Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Je to neveřejné řízení.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-slovenska-prokuratura-jde-po-reporterce-seznam-zprav-kvuli-clankum-o-sektach-261413

no já se obávám, protože jsem si tohle poslední roky i díky právníkům nastudoval, v těch tlacích, co na mě byly, že tady reportérka, byť s ní soucítím, nahrává té slovenské žalobkyni, a české úřady s tím nic nezmůžou a může být ještě pokutována za vynášení záležitostí ze živého spisu.
    tohle musíte řešit přes právníky kolegy Lukačoviče díky v tuhle chvíli už zase vágní vymahatelnosti práva na Slovensku. JInak proti vám budou uplatňovat sankce v rámci toho konání v přípravném řízení. Tohle se totiž nemůže ani u nás...
    Dočetl jsem ten článek výše a ono to dost vypadá, že Slovensko se vydalo ve stopách sektářského hnutí samo o sobě - platí tam z rozpočtu státu nějakého dezinformátora-poslance-ortopeda, který tvrdí, že Rna fakcíny zabijejí, covid samo neexistuje, chřipka asi taky ne, viry obecně, přitom se u těch Rna vakcín jedná o nejmodernější metodu, která nepoužívá ani patogen toho viru, tzn. ten mrtvý vir samotný, kterým nás mimoděk očkovali soudruzi komunisté - to byly všechny ty komunistické vakcíny, které do sebe pouštěl i soudruh Fico mimoděk jako malé dítě (i komunisté totiž měli očkování populace za POVINNÉ ze zákona). Tohle o Rna vakcínách tam má tvrdit SLOVENSKÝ LÉKAŘ VYSTUDOVANÝ TEDA V PODMÍNKÁCH SLOVENSKÉHO ŠKOLSTVÍ, které je na katastrofální úrovni, což uznávají teda i sami slovenští zákonodárci, alespoň u minulé vlády to tak bylo, která je nyní v opozici. Za blázna ho označila krom vědců teda celosvětově jinak i odstupující ministryně zdravotnictví právě z vládní koalice, čiže jeho kolegyně, která je z Pellegriniho strany, soudruh Fico ho ale za tohle jeho bádání vyplácí, aby mohl sám šířit dezinformace a podporovat dezinformační kulty..
    Něco podobného probíhá nyní jinak i v Sovětském svazu, kde Kreml vypustil nyní perlu, když zahajoval novou DRUŽBU S TALIBANEM z Afghanistánu, a sice že Západ řídí odnoš Islamského státu, se kterou Taliban na svém území bojuje.. :D
    takhle se blbne na Východě, pokud nemáte masivní výdaje do školství v rozpočtu, což v diktaturách (komunismu, plutokracii) nikdy nebývá..Sověti investují příští rok do obranného průmyslu tolik, co do školství a zdravotnictví dohromady, což hovoří i o tom, co píšu výše - najeli z doktorů na šarlatány, na těch ušetří..

• Kromě hromadného rozesílání e-mailů
      s webovými odkazy na výstupy Tvořivé společnosti se podle informací
      slovenského deníku snažila ostatním prokurátorům prodat i různé předměty
      spojené s učením tohoto hnutí –⁠⁠ jako jsou tablety na dlouhověkost

a podobně.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-slovenska-prokuratorka-ktera-vysetruje-reporterku-sama-agitovala-za-sektu-262226

jak píšu výše, Slovensko si do Velikonoc volí svého ajatolláha, jsou na trajektorii iránské sekty..
      jinak pokračování kauzy žilinské prokurátorky, která si našla čas přijet nám tady kádrovat novinářky. Sama distrubuovala TABLETY NA DLOUHOVĚKOST téhle rusofilní sekty, kterou naše novinářka popsala ve svém článku
      Jednu dostal patrně i soudruh Fico, proto přežil ten atentát... kam až blbost může dojít v této elektronické době, kdy už lidé znají knihy, jež by jim měly tříbit ty šedé kúry mozkové (a zachránit zdravý rozum a úsudek), jen z vyprávění, někdy žasnu..
      Na Slovensku pro to našli ale vysvětlení - knihy prý jsou distribuovány jen do rodin bohatých.. to by zase  naznačovalo, že soudruh Fico se jal budovat marxismus..
      Asi si předplatím slovenskou TV, tam musí být redakce zábavy hodně rozkročená v tuhle dobu, už jsem vám tu postoval toho slovenského sudeťáckého gymnastu s kotoulem vzad v přímém přenosu údajně politické debaty slovenské TV.

