Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pardubice s teměř sestavou B tymu (chybi jim snad 10 hraču, co jsem koukal) zatim odolavaji. Měly by ale hrat chytřeji - kouskovat hru + kopat miče za obranu Slavie, maji tam dva dost rychle fotbalisty - Abdullaha a Yahayu, to je šance dat z brejku klidně gola a neni potřeba přitom nic moc vymyšlet.
    Pač v tomhle uzemnim tlaku tam Ruda hvězda něco dotlači, popř ji dotlači sudí Černy, ktery dnes ma evidentně v merku nějakou pentli po tureckem vzoru. Ještěže se sudi Kocourek PŘEKVAPIVĚ nechtěl u VAR znemožnit zase před celym narodem, pač tu pentli na Mojmu viděl snad jen zase sudi Černy. Mojma dnes obecně vypada, že bojuje o laso do Hollywoodu.. tolik vyloženě zoufalych simulaci jsem od něj neviděl snad za celou jeho dosavadni profesionalni činnost.. ale to hrači vyciti, pokud je sudi slaby a nalomeny na jednu stranu a pak to prostě zkoušeji..
    Nebyt technologie VAR, tak takove zapasy nemusi nestranny fanda ani zapinat, pač cely v režii sudiho, takhle je hlidaji kamerky.. :/

no to určitě nebyla penalta, pač ten hrač  Pardubic nema, kam tu ruku dat. všichni se zase těšime na to, jak ze sebe Kovařik bude v ponděli dělat idiota v ramci vyjadřeni komise sudich..

• ztracite fanoušky, nevim, kdo se na tuhle zkorumpovanou Slavii ještě kouka, popř jeji zapasy dokouka vubec do konce. Už na podzim -5 bodu za neodpiskane pentle proti ni, dnes bylo evidentni, že ten zkorumpovanec černy jen čeka na moment, aby tu pentli foukl a udělal ze sebe zase idiota. Jakože Kocourek nebo Všetečka u videa jsou vždy v zapasech komoušskych celku Slavie (soudruzi Tykač a Tvrdik) a Bohemky (tlaky Vani Haška na angažma jeho synka u Bohemky + vyjadřeni toho trouby Veseleho o revoluci, kdy tihle jen vyhližeji tu změnu režimu) jistotou Kovařika, ne nahodou zase tahle učelova nominačka..
      tohle je taky signifikantni těm tlakum, ktere ve společnosti jsou od těchto totalitnich kadru

• Něčím podobným se zabývala i česká
    fotbalová reprezentace, která před turnajem také marně sháněla
    kvalitnější protivníky. Nakonec na ni zbyla Malta a Severní Makedonie.
    Slováci museli sáhnout ještě o kategorii níž.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-euro-slovaci-jdou-v-priprave-na-nejhorsi-tym-sveta-vrta-mi-to-hlavou-priznalo-utocne-eso-sparty-5029674

no tohle právě prý není pravda. Chtěli s námi hrát minimálně Španělé, pak tuším i Francouzi, jsem četl. Ale Hašek odmítl oba a vzal Makedonce a Malťany.. jakože on ještě nenastoupil, i ve svém prvním krátkém působení u repre, proti opravdu kvalitnímu týmu. Premiéru bude mít proti takovému až za 14 dní s Portugalci. Proto taky má takovou bilanci u repre, i když klopýtá poslední zápasy, ale vše týmy v pořadí za námi v žebříčku právě..

• Baráž jste zvládli jen tak tak. Co bude s Dynamem dál?Nevím.
    Fakt nevím. Nejen já se na to ptám majitele pořád. Osm lidí končí, za
    čtrnáct dnů začínáme přípravu a nemáme hráče. Majitel Koubek v kabině
    byl, otázky na něj padaly, on neodpověděl. A tak se ptám skrz vás,
    novináře. Mně totiž na klubu záleží

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-prvni-liga-budejovice-taborsko-baraz-kladrubsky-koubek.A240602_202907_fotbal_pkr

psal jsem, že Budějky podle mě čeká výprodej, ať už se zachrání nebo ne. A už je to tady a aby to nedopadlo tak, že spadnou ještě administrativně a nahoru půjde ten Vyškov, protože Táborsko by to asi s ligou nedalo ještě ekonomicky. Pokud ale ano, tak skončili tuším před Vyškovem a ligu by hráli v Budějkách. Fakt to tak může dopadnout, pokud se to někam nepohne s majitelem a neprodá to..Plus spousta hráčů Budějek přejde pod Táborsko ještě..

• Sám chcete na lavičce pokračovat?

Vůbec
      nevím, co bude. Teď říkám něco a zítra už nemusím být trenér. Práce mě
      baví a naplňuje. Jenže mančaft se rozpadá. Opravdu odejde asi osm hráčů.
      Zachránili jsme se jen díky klukům. Díky tomu, jací jsou. Nic nás
      nezlomilo. Ani to, že jsme nedostávali výplaty. Smekám před nimi
      klobouk.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-penize-nechodi-kadr-se-rozpada-kladrubsky-se-musi-ptat-pres-media-co-bude-s-klubem-dal-5029537

no já jsem vám věřil, i jsem psal, že sportovní úsek je v Budějkách ok. Co se děje nahoře v kancelářích, to asi netušíme nikdo. Jsem sám zvědav, jestli Budějky v lize budou i příští rok. ale je to škoda, protože tam patří více než třeba Karviná soudě podle výkonů nejen nyní na konci soutěže (Karviná na BOhemce nebo v Pardubicích, takhle zle Budějky nikdy nehrály, ale ani Zlín..)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-je-to-podezrele-farari-nechteji-dat-lesy-za-200-milionu-do-cirkevni-nadace-243888

tady pokračování té kauzy Kalouskových církevních akciovek a potvrzení role Duky, bývalého arcibiskupa napojeného na hradní selanku expanovníka Milouše I., jímž založená organizace měla možná vyvádět majetek církve, každopádně se prodával desetkrát laciněji, než byly tržní ceny. To je ta příležitost, která láká, jak jsem psal.. Kriminalisté tohle vyvádění za neobvyklé ceny nyní prošetřují..ti tuneláři minulosti v naší politice, ti byli schopni spolupracovat i napříč ideovým spektrem, byť víme, že Kalousek prošel za svou kariéru od komunistů, přes Lidovce, TOP 09, nyní zvažoval založení vlastní strany, se kterou by ve volbách stejně pohořel, stejně jako Paroubek už se 2 stranami, za které kandidoval po svém odchodu z ČSSD. Tihle dinosauři čs. politiky a symboly starých časů se chtějí vrátit se svými praktikami, tady výše je Kalouskův byznys rozjetý Dukovi, jsem zvědavý, kdy se objeví info o nějakém Kalouskově Hávovi napojeném na ty prodeje pod cenou církevního majetku. :) 

Jakože už od základu je ideovým nesmyslem, aby církev ze své podstaty podnikala.. tohle je totiž instituce statutem na bázi neziskovek...

z článku:

Poslední výtkou farářů je, že lesy
    patřily farnostech třeba i sto a více let. Někdy se jedná o majetek,
    který umírající člověk farnosti odkázal a přál si, aby se na něm
    hospodařilo. A že je tedy vůči farníkům nespravedlivé jej vkládat do
    nadace.

tohle je naprosto ok postup - církev žila vždy z darů věřících, nikoliv z Kalouskových umělých restitucí s přechodu na akciovku. Tyhle pozemky se mají pronajmout a farnost z toho pak žije. Tohle si má řešit ale každá farnost zvlášť v rámci svého účetnictví, jako to dělají běžně neziskovky. Církve nepotřebují majetky, jak si myslí Kalousek. Pracuji na jiném hodnotovém rámci..
    Které majetek nemají, těm se to přerozdělí z jiných farností, které s ním hospodaří. Na ty platy padres..těch posmrtných darů věřících už bylo neurekom za ty roky totiž. Plus nyní dochází k absurdní situaci, kdy věřící jsou zvyklí té církvi darovat, minimálně do kasiček, ale farář jim asi říká - nechte si to babičko, dědečku, my jsme te´d větší Bohušové díky Kalouskovi, než si myslíte. Ale meritem téhle tunel akce, jak si přečtete výše, bylo právě ten majetek vyvádět, ne že by byl Kalousek takovým oddaným synem Božím..:)
    proto jsem taky poslal policii nedávno, když chytli ve Vatikánu toho našeho padreho vyzbrojeného do haleluja, podívat se na hospodaření těch farností..

• Podle prezidenta Svazu obchodu
      a cestovního ruchu a bývalého státního tajemníka pro evropské
      záležitosti Tomáše Prouzy by Česko mohlo skutečně takto silné portfolio
      v EU konečně získat: „Česko poprvé tahá za delší konec provazu. Myslím, že
      tomu hodně pomáhá úspěšné české předsednictví, ale i to, že vláda v čele
      s Petrem Fialou se chová velmi rozumně. Je na straně těch, kteří chtějí
      vždycky najít nějaké řešení.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-cesko-poprve-taha-za-delsi-konec-provazu-rika-prouza-k-sikelovi-259424

a vládu chváli i šéf další podnikatelské instituce - prezident svazu obchodu a cestovního ruchu. Psal jsem, že máme historicky nejlepší vztahy s EU i s NATO (tady i díky prezidentovi, který ve strukturách NATO působil, je tam i dobrá jeho synergie s vládou, což tady taky nebývalo u předchozích vlád).
      Jozef Sikela má šanci stát se eurokomisařem v důležité oblasti fungování EU, což by bylo další vyznamenání pro tuhle slušnou, pracovitou vládu na konci jejího volebního období. Snad si je zvolíme zase, aby byla zajištěna návaznost v tom spolupráci s kolegou Sikelou, který už bude působit ale ve strukturách Evropské unie. Ale na postu ministra průmyslu jej nahradí jeho kolega, který tu koncepci strategického směrování našeho hospodářství pro příští dekády s ním jako jeho náměstek vytvořil.

• čiže tuhle vládu už podpořili zástupci profesních organizací - šéf Svazu průmyslu Radek Špicar a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu - tzn. zástupci zaměstnavatelů v ekonomice našeho státu.
        Dále pak elitní ekonomové, hlavní ekonom prestižní nadnárodní auditorské společnosti Deloitte David Marek, který se přímo hodlá podílet na naplňování té nově vytvořené strategické koncepce směrování našeho hospodářství, kterou vytvořil ministr průmyslu Jozef Sikela s týmem.
        Dále pak další ekonomové z bankovního sektoru - mimo jiné kolegyně Horská z Raiffky.

•  Napadá mě z druhé
        strany, zvládne to Jozef Síkela? Protože třeba ze strany opozice
        zaznívá poměrně tvrdá kritika na jeho nominaci. Klára Dostálová, nová
        europoslankyně za hnutí ANO, mluvila o tom, že se vláda měla pochlapit,
        že měla vybrat někoho schopnějšího.
        Jak to dopadne? 
        – Já chápu, že Klára Dostálová musí kritizovat, je to ostatně její práce, je za to placená.

zdroj: výtah z článku s prezidentem Svazu obchodu výše...

Klára Dostálová nezvládla svou agendu už na min. pro místní rozvoj. Právě tahle Klára Dostálová měla už dávno zvládnout digitalizaci stavebních úřadů, pustil se do téhle rozsáhlé digitalizace až Ivan Bartoš, protože už je to ZASE TŘEBA (jako u té důchodové reformy, kterou předchozí vláda taky nezvládla), namísto toho vznikl za jejího fungování na ministerstvu moloch, který měl sloužit klientelistickým zájmům v rámci Stavebního zákona.
        Plus tahle Klára Dostálová se dostala sice do Evropského parlamentu, ale vůbec netuším, co tam chce dělat, pokud neovládá pasivně ani aktivně anglický jazyk. čiže by se mohla vláda naopak ptát, jestli Klára Dostálová zvládne s těmihle kompetencemi reprezentovat naše voliče v Evropském parlamentu..

• byť, jak vidíte výše, Kalda je historicky politicky rozkročen do haleluja, až mu z toho loupe v kříži. :)  Začal spoluprací s těmi s totalitními manýry, kteří té církvi, ve které je dnes, konfiskovali majetky (komunisté).. Pak se stal z levicového politika teda ten středopravý, ale furt konzervativní u těch Lidovců, aby přešel následně vyloženě už napravo, ale z konzervativce se stal přes noc liberál, protože potřeboval krytí knížepánem - to je ta jeho anabáze v TOP 09. Teď už mu tak chybí v tom jeho osobnostním vývoji jen krajně pravicové zaměření a la Tomio Okamura.

čiže mu tenhle církevní cirkus výše nemůže přijít vůbec divným - aby neziskovka, popř. veřejně prospěšná společnost končila na konci účetního období v zisku. Ale jedná se samo o další z jeho molochů, jak rozepisuji výše. Jsem jenom zvědav, kdy tady Kalda, nebo takový hejtman Jihočeského kraje KUBA, popř. ten jím najatý majitel "Kohinorky", zvyklý ještě na ty totalitní kamarádšofty, POCHVÁLÍTE tu novou strategii směřování našeho hospodářství z pera kolegy NESTRANÍKA Sikely.. člověk si rozklikne wiki a tam u tohoto spojence tady toho majitele "Kohinorky" Martina Kuby najde tohle: Podle Lidových novin Kubu provází pověst, že „je jen nastrčenou figurkou v rukou takzvaného hlubockého knížete a jednoho z deklarovaných kmotrů ODS Pavla Dlouhého
      A úplně se divím tomuhle pánovi už v seniorním věku, taky akvizicemi pořádně rozkročenému ve svém podnikání a stěžujícímu si ZROVNA V TUHLE DOBU PŘED VOLBAMI :) na kde co, že kdysi neapeloval a nestěžoval si za vlády Topolánka, Kalouska, Sobotky, nebo už předtím Zemana, Paroubka, aby se vytáhla ta úplně první strategická koncepce směrování našeho hospodářství, kterou v tom roce 2005 sepsal Martin Jahn, dnes dlouholetý manažer Škody auto, bez které se tak nějak roky neobejde naše HDP, tzn. národní bohatství, do nějž škodovka přispívá nejvýrazněji z firem podnikajících na našem území. Ta byla Kalouskem, Topolánkem a spol založena ad acta, mohl už být dnes  Kohinorkou v USA.. :)
      A zase ji sepsal NESTRANÍK, zase to byl manažer, chtěl vám politickým technokratům, manažerskou dovedností a pragmatismem nepolíbeným pomoci, chtěl pomoci tomuto státu. Už jsme mohli být za těch 20 let úplně někde jinde s našim průmyslem, který tady má tradici, a tady ten nastrčený pán kolegou Kubou do předvolebního boje, se nemusel v čs. mediích znemožňovat, protože tahle vláda má právě pro ty jeho stesky připravenu tuhle novou koncepci. :)

Ty předchozí vlády v tomhle směru (pozvednutí našeho průmyslu a hospodářství) neudělaly NIC, stejně tak neudělaly nic v rámci nutných reforem veřejné správy. Tohle spadlo až zase na tuhle vládu, něco navíc v akutním stavu (důchodová reforma, digitalizaci už měl udělat Andrej, nevím, proč nyní vystupujete proti Ivanu Bartošovi, mělo to tady už dávno být, vládl dostatečně dlouho, Ivan se do toho aspoń pustil a dokončí to, narozdíl od vás). 

Vy jste dali přednost rýžování dotací z EU (Andrej), nebo lobbistickým melouchům, tunelům státního rozpočtu (ten zbytek našich politických celebrit minulosti, který jmenuji výše). Topolánek se jel ještě slunit do vily největšího italského mafiána Berlusconiho..
      V téhle vládě jsou konečně politici západního střihu, tzn. nezainteresovaní v rámci nějakých zájmových, lobby skupin (viz. kolega Kuba výše - výtah z wiki), nepropojeni s tuneláři, což se skupině, která proti téhle vládě nepochopitelně vystupuje a v minulosti neudělala nic, než ty škody v rámci účelového vyvádění ze státního rozpočtu, samo nelíbí. Chtějí zpět ke korytům.
      Tyhle volby budou VELMI DŮLEŽITÉ, aby se zachoval trend týmové práce bez ohledu na stranickou příslušnost, ale v zájmu občanů, tohoto státu, trend toho západního stylu politiky, který nastavila tahle vláda, která pracuje s nezávislými odborníky - ekonomy, jsou v ní narozdíl od minulosti i manažeři (kolega Sikela, Marian Jurečka), tzn. lidé, kteří pracovali v nadnárodních institucích na manažerských postech, popř. Marian vlastnil firmu a i samotní respektovaní ekonomové jako David Marek, nebo šéf Svazu průmyslu Radek Špicar ji za její práci chválí.
      David Marek si chce onu novou strategickou koncepci vedeni našeho hospodářství v příštích dekádách vzít na starost, aby nezůstala zase někde založena jako ta minulá Martina Jahna z toho roku 2005.

• Máte o těch názorech na reformy a onu novou strategickou koncepci našeho hospodářství od těchto elitních ekonomů články na seznamzpravy.cz, postupně to tady s odkazy na ně dávám, abyste
        měli objektivní informace jako voliči a neposlouchali fabulace a
        manipulace zástupců té politické éry minulých 20-25 let, kteří se chtějí
        vyhoupnout zase k moci, protože byli touhle neklientelisticky zaměřenou
        vládou odstaveni od zdrojů státního rozpočtu a vyznávajících tu politiku
        postavenu na tom východním stylu klientelistických vazeb (vyloženě na
        tom stojí plutokracie soudruha Putina, kde Kreml hraje vše na spřátelené
        oligarchy, střední třída v Sovětském svazu pozvolna mizí) na kmotry,
        lobbisty s praxí tunelování naší státní kasy. 

Pak Kalousek mele,
        že šetří za svého ministrování, pošle nás to jeho ekonomicky laické počínání navíc do ekonomické
        recese,  šetřil ale na vás, občanech, bokem rozhazuje miliardy za
        předražené zakázky - typu letouny CASA, popř. platíte díky němu solárním
        baronům jejich dividendy z provozování solárních elektráren, což se
        zavedlo za fungování Kalouska ve funkci ministra financí a pere se s tím ještě i tahle vláda, i když už jim ty Kalouskem přiklepnuté benefity odebrala - to byla hned ta první úspora po nástupu téhle vlády, která se zavedla při tom 400mld schodku (mínusu) státní kasy, který zdědila po předchozí vládě Andreje a sociální demokracie.

Zrušila se s nástupem téhle slušné, pracovité, vlády i  spousta
        dalších Kalouskových daňových výjimek pro nejrůznější oligarchy, kterými nám tenhle
        zaručený vyznavač Desatera zaplevelil už totálně naší daňovou soustavu za doby svého ministrování (Andrej to nechal, kdo ví proč, tak, hlavně, že zavedl EET - tzn. všichni jsme si rovni, někteří však rovnější - kopíruje to východní principy vládnutí soudruha Putina směrem k sovětským oligarchům),
        namísto toho, aby ji právě odplevelil, zjednodušil pro podnikatele aspoň
        JEDNOU reformou - tedy reformou daňové správy v tohle případě.
        Takhle
        tihle pomáhali našemu průmyslu a malým a středním podnikům. O Andrejově
        EET + finanční policii Alenky s nesmyslnými krachy firem, po kterých
        nesmyslně a neoprávněně šla, jak se později ukázalo, jsem už psal..

Teď jsem tady
        zíral, že takový Tomio Okamura, tedy taky vyznavač východních manýrů
        vládnutí (ten chce přímo celé hospodářství řídit centrálně - to jsou ty
        jeho komunistické dožinky s lidovými cenami, které popírají i sami
        výrobci, zemědělci z praxe, že se na ně nejde dostat bez státních subvencí (dotací), a na ty musíte odněkud vzít, nabízí se EU, ale jak to tam
        vysvětlí.. žádnou potravinovou krizi tady totiž nemáme, EU navíc Tomio
        nerad, čiže je ve vztahu k ní opakovaně ve velmi schizofrenní poloze už v rámci každé
        kandidátky SPD to Evropského parlamentu, popř. příjmu dotací z ní :)  )
        už vzývá na plakatech tady u nás i Panenku Marii... V zoufalosti po
        uchopení moci si šintoista nevšiml, že se naše společnost už dávno
        proměnila v sekulární..to svět neviděl..

• tu sekularitu už totiž rozjel Kalousek s tím nástupem církevních akciovek. To si Tomio asi nevšiml. Z padres už tak dnes jsou, nebo budou muset být (než je tuneláři nastrčeni bývalým arcibiskupem toho majetku teda zbaví), vrcholoví manažeři. Asi si budou dodělávat ekonomky, vedle těch teologických fakult.. Jak to ale souvisí s ideou pojetí náboženského života, která s sebou vždy nesla pokoru, skromnost, odříkání, to byste se museli zeptat Kalouska.

• https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/david-pastrnak-cesko-semifinale-svedsko-hokej-ms.A240525_175252_ms-hokej-2024_rmp

chtěl jsem raději Kanadu. Mně se vůbec nelíbila a podle mě skončí bez medaile, dají  je i Švédi. Dělali hrozné chyby vzadu, obehrávali to, žádné střely na bránu, tlačení se do brány, to od Kanaďanů neznám. Tím se stávali hodně zranitelnými, že nehráli tu svou účinnou, nepříjemnou hru do brankoviště.. Už jen to, že jsme je málem otočili během snad 5 min v té základní skupině, o něčem svědčilo.
    ŠVýcaři jsou jediný tým, vyjma USA, který nás místy přehrával.. ale to jsme ještě neměli kluky z NHL pravda. Porazili jsme 2 nej týmy na šampionátu soupiskou (USA, Švédy), zasloužíme si zlato!! Tak to kluci dotáhněte, ať "Batman" lituje, že nás nepozval na ten turnaj čtyř za rok. 😀😎😇  asi tuší, že bychom tam všechny vypráskali.. aj Sověty, kdyby je "omylem" pozval..

• Voža navíc potřebuje pohár, nebo to by děckam nevysvětlil, kde tak dlouho byl a nic nenese. On má strašně naročne děcka. Se ho zeptejte. Musíte to prostě vyhrat, inač nemuže dom.

• Podle něj je jediným způsobem, jak prasečí mor
    odstranit, jednotlivá prasata odstřelit. A protože zdejší myslivci podle
    ministra dosud příliš úspěšní nebyli,
    rozhodla se vláda volit jiný
    způsob likvidace divočáků.

tak to je, děcka, překvapení
    ... :-o nejznámější  český klub nikoliv anonymních, ale registrovaných, alkoholiků ztratil důvěru

Podle myslivců nebude mít akce velký efekt

minimálně nikdo nezařve z domorodců...

„Bohužel myslivci neplní plány, jak by měli."

záleží jaké, pitné určitě plní i tuto střeleckou sezonu..

Podle myslivců celá akce narušuje období
    nejintenzivnějšího lovu (pitek)
    , protože právě teď by lovili (vypili spolem) nejvíc, místo toho
    musí sloužit policejním odstřelovačům.

a žádné chalky, nebo za zadkem benga a ještě s flintama...
    a sezona, kdy možu tzv. pracovně vypadnút od robek z domu, se krátí. Pač v hospě je robka najde lehce, les už je horší terén

Pokud budou úspěšní, můžou za celou dobu podle mého
    odhadu ulovit 70–90 prasat. Ale pomoct nám nemůžou prakticky vůbec
    .
    Myslet si, že stačí vzít pušku, přijít střílet a budu úspěšný, to
    opravdu tak nefunguje (u elitního policejního odstřelovače to tak fungovat může, dokonce se to předpokládá),“ dodal Fischer.

pro to zvýrazněné vymyslela čeština názvosloví - vylučovací souvětí.. pro to, co jsem nezvýraznil z přímé řeči toho nejmoudřejšího z našich myslivců, který pro svůj prudký intelekt získal mandát tuhle blahodárnou komunitu vést, což přináší i mandát pronášet za ni kolokviem schválená moudra do médií, nemá spisovná čeština názvosloví žádné.. :D děcka nepite, nebo skončíte jako Milouš, nebo mezi těmito reprezentanty likérky Fruko Schultz a odděláte si tu šedou kúru mozkovou destiláty ještě dříve, než to za vás zvládne Matka příroda se svým institutem stařecké demence.

Lidé nemají vcházet do lesů, jde o život

naopak, teď tam v pohodě můžou, je tam bezpečno, pač myslivci drží jen ty plaskurky, ne zbraně.

články o našich myslivcích mám nejraději a nemusí v nich figurovat ani zvířátka. :) tady vzorek jednoho takového.
    zdroj: novinky.cz  Divočáky na Liberecku loví elitní odstřelovači. Myslivci jsou naštvaní
    • https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lide-usetrili-pres-5000-policistu-na-protest-resilo-prestupky-misto-pokut-domluvou-40495788

pro Klub anonymních alkoholiků si pak policie připravila tuhle týdenní ambiciozní akci bez pokut. Nedomyslíc, že se jí pravděpodobně zúčastní i ti registrovaní z řad myslivců zapíjejících zrovna v tomhle týdnu žal z týdne bez honu, ale v roli servisních pracovníků (svačinářů) policejním odstřelovačům. Pravděpodobně tento týden naroste hodně případů s výmluvou na tzv. zbytkový alkohol v krvi.. :D  ve snaze uhrát to na ten přestupek se zdviženým ukazováčkem příslušníka..
      Abstinenti za volantem, tenhle týden jste prostě lovnou zvěří všude, kam se hnete, pač se to pravděpodobně vztahuje i na ty hospy a společenské akce všeho druhu se závěry v duchu Slunce, seno a pár facek.
      Dneska je možné děcka šecko..
      ještě by mě teda zajímalo, co je v policejním žargonu mírný přestupek, (výtah z článku a zřejmě i policejního statementu k téhle akci, která už tak nedává smysl), u kterých není nutné uložit pokutu, především těch dopravních, a NEŘEŠÍ SE běžně domluvou. :) pač když se neřeší něco pokutou, tak se to pravděpodobně standardně řeší domluvou.

• Slovenský premiér Robert Fico ve čtvrtek na tiskové konferenci po
    zasedání Bezpečnostní rady zopakoval, že Slovensku hrozí pokus
    o převrat. Podle něj je za něj zodpovědná stejná mezinárodní skupina
    jako za „události na Ukrajině a v Gruzii“.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zemi-si-rozvracet-nedame-fico-strasi-uz-i-ozbrojenymi-zivly-40505918

pojďme se na Robův aktualni duševni stav-rozvrat podivat z odborneho hlediska. Může se jednat jak o začinajici psychoticke onemocněni, nebo jen prostou intoxikaci organismu např alkaloidy - v politice se dosti často uživa kokain, u nas to zname z baličku nalezenych ochrankou PS na sněmovnich WC třeba..Ale i o nástup prosté poruchy osobnosti v souvislosti s prodělanou katastrofickou udalostí.. viz závěr mého textu..
    Ve všech připadech se však bohužel nedoporučuje bludy pacientovi vyvracet...spíše se má postupovat v ramci zjištěni o zavažnosti otazkami typu - a máte opravdu pocit, že by vám mohl chtít někdo úmyslně ublížit?? terapeut tim zkrátka jen má sledovat, zdali se u pacienta vyskytuje ta podstata jeho bludu spiše v kongruentni ( velikašská prohlášení - bývají přitomny u manií, tzn i bipolarni porucha je u Roba aktualně ve hře) nebo inkongruentní rovině (tady už jde spíše o schízy, tam by na Roba musely ještě v rámci té rozmluvy s ním směřovat dotazy typu - a máte pocit, že někdo na dálku ovlada tvé myšlení, že se vás snaží někdo ovlivnit takto apod), pak jsou ještě iluzorní stavy (Robo tvrdí, že znovu vyhraje volby, preference k tomu ale nema, naopak čelí možnému rozpadu už tak křehké vladní koalice) a ty se zase vyskytují u pacienta v ramci delirií (abusus alkoholu např, u nás to v politice taky známe u Kaldy třeba)..
    K vyloučení te začinající schizy by pak bylo nutno Roba podrobit vyšetření na CT, zdali zde nejsou přitomny nějaké organické změny v mozku...- oblast mozečku (mozečkova atrofie nebo zvětšení 3.komory, zvětšeni postranních komor, popř u bipolarnich byva vyšši poměr u komoro-mozkových tzv VBR, pak se dlouhodobě sleduje u pacienta negativní reakce na neuroleptickou léčbu zvětšením komor, přitomna je i korová atrofie prefrontalně), sleduje se zároveň možny vyskyt meningealniho tumoru (tzn rakovina mozku), postižení hypofyzy, kalcifikace, nějaké akutní parenchymální krvácení, popř parenchymální akutní infarkt, což souvisi i s věkovkou, ve kt se Robo nachází..
    Magnetickou rezonancí by se pak dalo zjistit, zdali u Roba nejde o postižení temporálních laloků, subkortikálních struktur mozku, popř mozkového kmene a míchy..a znovu se indikuje i u infarktů, ale i nástupu demence u Roba, nebo jiných než meningeálních tumoru (jak zmiňuji výše - tyhle naopak přes CT). Stejně tak se přes ní dá zjistit výskyt případných cevních malformací či nástup Huntingtonovy choroby (taky souvislost s věkovkou Roba).
    Může se však u Roba jednat i o prostou organicky podmíněnou poruchu osobnosti.. Tam je třeba indikovat v rámci CT či magnetické poruchu frontálního laloku u Roba, popř neprošel-li limbickou epilepsií, lobotomii mu asi nikdo zatím nenaordinoval, tam ten vyskyt tehle poruchy po její aplikaci bývá taky častym..
    Tahle porucha se jinak projevuje právě změněnou emotivitou (labilitou) u pacienta, zlobou, agresí, nápadnými změnami nálad..základním znakem bývá také nepřiměřené, až vulgární jednání, bez ohledu na společenské důsledky, registrují se také u pacienta jisté kognitivní změny - akutní nástup PODEZÍRAVOSTI, a pak také nepřiměřené zaujetí právě pro nějaké abstraktní téma - Majdan, revoluce vytvořená AI někde v B.Bystrici na nějaké schůzi..bývají tam přítomny i nápadné změny v řeči - zabíhavost, rychlost a tok myšlenek, popř výskyt grafomanie... netuším, kolik toho Rono poslední dobou sesmolil na soc sítě, či stran projevů, ale tohle je jeden z přiznaků majitele teto zavažné poruchy osobnosti, zvláště jste-li na vrcholu exekutivy země..
    Pak je rovněž možna další z poruch diagnostikovaných po katastrofickych zážitcích
    , a sice nabízí se organický syndrom s bludy, kde jsou navíc vědomí i paměť zachovány. Tady se ale jedná teda spíše o onemocnění právě s odkazem na poškození či dysfunkci mozku, popř nástup poruchy v důsledku somatického onemocnění - tam už jde o symptomatické duševní poruchy..

• přes 700 psychiatrů a psychologů se jinak připojilo už k té výzvě Robovi, aby zvážil za daného duševního stavu a ve své současné fázi rozpadu osobnosti působení v tak vysoké ústavní funkci slovenské exekutivy..
      U nás očekávám podobnou výzvu brzy směrem k soudružce Konečné, která zase publikovala článek,že nemá nic společného se Sovětským svazem a nikomu poklonkovat nebude, POKUD se teda vubec dostane do sněmovny.
      Problém je ve výchově těchto komoušů z rodiny, kde je učí rodiče lhát ve smyslu ideologie. Soudružka se totiž hned několikrát s obhajobou tweetu soudruha Medvěděva ozvala v tv debatach,že nic takového soudruh nepublikoval, přitom to visi na te soc siti doteď.
      stejně jí propagované vystoupeni z EU nebo NATO je vyloženě zájmem Sovětů, už ne tak našim, protože máme armádu o velikosti naši země a vystoupeni z NATO je de facto pozvankou soudruhu Putinovi, aby sem dorazil s tanky podobně jako na tu Ukrajinu a začal si narokovat 68.rok..
      Jakože soudružka působi v Evropskem parlamentu a chce vystupovat z EU. Tj jako byste pracovali ve firmě,kam jste vstoupili dobrovolně, a zaroveň chodili na demonstrace orodovat za její pád do konkurzu. Už tahle myšlenková parabolá soudružky by stála zaodborne psychiatricke posouzeni.
      Pač jde už v základu o trošku ambivalentní postoj, kt je vlastní v životních situacích právě psychopatům, proto očekávám, kdy se k vyloženě revolučním myšlenkam soudružky začnou z odborneho pohledu vyjadřovat naše terapeutické špičky, pač je tam i spoustu společného, v čem mají soudruzi Fico a Konečná průnik stran myšlenkovych pochodu a rozhodně to teda není v zájmu prosperity a bezpečnosti obou našich narodů...
      jakože komouši nebyli obecně nikdy statotvornou stranou, ale vždy šlo o protestní (revoluční) hnutí (mysli), proto taky nikdy neměli žádný EKONOMICKÝ program a neznám tedy žádného ekonomického experta z téhle obskurní partaje historicky, kt by formuloval nějaké ekonomicke asi teda  spíše keynesianské cesty, kterak dojít k prosperitě země..
      ani Konečná nikdy nic nepředstavila, na to by měli voliči koukat především, pač ekonomická část programu i obskurních stran a hnutí ovlivňuje životy celé společnosti v příštích 4 letech vládnutí+by se z ní mělo vše slíbené financovat, krom toho, že by teda na té makroekonom urovni ukazatelů měla přinest i ekonomicky rust země v mezinárodním srovnaní stran validnich čisel publikovanych třeba Mezinarodním měnovym fondem..
      to tady za vlady komoušu nikdy jinak nebylo.. :)  že by ekonomika rostla, naopak se zavřely hranice na Západ a čekali jste ve frontach na banány , toaletní papír a žigulíka nebo moskviče...
      čiže u nás je přes bludy soudružka Konečná... :)

• Případ původně projednával Obvodní soud pro Prahu
      1 jako těžké ublížení na zdraví, během dokazování ale dospěl k závěru,
      že by mohlo dojít ke zpřísnění kvalifikace skutku. Vzhledem k možné
      vyšší závažnosti proto případ dostal na stůl městský soud.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-smrt-ridicky-v-centru-prahy-hrozi-trenerovi-nove-az-16-let-vezeni-trva-na-sve-nevine-40505897#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

a tohle překvalifikování skutkové podstaty tr.činu kolegy Sochera je taky uplně ok, jen by mu měly být taky provedeny znalecke posudky, zdali u něj taky nejsou přitomny organicke změny v mozku v oblasti frontalniho laloku jako u celoživotní kopačky - dopady míče na dnes už možná chorou hlavu a v jejich důsledku ta zvýšení impulzivita a naopak snížená hranice pro sebeovládání (narušení hypothalamu coby sídla 1.emocí, popř samotné amygdaly)

• to rozklíčování, zdali jde u kolegy Sochera o biologickou anomálii stavu jeho mozku, kt zapříčinila ono deviantni, patologicke jednani, nebo se u něj jedna o klasickou poruchu osobnosti či jejich souběh zapříčiněný jeho psychosocialním vývojem v rodině, tj pak samozřejmě klíčové v tom nastoleni nápravně výchovných prostředků, kterými soudce doprovází samotný rozsudek a výše trestu pak odpovídá spolupráci odsouzeného v rámci té snahy se resocializovat a udělat maximum v rámci ambulantní či klinické ochranné léčby, aby do budoucna neprodělal recidivu a soud před jeho deviantnim jednáním splnil tu svou zákonnou povinnost, kt je především ochrana společnosti před těmito patologickými, neléčenými jedinci a jejich afektivním deviantním jednáním.
        tzn nařizuje se bud klinická ochranná léčba už v rámci výkonu trestu odnětí svobody, kt s vysokou pravděpodobností bude udělen (proto to obvodní soud postoupil vyšší soudní instanci), anebo po návratu z výkonu trestu odnětí svobody ten druhý možný případ, ambulantní ochranné léčby s tím, že pokud se odsouzený deviant nebude dostavovat k psychiatrovi, tak je tam v rozsudku zanesena možnost návratu do výkonu trestu..
        protože se po 2 třetinách za vzorné chování obvykle propouští z výkonu trestu, nevím, jak je to ale u nasilných deviantů, zdali tam ta možnost není v tr zákoníku zavržena. každopádně soud tam má ty zákonné možnosti vymáhání té ochranné léčby s odborným dozorem psychiatra

• „No je to blb. Měl to hlásit, takovéhle věci se
    nedělají. Poslanec si zkrátka nemůže dělat, co chce, potom to dělá blbý
    dojem. Zeptáme se ho, proč to nehlásil, co tam dělal vlastně
    ,“ uvedl
    Babiš na adresu svého stranického kolegy.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-je-to-dvojnasobny-blb-kara-babis-poslance-ano-novaka-za-cestu-do-ciny-40493811

vyvstává otázka, jestli tam nemá Andrej "takových blbů" více právě v plénu.. pač ten poslanecký klub má postavený na stádním principu (nikoliv na elementu samostatného, racionálního přemýšlení), tenhle se ze stáda urval..ale blbě teda  :D
    proto možná i minulé období nevadilo, že Hrad táhl úplně opačným zeměpisným směrem, než byla zahraniční politika vlády. :D

• mimochodem,když se kouknete na sponzorské zázemí takové Slavie Praha (reklamy na stadionu), je to tam taky samý Číňan, ty vazby zkrátka zpřetrhány nebyly. Pak se nemůžete divit, že podobně jako Andreje, jste mohli vidět i Jardu Tvrdíka na velmi kontroverzní oslavě expanovníka Milouše Zemana, kde se to hemžilo samými komunisty-svazáky současnosti nebo minulosti, kteří už stačili teda převléknout kabáty.
      To funkcionářské zázemí Slavie je velice kontroverzní dlouhodobě a postoje šéfa klubu Tvrdíka pak velice ode zdi ke zdi - na jedné straně podpora charity, na druhé pak režimů jako ten saudský nebo čínský, vše v duchu pragmatických (zištných) důvodů, nehledě na lidsko-právní okolnosti s těmi režimy spojenými. V obou zemích se přitom jedná vyloženě o centrálně řízenou ekonomiku, tedy i v rámci tohoto sponzoringu čehokoliv ty subvence jsou vždy státní.. v čajně nefunguje soukromý sektor vůbec, u Saudů to dozorují velké státní korporace tvořené zástupci rodiny vládnoucí šejk. dynastie.
      tohle Jarda zkrátka neobkecá a nedělá to Slavii dobré jméno dlouhodobě.. sponzorů je přehršel, pak už je to jen o charakteru, s kým se člověk spojí. Proto říkám, že každého definuje předmět podniká a pak jeho obchodní kontakty..

• Takovéto pokyny by byly zásahem do trhu
        a je otázkou, jestli by to nenaráželo na pravidla hospodářské soutěže,
        nebo by to nezavánělo nějakou veřejnou podporou
        ,“ říká partner
        poradenské společnosti EY pro energetický sektor Blahoslav Němeček.

„Musela by být vztažena na dodávky energií pro domácnosti, těžko z ní lze vyjmout jen ČEZ,“ upozorňuje Gavor.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-jak-muze-babis-krotit-ceny-elektriny-musel-by-ohnout-pravidla-trhu-263079

tohle je hezké předvolební téma a folklor na pokračování, který už známe z dob energo krize před pár lety (na konci článku je to zmíněno). Výše jsem dal dva komentáře, které se vzájemně vylučují, Antimonopolní úřad má Andrej pokrytý kolegou mlsným Mlsnou, tím by se ani tak nemusel zabývat.
        Ale vzhledem k tomu, že tady jde o volební hlasy, reaguje dobře kolega Gavor, pač víte, že třeba na jižní Moravě nebo tuším snad v Praze nebo Středočeském kraji ČEZ vůbec neoperuje jako distributor, tzn. tady by musel být soulad i s takovou Pražskou energetickou nebo E.onem a celé se to legislativně upravit přes Energetický regulační úřad + podle mě i vyjednat v Bruselu, jako tam vyřvává soudruh Orbán v rámci distribuce energií ze Sovětského svazu, to, že se vymkneme z toho obchodování na lipské burze a budeme si tady hospodařit s energiemi sami.
        Celé se to jeví ale hodně na vodě, protože je v tom více subjektů trhu, nejde jen o ČEZ právě. Andrej ale nějak body v Praze nikdy nezískává, na jižní Moravě bodují spíše taky Lidovci nebo pravice, čiže může kalkulovat i tímhle směrem se zákazníky ČEZu jako svými dominantními voliči a ty zbylé kraje, kde ČEZ operuje, mu mohou do volebního výsledku nyní (proto to vyhlásil teď) i v dalších volbách stačit. Jenom nevím, jak by se na to dívali lidé ve zbytku republiky, kdyby se ta regulace ceny udělala jen pro zákazníky ČEZu a jak by to vykomunikovával v Bruselu tímhle způsobem. Tam má šanci podle mě jen vztáhnout ten záměr na celou populaci, jako si to tam vyřve vždy soudruh Orbán.
        Pokud by šlo jen o ceny pro domácnosti (výjmul by se z téhle regulace tedy průmysl), pak si nemyslím, že by to muselo být pro ČEZ ztrátové. Pro ně je ta divize ČEZ prodej (domácností) už tak totiž ztrátovou obecně, zůstaly by ji prodeje i do zahraničí, tam si nemyslím, že by to ČEZ poškodilo nějak dramaticky více, než jsou ta jeho čísla u domácností v tuhle dobu.

• S blížícím se třetím výročím začátku války na Ukrajině jsou finanční,
    technologické a demografické potíže, kterým čelí ruská ekonomika, stále
    závažnější.

Švédský ekonom a analytik Anders Åslund pro portál KyivPost uvedl, že
    současné sankce připraví Rusko každý rok o dvě až tři procenta hrubého
    domácího produktu (HDP)
    Země sice uvádí, že inflace je 9,1 procenta, podle
    některých zdrojů může ta skutečná být až 30 procent.
    Ekonomická data,
    která Rusko zveřejňuje, jsou nevěrohodná.

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov podle
    Åslunda v polovině září uvedl, že jeho zpravodajci získali ruské
    dokumenty naznačující, že „Kreml bude chtít do konce roku
    2025 z ekonomických důvodů začít jednat o míru“.

Rusko, které již podle něj není supervelmocí, se
    stalo tím, co zesnulý americký senátor John McCain nazval kvůli
    závislosti na vývozu ropy a zemního plynu „čerpací stanicí vydávající se
    za stát“.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-analytik-dny-putinovy-ekonomiky-jsou-secteny-rusko-bude-porazeno-at-valka-dopadne-jakkoliv-40491922

Gůůd bye Lenin.. O té inflaci jsem před pár měsíci psal, že je to hloupost, aby takhle intervenovali 200 bazickými body nahoru v úrokových sazbách JEN vůči 9% inflaci. V článku je to švédským ekonomem taky tak zmíněno. Za těch 9% by byli soudruzi z Kremlu rádi v jejich situaci všech těch sankcí + financování války (příští rok dají na obranný průmysl tolik, co na školství a zdravotnictví do kupy btw)..Stejně tak o demografických problémech Sovětského svazu, které ovlivní nutně jejich produktivitu na pracovním trhu. Nezaměstnanost evidují na nějakých 2%, což na to ukazuje, ale musí to být všem jasné, když většinu mužů mají na frontě, čímž se ještě chlubí, přitom přes 600tis (údaj Ukrajinců, USA je na polovic) už je práce neschopných (padlo, nebo bylo zmrzačeno) a další milion jim utekl za hranici před válkou a těžko říci, jestli se ještě kdy tihle Sověti plánují do své vlasti vrátit.. pač by samo mohli narukovat zase v jiném konfliktu, do kterého soudruh Putin zase vstoupí coby narcistický psychopat..

• A právě ten pocit beznaděje ochabuje všechny známky strachu a infikuje nás naučenou bezmocí.
      Vidíme, že když začala válka, tak ji
      mnoho lidí podpořilo. Nevím, jestli bych chtěla zůstávat s těmito lidmi
      ve stejné zemi,“ vysvětluje aktivistka.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-proslavil-ji-tichy-akt-odporu-ruska-proti-rezimu-pouziva-jeho-vlastni-zbran-261858

pro Čunase k té kolektivní vině i výše zvýrazněno, co konstatuje přímo disidentka, to jsou ti jednotlivci, kteří vystupují z toho stigmatu národa, a těm ČR poskytuje otevřenou náruč. Ale jsou jich max. desítky podle mě..
      Pojem naučená bezmoc je jinak v psychologii označením jakéhosi výstupu z dlouhodobé distress situace (tohle si v nejlepším případě zkrátka člověk odnese, pokud na něj dlouhodobě působí stressory, ten horší případ je smrt), což tak může nějak odpovídat tomu stavu, do kterého ten sovětský totalitní režim dlouhodobě tlačí své obyvatele v té atmosféře strachu, která tam panuje..

• https://infotbal.cz/spartan-sejk-jde-na-dalsi-hostovani-mladeznicky-reprezentant-vyzkousi-polskou-ligu/

ty obchody se nemůžou zveřejňovat, dokud nejsou dokončeny. To platí i pro tenhle server, který už se spálil v případě oznámení, že Baník přišel o Eweho, nakonec tam ale podepsal... Určitě sledují soc. sítě Sparty, konkrétně Ondru Kasíka třeba spíše, než sítě Zaglembie Lubin, které v tomhle announcement jednoznačně pochybilo..

Dear
    media guys from Zaglebie Lubin, both clubs involved in transfer usually
    (obviously not always) wait until the paperwork is done and then agree
    on the release time together.Are you sure that this announcement was the right move? https://t.co/FI3XbvtKus

— Ondřej Kasík (@OndrejKasik) July 3, 2024

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit