Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
-
„Všichni mě
znají, zdraví mě, chtějí se se mnou vyfotit. Užívám si to. Duší i srdcem
už jsem Chilanka,“ zdůraznila pro agenturu AP.Narodila se sice v Číně, ale v roce 1989 se vydala na druhou stranu světa.
v tom 89. neutekla asi náhodou do té Chile, to KSČ v čajně totiž pořádala ten slavný "mejdan" na Náměstí NEBESKÉHO KLIDU se stovky mrtvými.. -
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rusko-bez-rusu-putin-valkou-na-ukrajine-urychlil-demografickou-krizi-40485835#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
o tomhle jsem kdysi psal, že se stane. vztahoval jsem to na produktivitu práce, že soudruh Putin bude muset přizvat daleko více soudruhů dělníků z KLDR,popř. bývalých sovětských satelitů. navíc Sověti počítají neskutečné ztráty na bojištích, už je to hodně přes půl milionu mrtvých nebo zmrzačených v mužské populaci.
jediná možnost, že někdo po Putinovi naláká zpět ten zhruba milion Sovětů, kteří utekli před válkou. Ale proč by měli ochotu se vracet. čím déle ten konflikt trvá, tím je to méně pravděpodobné, už budou zakořenění jinde, do toho jim hrozí možná i trest za dezerci, popř. nějaké nevýhody spjaté s tím, že nesloužili vlasti, podivná vymahatelnost práva v Sovětském svazu, do kupy to dává nic moc atraktivního pro návrat, i s ještě více zhoršenou životní úrovní Sovětů - inflace, která je 100% dvouciferná, ne jak udává sovětská centrální banka 7,5%, to by nebyl důvod zvedat úrokové sazby o 200 bazických bodů - tzn. i špatné podmínky pro podnikání, protože ty úrokové sazby už mají na 20% a kdo ví, kam ještě porostou.
Sověti oslabí i jako válečná mocnost i díky absenci lidské síly, zůstane jim "jen" ten strašák největšího jaderného arzenálu světa.. celá tahle hloupoučká okupace je bude stát zkrátka na dekády do budoucna příliš na to, co jí získají. Do toho se počítají i trvalé ekonomické sankce světa, které jen tak nepominou, problémy s financováním důchodů, tou zmiňovanou produktivitou práce, dost pravděpodobně je čeká i zvýšená kriminalita díky přistěhovalcům - gastarbeiterům, kterých bude v populaci možná i více, než běžných Rusů.. -
TikTok je mezi návykovými sítěmi králem, tvrdí odborníci
„Nejrizikovější sítě jsou ty, kde se videa střídají
nejrychleji a kde jsou nejvíce propracované algoritmy. Podstatnou
součástí je také založení na audiovizuálním obsahu,“ popsala v pondělí
na kulatém stole na téma vliv digitálních technologií na děti Jaroslava
Suchá z adiktologické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy
a Všeobecné fakultní nemocnice v Prazezdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-tiktok-je-mezi-navykovymi-sitemi-kralem-tvrdi-odbornici-40506448
vyjádření skutečných odborníků-tedy přímo adiktologů, kteří se zabývají realně zavislostmi jako vystudovani psychologové a psychiatři, k tematu TikToku z čajny. Před par dny jsem psal oponenturu k jinym radobyodbornikum, tady je rozklíčování té situace s touto socialně zavadnou soc siti. Přitom stat z ni nic nema - neni duvod ji nezakazat, jako tomu je v Australii, pokud navic vime, že je i bezpečnostni hrozbou diky fizlovani uživatelu. uřady u nas už ji zakazanu ostatně maji
-
-
„Nejvyšší šanci změnit postoje a chování ve vztahu k návykovým látkám máme mezi jedenáctým a šestnáctým rokem," říká adiktolog.
a je to tak u jakekoliv zavislosti právě, proto i ta hranice 13-16let zakazu TikToku v Australii nikoliv nahodna. Mladi dnes bohužel zaživaji spousty nastrah v realnem životě, přestavaji bohužel čist, což je ten svět, kde se mohou schovat před tim negativnim konzumnim světem a povrchni kulturou, kterou jim serviruji media a už tak dobou zasaženi umělci te šede zony šoubizu, často zavisli pravě sami (většinou na tom alkoholu s odtrženim od reality a neschopni analytickeho usudku, tzn čemu negativnimu ve sve nekvalitni kulturni produkci dneška napomahaji ve společnosti).
četl jsem jednoho, ktereho jsem měl za rozumnějšiho, ale ten čs šoubiz a jeho estradnost, sebestřednost vas tak semele, že postupně ztracite ten zdravy rozum, ktery vam dala třeba vychova z rodiny. Ten umělec se tak dopustil argumentačniho faulu, když sdělil, že obdivuje naši rap scenu, kdy vyprodaji O2 arenu prakticky kdykoliv (byť ta produkce tedy stoji za ho.no, zapomněl dodat... par věci jsem slyšel a ten umělec ma nějaky vkus, měl by to poznat taky). O2 arenu vyproda ale i Lajoš Mareš dnes už a klidně i 2x..Proč tomu tak je? no protože tahle generace postrada už elementarni vkus, zkonzumuje už každy bullshit a bohužel je vychovana pravě těmi telenovelami, Mareši a Boučky, kteři postradaji rozum a maji se za kulturni etalony...dneška asi jo, ja vyrustal v jine době, tak mam srovnani a tohle je bullshit, co dnes narodu serviruji media s těmito kvazi umělci a program skladbou.
Borci, nezkoušejte fakt už na mě nic, mate problemy sami se sebou, svymi egy, ale snažite se mě poučovat, mentorovat, přitom v druhe větě chcete pomoci. Psal už jsem a zřejmě se to dotklo i toho umělce-exalkoholika, že jsou lide, kteři jednaji pro obecně blaho a pak jste vy v te šede zoně a ruzně nastaveni "herci" dneška s fasadou, kterou prezentujete navenek, manipulujici samozřejmě, kteři mysli na ten svuj vlastni prospěch a dělaji pro něj teda fakt uplně vše. a pokud vam člověk nevyhovi,nastupuje to,co tady produkuje ta inkluzivni rodina za zdi, se kterou jste někteři v čilem kontaktu a hltate odposlechy te už i z charity vyhozene Kendziorove tak, jak to definuje tu vaši narušenou povahu, a nastupuje to ego a nizka frustračni tolerance, pokud se nechytam na ty vaše špeky a cesty do USA, L.A., ktere absolvujete, abyste mi jako naznačili, že jste připraveni tu karieru podstoupit, a ja nic, tak přijdou osočeni z meho udajneho alkoholismu.. ja vaše životy ale nežiju, jsem dal, jestli jste si nevšimli..
Pokud me myšlenky nechapete, tak to vy joudove nečtěte, ale nepokoušejte se v tom vašem nastaveni a s IQ, kterym disponujete, proto taky mate pocit, že na ty vaše manipulace z rozhovoru zaberu, ač už jsem vas 100x přesvědčil, že ne, mnou manipulovat nebo mě dokonce vychovat.. zvlaště pak v tom vašem nastaveni a sebestřednosti, v jakem se nachazite..
Jsem teměř abstinentem a vas mam za oportunisticka ho.vada (zvlaště ty,co se mi snažili dostat do mobilu lsti), byť tu narušenou sebestřednou, přehnaně ambiciozni povahu schovavate za to slušne emočni IQ a fasadu, absolutně mě nezajima prostředi čs šoubizu, jste narušenou komunitou, ale ochotně vam natěšencum z šede zony, kteři se neustale promujete, něco na mě zkoušite, přitom k moudrosti mate na mile daleko a nikdy jste ji nedisponovali pro svuj jednoduchy hodnotovy žebřiček (kariera, světova slava, penize = jste magoři, tohle mit nemužete nikdy, ptže to předpoklada ten zdravy rozum, možna i charakter teda) mate pocit, že vas obdivuji, či bych snad měl, svuj postoj kdykoliv a rad vysvětlim. -
-
dost pochybuji, že zrovna ve vas ma ale republika
zachranu, pokud by bylo třeba zase na ta naměsti. Začněte se trošku
zajimat, čist seriozni media (meně chlastat a travit vice čas nabiranim
informaci), zahranični media, nabrat obecny přehled, nemužu opravdu za
to, že jste v te lacinosti intelektu šoubizu, ktery by u nas teda
potřeboval tvrdou selekci (mate štěsti, že se nehodlam brodit tim
mistnim bahnem, proselektoval bych vas charakterově i stran talentu do
mrtě) ztratili zbytky analytickych schopnosti, jakože kritickym myšlenim
jste se pravděpodobně propili..Mladi to maji dnes těžke, schazi jim
zoufale prave vzory.. tedy neni to tak,že by to měli těžke stran toho,
že jich maji všude přehršel, jak jsem kritizoval toho konzultanta, ktery
tu myšlenku o srovnavani se dnes s kdekym vyslovil, ale v zakladu
mladym chybi vkus, proto se obraci i k těm, o ktere by si naše generace
neopřela v mladi kolo..a tady ještě pro Aleše.. na ovladani ig nic
neni, pokud to zvladne jedinec se zakladnim vzdělanim nebo vyučnim
listem,což je dominantni skupina influenceru.. divim se proto, že si vy
umělci čs trhu takhle nepřivydělavate pravě ;)a skončim sebereflexi
te hrstky z vas, ktera možna pochopila postoj nas, kt jsme se vzdali i
mit doma TV pro to, v jakem stavu se nachazi čs kultura dneška.. Krajčo o vaši
komunitě prohlasil, že jste jen šašky, kolega Švehlik ml pak dodal, že s
vami media až nadměrně sepisuji članky a rozhovory, že některe profese
(měl na mysli patrně lekaře, seriozni vědce) by si to zasloužily vice,
ale to by po tom musel byt hlad, narod by musel vychovavan ne v tom bulvarnim modu konzumu a
antikulturni lacinosti, ale směrem k te informačni a umělecke hodnotě
sděleni, pravym hodnotam (tzn nemohli by byt mladym za vzory Lajoš a tihle z šede zony + influenceři), tzn k te moudrosti.
to, že vam to serviruji na rovinu, zcela
zaměrně pro dnešni ukřičenou dobu jednoduchosti, pač opisem byste to už nemuseli při stavu vašeho myšleni, ktery
odpovida stavu vaši mozkove kapacity a ta zase je ekvivalentem toho, jak
se o ni historicky starate s těmi mobily a soc sitěmi a promovanim
dneška + vlastni produkci naprostych chujovin, namisto čtenim jako to
dělavala ta starši generace umělcu, tohle vše ze mě neděla alkoholika
:) neaplikujte na mě historicke problemy vašeho byti, jen protože nezapadam do vaši veskrze bulvarni komunity.. a ještě jednou.. pokud ma
sděleni nejste schopni analyticky pobrat, ať jsem už poměrně dosti
udalosti anticipoval, tak čtěte bulvar a ne mě.. ten je tady instalovany pro vas v te jednoduchosti sděleni... ja se nijak nepromuji,
nevnucuji, tady je to dobrovolne, narozdil od těch vašich opravdu
otravnych narcistnich vystupu v mediich, ktere vyskakuji dennodenně na netu a mam pocit, že me osobě zcela zaměrně teda ve vašem připadě jako algoritmus.. ale mě fakt nezajimate ve svem nastaveni dneška, byť někteři talentem disponujete. O to huře, jak jim marnite..
čiže nežeru vas, nikoho v te šede zoně, považuji vas naopak za součast kulturniho marasmu dneška u nas, na kterem se podilite, někteři nemate ani na vyběr pravda diky nulovemu talentu. do L.A., pokud tam jedete a promujete to tady pro mě v učelově vytvořenych člancich bulvaru tak, jak jste zvykli fungovat v ramci proma te šede zony, si mate zajet na ten konkurz, nejsem žadnou vaši spasou, hodnotitelem, ale za toho mě nepovažujete, o kterych pišu (vy mi prostě ani nedavate jinou možnost, mam vam jen koupit letenky v tom vašem narcismu a sebestřednosti), naopak bych byl schopen se za moc malo věci ze současne čs kulturni mainstream produkce se postavit, jak piši vyše.
v podstatě, kdybych měl jmenovat někoho z herecke branže, s kym bych se už nebal dnes se potkat, tak jak jste se mi odpromovali jako komunita, tak je to Taňa Medvecka, rodiny Preissova a Munzarova s kolegou Dvořakem a dale bych musel opravdu přemyšlet, kdo ještě neztratil tvař, popř se nepřetvařuje, tzn bylo by to setkani neučelove.. bude vas věřim vice, napadli mě tihle, ve ktere ještě věřim a jsou to ne nahodou teda ti, kteři se nepromuji v tom bulvaru a nejsou vidět, přitom umělecky kvalitni. ale abyste mě napadali, že vas nežeru, to už jste fakt do sebe zahleděni, pač se absolutně nezname.. napadat mužu ja vas, už jste se někteři předvedli dosytosti, proto taky davam te vaši slabe strance - obecnemu IQ prostor a setrval jsem na tomhle hacknutem compu, už jsem vam jednou prozradil..
tzn to, v čem jste pojali myšlenku, že jednate s vo.lem, se začina obracet proti vam. A mohlo vas to přitom napadnout - Holly je i pro vas, ale je to o tom rozumu holt.. taky jsem 17let pracoval, ale podstatně meně se teda narozdil od vas promoval, a to jsem pusobil mezinarodně.. chybi vam mat/fyz na těch uměleckych školach, přestavate tak přemyšlet přiliš brzy v ramci sveho zrani v nějake osobnosti.. -
-
a uplně už teda stran vašeho intelektu, charakteru (propagace te lasky, jak to na nas valite prostřednictvim te fasady přes media) nechci hodnotit, když mi cpete ty vaše nanynky-partnerky, jen abyste měli tu svou vysněnou světovou karieru.. fakt jsem takove podiviny ještě nepotkal, s čimž teda souvisi i ten vaš partnership s tou inkluzivni rodinkou tady u mě za zdi (matka vyhozena pro svuj charakter z diakonie, dcery zase pro svuj intelekt z vysoke, tam se charakter bohužel neposuzuje, jinak by už neprošly ani přijimacim řizenim) s nahravanim mych soukromych hovoru, svuj ke svemu zkratka..
-
-
ještě naposledy i pro Vendulu, ja jsem navic ta strana Karla Svobody a vždy jsem byl, vidim do vas s Boučkem a spol.. tedy NEMAM ZAJEM a nikdy jsem jej neměl a ani naznakem nedal najevo. Neimponujete mi povahami, zkuste to pochopit.
Navic jsem už několikrat psal, že se nedivam pri vyběru partnerky do čs šoubyznysu. co je na te informaci k nepochopeni?? nezajima mě tedy, že se rozchazite, rozvadite, jste mi fuk tak, jako bych vam z te šede zony čs šoubizu měl byt fuk ja a me blizke okoli.
Jestli reagujete na informaci, že se nyni budu narychlo ženit kvuli viz pro partnerku, tak vas ujištuji, že nebudu.. čiže dědit byste nedědili, neni potřeba se opravdu vzrušovat.
absolutně nechapu vaše partnery, pokud to neni čermaku společny projekt teda (mužeš zase nafotit malou Vondračkovou infla granti a odprezentovat mi to v duchu mentalniho nastaveni, že ja tě asi žeru a mam tě tady doma na plakatu, stejně jako ji, tvoji současnou-byvalou tj fuk absolutně neznam např. pač je to herka telenovel), že s vami vaše protějšky nevyrazi dveře.. ale hlavně to hrejte dal na lidi - laska je pro nas nejvic...
co vy jste někteři za existence v te šede zoně.. ještě navic podceňujete teda krom meho zaručeně vyššiho intelektu než je ten vaš, ty me insider zdroje z Prahy.. :) to je vubec vaše největši chyba..
čiže prace marna, jak čtete vyše, zajděte si k psychiatrum, chce to ambulantni peči.jak řikam, u kterych jmenuji adresně, tam to je vice než pocit... je to s infem.. -
-
špagata je pak stejny problem. Tam bych to viděl směrem k těm gamblingovym radobymanažerum Tipsportu. Pokud je to vaše preference do reklam, přes tohle mate ochotu propagovat vaše teda už tak společensky zavadne produkty (loterie), pak bych to viděl i do soukromi jako i intelektualni symbiozu v ramci soukromeho života. Pokud se teda v těch oblecich dostanete přes toho jejiho boxera.. :) ten z vas bude vyloženě happy.. čiže špagato timhle směrem kurz, je to směrem teda zase ode mě :) tohle je tvuj fan club
-
-
-
-
-
-
teď mi idnes připomněl článkem s ním ještě jedno jméno velmi zajímavého hráče, kterého už ani po té jízdě juniorky Olomouce poslední zápasy nesleduji, protože mám o něm jasno delší čas a počítám, že to tam nyní táhne - je jím Langer, tvořivý, technicky vybavený hráč, i zdravě drzý pro průniky.
ale hráč, ve kterém vidím zlato a nechápu, že to ještě neprodal je Čerňák z Jablonce. Ten by mohl lítat po celé lajně, fakticky talent. Pokud mu končí smlouva u čápa, doporučil bych mu, aby ji už neprodlužoval, stane se zajímavým i pro týmy seshora, které by za něj nyní čápovi nezaplatily.
ty naše pohárové týmy čeká nyní zase 50 zápasů, ty méně úspěšné možná něco ke 40ti, ale na to potřebujete široké kádry a pro úspěch i kvalitu. Tím momentálně nedisponuje třeba Baník, který bude muset hodně nakupovat, zvlášť když se předpokládají odchody klíčových hráčů jako Ewe nebo Rigo a Baník tohle ani nemůže snad ovlivnit.
A tím, že nemá čas čekat, až se někdo chytne, musí brát ty prověřené z ligy a scouting toto léto zaměřit na domácí trh a investovat. Což pan Brabec zná, tuhle jednoduchou ekonomickou rovnici, že investice přinášejí budoucí zisky, oddlužoval a konsolidoval Baník. Teď ho to s pohárovou Evropou čeká zase. Ale určitě to bude pro něj radost, vím, že si to přál, aby se v Ostravě hrály zase poháry.
KLuby dostanou nyní více peněz z mediálních práv a mohou tak nakupovat. Ale není moc koho - dobrého stopera pro pohárové týmy, ten tady na trhu prostě není, krajní beci nám chybí dlouhodobě, proto jsem jmenoval i Čerňáka, ale čekám od něj ještě podstatně více a útočníka nemůže najít ani kvalitní trenér Líšně, a to jde o druholigový tým. Stěžoval si teď na to a já ho taky nevidím pro kluby 1.ligy. V Líšni mají ten mladý talent, ale ještě se potřebuje ohrát - Tauš se jmenuje, doporučuji sledovat. Má k tomu ale výborné podmínky a kvalitní vedení. Stejně tak mladý Svátek je zajímavý, oba je sleduji tuhle sezonu.
Poroste teda význam kvalitních trenérů, kteří umí a jsou schopni zlepšovat stávající hráče, které tady máme na trhu. A stejně tak poroste význam scoutingu zahraničních hráčů - proto jsem Baníku navrhoval, že nyní je ta nej chvíle angažovat Marcela Ličku, protože bude mít velký přehled o finančně dostupných hráčích z Východu. Baník fakt musí posilovat na vícero postech.
Vezměte si, že je tepu Rosu, aby neprodával hned 2 stopery, že Sparta prostě nemá momentálně náhradu, do toho můžou přijít zranění + Sparta spotřebovává 3, tzn. Pany a Sorensen budou muset odehrát už tak většinu. Pany byl nedávno ještě chatrný se zdravím, Sorensen občas taky vypadne. A noví stopeři prostě tady nejsou, pokud Rosa nevyčmuchal s bráchou něco zase zvenku.
A Baník je na tom ještě hůře, vezmete-li to i kvalitativně tak, aby zvládali ti stopeři i evropské poháry. Do toho Kpozo stále ještě nepochopil, co je jeho úkolem na levém beku, vůbec nevyužívá svých předností - rychlost, fyzička, měl by dát min. 10 centrů do vápna za zápas, zavírat tyče (teď se mu to vyplatilo a dal gol, ale to jsem viděl poprvé od něj), tohle od něj stále nevidím a nevěřím, že mu to Pavel neříká taky.
čiže bude třeba prodávat ty, kteří se neosvědčili a nakupovat postupně. Ale měl by si to stavět případně nový trenér samo. Od Slavie a Baníku čekám zkrátka horké scoutingové léto. :) -
-
ale musím zase říci, že jsem překvapen malým využitím Pojezného. Podle mě je to zajímavý hráč. Ale nevidím do tréninků, tak mlčím. S Lischákem je považuji za nej stopery Baníku a jediné, které bych se dejme tomu nebál postavit v pohárové Evropě, v lize bez problémů..
-
-
k nim Ndefe i pro tu Evropu, pokud Baník nemá v merku nějaký talent dozadu a modlit se, ať se tihle nezraní a u Blaže se uvidí, třeba se ještě rozehraje. Mně se zkraje celkem líbil.
Frydrycha bych už poslal do druholigového béčka mentorovat mladé stopery Baníku, což je taky připomínka toho, že Baník zažívá opravdu úspěšnou sezonu. Béčko postoupí do 2. ligy s obrovským náskokem, což je další důležitý krok v koncepci klubu. Vždyť béčka mají ve 2. lize jen ty nej kluby v Česku - Sparta, bude ho tam asi mít i znovu Slavia, pak Olomouc, což je odjakživa líheň talentů a určitě jej tam chce mít co nejdříve i Plzeň, která má taky kvalitní mládež. Aby nemusela hráče jako Hašek posílat do Příbrami.
U Sparty jsem ještě zapomněl k Adamu Karabcovi, ševovi, Pešovi a Kryštofovi samo Tuciho coby náhradu za případný odchod Šula. Ale když je na trhu, pro tak důležitou sezonu, kdy Sparta musí uspět hlavně v lize a Lize mistrů i takový hráč jako Vasil Kušej, který čísly potvrzuje, že je spolehlivým, už by pro něj měla Sparta sáhnout, pokud chce brát ty nej, pač ji vypadne hráč na jeho postu a tihle prostě nemají taková čísla jako on. Můžou se vyhrát tuhle sezonu, jak jsem psal, přeskočit ho třeba někdo z nich, ale počítají se výsledky, to Rosa ví. Navíc je to reprezentant, můžou ho i dobře zpeněžit vzápětí, když se ukáže v Lize Mistrů.
On je fakticky jako Kuchtič. Akorát mimo hřiště je v pohodě, jak jsem četl a na tom hřišti sice drzoun, ale nikdy to nepřeroste únosnou mez, o čemž svědčí i to, že nemá červené. Velmi chytrý hráč, což jde vidět i na jeho hře. Navíc umí kopat i standardky, čiže i dobrá kopací technika. Z jeho centrů těžil hodně Jawo třeba.. Pro mě jasná volba v takto důležitém období, které Spartu čeká. Chápu, že si chtěli manažeři jako Rosa nebo Ada možná počkat, jestli potvrdí tu svou fazonu, pač vyletěl z toho Prostějova rychle nahoru, ale on už byl fakticky dobrý a zase tahoun týmu v Ustí pod Jirkou Jarošíkem, který na něj určitě nedá dopustit. Sleduju už ho dlouho a všude je TOP hráč v týmu, kde byl, proto mě nepřekvapuje, že ta čísla ve svém 2. roce v lize potvrdil. :) tzn. ta 1. jeho sezona v lize nebyla žádná náhoda.
Omlouvám se za spamování, ale nyní je zase čas head hunters, blíží se přestupové okno.. :) -
-
navíc je Vasil sparťan tělem i duší, Baník teď třeba stahuje hráče z okolí, mám tenhle klubismus rád, protože mu věřím v budování silných týmů - podívejte se v extralize hokeje na Litvínov. Malý hockey town a kdykoliv to udělali, tak hráli vysoko ten ročník - v jednom roce tuším s výborným Radimem Rulíkem dokonce tu extraligu vyhráli, teď skončili čtvrtí, zase tam jsou hráči z okolo Litvínova.
A na to začal sázet i Rosa, na tuhle myšlenku dravců z akademie Sparty ( když je to rodilý sparťan, tím lépe) a vyplácí se mu to s Brianem. čiže to jeho angažování v případě odchodu Šula nebo Birmy dává smysl. :) je to jistota zkrátka historicky, prosadil se v každém klubu, kde hrál, i ve slabších klubech jako Ustí nebo Prostějov, všude zářil ve statistikách té 2. ligy. A rozjel ho taky sparťan Jirka Jarošík, on mu dal šanci jako první, taky symbolika. :)
-
-
-
-
slavisti, Mynář není fakt váš soupeř, tím jsou pořád ta Sparta, Plzeň a přidají se tuhle sezonu už i další. Na Slavii vládne dlouhodobě pokrytectví (Jarda neví, jestli dříve podlézat Arabům nebo Číňanům, popř. kolegovi Tykačovi, který nám tady dekády drancuje životní prostředí svým podnikatelským záměrem + poškozuje minoritní akcionáře svým chováním investorského žraloka, na druhou stranu vytlouká tenhle klín klínem charity) a alibismus (to je ten konec předchozí závorky).
Já jen komentuji, co vidím = západní myšlení (pusťte si Premier league a bývalé fotbalisty coby experty, já jsem laik, vůbec mě číst nemusíte ostatně, pokud si tam umíte dát mezi sebou oponenturu, pak je to fakt zbytečné, uznávám :) ).
Včera si dokážu představit, jak musel Káca ve studiu trpět toho dalšího slavomana z řad slavistů, který tam nepřišel komentovat, co vidí, ale řešit si mindráky s mou osobou. A úplně nepochopitelně. Pak přišel představit, s kým vším si píše, možná by ještě ukazoval i fotky, kdyby to dramaturgie toho pořadu včera dovolila, s kým už se vše vyfotil, tohle naposledy přes media prodával Marek Vít..
člověče, já tě vůbec neznám. Fakt jsem o tobě slyšel včera poprvé. Vím, že v Bergamu v Primaveře dělal kapitána Heidenreich. Jestli ses včera přišel zviditelnit, tak ok, beru. Mohl sis k tomu vybrat nějakou reality show, kam už začali chodit i fotbalisté, na tohle včera se dívají sportovní fandové.
Kdybys věděl, s kým já si všechno píšu, nefotím se teda s nikým.. Ale ještě jsem o tom nikdy nemluvil, nenadbíhal mediím. Nevím, není to jedna z těch forem pokory všechno?? že nejsem slavoman a nikdy jsem nebyl s žádným úspěchem??
Pokud chceš kritizovat člověka, který ušel nějakou cestou, zatímco ty jsi pořád ještě na počátku (byť vinou zranění, přeju ti jen dobré, abys ten talent prodal v plné šíři), neměl bys začínat u jeho absence pokory... Tu musí mít nějakou, tvrdím, každý, kdo jakoukoliv cestu ujde, protože to zkrátka málokdy jde jen strmě nahoru ta amplituda v průběhu času. Zvláště bys to neměl dělat a pak tam exhibovat tím stylem, jak se stalo a Káca, který tu pokoru má, bylo vidět, že je na studený obklad na čelo z tebe Adonise, pač netušíme, co se dělo, když to přepojili na Míru Bosáka. Káca vypadal vyřízený z tebe - slavomana, že možná v té Praze včera přespal, jak už neměl energii odřídit to na Moravu. Pak si to s POKOROU na závěr dorazil tím, že jsi taky fotbalový expert.. Celou tu dobu si ale byl, jak by ti řekl Zelí, příšerně NEGATIVISTICKÝ..
VY se mi fakt na té Slavii zdáte v tomhle období, kdy vás začne válcovat už i Plzeň. Pokud tam někteří neumíte prohrávat, kopete okamžitě okolo sebe, hledáte viníky jinde než v sobě, tak nemůžete hrát fotbal, vrcholově sportovat, nesoutěžte..
Krom toho jsem několikrát pochválil i tu Slavii, jen to musí chtít slavoman vidět - Mojmu Chytila tlačím roky, pár dní nazpět jsem chválil Oscara, trenérský tým Slavie, že byste byli možná ještě -10 tuhle sezonu a rvali se s Plzní, nebýt tam Jindra s týmem, protože vám nefunguje scouting objektivně už 2 roky. Igyho chválím taky, Holeše, Juráska, Doudise jsem jednu dobu taky vyzvedl, Lingyho, že vám chybí, Schranz je pro Slavii důležitým hráčem. Zafa chválit nebudu, protože nenaplňuje absolutně očekávání, to si namlouvají jen někteří z vás.. A kádr vám stárne a scouting nic nedává.
Mně přijde, že sis tam včera přišel plnit nějaký odznak zdatnosti a dnes za to budeš čekat pochvalu na Slavii.. Fakt zírám, protože si žil na tom Západě, moc ti to nedalo, nevypadáš moc zralým. Zaměř se na sebe, ne na to, co si tam vše prezentoval v tom studiu. Kariéra není o žvanění, chození po mediích a prezentování své osoby..
a já tě vůbec neznám, píšu. Na to, jakým si slavomanem -
-
vše je v budování kádru pro příští léta - ve Spartě už je hotovo, v Plzni téměř, ve Slavii s tím ještě ani nezačali a čeká je teprve generační obměna - odejde určitě 4-5 30tníků, popř. se budou nabalovat jejich zranění v průběhu sezony, mnozí jsou klíčovými hráči přitom, určitě tam budou i nějaké kariérní odchody - Igy, Provod mě třeba napadá hráčů v dobrém věku a adekvátní náhrady (tzn. tj ten scouting) nevidím. Pak je ještě čeká to vše sehrát.
Příští sezonu ještě Slavia může být nějak konkurenceschopná, ale ne na titul, protože Sparta i Plzeň mají už v kádru zabudované mladší hráče, posilují ještě navíc dále, do toho se zezadu bude tlačit Libe, který už má taky základ hotový, jen si to tam nový trenér ještě doladí do své koncepce a budou se už jen sehrávat. Do toho ještě Boleslav, která už má taky dlouho pospolu kádr, hořela jen vzadu, zase se můžou posunout dopředu. Tj hodně konkurentů. Navíc i Slavii čeká hodně soutěží, tzn. nutnost širšího, ale zase kvalitního, kádru, protože jestli přijdou ještě zranění klíčových hráčů, tak to bude o to razantnější sešup.
Za 2 roky v tomhle modu by už Slavie nemusela být ani třetí. Zkrátka konkurence nespí a je dál. NIc více nepíšu. Tak jako jsem Slavii chválil před 4-5 lety a Spartu plísnil, tak to teď dělám naopak, protože ta situace se otočila. Koukám vždy 2 kroky dopředu, jak jsem psal, pak se usmívám, když jsou někteří překvapení..
-
-
Přepíše nebezpečná hra pravidla? Experimenty s trojkami zlobí Ameriku
zdroj: https://www.idnes.cz/sport/basket/nba-strelba-za-tri-body-statistiky-uspesnost-sledovanost.A241217_152236_sport-basket_czo?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
tohle NBA vymaže kdykoliv zkrátka jen pravidlem, že všechny střely, vyjma trestných hodů, jsou za 2 body od určité chvíle a zase se bude hrát co nejblíže koši, přes pick and roll, dunky apod. :) -
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-sigma-olomouc-fortuna-liga-29-kolo.A240419_093842_fotbal_jic
kdo na tenhle match koukal, tak ví, že Olomouci stačilo hodně málo k tomu, aby málem i vyhrála. Mně se Slavie nelíbila už s Bohemkou, která kdyby nehrála úplně kulové, tak už to slavističtí fandové zakusí tam. Slavisté chodili v málo lidech do vápna, byl to kvalitou hrozný zápas. Pak přišla Plzeň a zase bez překvapení a dnes to vyvrcholilo. A to ještě Slavii čeká zájezd do Hradce, který hraje nyní ve formě, čiže Sparta může rozhodnout o titulu ještě před začátkem nadstavby, pač tam už si to podle mě pohlídají v těch důležitých zápasech se Slavii nebo Plzní alespoň na remízu a zbytek vyhrají v mistrovském tempu. Mají nejlepší partu dlouhodobě -
nemám rád obecně celní války, narušuje to volný trh, ale protože se tak děje, tak jde zodpovědně říci, že je vždy rozpoutají komouši těmi dumpingovými státními subvencemi, což narušuje tu konkurenci na tom trhu.
Proto by bylo mnohem lepší, když už ta věc na stole je nyní pomalu celosvětově, minimálně mezi těmi největšími ekonomikami (USA, EU, čajna), kdyby se ti, kteří tohle nerozjeli, spojili s těmi, které ti komouši ekonomicky ohrožují a nepodkopávali si nohy, stejně jako si EU dala vlastní branku nyní při rozjíždění toho elektrobyznysu s auty a celé plénum europoslanců na to koukalo, co se schvalují za nesmysly (sankce vůči domácím automobilkám). Tzn., aby si USA a EU nezatěžovaly cly vlastní obchodování a směřovali to na tu stále ZATÍM ještě druhou ekonomiku světa z čajny, která to stejně vše rozjela. USA to splní cíl, protože ekonomika čajny se už tak zmítá v neskutečných problémech, a EU ji nijak přitom neohrožuje, navíc tam panují společné zájmy, společný náhled na volný trh a konkurenční obchodování na něm, evropské státy se vyzbrojují u Američanů, dává mi to vše smysl takhle, když už to leží na stole.
Protože to i uchrání Dona od té domácí inflace, což je téma, které je pro Američany velice citlivé a podle mě mu vyhrálo volby. Protože ekonomika USA nijak nestrádá, jen ty ceny nepadají tak rychle, po té energo krizi, jak si Amíci představovali, jakože ekonomika ovlivňuje každé volby v USA. Ale nyní to byla jen ta inflace, pač i nezaměstnanost mají na přijatelných číslech, upozorňoval jsem na to už dříve.
Když mi Don vzkáže v projevu, že má více ropy než Alíci, tak to je fajn, ale to je taky o tom obchodním spojenectví s EU, protože z něj bude stejně vždy těžit ta Amerika jako dlouhodobě nejsilnější, nejstabilnější ekonomika na světě, to já říkám rád, pač je to pro mě seriozní země. Pokud bych dnes někde investoval peníze, už nemám bohužel kde jinde, než právě do té americké ekonomiky.
Německá je na tom zle (díky výše napsanému) a kdo ví, co bude s domácí politickou scénou za rok po volbách (nástup krajní pravice), na Východě do Sovětského svazu nešlo investovat díky stabilní vládě komoušů a zranitelnosti jejich ekonomiky díky její nízké diverzifikaci nikdy, v čajně je to taky volatilní + nemáte vůbec pojištěny ty vklady-investice, což je světové unikum, kdy ty investované peníze už nemusíte vidět, Indie je taky volatilní, byť nyní dominantně rostoucí a do dluhopisů soudruha Orbána i přes zhodnocení tuším 13%, které nabízel, nemám taky odvahu investovat. O brazilské SOCIALISTICKÉ ekonomice nemluvě, Japonsko se taky zmítá v problémech díky degresi v demografii obyvatel, rostoucím mandatorním výdajům + nízké produktivitě práce.
To už za chvíli budu vyhlížet spíše tu investici a opětovný rozkvět té argentinské ekonomiky, až se tam podaří měnová reforma.
tzn. ten společný postup s EU Dona uchrání od domácích problémů (+ rozumné je, když už válčit, tak ne se všemi, zejména v obchodě, kde je to o globalizaci) + to USA pošle ještě více do trháku, protože mu nespadnou ta čísla obchodování právě s Evropou, navíc tu čajnu pošle do kolen a vzdálí se jí, protože nebude mít trhy, kde by si to saldo obchodování s největší ekonomikou světa vyrovnávala, bude-li tam společný postup s EU. :) A tak Ping Pongovi nezbyde, než se podřídit, protože ani ten obchod se Sověty jim nepokvete, nemají vlastní nějakou rusko-asijskou platební bránu a čínské velké banky se bojí se Sověty dealovat, zůstává to na těch bankách menších a tam se Sovětům ty platby zpožďují.
Protože..
Za tím růstem obratu mezi čajnou a Sověty, který je až 5 bilionu českých korun za poslední rok, jsou právě ty restrikce USA z dob Demokratů nyní, kteří ještě přitvrdili po Donovi + cla s EU, která nyní taky navíc stoupnou. Kryje jim to ta salda. To, že jim spadl realitní trh, který plnil až třetinu jejich HDP, což pronásleduje samo drtivě klesající domácí poptávka v důsledku nedůvěry čajňošů v domácí ekonomiku, resp. nějaké další investice (raději spoří), to je už jen tak nějak navíc ke všem těm problémům, které čajna nyní má, včetně té klesající demografické křivky, což přináší jako u Japonců a i tady u nás růst mandatorních výdajů, tzn. budou muset nejen zvedat věk odchodu do důchodu (a jestli ten trend nezastaví, což je diskutabilní, pač mladí čajňoši už si zvykli na západní styl života a odkládají založení rodiny :), tak ty roky odchodu do důchodu budou muset zvedat ještě v krátké době jednou), ale i dost pravděpodobně daňové zatížení obyvatel. To obé určitě nepřidá populaci čajňošů na klidu a víře v ekonomiku Ping Ponga a celé čajny. No a toho je lépe využít, než jim podkuřovat, když se zmítají v krizi, tvrdím. -
-
Je tam zkrátka mnoho společných zájmů USA a EU ve vztahu k čajně a zároveň společná ochrana před
tou inflací, kterou přináší vždy celní války, což by se hodilo té čajně a
bylo kontraproduktivní v tlaku na ni. tzn. vlastní branka pro USA i EU,
lépe je se dohodnout, zvláště, když EU není taky komunismus, ale je pro
volný trh, na čemž je postavena americká ekonomika a tohle podporuji
všemi deseti jako konzervativec, ale s realistickým viděním světa (to je
ta klimatická krize, ve které navíc vidím taky obchodní příležitost,
proto říkám, že Green deal není zlo, ale jen další evoluce lidstva -
takový 2. věk Průmyslové revoluce z konce 19.stol, je na čase se
posunout zkrátka, nevíme, kdy dojdou fosilní zdroje, byť Don říká, že s americkou ropou může Saudy na tom jejich pískovišti potopit i s tou jejich iracionální vizí lineárního města,
zavrhnutou architekty-urbanisty už snad před 100 lety, které už staví).
Tam je to zase o tom partnerství, i když tady nemám pro Dona už asi argumenty pro lobbing EU, protože Dona bude asi více zajímat v téhle otázce Blízkého východu ten Irán a vymezení se Arabů jako spojenců Západu vůči němu, tzn. očekávám možná i nový jaderný program pro Saudy a Emiráty.
Ale mohl by je aspoň proškolit z ekonomiky a vynakládání s prostředky, když už na těch zdrojích sedí, pač pak by nebylo nutné odírat spojence z EU umělým snižováním těžby, což zase může nota bene zasáhnout i americkou ekonomiku a na ceny benzínu a nafty se dívá ostatně taky každý Amík s těmi jejich SUV, které žerou 15 litrů na 100km. Tzn. zase mě napadá tenhle argument. Pač Alíci nám tady tvrdí, že ideální cenou za to jejich černé "zlato" pro ně je tuším těch 102dolarů za barel. Jak to vypočítali, to netuším, pač ani oni sami netuší ještě podle mě, kolik je všechny ty jejich nesmyslné investice budou stát. Protože kdyby uměli hospodařit, NENARUŠOVALI TAKY TEN VOLNÝ TRH, JAK TO TY VÝCHODNÍ NÁRODY MAJÍ JAKO NĚJAKÉ HOBBY (v tom jsou to taky komouši), tak mně se třeba líbí a zdá už dost fair price 80-5 dolarů za barel.
Navíc se pak Don nemusí v jednom momentu zabývat příkazy, aby těžaři v Texasu, Pensylvanii apod naopak zvyšovali v reakci na ty opulentní představy Východu (válka, lineární města a jiné kraviny) těžbu, než se mu tyhle sporty Alíků a Sovětů, kteří zase potřebují financovat válku (tzn. toho OPEC+) propíší do čísel u pump pro běžné Amíky, což se zase sveze pak v té inflaci samo u všeho na trhu..
Pokud ale Don ukončí válku s přijatelným výsledkem pro Ukrajinu, tak aby soudruh Putin neměl za rok choutky rozjet to znovu, tzn. udrží si na krátkém vodítku všechny soudruhy z Kremlu, kteří taky neumí hospodařit jako levičáci i pak jako 2. největšího těžaře, tak říkám HALELUJA..
A je to zase o tom, že EU je pro Dona seriozní partner, kterému lze věřit. Tam je ještě štěstí, že nemůže asi dojít ke kartelu OPEC+ a Irán díky antipatiím Saudů, Emirátů a Iránu, kdy by Alíci byli proti sobě, kdyby chtěli zvedat příjmy z ropy v rámci nějakých zákulisních dohod zrovna Iránu, který jim tam za rohem obohacuje uran, vyrábí pokročilé zbraně (drony ty šahidy, či jak jim nadávají, které posílají nyní Sovětům, balistické rakety) a kdykoliv je může napadnout. Proto čekám nějakou hlubší spolupráci USA-Alíci (Saudi, Emiráty) v tomhle Donově období a dost možná i nový světový jaderný program v téhle otázce, aby USA posílili váhu spojence v tom regionu, kde blázní navíc Hizballah, Hamás, Husiové, šítské bojůvky v Iráku ještě vedle toho Iránu.
Mně to vychází takhle ve všech ohledech pro USA jako světovou mocnost č.1 výhodné a mazané.. :) zvláště v situaci čajny, Sovětů, kdyby Don dojednal ukončení války, pač tam bude Don potřebovat zase podporu té EU, aby Sovětům nerozjely evropské nadnárodní korporace ekonomiku a museli se spoléhat jako nyní jen na to, co je zkrátka a čajna se bokem nehojila na rozkvětu sovětské ekonomiky zase v globálním pojetí, tedy i s přispěním kapitálu EU - haleluja..
Je třeba mít ten rozjuchaný, ale co do ekonomického myšlení a nějaké anticipace toporný Východ zkrátka na krátkém vodítku, k čemuž ekonomické restrikce obvykle postačí, aby se hned nemuselo střílet do kopulí soudruhů na Rudém rynku.. :)
-
-
oni tam soudruzi stejně drží při sobě a lžou o tomhle spojení navenek (aby se vyhnuli sankcím Západu samo) jakýmkoliv mediálním kanálem to jde ven ta jejich prohlášení..
Svět už JE zkrátka rozdělen na Západ a Východ a nepůjde s tím v dohledné době nic dělat, než spolupracovat v těch stejných ekonomických friedmanovských zájmech, stejně jako spolupracují soudruzi na Východě v rámci těch jejich centrálně řízených, subvencemi narušujících volný trh takyekonomikách, jinak se tady na Západě střílíme vzájemně do vlastních nohou zkrátka v tom battlu s nimi.. stačí, že soudruzi podvádějí už v rámci toho dumpingu, popř. kartelových dohod (ropa, zemní plyn - psal jsem o čajně, která nyní přestane podle mě odebírat jako vendetu LNG z USA a vezme si ho z Kataru - šejkové jako emírové, furt to jsou Alíci taky z autokracie, tzn. ten Východ bez demokracie, svobody) -
-
jinak to, i jakým způsobem čínská CCTV informovala o volbách v USA (v podstatě ukazovali jen represivní opatření, chtěli USA asimilovat k té vlastní diktatuře, kde je každý soudruh fízlovaný na každém kroku, tzn. barikády, ochranky, policie na každém kroku, protože USA podle soudruhů hrozil chaos), hovoří o tom střetu hodnot Západu a Východ. Východ ty naše zkrátka nerespektuje a pak už je jedno, že my ty jejich tolerujeme (ve stylu ať si dělají tam u sebe, co chtějí), i když nad nimi nejásáme. Ale pořád tady ještě media nemanipulují s veřejným názorem, nepřekrucují fakta o tom Východu. Ani nemusí, tam stačí natočit tu věrnou realitu. :D Ale ukazuje to na to, že Don na Východě nikdy nemůže najít seriozního, férového partnery, který rozumí ještě dohodám ztvrzeným i podáním ruky. To je totiž hodnotou toho Západu..
a tady další důkaz toho rozdílu v myšlení, aktuálně vydané: „Nejsem si vědom prezidentových plánů pogratulovat Trumpovi k volbám,“ řekl mluvčí Kremlu. A dodal: „Nezapomínejme, že mluvíme o nepřátelské zemi, která je přímo i nepřímo zapojena do války proti našemu státu.“
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/volby-usa-putin-trumpovi-gratulovat-nebude-40496154#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
je to business, soudruzi.. jako pro soudruha Fica, který tam k vám na líbačky ale taky jezdí, přesto Slovensko komerčně zbraně Ukrajině taky dodává. :D proč by si američtí zbrojaři na vaší blbosti, kterou jste zase ve své ekonomické negramotnosti rozjeli, nenamastili kapsy - America the first. Tohle jste rozjeli soudruzi vy, nezapomínejte.. :) a jediní na tom taky proděláváte, pač i ta Ukrajina dostane takové subvence na obnovu od Západu (dost půjde taky ze zabaveného majetku sovětských oligarchů na tom nenáviděném Západě, kde se vám ale líbí, proto jste ty majetky tady přesunovali), že to tam bude vypadat brzy všude jako v Las Vegas nebo L.A. :) -
-
haleluja.. a vašim oli se tady líbí, pač je tady ta vymahatelnost práva, narozdíl od toho Východu. Jenom zapomněli, že i opačným směrem - od nich, v případě těch sankcí... :D
A ty zisky amerických zbrojařských firem - no psal jsem už o tom, EU zažila díky Sovětskému svazu euforii ve zbrojení - L.Martin nestíhá vyrábět ty nové F35, jaká je poptávka, do toho se hradí dodávky z těch zabavených peněz oligarchů, USA si pak mohly dovolit i tu masivní podporu Ukrajině jen jako spojenec, na tom konfliktu 100% jejich zbrojařské firmy vydělávají.. haleluja do Kremlu. :)
-
-
-
-
-
Důvodů nárůstu zmiňovaných čísel kouření mladistvých je
hned několik. Vedoucí Centra podpory veřejného zdraví Státního
zdravotního ústavu (SZÚ) Anna Niklová zmiňuje především vliv rodiny.
36,2 procenta žáků totiž žije v domácnostech, kde se kouří. „To jsou
alarmující čísla. Vytváří to dojem, že kouření je normální a přirozené,“
komentuje odbornice.
Důležitou roli ale hraje i reklama a influenceři
na sociálních sítích. „Získávají si důvěru mladých lidí, jsou pro ně
vzorem. Propagují tyto výrobky a ovlivňují mladé lidi. Tabákové firmy
také sponzorují různé kulturní a sportovní akce, což normalizuje jejich
užívání,“ myslí si odbornice.
Nikotin
je ale pro děti samozřejmě velmi rizikový. „U dětí je nebezpečný
zejména proto, že mozek se vyvíjí až do 25 let (tj pravda, psal jsem to ted nedavno Kvačkajove v souvislosti s jejim stavem, že nyní už by bylo pomalu ke zvažení, kdy ji je už 25, podstoupit tu lobotomii, tzn nemá cenu to už nechávat na přírodě, ale spíše se oddat tedy se svym stavem té vědě..) a nikotin může způsobit
trvalé poškození. To zahrnuje poruchy nálad, snížení kontroly impulzů
a narušení funkcí mozku souvisejících s pozorností a učením,“ varuje
Niklová.
Nicméně místo toho, aby děti rozvíjely
svůj talent, sportovaly, věnovaly se hudbě nebo vědě, tráví čas
aktivitami, které nejsou z hlediska jejich rozvoje žádoucí. Školy budou
muset intenzivněji pracovat na prevenci rizikového chování,“ konstatuje
Kovář.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kampus-zakladni-vzdelavani-v-cesku-prudce-pribyva-kouricich-skolaku-270817
to, co zmiňuje kolega Kovář, jsem psal nyní před pár dny - jen bych to nenechal jen na těch školách, rodina tam má dominantní úlohu a rodiče nejsou nesvéprávní, za děti zodpovídají před zakonem do 18let, narozdíl od vzdělávací instituce... Bude potřeba akčnější práce soc pracovníků OSPOD v tlaku na rodiče, pokud se tedy chcete do budoucna vyhnout novele trestního zákoníku se zahrnutím trestní zodpovědnosti za zvláště závažné činy i pro rodiče v době nezletilosti dětí... Pač nic jiného už asi nepřinutí rodiče plnit tu svou úlohu.. jinak stojí za přečtení hlavně právě pro ty rodiče..dorůstají nám psychiatricky zajímavé generace... -
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-projektoval-prehradu-ktera-zachranila-brno-mela-tam-stat-socha-stalina-rika-261461
všechna čest, že tenhle pán vyprojektoval něco, co zachránilo 2. největší město ještě více jak půl století po realizaci.
Jenom nechápu, proč si projektant doma vyprojektuje, s ohledem na stáří, úplně nepraktické španělské (krom jiného kluzké) schody a pán i doma nešel cestou užitnosti - tzn. pevného schodiště, s nízkými, osvícenými schody..
Pravděpodobně žije už nyní na stáří jen v přízemí toho domu, nebo je to ještě i teď ve skoro 100 letech takový zajíc, že to zvládne i do patra, přes všechny ty nástrahy španělských schodů.. :)