• Pokud jde o panující politické poměry, nemají „Banderovci“,
        jak píše pan Volný, na Ukrajině žádný podíl na politické moci. Podobně
        jako třeba v sousedním Rusku nemají podíl na moci bolševici.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-cesti-politici-vystupuji-v-poradech-proruske-sekty-napadaji-media-a-elity-240217

tady ještě poslední část k tomuhle tématu. Tady jen, že politický geograf UK nemá v tomhle bodě pravdu. Celý Kreml jsou bývalí aparátčíci KGB, komunisté (bolševici) a Sovětský svaz funguje nyní na statutu (v řežimu) plutokracie, což je jen vyšší formou totality, jak říkávám, pořád je ta moc centrálně ukotvena a jestli se distribuuje přes oligarchy nebo jako v komunismu přes ustřední výbor KSČ, to už je za mě fuk. Ten systém je úplně totožný. Jen ty elity-soudruh Putin + sovětští oligarchové už to klientelisticky a korupcí nabyté bohatství jako v komunismu neskrývají teda.. Proto tomu říkám vyšší forma té totality. :)
        Jinak si přečtěte, kdo vše komunikuje z veřejně známých osobností s policií uznanými sektami - jsou to známé firmy, které se i chtějí dostat do parlamentu v příštích volbách, rusofilové, kteří jsou zřejmě i placení Kremlem (jinak ze sebe takhle dělat sudokopytníka zdarma, to bych nechápal), úplně dezinformátoři.
        O to je to děsivější - píšu už to 2-3 roky, že je to nebezpečné kolokvium, které by mohlo příští rok zasednout ve vládě téhle republiky. Opravdu lidé bez rozumu, jen s mocenskými ambicemi, jinak nekompetentní, zaměření na Východ (je tam prakticky půlka z oslavy Milouše Zemana, kde se to hemžilo komunisty) a Andrej se chystá se všemi spolupracovat, což je děsivé. Snad jen Tomia z toho vyloučil..
        s lidmi z tohoto článku..ještě mi tam chybí teda Tomio, Turek a Šlachta, ty jen ta sekta neoslovila, jinak tam mudrovali taky..NEKOMPETENTNÍ LIDÉ v řízení státu, naprosto. Jde jim jen o účelové vyvádění peněz přes zájmové skupiny - kmotry, oligarchy apod.
        Ať tady neskončíme jako na Slovensku - idi.ot vedle idi.ota v té vládě, každý na založení karty u psychiatra s tím, jaké nesmysly tam mudrují v parlamentu..

• Cítíte větší tlak, protože se hraje v Česku?Víme,
    že se spousta lidí najednou promění v trenéry, ale s tím jsme počítali.
    Občas nám někdo naloží, ale to k tomu patří. Vytvoříme kolem sebe
    bublinu a oprostíme se od toho. Uděláme maximum pro úspěch, chceme
    naplnit očekávání českých fanoušků a urvat to pro celý národ. Je to pro
    nás čest, chceme se prezentovat srdcem, všichni ho tam necháme.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jachym-kondelik-reprezentace-cesko-trenink-rozhovor.A240507_182154_ms-hokej-2024_ivt

musíte bojovat, ničím jiným to neuhrajete, NHL je jiná dimenze, ale můžou po sezoně nehrát naplno, není to olympiáda ani Stanley cup, čiže je můžeme překvapit, i ty Švédy, zbytek týmu je na papíře ne tak daleko od nás nebo na stejné úrovni - Fini, Švýcaři, Slováci apod..
    Viděl jsem te´d USA, a to je jiná dimenze. Dělali si se Slováky, co chtěli, když zapnuli na 100%. Slováci pak nedali ani jedno trestné střílení. To je pro mě jednoznačný kandidát na zlato nejen na papíře. Ten Gaudreau je senzační hráč. Na tyhle musíme narazit až ve finále, jinak je to v pytli, hoši.. :D
    bojujte!! kdo ví, kdy tady zase mistrovství bude a jestli to ještě kariérně zastihne vaši generaci. když je přebruslíte, tak se schovají i ty technické nedostatky, uvidíte. :)

• Než se jakákoliv automobilka v Evropě
    k čemukoliv rozhoupe, v Číně to mají pětkrát hotové. Evropský trh
    s automobily má teď velmi těžkou pozici a bude pro něj složité dohnat
    čínskou konkurenci,“ říká pro SZ Byznys odborník na automobilový průmysl
    a vedoucí redaktor webu Garáž.cz, Martin Machala

o to ani tak nejde, jako je důležitá pořizovací cena. Hlavně pro spotřebitele. A tím, že čajna těží vše pro elektromobilitu doma a Evropa v tomhle ještě pořádně nezačala a  nakupuje od nich, tak Číňani jdou na trh s nejlevnějšími elektromobily. Myslím, že většinu střední třídy nezajímá to, co to auto vše umí, jako to, kolik za to ta rodina dá. V tom je čajna vepředu. Kdyby se ceny srovnaly, tak si v EU vybere většina místní automobilky, jsem o tom přesvědčen. Co je totiž čínské, to máme tady všichni zafixované, že je podezřelé a šunt, popř. vás přes to začnou fízlovat jako to dělají u sebe doma u svých obyvatel na každém kroku a počítají jim body. :) ještě by mě zajímalo, jak jim fungují tady servisy. Já bych si z čajny nekoupil ani pumpičku na kolo.

• Pop a jeptiška vedli žákyně a žáky k tomu, že muž má širší mozkový rozsah než žena.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/podcasty-ocima-sasi-mitrofanova-ocima-sasi-mitrofanova-v-rusku-muze-byt-zakazana-dobrovolna-bezdetnost-40489717

z tohoto textu Saši by šlo vycházet, kdybychom neznali Timura a Alexandra a jejich experimenty s vrtulníkem, cígem a hořlavinou. Popř. obecně tradičně silné HR oddělení sovětské GRU s jejich Paty a Maty, kterým tady u nás lítají muniční sklady pod rukama (a to úplně v plánu nebylo..), popř. se nikdy nevyskytly tyhle zprávy: 

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-po-neuspesnem-testu-jaderneho-nosice-maji-rusove-obri-diru-v-kosmodromu-40490035

tohle se v Sovětském svazu ale eviduje jako úspěšný odpal. Za neúspěch by se to považovalo, kdyby soudruhům ujely souřadnice a poslali to ve slabé chvilce na Kreml...

• https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-kadyrov-vyhlasil-krevni-mstu-ruskym-zakonodarcum-pry-ho-chteli-zabit-40492515#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

no a tady ještě k tématům totalitních říší níže.. Prima by už tu ZOO měla zas přejmenovat, třeba na Kadyrovci a začít ten celý cirkus v Sovětském svazu (od družby s Talibanem a obvinění Kremlem Západu z toho, že řídí a financuje Islámský stát z posledních dnů, až přes nějakou rozvodovou přestřelku v centru Moskvy, do které se dostali, nepochopil jsem proč, Kadyrovci :D , furt se tam něco děje, nepotřebujete ani scénaristu) točit simultánně..
    teď poslanci DUMY chystali na Kadyrova i s jeho cyber truckem od Elona atentát, jak říká. prý za ten rozvodový mejdan v centru Moskvy... :)
    koukal bych na každý díl, ty telenovely jsou totiž taková oddechovka a nepotřebujete ani rozumět ději..

• no a gro, proč jsem to sem dal, to je ukryto v detailu... V rámci té rozvodové přestřelky v centru Moskvy je právě Kreml (soudruh Putin) na straně "nevěsty" e-shopové sovětské magnátky a soudruh Kadyrov podporuje tak nějak kamaráda "ženicha", přičemž asi vzniklo tření, kdy si Kreml mohl objednat tuhle likvidaci soudruha Kadyrova, protože ten na videu výše vyhrožuje sovětskému oligarchovi a 2 POSLANCŮM SOVĚTSKÉ DUMY (poslanecké sněmovny), což je právě vtipné, pač tohle všechno jsou za normálních okolností spojenci prakticky ve všem...
      jsou to zkrátka zvraty jako v telenovele na tom Východě, člověk by si platil i kabelovku

• Chatbot ChatGPT, kterého OpenAI nabídla široké
      veřejnosti před více než rokem, způsobil doslova revoluci v oblasti AI.
      Tento program, vyvinutý na základě strojového učení a obrovského
      množství dat, dokáže vytvářet texty na úrovni lidské řeči, psát
      softwarové kódy či poskytovat shrnutí informací.

tohle dám tady k Čečencům.. poslední dny to studuji. Už jsem pochopil, že tenhle chat jako první vyřadí slabší novináře, redakce budou zeštihlovat nutně, protože celá tahle AI mašinerie vede k jednomu - efektivitě práce.
      Ale nevím, jestli někdo myslel na to, že češtinářkám zřejmě skončí nějaké zadávání slohovek. I pětkař na základce ji přinese práci-úvahu jako nejsložitější slohový útvar na úrovni maturanta, pokud už to má v rukou veřejnost-tzn. ta elektronická děcka dneška jsou už v tom zorientovaná, počítám dříve, než ty učitelky češtiny, které asi budou zírat, jak jim rostou studenti před očima..
      čiže vedle špatných novinářů to vyřadí slohovky z  nějakých rámcových metodických plánů na školách, jak jsem zatím pochopil a pošle teda pár češtinářek do blázince..

• no ten sudí to derby doyebal... strašně úzkostný. Netuším, proč to nepískal ten, co byl dnes čtvrtý sudí, to je momentálně náš nej sudí. To nebyl snad ani faul ten Šulo, dotkl se míče. Na druhou stranu, měl už žlutou a zbytečně tam někde u praporku, u brány Slavie, riskoval. Sparta jednoznačně lepší 1.půli, hrát v 11ti druhou, tak podle mě vyhrála. Takhle to znehodnotil sudí..
    Slavii se asi zranil Igy, pač hrál výborně 1.půli, normálně by ven určitě nešel a Holeš má 4. žluté, tak budou muset hrát příště asi na čtyřku vzadu.
    Sparta už si to uhraje, ale mohla už dnes, nebýt toho mátožného arbitra..

• Něčím podobným se zabývala i česká
    fotbalová reprezentace, která před turnajem také marně sháněla
    kvalitnější protivníky. Nakonec na ni zbyla Malta a Severní Makedonie.
    Slováci museli sáhnout ještě o kategorii níž.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-euro-slovaci-jdou-v-priprave-na-nejhorsi-tym-sveta-vrta-mi-to-hlavou-priznalo-utocne-eso-sparty-5029674

no tohle právě prý není pravda. Chtěli s námi hrát minimálně Španělé, pak tuším i Francouzi, jsem četl. Ale Hašek odmítl oba a vzal Makedonce a Malťany.. jakože on ještě nenastoupil, i ve svém prvním krátkém působení u repre, proti opravdu kvalitnímu týmu. Premiéru bude mít proti takovému až za 14 dní s Portugalci. Proto taky má takovou bilanci u repre, i když klopýtá poslední zápasy, ale vše týmy v pořadí za námi v žebříčku právě..

• Baráž jste zvládli jen tak tak. Co bude s Dynamem dál?Nevím.
    Fakt nevím. Nejen já se na to ptám majitele pořád. Osm lidí končí, za
    čtrnáct dnů začínáme přípravu a nemáme hráče. Majitel Koubek v kabině
    byl, otázky na něj padaly, on neodpověděl. A tak se ptám skrz vás,
    novináře. Mně totiž na klubu záleží

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-prvni-liga-budejovice-taborsko-baraz-kladrubsky-koubek.A240602_202907_fotbal_pkr

psal jsem, že Budějky podle mě čeká výprodej, ať už se zachrání nebo ne. A už je to tady a aby to nedopadlo tak, že spadnou ještě administrativně a nahoru půjde ten Vyškov, protože Táborsko by to asi s ligou nedalo ještě ekonomicky. Pokud ale ano, tak skončili tuším před Vyškovem a ligu by hráli v Budějkách. Fakt to tak může dopadnout, pokud se to někam nepohne s majitelem a neprodá to..Plus spousta hráčů Budějek přejde pod Táborsko ještě..

• Sám chcete na lavičce pokračovat?

Vůbec
      nevím, co bude. Teď říkám něco a zítra už nemusím být trenér. Práce mě
      baví a naplňuje. Jenže mančaft se rozpadá. Opravdu odejde asi osm hráčů.
      Zachránili jsme se jen díky klukům. Díky tomu, jací jsou. Nic nás
      nezlomilo. Ani to, že jsme nedostávali výplaty. Smekám před nimi
      klobouk.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-penize-nechodi-kadr-se-rozpada-kladrubsky-se-musi-ptat-pres-media-co-bude-s-klubem-dal-5029537

no já jsem vám věřil, i jsem psal, že sportovní úsek je v Budějkách ok. Co se děje nahoře v kancelářích, to asi netušíme nikdo. Jsem sám zvědav, jestli Budějky v lize budou i příští rok. ale je to škoda, protože tam patří více než třeba Karviná soudě podle výkonů nejen nyní na konci soutěže (Karviná na BOhemce nebo v Pardubicích, takhle zle Budějky nikdy nehrály, ale ani Zlín..)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-je-to-podezrele-farari-nechteji-dat-lesy-za-200-milionu-do-cirkevni-nadace-243888

tady pokračování té kauzy Kalouskových církevních akciovek a potvrzení role Duky, bývalého arcibiskupa napojeného na hradní selanku expanovníka Milouše I., jímž založená organizace měla možná vyvádět majetek církve, každopádně se prodával desetkrát laciněji, než byly tržní ceny. To je ta příležitost, která láká, jak jsem psal.. Kriminalisté tohle vyvádění za neobvyklé ceny nyní prošetřují..ti tuneláři minulosti v naší politice, ti byli schopni spolupracovat i napříč ideovým spektrem, byť víme, že Kalousek prošel za svou kariéru od komunistů, přes Lidovce, TOP 09, nyní zvažoval založení vlastní strany, se kterou by ve volbách stejně pohořel, stejně jako Paroubek už se 2 stranami, za které kandidoval po svém odchodu z ČSSD. Tihle dinosauři čs. politiky a symboly starých časů se chtějí vrátit se svými praktikami, tady výše je Kalouskův byznys rozjetý Dukovi, jsem zvědavý, kdy se objeví info o nějakém Kalouskově Hávovi napojeném na ty prodeje pod cenou církevního majetku. :) 

Jakože už od základu je ideovým nesmyslem, aby církev ze své podstaty podnikala.. tohle je totiž instituce statutem na bázi neziskovek...

z článku:

Poslední výtkou farářů je, že lesy
    patřily farnostech třeba i sto a více let. Někdy se jedná o majetek,
    který umírající člověk farnosti odkázal a přál si, aby se na něm
    hospodařilo. A že je tedy vůči farníkům nespravedlivé jej vkládat do
    nadace.

tohle je naprosto ok postup - církev žila vždy z darů věřících, nikoliv z Kalouskových umělých restitucí s přechodu na akciovku. Tyhle pozemky se mají pronajmout a farnost z toho pak žije. Tohle si má řešit ale každá farnost zvlášť v rámci svého účetnictví, jako to dělají běžně neziskovky. Církve nepotřebují majetky, jak si myslí Kalousek. Pracuji na jiném hodnotovém rámci..
    Které majetek nemají, těm se to přerozdělí z jiných farností, které s ním hospodaří. Na ty platy padres..těch posmrtných darů věřících už bylo neurekom za ty roky totiž. Plus nyní dochází k absurdní situaci, kdy věřící jsou zvyklí té církvi darovat, minimálně do kasiček, ale farář jim asi říká - nechte si to babičko, dědečku, my jsme te´d větší Bohušové díky Kalouskovi, než si myslíte. Ale meritem téhle tunel akce, jak si přečtete výše, bylo právě ten majetek vyvádět, ne že by byl Kalousek takovým oddaným synem Božím..:)
    proto jsem taky poslal policii nedávno, když chytli ve Vatikánu toho našeho padreho vyzbrojeného do haleluja, podívat se na hospodaření těch farností..

• Podle prezidenta Svazu obchodu
      a cestovního ruchu a bývalého státního tajemníka pro evropské
      záležitosti Tomáše Prouzy by Česko mohlo skutečně takto silné portfolio
      v EU konečně získat: „Česko poprvé tahá za delší konec provazu. Myslím, že
      tomu hodně pomáhá úspěšné české předsednictví, ale i to, že vláda v čele
      s Petrem Fialou se chová velmi rozumně. Je na straně těch, kteří chtějí
      vždycky najít nějaké řešení.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-cesko-poprve-taha-za-delsi-konec-provazu-rika-prouza-k-sikelovi-259424

a vládu chváli i šéf další podnikatelské instituce - prezident svazu obchodu a cestovního ruchu. Psal jsem, že máme historicky nejlepší vztahy s EU i s NATO (tady i díky prezidentovi, který ve strukturách NATO působil, je tam i dobrá jeho synergie s vládou, což tady taky nebývalo u předchozích vlád).
      Jozef Sikela má šanci stát se eurokomisařem v důležité oblasti fungování EU, což by bylo další vyznamenání pro tuhle slušnou, pracovitou vládu na konci jejího volebního období. Snad si je zvolíme zase, aby byla zajištěna návaznost v tom spolupráci s kolegou Sikelou, který už bude působit ale ve strukturách Evropské unie. Ale na postu ministra průmyslu jej nahradí jeho kolega, který tu koncepci strategického směrování našeho hospodářství pro příští dekády s ním jako jeho náměstek vytvořil.

• čiže tuhle vládu už podpořili zástupci profesních organizací - šéf Svazu průmyslu Radek Špicar a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu - tzn. zástupci zaměstnavatelů v ekonomice našeho státu.
        Dále pak elitní ekonomové, hlavní ekonom prestižní nadnárodní auditorské společnosti Deloitte David Marek, který se přímo hodlá podílet na naplňování té nově vytvořené strategické koncepce směrování našeho hospodářství, kterou vytvořil ministr průmyslu Jozef Sikela s týmem.
        Dále pak další ekonomové z bankovního sektoru - mimo jiné kolegyně Horská z Raiffky.

•  Napadá mě z druhé
        strany, zvládne to Jozef Síkela? Protože třeba ze strany opozice
        zaznívá poměrně tvrdá kritika na jeho nominaci. Klára Dostálová, nová
        europoslankyně za hnutí ANO, mluvila o tom, že se vláda měla pochlapit,
        že měla vybrat někoho schopnějšího.
        Jak to dopadne? 
        – Já chápu, že Klára Dostálová musí kritizovat, je to ostatně její práce, je za to placená.

zdroj: výtah z článku s prezidentem Svazu obchodu výše...

Klára Dostálová nezvládla svou agendu už na min. pro místní rozvoj. Právě tahle Klára Dostálová měla už dávno zvládnout digitalizaci stavebních úřadů, pustil se do téhle rozsáhlé digitalizace až Ivan Bartoš, protože už je to ZASE TŘEBA (jako u té důchodové reformy, kterou předchozí vláda taky nezvládla), namísto toho vznikl za jejího fungování na ministerstvu moloch, který měl sloužit klientelistickým zájmům v rámci Stavebního zákona.
        Plus tahle Klára Dostálová se dostala sice do Evropského parlamentu, ale vůbec netuším, co tam chce dělat, pokud neovládá pasivně ani aktivně anglický jazyk. čiže by se mohla vláda naopak ptát, jestli Klára Dostálová zvládne s těmihle kompetencemi reprezentovat naše voliče v Evropském parlamentu..

• byť, jak vidíte výše, Kalda je historicky politicky rozkročen do haleluja, až mu z toho loupe v kříži. :)  Začal spoluprací s těmi s totalitními manýry, kteří té církvi, ve které je dnes, konfiskovali majetky (komunisté).. Pak se stal z levicového politika teda ten středopravý, ale furt konzervativní u těch Lidovců, aby přešel následně vyloženě už napravo, ale z konzervativce se stal přes noc liberál, protože potřeboval krytí knížepánem - to je ta jeho anabáze v TOP 09. Teď už mu tak chybí v tom jeho osobnostním vývoji jen krajně pravicové zaměření a la Tomio Okamura.

čiže mu tenhle církevní cirkus výše nemůže přijít vůbec divným - aby neziskovka, popř. veřejně prospěšná společnost končila na konci účetního období v zisku. Ale jedná se samo o další z jeho molochů, jak rozepisuji výše. Jsem jenom zvědav, kdy tady Kalda, nebo takový hejtman Jihočeského kraje KUBA, popř. ten jím najatý majitel "Kohinorky", zvyklý ještě na ty totalitní kamarádšofty, POCHVÁLÍTE tu novou strategii směřování našeho hospodářství z pera kolegy NESTRANÍKA Sikely.. člověk si rozklikne wiki a tam u tohoto spojence tady toho majitele "Kohinorky" Martina Kuby najde tohle: Podle Lidových novin Kubu provází pověst, že „je jen nastrčenou figurkou v rukou takzvaného hlubockého knížete a jednoho z deklarovaných kmotrů ODS Pavla Dlouhého
      A úplně se divím tomuhle pánovi už v seniorním věku, taky akvizicemi pořádně rozkročenému ve svém podnikání a stěžujícímu si ZROVNA V TUHLE DOBU PŘED VOLBAMI :) na kde co, že kdysi neapeloval a nestěžoval si za vlády Topolánka, Kalouska, Sobotky, nebo už předtím Zemana, Paroubka, aby se vytáhla ta úplně první strategická koncepce směrování našeho hospodářství, kterou v tom roce 2005 sepsal Martin Jahn, dnes dlouholetý manažer Škody auto, bez které se tak nějak roky neobejde naše HDP, tzn. národní bohatství, do nějž škodovka přispívá nejvýrazněji z firem podnikajících na našem území. Ta byla Kalouskem, Topolánkem a spol založena ad acta, mohl už být dnes  Kohinorkou v USA.. :)
      A zase ji sepsal NESTRANÍK, zase to byl manažer, chtěl vám politickým technokratům, manažerskou dovedností a pragmatismem nepolíbeným pomoci, chtěl pomoci tomuto státu. Už jsme mohli být za těch 20 let úplně někde jinde s našim průmyslem, který tady má tradici, a tady ten nastrčený pán kolegou Kubou do předvolebního boje, se nemusel v čs. mediích znemožňovat, protože tahle vláda má právě pro ty jeho stesky připravenu tuhle novou koncepci. :)

Ty předchozí vlády v tomhle směru (pozvednutí našeho průmyslu a hospodářství) neudělaly NIC, stejně tak neudělaly nic v rámci nutných reforem veřejné správy. Tohle spadlo až zase na tuhle vládu, něco navíc v akutním stavu (důchodová reforma, digitalizaci už měl udělat Andrej, nevím, proč nyní vystupujete proti Ivanu Bartošovi, mělo to tady už dávno být, vládl dostatečně dlouho, Ivan se do toho aspoń pustil a dokončí to, narozdíl od vás). 

Vy jste dali přednost rýžování dotací z EU (Andrej), nebo lobbistickým melouchům, tunelům státního rozpočtu (ten zbytek našich politických celebrit minulosti, který jmenuji výše). Topolánek se jel ještě slunit do vily největšího italského mafiána Berlusconiho..
      V téhle vládě jsou konečně politici západního střihu, tzn. nezainteresovaní v rámci nějakých zájmových, lobby skupin (viz. kolega Kuba výše - výtah z wiki), nepropojeni s tuneláři, což se skupině, která proti téhle vládě nepochopitelně vystupuje a v minulosti neudělala nic, než ty škody v rámci účelového vyvádění ze státního rozpočtu, samo nelíbí. Chtějí zpět ke korytům.
      Tyhle volby budou VELMI DŮLEŽITÉ, aby se zachoval trend týmové práce bez ohledu na stranickou příslušnost, ale v zájmu občanů, tohoto státu, trend toho západního stylu politiky, který nastavila tahle vláda, která pracuje s nezávislými odborníky - ekonomy, jsou v ní narozdíl od minulosti i manažeři (kolega Sikela, Marian Jurečka), tzn. lidé, kteří pracovali v nadnárodních institucích na manažerských postech, popř. Marian vlastnil firmu a i samotní respektovaní ekonomové jako David Marek, nebo šéf Svazu průmyslu Radek Špicar ji za její práci chválí.
      David Marek si chce onu novou strategickou koncepci vedeni našeho hospodářství v příštích dekádách vzít na starost, aby nezůstala zase někde založena jako ta minulá Martina Jahna z toho roku 2005.

• Máte o těch názorech na reformy a onu novou strategickou koncepci našeho hospodářství od těchto elitních ekonomů články na seznamzpravy.cz, postupně to tady s odkazy na ně dávám, abyste
        měli objektivní informace jako voliči a neposlouchali fabulace a
        manipulace zástupců té politické éry minulých 20-25 let, kteří se chtějí
        vyhoupnout zase k moci, protože byli touhle neklientelisticky zaměřenou
        vládou odstaveni od zdrojů státního rozpočtu a vyznávajících tu politiku
        postavenu na tom východním stylu klientelistických vazeb (vyloženě na
        tom stojí plutokracie soudruha Putina, kde Kreml hraje vše na spřátelené
        oligarchy, střední třída v Sovětském svazu pozvolna mizí) na kmotry,
        lobbisty s praxí tunelování naší státní kasy. 

Pak Kalousek mele,
        že šetří za svého ministrování, pošle nás to jeho ekonomicky laické počínání navíc do ekonomické
        recese,  šetřil ale na vás, občanech, bokem rozhazuje miliardy za
        předražené zakázky - typu letouny CASA, popř. platíte díky němu solárním
        baronům jejich dividendy z provozování solárních elektráren, což se
        zavedlo za fungování Kalouska ve funkci ministra financí a pere se s tím ještě i tahle vláda, i když už jim ty Kalouskem přiklepnuté benefity odebrala - to byla hned ta první úspora po nástupu téhle vlády, která se zavedla při tom 400mld schodku (mínusu) státní kasy, který zdědila po předchozí vládě Andreje a sociální demokracie.

Zrušila se s nástupem téhle slušné, pracovité, vlády i  spousta
        dalších Kalouskových daňových výjimek pro nejrůznější oligarchy, kterými nám tenhle
        zaručený vyznavač Desatera zaplevelil už totálně naší daňovou soustavu za doby svého ministrování (Andrej to nechal, kdo ví proč, tak, hlavně, že zavedl EET - tzn. všichni jsme si rovni, někteří však rovnější - kopíruje to východní principy vládnutí soudruha Putina směrem k sovětským oligarchům),
        namísto toho, aby ji právě odplevelil, zjednodušil pro podnikatele aspoň
        JEDNOU reformou - tedy reformou daňové správy v tohle případě.
        Takhle
        tihle pomáhali našemu průmyslu a malým a středním podnikům. O Andrejově
        EET + finanční policii Alenky s nesmyslnými krachy firem, po kterých
        nesmyslně a neoprávněně šla, jak se později ukázalo, jsem už psal..

Teď jsem tady
        zíral, že takový Tomio Okamura, tedy taky vyznavač východních manýrů
        vládnutí (ten chce přímo celé hospodářství řídit centrálně - to jsou ty
        jeho komunistické dožinky s lidovými cenami, které popírají i sami
        výrobci, zemědělci z praxe, že se na ně nejde dostat bez státních subvencí (dotací), a na ty musíte odněkud vzít, nabízí se EU, ale jak to tam
        vysvětlí.. žádnou potravinovou krizi tady totiž nemáme, EU navíc Tomio
        nerad, čiže je ve vztahu k ní opakovaně ve velmi schizofrenní poloze už v rámci každé
        kandidátky SPD to Evropského parlamentu, popř. příjmu dotací z ní :)  )
        už vzývá na plakatech tady u nás i Panenku Marii... V zoufalosti po
        uchopení moci si šintoista nevšiml, že se naše společnost už dávno
        proměnila v sekulární..to svět neviděl..

• tu sekularitu už totiž rozjel Kalousek s tím nástupem církevních akciovek. To si Tomio asi nevšiml. Z padres už tak dnes jsou, nebo budou muset být (než je tuneláři nastrčeni bývalým arcibiskupem toho majetku teda zbaví), vrcholoví manažeři. Asi si budou dodělávat ekonomky, vedle těch teologických fakult.. Jak to ale souvisí s ideou pojetí náboženského života, která s sebou vždy nesla pokoru, skromnost, odříkání, to byste se museli zeptat Kalouska.

• https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/david-pastrnak-cesko-semifinale-svedsko-hokej-ms.A240525_175252_ms-hokej-2024_rmp

chtěl jsem raději Kanadu. Mně se vůbec nelíbila a podle mě skončí bez medaile, dají  je i Švédi. Dělali hrozné chyby vzadu, obehrávali to, žádné střely na bránu, tlačení se do brány, to od Kanaďanů neznám. Tím se stávali hodně zranitelnými, že nehráli tu svou účinnou, nepříjemnou hru do brankoviště.. Už jen to, že jsme je málem otočili během snad 5 min v té základní skupině, o něčem svědčilo.
    ŠVýcaři jsou jediný tým, vyjma USA, který nás místy přehrával.. ale to jsme ještě neměli kluky z NHL pravda. Porazili jsme 2 nej týmy na šampionátu soupiskou (USA, Švédy), zasloužíme si zlato!! Tak to kluci dotáhněte, ať "Batman" lituje, že nás nepozval na ten turnaj čtyř za rok. 😀😎😇  asi tuší, že bychom tam všechny vypráskali.. aj Sověty, kdyby je "omylem" pozval..

• Voža navíc potřebuje pohár, nebo to by děckam nevysvětlil, kde tak dlouho byl a nic nenese. On má strašně naročne děcka. Se ho zeptejte. Musíte to prostě vyhrat, inač nemuže dom.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit