startrek než že by Ivan porušil stanovy KSČ a usnesení sjezdu..

• Pro český průmysl i ČEZ jakožto akcionáře Rolls-Royce to může být podle Jirotkové zajímavý byznys.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-proc-se-cez-spojil-s-rolls-roycem-hraje-o-prvenstvi-u-malych-reaktoru-264921

no to bude zajímavý byznys.. a kdyby nebyla ve vzduchu konkurence vodíku, tak bych Ondro Kanio řekl, že tohle je ten příklad pasivního byznysu, pač ČEZu a Rollcu se ty objednávky jen pohrnou zvláště se současnými stesky, kterak výrobu prodražují ceny energií. Ale vodík to pak podle mě přebije a pro ten průmysl bude ještě levnějším tím, že při něm nevzniká žádný odpad, se kterým se musí nějak nakládat, což něco stojí..

• https://www.novinky.cz/clanek/dite-rodina-obezni-deti-v-cesku-prejidanim-zahaneji-stres-a-nudu-jen-uprava-jidelnicku-jim-nepomuze-40498069

tohle je věcí výchovy v rodinách, té nízké frustrační tolerance u dnešních dětí, úplně jednoduše - dnešní děcka jsou zkrátka rozmazlenější, než jsme bývali my. Jinak je článek pravdivým. Proto je hloupost i vyrábět tady zákony o tom, aby se rodič bál dát ditěti na zadek, když zlobí a je nezvladatelné - je to prostě jen reflexní terapie v rámci behaviorálního směru. Preferuji to před řvaním. Pokud své chování vůči dítěti totiž v takovém okamžiku nezměníte, nemá šanci si osvojit prosociální návyky v rámci formativních let věku. Chtěl bych být v rodinách, kde tohle řeší s 3-4-5letým KONSTRUKTIVNÍ DOMLUVOU u kulatého stolu. :) 
      Navíc to s sebou přináší trošku toho stresu, jak říkal náš profesor ekonomie - troška stresu vás nezabije, dnes si ten test osvěžíme zkrácením jeho časového limitu, v práci na vás budou ještě vyšší nároky, je dobře, že s tím začíná už vzdělávací instituce.
      Ten kantor byl nejoblíbenějším v našem kolokviu. :)
      čiže nedělejme z dnešní generace mamánky, jedince, kteří musí mí vyšlapanou cestu, my ji taky neměli. Hodně se skloňuje, že generace Z a za ní alfa, či jak jim nadávají, to měla těžké - samé krize apod. covid, energo.
      Co mají říkat naši rodiče, prarodiče? zažili válku, komunisty, okupaci Sovětů v 68., orlické vraždy v divokých 90tkách, Zemana, Paroubka, Sobotku u moci, soudruhy z čajny s jejich covidem a v reakci na něj Andreje s Hamáčkem a jejich EET a výhodné nákupy z čajny -400mld deficit, který řešíme dodnes a završil to soudruh Putin se svou další okupací a do toho obviňováním Západu, že za to může vlastně on, přičemž před 25 lety sděloval světu úplný opak = ono působení stařecké demence na jedince.
      Dnešní mladí tedy nezažili ani polovinu toho, co my nebo naši rodiče a prarodiče. To si vážení neustále opakujte. Naopak je to generace, která má vše, moc málo si přitom museli někteří z nich zasloužit, znají jen blahobyt zkrátka. Ještě lépe to poznáte na dnešním kapesném kontra to naše a můžete to vztáhnout i ke kupní síle před 25lety a nyní.
      Odtud ta nízká odolnost vůči prakticky všemu, o čemž by mohli promluvit i kantoři ve školách. Dnes jim říci kantor to, co nám, tak se půlka zvedne a z toho testu odejde ještě s nějakým dovětkem ke kantorovi. A dalším problémem je právě to nízké procento sportujících dětí, pač u sportu se učí taky tomu jít až za práh svých možností, učit se prohrávat, zvládat nároky okolí (trenérů) na sebe.
      je to v rodinách a rodičích, kterak formují a vychovávají dnes své ratolesti, včetně zájmových aktivit po škole.

A vše vychází z toho faktu, že imbecilů ve společnosti zkrátka přibývá a tihle pak formují tyhle liberální názory na klasickou výchovu v rodinách. Výše píšu o kulatém stolu s 3-4-5letým dítětem ve formativním věku.
      Slováci nyní přišli s výzkumem, kdy snad polovina z nich věří nebo připouští, že země není kulatá. Vychází to ze stejného faktu, kdy se dnes sebeabsurdnější hloupost považuje už jen za projev jiného názoru, byť se nedá argumentačně obhájit. Pak se dostáváme do bodu jako tento, o kterém jsem psal už před 15 lety, že nastane - tzn. ta obezita u mladých. Rodiče už kvantum let nemají (nechtějí mít) na děti čas a ten nedostatek času na ně si u nich kupují zkrátka. A tohle jsou první generace tohoto nového pojetí výchovy zkrátka. Hlavně, aby bylo dítě jako v bavlnce, i v tom tělocviku se hlavně nezpotilo a nenachladlo.. :D
      Kamarádům říkám, že mé děti budou elitami společnosti, protože je budu vychovávat ještě postaru. Ale pak je musím logicky dát do elitních škol mezi podobně naladěné potomky stejně smýšlejících rodičů, protože v těch klasických by už těmi dnes inkluzivními (za pár let majoritou), byly logicky šikanovány.
      ty intelektuální rozdíly mezi dětmi se budou prohlubovat tak, jako se prohlubují mezi dospělými

• u těch prarodičů ještě měnovou reformu 50.let v režii komunistů... kdy najednou z úspor neměli nic. Pak jim ještě jako kulakům zabavili komunisté majetky. A dnešní děcka mají rýmičku, musí sedět chudáci doma v teple za lockdownu, na apple compu, s kapesným 2-5tis, u některých jen od jedné strany rodinné větve, energo krize, neenergo krize, pač rodič přece nemůže být za losera, aby se dítě v kolektivu nemohlo rovnat vrstevníkům.
        tohle uvažování je zkrátka produktem přehnaného blahobytu, ničeho jiného. :) nemá žádný základ v nějaké moderní, evoluční psychosociální teorii (výchovy), která by byla lepší než ta našich rodičů. Jaká je ostatně ukazují ta data o obezitě mladých a nízké frustrační toleranci, což pak vyúsťuje i v snadnější podléhání depresím - počet depresivních dětí nám totiž taky logicky roste, pač jsou to vše psychosomatická onemocnění. Buduje se to v nich ale zkrátka už od raných let rodiči.

• https://infotbal.cz/atletico-madrid-jde-po-exspartanu-hanckovi-pry-je-pro-spanelsky-klub-financne-dostupny/

tam ho vidím i já.. :)  a pokud má být v těch nej ligách někde úspěšný, tak tady.. :) čiže budu držet palce, pač je to správný krok podle mě. a zkušený trenér Atletica to asi taky ví, že tam může vyniknout s těmi přednostmi, které má + se potlačí ty jeho nedostatky, pač ve španělské lize není takový důraz na obranu jako v jiných, stopeři tam jsou nejméně kvalitní, tvrdím, ze všech těch nej lig. proto tam vynikne i při útočných standardkách.

• no Hanciho cena roste - Káťa Svitková říkala, že ho koupí, kdo na něj bude mít. Ale on zase tolik nestojí, když si vezmete, za kolik se dnes díky pokřivenému trhu s cenami Araby přestupuje - měl by stát 750mio, pokud si teda Feye nemyslí na víc. Pokud ho teda složí do kupy po tomhle zápase, pač co dnes schytal, takhle jsem ho bojovat ve Spartě neviděl.. :) gratulace bratja, bojovný výkon. :)

• Od začátku letošního roku vzrostla hodnota komodity o více než čtvrtinu.  Z predikcí analytiků J&T Banky vyplývá, že
    s ohledem na zvýšený zájem centrálních bank lze očekávat pokračování
    růstu cen. Stejný názor mají i ekonomové z investiční banky Goldman
    Sachs. Podle nich může cena komodity do konce příštího roku vzrůst na
    tři tisíce dolarů za trojskou unci.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-evropske-centralni-banky-skupuji-zlato-ve-velkem-mezi-nimi-i-ta-ceska-40499146

tzn. bude atakovat tu horní hranici zhodnocení, o které jsem psal - tedy 25%.. Nakoupili jste si, když jsem vám to psal před tím čtvrt rokem zhruba?? ještě pořád můžete.. Ale čiňte tak NE NA INTERNETU!! Oslovte Davida Marka z Deloitte nebo kolegu Semotana, jak jsem vám radil, coby investiční poradce. Popř. pokud sami, pak přes banky..
    Můžete investovat i do indexu zlata, kdo by nechtěl vlastnit cihličky.. :)

• https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-studio-ms-hokej-cesi-jdou-do-akce-o-prvni-body-zabojuji-proti-silnemu-finsku-5027997

hoši takto valíme dál!! jste super, takto se bojuje doma.. líbil se mi golman, obránci - Gudy je dobrý řízek a Tomášek hraje jako v té jedné sezoně ve Spartě, ale totálně jste je přebruslili - FINY!! Hezká vrácečka za to Brno. Min. to druhé místo už uhrajeme, ať máme z té těžké druhé skupiny ty nej soupeře, pač proti USA fakt hoši až ve finále.. :D
    dal jsem to pod článek s Vencou, pač tam byl OHEŇ, jak to učil kluky v Třinci. :)

• https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/zakladni-skupina-b-francie-kazachstan-polsko-lotyssko-spojene-staty-nemecko.A240511_094107_ms-hokej-2024_drev#cxrecs_s

synci, tyto Američany až fakt ve finále.. oni hrajou jak podle Thomasova teoremu - situace jevící se reálnou (na papíře), se stává reálnou i ve svých důsledcích (na tom ledě s nimi).
      Jejich 4. lajna by hrála všude první, i možná v té švédské repre.
      Včera zase NEJLEPŠÍ zápas, co jsem kdy viděl proti Norům v poslední době. Hrajete super, srdcem, tak to má být nejen doma, ale hlavně doma!! :)  ono vás to odmění, uvidíte.

• dneska spočněte - v neděli dělají jen zloději a k.r.y, Lojza se za vás zas zajde dneska pomodlit a zítra musíme sejmout ještě Švýcary, ať je lehký soupeř do čtvrtfinále..

• Zrovna v neděli dávala na instagram video, jak synci po vašem odjezdu k reprezentaci vytopili koupelnu…

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-vozenilek-je-ve-svycarsku-jako-uragan-souperi-uz-vedi-kdo-jsem-libuje-si-5039545#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

za vodu dáš ve švajcu teda nejvíc, jsem Vožo pochopil. :) co by tu malý dělal, dyť už má odtud šecky poháry. Jsem rád, že se ti daří a můžu scoutovat i v hockeyi. Ať se tam máte suprově, máš i vkus na holčiny ;)

• navíc jste tam šli s klukama v dobrém věku, naučí se jazyky, v tomhle jejich nízkém věku se učí nejlépe, do těch 11 let je výzkumy dokázáno. Minimálně angličtinu a němčinu budou kluci mít už jako malí kluci, a to jim pro život bohatě stačí. :) taky to tak chci u dětí zrealizovat, to je to nej, co jim můžeš jako rodič totiž dát - vzdělání v zemi, kde na něm lpí, což švajc je.. vedle toho bankovnictví tam má tradici, tzn. ekonomika, finanční gramotnost, to je dnes pro mladé základ pro život tohle vše.

• nechtěl jsem vůbec k tomu už reagovat. Co jsem chtěl, to jsem o té situaci na svazu napsal. Zbytek uvedl Tvrdík v článku na sport.cz Ale pánové Kozohorský a Zelí by se měli podívat, v jakých klubech hrají naši hráči, a kde Gruzinci. A jak to je dáno papírově.

• ale úplně ideálně by měl Ivan a Veselka podat demisi, měli už to udělat po tom nepodařeném ME, takhle by to fungovalo na západě, v toku západního myšlení. Ivan, pokud chce pomoci čs. fotbalu, tak měl jít pracovat do center mládeže a brousit tam dovednosti mladých kluků. Býval to výborný fotbalista, v tomhle jim má, co předat, navíc si neustále stěžujete, že nemáte kreativní kluky. Myslím si, že na hráče by se nemělo plivat, jsou to z valné většiny ti sami, kteří poráželi ty nej na světě. Tzn. problém je logicky v trenérech, jak už jsem psal dříve, v jejich přípravě na zápas, ať už byla, nebo ty hráče nenaladili, byť to měli obsahově dobře připraveno. Ale opakuje se to. Nebude vám nic klapat v rámci managementu, pokud se dělají manažerské chyby už v tom základním výběru. Stejné je to v chodu svazu - rozvíjení mládeže, musíte mít tu stromovou strukturu lidí dobře nastavenu, z lidí, kteří jen nedělají, že něco dělají, pracují v rámci nějakého širšího rámcového programu, všichni po republice stejně v těch centrech.
      A k týmu repre a kolegovi Kostlovi, který tam jediný patří, celý ten tým Slavie a kumulované funkce repre se Slavií. Když to zvládá tzv. Veselka, tak proč by to nezvládli ti tři trenéři Slavie skloubit. V repre je i nejvíce slavistů, čiže to dává smysl i z hlediska koncepce.
      A je fakt uplně jedno, jestli Ukrajinu rozneseme příště, nebo od ní slízneme, protože třeba přijedou naladěni taky zle, nebo bez nějakých hráčů, důležité je, že se to nikam bohužel neposouvá, musíme koukat na sebe. A Ivan musí mít s Veselkou soudnost, což ale se obávám v jejich toku myšlení a jak jsou celkově vychovaní, do nich nedostanu, pač je to celé myšlení východním směrem.
      Ale to stejné jsou ti experti ve studiu. Nemůžete chválit Ivana za nic..koukněte se na ty experty v Británii, tam by si to od nich slízl, pač je to západní myšlení. Doufám, že ho nemydlíte teda za rohem, jak slýchávám, že takhle to ve fotbalových kruzích chodí, že si mydlíte schody bokem, do očí si nejste schopni nic říci. ČT by měla zvát pak do studia experty s kritickým myšlením, zatím jsem tam viděl jen Kácu a Poboráka takové. Kdyby si Hašan tu kritiku neposílal sám na sebe, tak žijeme v domnění, že vše jde, jak má. Akorát, že on se z toho s Veselkou zase vyspí a zítra pojede jehovisticky, že v tom týmu vidí náboj a všichni se poučili a celé si to zanalyzujeme jako na sjezdu se popíšou stohy papíru a v rámci pětiletky to zvládneme. A když ne, tak si to zanalyzujeme a je to furt dokola. Motáte se v kruhu. A je to tak i proto, že Ivan nemá feedback, necítí tlak z odborné veřejnosti, ten jediný by ho mohl usměrnit, že už je zkrátka čas. Dávají mu ho tak možná fanoušci, ale v totalitě měly kádry ty dole taky za trotly. To vám asi nevysvětlím, z čeho se skládá komunistická výchova, prostě jste vychován v tom, že jste jedinečný. Je v tom samo základ v té ontogenetické hlouposti jedince samotné. 

Jestli víte, že neumí s Veselkou přijímat kritiku, tak to je komunistické myšlení, pokud je oprávněná, což tady cítíme všichni, že je. Ale nejprve by to měl, jak říkám, složit sám. To chce ale chlapa a já mám obavu, že to v sobě s Veselkou nikdy nenajdou, stejně jako kolega Fousek, pač to je výbavou toho západního myšlení právě. A oni jsou vychovaní v té vlastní jedinečnosti.
      S pokorou prostě přiznat, že na to nemám, a jít pomoci čs. fotbalu, jak píšu výše, v jiné struktuře. Stejně si myslím, že trenér by měl začít u mládeže a projít si ten systém celý - bylo to tak u trenéra Vrby, Brucknera, nevím, jestli i ne Uhrina, tuším, že min. U21 vedl. Takhle se zachoval třeba Karel Poborský. Prohrál volby, kolega Tvrdík to teď řekl ok. Nezahořkl a pracoval dále pro svaz, mládež, aniž by musel. Ale děcka, Karel je pravičák, volič ODS, úplně jiné myšlení, ale úplně jiné..Karel kouká na západ, nestaví ego nad veřejný zájem, není to kariérista, což je bohužel komoušská výchova. Ivan se s Veselkou na mě nesmí zlobit, ale kouká to z nich každým coulem, ale v každém rozhovoru, s Veselky abnormálně teda.. A pak přijde zápas se Spartou a je rád, že od ní nedostal desítku. A je to furt dokola, jako tady v repre.. Musíte mít self-feedback, ne se držet funkcí, balvani..ta doba už je doufám pryč, kdy se musely dělat málem defenestrace díky hlouposti kádrů, aby se odstavily od koryt.

• dokážu si představit, že ani kluby z té situace v repre nejsou nadšené. čekají je důležitá pohárová utkání a hráči se vrátí znechucení + Spartě se včera třeba zranil úplně zbytečně, v zápase o ničem, důležitý Ryneš. Ještěže Rosa přemýšlí dopředu (taky jedna z devíz západního myšlení) a angažoval ještě před uzávěrkou přestupu toho Igora Hnízda. Ta situace je tristní, ale po celou dobu fungování Haška a Veselého u repre. Ty slabé týmy zkraje poráželi totiž taky jen tak, tak, po matných výkonech, kdy rozhodoval Tonda, který už dnes v repre taky není moc vítaným. Podle mě (nás tady, co máme i nějaké info) si Ivan s Veselkou absolutně nezískali kabinu. Což je tak nějak základ v práci trenéra a měli by to oba poznat a podle toho se nyní zachovat a tu situaci uklidnit a jako chlapi stabilizovat svým odchodem. Ten kontrast - nej klubový národní koeficient v Evropě a propad v žebříčku národních repre ten problém taky ukazuje. Trenér musí být, a na západě tomu tak i je, i manažerem..a ten tu situaci musí umět za každé situace správné vyhodnotit.. aniž by popsal stohy papíru nic neříkajícími analýzami..

a ať jen nenastavuji zrcadlo minulosti já:

Marně čeští fanoušci vzpomínají, kdy fotbalisté hráli tak
        špatně. Možná před šesti lety v přípravě v Rusku (1:5), po níž byl
        okamžitě odvolán kouč Karel Jarolím.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/liga-narodu-b-gruzie-cesko-online-zpravodajstvi.A240907_123734_fot_reprez_tals

v přípravě........trenéra Šilhavý se odvolával po jedné remíze v Moldavsku...ukázka rozdílného přístupu k trenérům repre. A to za Šilhavého to byly zlaté časy čs. fotbalu posledních 15 let minimálně.

• tam u toho Rosy výše a západního myšlení je to myšleno takhle:
          prevence,anticipace (západní myšlení) -----> řešení následků (východ).
          Znáte to i od těch kremelských kádrů, kteří tou útočnou okupací nedomysleli následků pro svou zemi, absolutní izolaci na dekády. 

Na západě se nejdříve přemýšlí, poté až koná. Východní myšlení je konat a pak až sčítat ztráty.

tady ještě ten text kolegy Tvrdíka, o kterém taky hovořím výše a kde popsal tu situaci na svazu i s příklady manažerských přešlapů kolegy Fouska: 

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-tvrdik-fousek-se-vyhyba-neprijemnym-otazkam-5035984

• no konečně to Zelí řekl  - musíme hrát to, na co máme!!! Konečně jste na to přišli. Za Šilhavého proč jsme poráželi Anglii? hráli dobré zápasy s Belgií, Španělskem?? Musíte být objektivní.
      já už nic nepíšu, Hašanovi je zase do breku.. je třeba teda skládat tým z těch klubových týmů Sparty, Slavie, Plzně..

• Musíte ale uznat, že máte barvitější názory než ostatní. Musíte se hlídat?

se vždycky snažím říkat, co vidím. Někdy ze mě vypadne věta, která se
    někomu nemusí líbit, na druhou stranu já se to snažím předložit lidem
    pochopitelně. A přiznávám, nedokážu se u toho úplně zabrzdit, že bych si
    řekl: Teď zvolím jinou větu. Jde to automaticky.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/milan-antos-hokej-zadina-extraliga-pardubice-trinec.A240422_130921_hokej_rmp#cxrecs_s

Milan je jen produkcí západního myšlení. Podívejte se na názory podobných expertů - bývalých hráčů okolo anglické ligy - Lineker apod. Všichni komentují, co vidí. Tady si na to musí lidé ještě zvyknout, že jsou i lidé, kteří nebyli zasažení komunistickou výchovou, byli vychováváni jinak, odtud ta autenticita projevu.. vše je navíc v mezích slušnosti, bez nějakých invektiv, nespisovných slov, hrubostí..

Upozorňuji spíše na vyjádření APK (Asociace profesionálních klubů, která řídí extraligu), které zaznívá rovněž v článku. Ta vidí etické pochybení naopak v chování kolegy Zadiny...

• https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/pardubice-fanousci-marek-zadina-dynamo-sbirka-pokuta.A240424_084248_hokej_huda

kdo si myslí, že ta pokuta je vysoká? Za mě by za tenhle neetický čin měla následovat pokuta ve statisících, i vzhledem ke kontraktům, které trenéři mívají. Tohle je běžná mzda trochu zapracovanějšího technika-strojaře na seniorní pozici btw..
      Ale se zdůvodněním souhlasím, včetně toho, že se APK vůbec ozvala, vzhledem k tomu, jak pracuje Ujčík na Disciplinárce..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit