Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
-
Když odkulhal z derby se Slavií a později se ukázalo, že si
ze souboje odnesl zlomenou kůstku na noze, trenéru Priskemu muselo
zatrnout. Třeba ho i napadlo, jestli bez režiséra, který neustále
skenuje prostor kolem sebe, nebude titul v ohrožení. Předtím o
Kairinenovi básnil: „Je vždy na správném místě, těží ze silné levačky,
umí dát skvělou průnikovou přihrávku, přenést hru i vystřelit z dálky.“ A
takové kombo v české lize jen tak nenajdete.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/idealni-sestava-sparty-pocet-minut-trener-brian-priske.A240515_152019_fotbal_min/8#space-a
já ho mám hrozně rád. Na šestce takového elegantního hráče jen tak nenajdete. Brian to řekl přesně, tohle v něm vidím i já od samotného počátku, ještě bych dodal, že má i vynikající centry - standardky, rohy, to jsem u šestky snad ještě neviděl. Sparta - Rosovi, Tomášův brácha tam dělá myslím šéfa scoutingu, je s Plzní nej ve scoutingu. Trefit zahraniční hráče tak, aby takhle zapadli i do týmu, to není vůbec jednoduché.
Spartě jen stačí teď vhodně doplňovat. Já bych tohle přestupové určitě nepustil ještě Viťaze, pokud odejde Krejča, což určitě odejde. A zkusil přivést stopera, určitě zvenku, pač v lize nikoho pro tak silný tým, jaký nyní Sparta má, nevidím.. Aby se zapracoval, až za rok Viťaz třeba odejde. Vydrys může zaskočit, ale bude dobré ,když se ještě nějaký lídr najde. Sparta je fakt silná jinak ve všech řadách. Odchod Krejči je sice určitě oslabí, ale jsou tam další lídři, příští sezonu tohle třeba čekám právě od Viťaze, pokud se ještě někdo neobjeví nový. To by mohla být jeho sezona ten příští ročník. Neměl by nikam spěchat, protože dostane více šancí a prodá se do lepšího klubu, i když zájem může být už teď.
Šula asi taky Sparta neudrží, ale tam má varianty - mladé generační talenty Karabce a Ševu. Peša může mít lepší sezonu, Tuci ještě neřekl poslední slovo. Myslím si, že to není úplně výstřel mimo, líbil se mi ve 2 zápasech hned zkraje, ještě jsem ho nechválil, ale chápu, proč ho Rosa udělal. Potřebuje čas, někdo potřebuje tu aklimatizaci holt půl roku.. Souaré by se jim hodil nalevo s Rynešem, ale Ada byl rychlejší. To bude opravdu elitní hráč ligy, psal jsem to dlouhodobě, Ada s kolegou Kolářem ho sledovali taky, i díky asi asistentu Trousilovi.
Sparta fakticky vyhrála zaslouženě, říkali to i dnes Poláci v přenosu, podle mě je odskočená nyní tím zahraničním scoutingem + doplňováním z mládeže, mají už i velmi silnou lavičku, ale to podle mě Plzeň začíná mít taky a měla dlouhodobě.
Jsem zvědavý na Slavii, protože jim stárnou klíčoví hráči, které budou muset nahradit - Holeš, Jurečka, Ševčík, dobrou sezonu neměl zase Zafeiris, těm scouting teď nejde. Ale udělali dobře toho olomouckého krajního beka, ten se mi taky líbil, trenér Jílek ho dobře vytáhl, sledoval jsem ho dlouho, chtěl jsem ho do Baníku zase, stejně jako Souarého, pač Baník krom stoperu musí posílit i kraje, aby v těch pohárech něco uhrál.
Jsem zvědavý, koho nascoutují toto léto. Popř. nový trenér - třeba Marcel Lička, zase hraje o titul v Sovětském svazu, ale může se chtít vrátit, kvůli bezpečnosti, i pokud to tam vyhraje. A přivést si nějaké hráče, třeba z menších sovětských týmů - je tam plno Jihoameričanů, bude mít přehled.. Poslední kolo v Krasnodaru, jestli neprohrají, tak Marcel má unikátní bilanci na Východě. Každou sezonu vyhrál titul, nebo postoupil 2x do ligy s Orenburgem. Mourinho východu :) nebo spíše Xabi Alonso, pač Marcel je klidný typ po Vernerovi. Ale je z něho výborný kouč, jsem na tu jeho kariéru zvědav, podle mě by mohl i do špičkového západního klubu už teď z té Moskvy, bude to zajímavé, kdyby mu dal Baník nabídku, jak by se rozhodl, jestli srdcem nebo rozumem. :)
Baník by potřeboval do Evropy už trenéra, který si postaví tým i na další sezony. Pavel tam asi nevydrží 5 let, nyní se podle mě hodí změna. Udělal kus práce, ale bude mít nové výzvy. Spoustu hráčů ale zvedl, ten pohár, který Baník DA, to půjde za ním. V 1. roce s tímhle týmem, tj výborná práce jak to konsolidoval. Ale Baník musí progresivně dál! :) -
-
navíc Marcel Lička už tam nebude mít výzvy, pokud by příští týden tu sovětskou ligu vyhrál, pač stejně nemůžou do pohárů kvůli té okupaci soudruha Putina a on má podle mě rozum a jen kvůli penězům by tam nezůstával, je tam kvůli sportovní výzvě. Podle mě, když to tam vyhraje, tak půjde jinam a doufám, že do Baníku v dlouhodobé koncepci, protože je to vynikající trenér už v takhle mladém věku, podobně jako byli Mou a je nyní Xabi.
-
Igyho asi Slavie neudrží, což může být velký problém vzadu, pokud nemají už vyhlédnutou náhradu tedy.. U Slavie a Baníku jsem nejvíce zvědav na scoutingové léto..
-
-
www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-po-ukonceni-valky-chce-fico-standardni-vztahy-z-ruskem-40491581
Sovětský svaz potřebuje EU, ale neplatí už DÁÁVNO souvztažnost, že by EU potřebovala Sovětský svaz. Vždyť se poslední roky snažíme od obchodování s ním, které je i tak omezené, díky nízkým možnostem toho, co může Sovětský svaz nabídnout, odstřihnout.To soudruh Fico zase promítá do tohoto výroku ten svůj soudružský, východní potenciál více, než faktickou ekonomickou nutnost. EU v současnosti už Sovětský svaz vůbec nepotřebuje. :) to by se v současnosti neinvestovalo do tranzitu z Terstu..
a momentálně se soudruzi a soudružky ze Sovětského svazu angažují u nás nějak takhle - viz. video soudružky se sovětským přízvukem, který by už měl vylekat každého i sebenaivnějšího důvěřivce. Je fajn, že si k tomu berou jako udičku Andreje, nabíhá si totiž poslední dobou na vidle toho Východu totiž neskutečně.. čiže bacha.. :)
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-babis-radi-s-investovanim-tak-kybersmejdi-oberou-duverivce-o-miliony-40491570
-
-
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-babis-radi-s-investovanim-tak-kybersmejdi-oberou-duverivce-o-miliony-40491570
Sověti asi chtějí zasáhnout do našich voleb, pač pokud někdo takhle s lopotným myšlením uvěří tady tomuto, pak obratem může i revoltovat volbu Andreje, který ho OKRADL.. :) asi těžko mu tuhle premisi vysvětlí i vyšetřovatelé, pokud to vůbec teda zažaluje..
Ve videu navíc ještě "příjemná" soudružka z čajny jako operátorka, vše to budí pro typickou voličskou enklávu Andreje nebo fan club Lajoše Mareše východního myšlení, který v tomhle taky figuruje, velkou důvěru vzhledem k intelektuálnímu potenciálu zúčastněných. ne nadarmo si tihle floutkové vybírají tyhle osobnosti našeho veřejného života a jejich fan clubs. :D -
-
„Takže
Česká televize a Český rozhlas, který mimochodem zaměstnává 1000 lidí
a bude mít po této novele 2,7 miliardy peněz ročně, tak ten zbytek těch
soukromých rádií bude bojovat o 1,2 miliardy na trhu. Ano, tak to je.
Takové Rádio Impuls zaměstnává 60 lidí. Český rozhlas, nevím, jestli to
víte vůbec, má 20, 20 různých vysílání, 13 celoplošných a sedm
regionálních.zdroj: https://medium.seznam.cz/clanek/petr-mica-babisuv-sprosty-utok-na-cesky-rozhlas-prekrocil-vsechny-meze-politik-nesmi-otevrene-lhat-90244
tak, že by Andrej potřeboval (jako faktický vlastník Radia Impuls) navýšit počet zaměstnanců Radia Impuls minimálně o nějaké programové ředitele, kteří SLYŠÍ (mají tedy ne-li absolutní, tak alespoń kvazi hudební sluch), poznají kompletně falešně odehraný koncert a včas ho -on-air- i zastaví, to ví myslím celý hudební průmysl u nás.. :)
Tady oficiální vyjádření Českého rozhlasu k vystoupení Andreje ve sněmovně (sytý text výše), kde Andrej napadl úplně nesmyslně členy vedení Českého rozhlasu, JAKO NEZÁVISLÉHO MEDIA, z přijímání úplatků od této seriozní, protikorupční a protiklientelistické vlády, která nenadbíhá oligarchům, kmotrům a lobbistům:
https://informace.rozhlas.cz/reakce-na-vyjadreni-predsedy-hnuti-ano-andreje-babise-v-poslanecke-snemovne-pcr-9325334
-
-
stacilofica.sk připomínám všem bratjam, chcete-li se zbavit soudruha Fica v nových, předčasných volbách, je třeba se tady registrovat s celou rodinou na stránce slovenské strany Demokratů. Pro vyvolání referenda o tomto je nutných 350tis podpisů. :)
-
-
Baník ale bude obezřetný. „Pokud bychom rozšířili kádr na, dejme tomu,
sedmadvacet hráčů, pak je zde samozřejmě nebezpečí, že kdyby se nám
nepodařilo postoupit v poháru dál, ideálně do základní skupiny, byl by
ten kádr pro ligu až příliš široký,“ řekl Mikloško v rozhovoru pro klubový web.
no to je samozřejmě údělem podnikání v pozici rizikového manažera.. Pokud neriskujete, což představují ty investice, pak nemůžete být úspěšným nebo maximalizovat zisk, tzn. postoupit co nejdále.. Manažer musí být prozíravým, ale ne opatrným, protože tam ztrácí pak tu odvahu i riskovat, být o krok před konkurencí, zkrátka tah na branku a kolega Mikloško se pohybuje v pozici rizikového manažera právě, fotbal není pasivním byznysem. Proto když něco rozjíždíte, dobré 2 roky jste ve ztrátě, což nepřijde dnes divné už ani finančním úřadům. Ale pokud jste ve ztrátě déle, pak už vám to nejde, děje se něco špatného, nemáte ten tah na tu branku, a to v tržní ekonomice znamená, že jste níže a níže v tom potravním řetězci konkurence, až skončíte v likvidaci v těch nejhorších případech.. anebo ve své funkci. :)