Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Nerozumím slabosti Hlasu k LGBTI tématům,“ dodal Danko.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-danko-vyhodil-ze-salu-opozicni-poslankyni-vystupem-kvuli-duhove-nalepce-zaskocil-i-kolegy-z-koalice-40490436

já jo, Pellegrini..
    😂

• Antoš dělá tlak na rozhodčí... Nemůžeme se poddávat lidem,
    kteří mluví do éteru a hráli hokej na brankovišti. To byla jejich hra,
    nic jiného. Pak budou komentovat tyhle věci? Které rozloží celé finále,
    atmosféru a náboj finále. Za mě je to neskutečné. Vliv těch lidí.
    Poprosil bych ty, kteří to poslouchají a čtou, aby si udělali svůj
    názor. Aby nepodléhali médiím, lidem, kteří jsou zhrzení, nefandí
    Pardubicím a jdou proti nim.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/hokej-extraliga-pardubice-trinec-rozhodci-marek-zadina.A240421_201809_hokej_mvo

být Milanem, tak na tohle vůbec nereaguji. Ten chlap je pod tlakem oligarchy a vidí trávu růst. Divák si, ano, udělal názor zrovna dnes, kdy pískal nejlepší sudí extraligy, mezinárodní sudí Jeřábek, a Pardubice neslezly ve 2. třetiny z trestné, jak hrály nečistě. Což je, ano, problém nejen pardubické organizace, ale hlavně trenéra, který si neví s některými hráči jako Mr.Bean Zohorna nebo Páník absolutně rady.
    Viděl jsem to do 2. třetiny a sudí ten zápas vedli fér, Třinec vypadá, že mu dochází bohužel síly, bylo to vidět na rychosti přesilovek. Pardubice ten pohár asi vyhrají, skončí v mínus půl miliardy a oligarcha Dědek nás bude všechny zase přesvědčovat, že takhle se má podnikat. :D made in Sovětský svaz, kde jisté kluby (Petrohrad hlavně) dotuje vyloženě Kreml..

• „Za mě je to dost nešťastné. Tlak do
      brány musí být, je to vyhecované. Přijde mi to, že to škodí k hokeji, že
      to k němu patří, že to mají lidi rádi,“ řekl kupříkladu Lukáš Radil,
      jenž cítí, že je to „lex Pardubice“, tedy regule namířená proti Dynamu.
      „Je škoda, je to finále a chodit před bránu k tomu patří. Ale oni takto
      rozhodli, my s tím nic neuděláme,“ přidal zase jeho parťák Martin Kaut.

Radil nemá pravdu a musí to vědět, když to vím já, který nehraji hokej. Golmana nemůžou atakovat po odpískání, což se dělo vydatně (Mr. Bean Zohorna). Dokonce je trestné do něj najet a pokropit ho sněhem, i za tohle jsou 2 minuty. A tohle se děje a dělo přitom v BRANKOVIŠTI golmana.
      A přitom.
      Když je hráč během hry kupříkladu v brankovišti golmana, sudí pískne a vykáže ten tým z útočné třetiny, protože tam HRÁČ NEMÁ RADILE, CO DĚLAT..
      Včera ještě sudí Pardubicím odpustili jeden trest za vysokou hůl na Vožu, pač by strávili na trestné pro svou objektivně nečistou hru celou 2. třetinu. čiže netuším, o čem se bavíte. Stejný názor měl včera i vámi všemi respektovaný nej sudí v extralize Jeřábek, který nestíhal Pardubáky vylučovat. Pokud Pardubice nemají jiné zbraně než je tohle, pak se všichni divíme, pač mají na papíře nej tým, ale musí se to objektivně trestat..
      Co komise sudích zaslala ten apel oběma týmům, zejména však do Pardubic, tak poslední 2 zápasy se hrály fér. Kéž by tomu tak bylo nadále.

• tohle by měl Lukáš i kolega Zadina pochopit i jako sluhové oligarchy.. :)

Takže myslíte, že měl Zadina zadání od někoho jiného takhle po zápase vystoupit?Proč
        to udělal a proč volil taková slova, by měl vysvětlit hlavně on. Touhle
        debatou se musí zabývat oni v Pardubicích, určitě to ale nebylo
        adekvátní situaci. Každopádně jestli za ním někdo přišel a řekl mu:
        Zaútoč na Milana Antoše, protože proti nám mluví dlouhodobě? Jestli je
        to rozhodnutí mě pošpinit, to nedokážu odhadnout. Nechci se pouštět do
        spekulací.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/milan-antos-hokej-zadina-extraliga-pardubice-trinec.A240422_130921_hokej_rmp#cxrecs_s

• s takhle kvalitativně odskočeným kádrem od zbytku extraligy + naučeným systémem ještě Vencou Varaďou, měly Pardubice dosti oslabený a rozbitý Třinec (odchody klíčových obránců, kde měl Třinec podle mě ještě více posílit, vůbec jsem je letos, se přiznám, ve finále nečekal, už hrají nadplán, klobouk dolů, kdyby tu extraligu vyhráli, tak to je pro Pardubice VYLOŽENÁ OSTUDA, na to nemusím být ani hokejový expert..) udělat ve 4-5 zápasech. Místo toho se třesou, jestli to vyhrají v 6, nebo to půjde zase do infarktového 7. zápasu. Tím by se měl Zadina zabývat asi více

• Evropská komise vyhlásila naše veřejné finance za nejhorší v Evropské unii,“ citoval Fica web sme.sk. Ze špatného stavu veřejných financí obvinil premiér bývalé vlády.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-slovensko-musi-setrit-ficova-vlada-zvysuje-dph-i-dane-40489091

o tomhle stavu veřejných financí kontra produktivitě práce na Slovensku jsem psal nedávno. Robo by z toho měl ale obviňovat hlavně sebe, ještě nedávno s Pellegrinim vládli dlouhé roky právě oni..
    😂 tenhle deficit se přitom dá těžko nasekat za jedno volební období. U nás to sice Andrej zvládl taky se socany, ale to byla výjimečná situace a dnes by už některé věci řešil určitě jinak.

• List Ukrajinska pravda
      s odvoláním na armádu tvrdí, že k 17. září 2024 přišlo Rusko
      o 635 880 členů armády, což zhruba sedí se západními odhady.
      Počet
      mrtvých a raněných ale odděleně neuvádí.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-wsj-valka-na-ukrajine-uz-ma-milion-mrtvych-nebo-zranenych-vojaku-40489180

tohle číslo jsem v případě padlých nebo znehybněných (zmrzačených) Sovětů zmínil i já. Stejně tak, že soudruh Putin už nasadil zhruba 1,25 mio soudruhů do téhle své okupace Ukrajiny. Soudruh Putin dnes uvedl, že ještě povolává do zbraně dalších 180tis. soudruhů, což ale asi budou z valné většiny rekruti, kteří se už neosvědčili nyní při "obraně" Kursku, kdy jich už 600 zajala ukrajinská armáda. A že v tuhle chvíli, podle soudruha Putina, sovětská armáda čítá na 1,5 soudruhů celkem. Což tak zhruba sedí s těmi mými 1,25 mio. V zálohách mají ještě asi dalších 500tis soudruhů, dohromady 2mio. Zatím jim ta převaha ale zatím vůbec nic nepřinesla, protože to není o počtech, ale o výcviku a taky použité technice, kterou mají Ukrajinci díky Západu nesrovnatelnou. :)

• V koalici Spolu i uvnitř ODS jsou vůči
    euru různé postoje, hlavní proud se ale drží toho, o čem mluví Fiala.
    Tedy že plnění vstupních kritérií má smysl samo o sobě kvůli ekonomické
    stabilitě, ale že ke vstupu zemi nic nenutí a euro prosperitu
    negarantuje.
    Proto podle lídrů ODS není kam spěchat, zvlášť když je většina veřejnosti s korunou spokojená.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-po-roce-je-to-tu-zase-stan-chce-hledat-pana-euro-ods-staci-plnit-cisla-265286

na téhle zprávě (článku) je hezké to, že ZASE táhle vláda dotáhla to splnění kritérií nutných pro přijetí EURA.
    Nicméně ho nepotřebujeme z důvodů výše popsaných. Držet si vlastní měnu je mít background, kdyby se něco s EU stalo, nedejbože se rozpadla. Pak na to přijetí doplatí devalvací v přechodu zpět na vlastní měnu ty menší země (se Slováky by to zamávalo, jakože už mají svých fiskálních problémů dosti, ale s těmi se můžeme srovnávat, slovenská koruna jako naše) s rizikovější hodnotou měny obchodovatelné na trhu.
    Navíc naše firmy obchodují v eurech už po léta, berou si i úvěry v eurech, tahle vláda ani žádná jiná je v tomhle způsobu podnikání tedy nebrzdí... :) Nijak to je ani nás jako zemi ekonomicky neoslabuje, že jsme to euro zatím nepřijali. :)
    Ta tabulka NERVu je hodně rozporuplná - větší vliv na rozhodování v eurozoně - našemu eurokomisaři Síkelovi byla přidělena nejširší agenda v EU, s nejvíce úředníky, a největším rozpočtem, v době, kdy jsme bez eura. O tom to podle mě vůbec není.. I bod, že nám to vylepší vyjednávací pozici je nesmyslem - silnou pozici budou mít vždy státy, které do společného rozpočtu nejvíce přispívají, my se jako menší stát vezeme.. Přijetí eura na tom nic nezmění, je to v ekonomice.
    Snazší plánování pro firmy, eliminace kurzového rizika, to je pak vyloženě LEŽ NERVu stran argumentů. Pokud naše firmy půjčují a obchodují v eurech, pak takhle by to fungovalo u nich, i kdybychom tím eurem už tady platili.. :) to je úsměvný, vyloženě zavádějící bod.. nižší transakční náklady je to samé..
    Spíše si každý přečtěte ta rizika, ta jsou dosti zásadní zvláště v současnosti, v jaké se EU nachází + geopolitické stabilitě, tam naši ekonomové nelhali, ta jsou reálná všechna a souvisí s nestabilitou v EU, popř. špatným rozhodnutím a volatilitou v té energetické oblasti.
    Za mě by se přijetí eura vyplatilo a tam bychom ztráceli tu dnešní výhodu toho backgroundu, kdyby se unie opravdu federalizovala, začala vyjednávat z centra za těch 450mio obyvatel takhle dělat i ty dlouhodobé třeba energetické kontrakty. Tam bych pro to přijetí eura už byl i já. :) Dívám se na to více z pohledu domácností, protože pro firmy se fakt toho příliš nezmění, ty si své podnikání uzpůsobují už nyní  k tomu euru samy, ale stran toho vyjednávání by to přispělo i k lepším kontraktům v oblasti nejen energií pro ně, kdyby se členské státy dokázaly domluvit, když už si tu Evropskou unii založily a ty národní pravomoce byly předány z velké části Bruselu s tím ale, že tam o tomto budou rozhodovat i za nás manažeři, ne Konečná s Turkem a takto nekompetentní jedinci.

• „Proto se snažíme jít cestou
      přirozeného hedgingu a všechny platby našim dodavatelům i splátky úvěrů
      chceme mít v eurech. Z toho důvodu využíváme eurové úvěry,
      “ vysvětluje.
      Podobně postupuje stále větší počet českých firem, a česká ekonomika tak
      spontánně přechází na společnou evropskou měnu.

Kromě úvěrů mohou české firmy vést
      v eurech i své účetnictví a od Nového roku mohou také v eurech vyplácet
      mzdy některým svým zaměstnancům, především těm, kteří působí v eurozóně. (a tohle se děje, byť tady máme stále ještě korunu..-má poznámka)

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-eurizace-ekonomiky-pokracuje-firmy-si-pujcuji-vic-v-eurech-nez-v-korunach-265269

tenhle článek mi nahrál.. :) firmy vůbec neřeší, jestli máme euro nebo ne, řeší tu hodnotu peněz v danou dobu pro jejich podnikání, nijak je to neblokuje, viz. výše i celý článek.. tím, že Evropská banka drží stabilně nízké úrokové sazby a málokdy s tím hne, což se stalo až nyní v té energo-inflační krizi, tak je jasné, že i našim firmám se ten hedging vyplatí nehledě na to, čím tady platíme..já jsem v životě pro sichr, proto bych se držel toho konzervativního než forward postupu a držel si tu korunu, na kterou jsou nota bene zahraniční investoři zvyklí, což je její plus.úplně nejlépe to v článku vysvětlil kolega Skopeček, je to tak, jak píše, tady se firmy chovají pouze účelově a i samy čs. banky přiznávají i v článku, že s klesající mírou úročení tady u nás, budou brát i ty korunové úvěry více.

• Ekonomika záměrů zahrnuje především technologické
    společnosti s umělou inteligencí, které prodávají to, co vědí o vašich
    motivacích, od plánů na pobyt v hotelu až po názory na politické
    kandidáty, tomu, kdo nabídne nejvíc.

zdroj:https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-ai-nastroje-mohou-brzy-manipulovat-s-rozhodovanim-lidi-na-internetu-tvrdi-vedci-40502926

bude to pořad stejne jako teď, kdy už ta manipulace prostřednictvim nastavenych algoritmu probiha i třeba v ramci ovlivňovani voličů na soc.sitich v některych zemich (Rumunsko naposledy)  a plati stale totež. kdo si drži zdravy rozum, k čemuž pomaha ta aplikace kritickeho myšleni, kt nabyvate čtenim alespoň popularně vědeckych stati (něčim, nad čim zkratka musite zapojit uvahu, abstraktni myšleni, s vyslednou syntezou) nejlepe každy den chvilku, čiže takovi si tu svobodu myšleni s vlastni uvahou o věcech podrží, i kdyby se AI stavěla na hlavu :)

• Nejde to ani pod Amorimem: Prohrávám víc než Ten Hag. Možná jsme nejhorším týmem v historii Manchesteru United

zdroj: https://infotbal.cz/nejde-to-ani-pod-amorimem-prohravam-vic-nez-ten-hag-mozna-jsme-nejhorsim-tymem-v-historii-manchesteru-united/

tady může pomoci jen ten nejlepší - Mou. A Amori asistent.  Znaji se, Mou ho tušim učil, tohle zabere hned, silna dvojka..  Připomínám, že s tímhle tymem vyhrál Evropskou ligu..... nejlepši trener všech dob viz současne obdobi Pepa nebo Carla v tymech jako Real nebo City. Mou umi pracovat s malem a hlavně tymem v krizi, popř ktery si navic sam nevybral. tim je ještě před těmito dvěma trenery

• I Příbram se dostala do úzkých, bylo to koho s koho. A podle
    toho utkání vypadalo. Už v první půli došlo na čtyři zranění. Hostující
    Coňk musel do nemocnice s podezřením na otřes mozku, domácímu aktérovi
    souboje Samkovi šili hlavu, ale pokračoval.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/fotbal-druha-liga-varnsdorf-pribram.A240520_163001_fot_dsouteze_pbi

a mrkněte se na sporttotal.cz na záznam Varnsdorf - Příbram min. posledních 15 min., Danny tam zpoza vápna střihne takové nůžky, že to vidíte jen v Lize mistrů - s předchozím šitím na hlavě..... :) brankář to tak tak z pod břevna vytáhl, jinak to byl gol desetiletí 2. ligy minimálně.  Hradec by byl bláznivý, kdyby si ho nenechal pro příští rok v prvoligovém kádru.
    Příbram udělala pro český fotbal určitě hodně, vyrostlo tam pod Tondou Barákem st., což je náš jeden z nejúspěšnějších mládežnických trenérů, desítky hráčů, které znáte z ligy, reprezentace, ale letos podle mě sestoupí.
    Možná to od Jardy koupí Tonda s tátou, jak jsem někde zaslechl spekulace a rozjede se to tam ještě v upgradeované formě, je škoda, aby tam fotbal spadl třeba do amaterské úrovně..

• https://www.sport.cz/clanek/tenis-mami-do-toho-safarovou-dojali-divaci-i-fandici-dcerka-5032392

😂 Bethanie se furt ještě nepotkala se vkusem. Příště nastoupí s retro motivem poslední schůze ústředního výboru KSČ a Jakešem, Štrougalem a Bilakem na plénu. Konečná by ji mohla vzít do kampaně příští podzim v celém tom jejím retro stylu 80tek. 😂 obě by takhle v podkolenkách mohly nakráčet před voliče.. ať se daří Beth a s Luckou to vyhrajete..

• a ještě jsem teda zapomněl na Báru a Káťu z druhé strany pavouka, letos to nemám čas holky sledovat, sry.. tak gl finále by bylo zajímavé v tomhle složení. :)

• tenhle look ale samozřejmě poprvé představil světu Emil Nádeníček, Beth se jen svezla, inspirovala a "dotáhla" jeho ženskou verzi těmi "smookie eyes" melancholické alkoholičky. taková nenápadná vsuvka pro kulturní antropology..

• Baníííčeeeek, nejlepší je u nááás!! Prostě.Už jsme zase poharoví..😂 věřil jsem vám, chlapci. Ještě dá Pasta večer hattrick a chacharsky den dovršen.
    kua ale kdybyste tak hráli jako dnes furt, tak je to v klidu už dávno. Buchtič to teď táhl, ještě tak dávat všechny ty šance, ale dotáhl Baník do poháru. Ten gol v Plzni a dnes penalta, sype to tam do boxu zase. Karel Pojezný výborný, jsem rád, že dneska hraje. A teď posily pro poháry! :)
    a děkujem Slavii, že to hrnou zodpovědně, žádná válečka po season..

• chachar si umí počkat... sry Roger, máš u mě Pilsner, ale dneska je to chacharský den prostě..

• https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/volebni-koneference-cslh-2022-zakulisi.A240613_193317_reprezentace_rou

blíží se volby v čs. hokeji, i ten má své problémy.. tohle je hodně přísné :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit