Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrovna v neděli dávala na instagram video, jak synci po vašem odjezdu k reprezentaci vytopili koupelnu…

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-vozenilek-je-ve-svycarsku-jako-uragan-souperi-uz-vedi-kdo-jsem-libuje-si-5039545#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

za vodu dáš ve švajcu teda nejvíc, jsem Vožo pochopil. :) co by tu malý dělal, dyť už má odtud šecky poháry. Jsem rád, že se ti daří a můžu scoutovat i v hockeyi. Ať se tam máte suprově, máš i vkus na holčiny ;)

• navíc jste tam šli s klukama v dobrém věku, naučí se jazyky, v tomhle jejich nízkém věku se učí nejlépe, do těch 11 let je výzkumy dokázáno. Minimálně angličtinu a němčinu budou kluci mít už jako malí kluci, a to jim pro život bohatě stačí. :) taky to tak chci u dětí zrealizovat, to je to nej, co jim můžeš jako rodič totiž dát - vzdělání v zemi, kde na něm lpí, což švajc je.. vedle toho bankovnictví tam má tradici, tzn. ekonomika, finanční gramotnost, to je dnes pro mladé základ pro život tohle vše.

• nechtěl jsem vůbec k tomu už reagovat. Co jsem chtěl, to jsem o té situaci na svazu napsal. Zbytek uvedl Tvrdík v článku na sport.cz Ale pánové Kozohorský a Zelí by se měli podívat, v jakých klubech hrají naši hráči, a kde Gruzinci. A jak to je dáno papírově.

• ale úplně ideálně by měl Ivan a Veselka podat demisi, měli už to udělat po tom nepodařeném ME, takhle by to fungovalo na západě, v toku západního myšlení. Ivan, pokud chce pomoci čs. fotbalu, tak měl jít pracovat do center mládeže a brousit tam dovednosti mladých kluků. Býval to výborný fotbalista, v tomhle jim má, co předat, navíc si neustále stěžujete, že nemáte kreativní kluky. Myslím si, že na hráče by se nemělo plivat, jsou to z valné většiny ti sami, kteří poráželi ty nej na světě. Tzn. problém je logicky v trenérech, jak už jsem psal dříve, v jejich přípravě na zápas, ať už byla, nebo ty hráče nenaladili, byť to měli obsahově dobře připraveno. Ale opakuje se to. Nebude vám nic klapat v rámci managementu, pokud se dělají manažerské chyby už v tom základním výběru. Stejné je to v chodu svazu - rozvíjení mládeže, musíte mít tu stromovou strukturu lidí dobře nastavenu, z lidí, kteří jen nedělají, že něco dělají, pracují v rámci nějakého širšího rámcového programu, všichni po republice stejně v těch centrech.
      A k týmu repre a kolegovi Kostlovi, který tam jediný patří, celý ten tým Slavie a kumulované funkce repre se Slavií. Když to zvládá tzv. Veselka, tak proč by to nezvládli ti tři trenéři Slavie skloubit. V repre je i nejvíce slavistů, čiže to dává smysl i z hlediska koncepce.
      A je fakt uplně jedno, jestli Ukrajinu rozneseme příště, nebo od ní slízneme, protože třeba přijedou naladěni taky zle, nebo bez nějakých hráčů, důležité je, že se to nikam bohužel neposouvá, musíme koukat na sebe. A Ivan musí mít s Veselkou soudnost, což ale se obávám v jejich toku myšlení a jak jsou celkově vychovaní, do nich nedostanu, pač je to celé myšlení východním směrem.
      Ale to stejné jsou ti experti ve studiu. Nemůžete chválit Ivana za nic..koukněte se na ty experty v Británii, tam by si to od nich slízl, pač je to západní myšlení. Doufám, že ho nemydlíte teda za rohem, jak slýchávám, že takhle to ve fotbalových kruzích chodí, že si mydlíte schody bokem, do očí si nejste schopni nic říci. ČT by měla zvát pak do studia experty s kritickým myšlením, zatím jsem tam viděl jen Kácu a Poboráka takové. Kdyby si Hašan tu kritiku neposílal sám na sebe, tak žijeme v domnění, že vše jde, jak má. Akorát, že on se z toho s Veselkou zase vyspí a zítra pojede jehovisticky, že v tom týmu vidí náboj a všichni se poučili a celé si to zanalyzujeme jako na sjezdu se popíšou stohy papíru a v rámci pětiletky to zvládneme. A když ne, tak si to zanalyzujeme a je to furt dokola. Motáte se v kruhu. A je to tak i proto, že Ivan nemá feedback, necítí tlak z odborné veřejnosti, ten jediný by ho mohl usměrnit, že už je zkrátka čas. Dávají mu ho tak možná fanoušci, ale v totalitě měly kádry ty dole taky za trotly. To vám asi nevysvětlím, z čeho se skládá komunistická výchova, prostě jste vychován v tom, že jste jedinečný. Je v tom samo základ v té ontogenetické hlouposti jedince samotné. 

Jestli víte, že neumí s Veselkou přijímat kritiku, tak to je komunistické myšlení, pokud je oprávněná, což tady cítíme všichni, že je. Ale nejprve by to měl, jak říkám, složit sám. To chce ale chlapa a já mám obavu, že to v sobě s Veselkou nikdy nenajdou, stejně jako kolega Fousek, pač to je výbavou toho západního myšlení právě. A oni jsou vychovaní v té vlastní jedinečnosti.
      S pokorou prostě přiznat, že na to nemám, a jít pomoci čs. fotbalu, jak píšu výše, v jiné struktuře. Stejně si myslím, že trenér by měl začít u mládeže a projít si ten systém celý - bylo to tak u trenéra Vrby, Brucknera, nevím, jestli i ne Uhrina, tuším, že min. U21 vedl. Takhle se zachoval třeba Karel Poborský. Prohrál volby, kolega Tvrdík to teď řekl ok. Nezahořkl a pracoval dále pro svaz, mládež, aniž by musel. Ale děcka, Karel je pravičák, volič ODS, úplně jiné myšlení, ale úplně jiné..Karel kouká na západ, nestaví ego nad veřejný zájem, není to kariérista, což je bohužel komoušská výchova. Ivan se s Veselkou na mě nesmí zlobit, ale kouká to z nich každým coulem, ale v každém rozhovoru, s Veselky abnormálně teda.. A pak přijde zápas se Spartou a je rád, že od ní nedostal desítku. A je to furt dokola, jako tady v repre.. Musíte mít self-feedback, ne se držet funkcí, balvani..ta doba už je doufám pryč, kdy se musely dělat málem defenestrace díky hlouposti kádrů, aby se odstavily od koryt.

• dokážu si představit, že ani kluby z té situace v repre nejsou nadšené. čekají je důležitá pohárová utkání a hráči se vrátí znechucení + Spartě se včera třeba zranil úplně zbytečně, v zápase o ničem, důležitý Ryneš. Ještěže Rosa přemýšlí dopředu (taky jedna z devíz západního myšlení) a angažoval ještě před uzávěrkou přestupu toho Igora Hnízda. Ta situace je tristní, ale po celou dobu fungování Haška a Veselého u repre. Ty slabé týmy zkraje poráželi totiž taky jen tak, tak, po matných výkonech, kdy rozhodoval Tonda, který už dnes v repre taky není moc vítaným. Podle mě (nás tady, co máme i nějaké info) si Ivan s Veselkou absolutně nezískali kabinu. Což je tak nějak základ v práci trenéra a měli by to oba poznat a podle toho se nyní zachovat a tu situaci uklidnit a jako chlapi stabilizovat svým odchodem. Ten kontrast - nej klubový národní koeficient v Evropě a propad v žebříčku národních repre ten problém taky ukazuje. Trenér musí být, a na západě tomu tak i je, i manažerem..a ten tu situaci musí umět za každé situace správné vyhodnotit.. aniž by popsal stohy papíru nic neříkajícími analýzami..

a ať jen nenastavuji zrcadlo minulosti já:

Marně čeští fanoušci vzpomínají, kdy fotbalisté hráli tak
        špatně. Možná před šesti lety v přípravě v Rusku (1:5), po níž byl
        okamžitě odvolán kouč Karel Jarolím.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/liga-narodu-b-gruzie-cesko-online-zpravodajstvi.A240907_123734_fot_reprez_tals

v přípravě........trenéra Šilhavý se odvolával po jedné remíze v Moldavsku...ukázka rozdílného přístupu k trenérům repre. A to za Šilhavého to byly zlaté časy čs. fotbalu posledních 15 let minimálně.

• tam u toho Rosy výše a západního myšlení je to myšleno takhle:
          prevence,anticipace (západní myšlení) -----> řešení následků (východ).
          Znáte to i od těch kremelských kádrů, kteří tou útočnou okupací nedomysleli následků pro svou zemi, absolutní izolaci na dekády. 

Na západě se nejdříve přemýšlí, poté až koná. Východní myšlení je konat a pak až sčítat ztráty.

tady ještě ten text kolegy Tvrdíka, o kterém taky hovořím výše a kde popsal tu situaci na svazu i s příklady manažerských přešlapů kolegy Fouska: 

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-tvrdik-fousek-se-vyhyba-neprijemnym-otazkam-5035984

• no konečně to Zelí řekl  - musíme hrát to, na co máme!!! Konečně jste na to přišli. Za Šilhavého proč jsme poráželi Anglii? hráli dobré zápasy s Belgií, Španělskem?? Musíte být objektivní.
      já už nic nepíšu, Hašanovi je zase do breku.. je třeba teda skládat tým z těch klubových týmů Sparty, Slavie, Plzně..

• Musíte ale uznat, že máte barvitější názory než ostatní. Musíte se hlídat?

se vždycky snažím říkat, co vidím. Někdy ze mě vypadne věta, která se
    někomu nemusí líbit, na druhou stranu já se to snažím předložit lidem
    pochopitelně. A přiznávám, nedokážu se u toho úplně zabrzdit, že bych si
    řekl: Teď zvolím jinou větu. Jde to automaticky.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/milan-antos-hokej-zadina-extraliga-pardubice-trinec.A240422_130921_hokej_rmp#cxrecs_s

Milan je jen produkcí západního myšlení. Podívejte se na názory podobných expertů - bývalých hráčů okolo anglické ligy - Lineker apod. Všichni komentují, co vidí. Tady si na to musí lidé ještě zvyknout, že jsou i lidé, kteří nebyli zasažení komunistickou výchovou, byli vychováváni jinak, odtud ta autenticita projevu.. vše je navíc v mezích slušnosti, bez nějakých invektiv, nespisovných slov, hrubostí..

Upozorňuji spíše na vyjádření APK (Asociace profesionálních klubů, která řídí extraligu), které zaznívá rovněž v článku. Ta vidí etické pochybení naopak v chování kolegy Zadiny...

• https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/pardubice-fanousci-marek-zadina-dynamo-sbirka-pokuta.A240424_084248_hokej_huda

kdo si myslí, že ta pokuta je vysoká? Za mě by za tenhle neetický čin měla následovat pokuta ve statisících, i vzhledem ke kontraktům, které trenéři mívají. Tohle je běžná mzda trochu zapracovanějšího technika-strojaře na seniorní pozici btw..
      Ale se zdůvodněním souhlasím, včetně toho, že se APK vůbec ozvala, vzhledem k tomu, jak pracuje Ujčík na Disciplinárce..

• „Všichni mě
    znají, zdraví mě, chtějí se se mnou vyfotit. Užívám si to. Duší i srdcem
    už jsem Chilanka,“ zdůraznila pro agenturu AP.

Narodila se sice v Číně, ale v roce 1989 se vydala na druhou stranu světa.

Zdroj: https://www.idnes.cz/oh/pariz-2024/zeng-zhiying-stolni-tenis-58-let-pribeh.A240727_102121_olympiada-paris-2024_ikuc?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

v tom 89. neutekla asi náhodou do té Chile, to KSČ v čajně totiž pořádala ten slavný "mejdan" na Náměstí NEBESKÉHO KLIDU se stovky mrtvými..

• https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rusko-bez-rusu-putin-valkou-na-ukrajine-urychlil-demografickou-krizi-40485835#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

o tomhle jsem kdysi psal, že se stane. vztahoval jsem to na produktivitu práce, že soudruh Putin bude muset přizvat daleko více soudruhů dělníků z KLDR,popř. bývalých sovětských satelitů. navíc Sověti počítají neskutečné ztráty na bojištích, už je to hodně přes půl milionu mrtvých nebo zmrzačených v mužské populaci.
    jediná možnost, že někdo po Putinovi naláká zpět ten zhruba milion Sovětů, kteří utekli před válkou. Ale proč by měli ochotu se vracet. čím déle ten konflikt trvá, tím je to méně pravděpodobné, už budou zakořenění jinde, do toho jim hrozí možná i trest za dezerci, popř. nějaké nevýhody spjaté s tím, že nesloužili vlasti, podivná vymahatelnost práva v Sovětském svazu, do kupy to dává nic moc atraktivního pro návrat, i s ještě více zhoršenou životní úrovní Sovětů - inflace, která je 100% dvouciferná, ne jak udává sovětská centrální banka 7,5%, to by nebyl důvod zvedat úrokové sazby o 200 bazických bodů - tzn. i špatné podmínky pro podnikání, protože ty úrokové sazby už mají na 20% a kdo ví, kam ještě porostou.
    Sověti oslabí i jako válečná mocnost i díky absenci lidské síly, zůstane jim "jen" ten strašák největšího jaderného arzenálu světa.. celá tahle hloupoučká okupace je bude stát zkrátka na dekády do budoucna příliš na to, co jí získají. Do toho se počítají i trvalé ekonomické sankce světa, které jen tak nepominou, problémy s financováním důchodů, tou zmiňovanou produktivitou práce, dost pravděpodobně je čeká i zvýšená kriminalita díky přistěhovalcům - gastarbeiterům, kterých bude v populaci možná i více, než běžných Rusů..

• teď mi idnes připomněl článkem s ním ještě jedno jméno velmi zajímavého hráče, kterého už ani po té jízdě juniorky Olomouce poslední zápasy nesleduji, protože mám o něm jasno delší čas a počítám, že to tam nyní táhne - je jím Langer, tvořivý, technicky vybavený hráč, i zdravě drzý pro průniky.
    ale hráč, ve kterém vidím zlato a nechápu, že to ještě neprodal je Čerňák z Jablonce. Ten by mohl lítat po celé lajně, fakticky talent. Pokud mu končí smlouva u čápa, doporučil bych mu, aby ji už neprodlužoval, stane se zajímavým i pro týmy seshora, které by za něj nyní čápovi nezaplatily.
    ty naše pohárové týmy čeká nyní zase 50 zápasů, ty méně úspěšné možná něco ke 40ti, ale na to potřebujete široké kádry a pro úspěch i kvalitu. Tím momentálně nedisponuje třeba Baník, který bude muset hodně nakupovat, zvlášť když se předpokládají odchody klíčových hráčů jako Ewe nebo Rigo a Baník tohle ani nemůže snad ovlivnit.
    A tím, že nemá čas čekat, až se někdo chytne, musí brát ty prověřené z ligy a scouting toto léto zaměřit na domácí trh a investovat. Což pan Brabec zná, tuhle jednoduchou ekonomickou rovnici, že investice přinášejí budoucí zisky, oddlužoval a konsolidoval Baník. Teď ho to s pohárovou Evropou čeká zase. Ale určitě to bude pro něj radost, vím, že si to přál, aby se v Ostravě hrály zase poháry.
    KLuby dostanou nyní více peněz z mediálních práv a mohou tak nakupovat. Ale není moc koho - dobrého stopera pro pohárové týmy, ten tady na trhu prostě není, krajní beci nám chybí dlouhodobě, proto jsem jmenoval i Čerňáka, ale čekám od něj ještě podstatně více a útočníka nemůže najít ani kvalitní trenér Líšně, a to jde o druholigový tým. Stěžoval si teď na to a já ho taky nevidím pro kluby 1.ligy. V Líšni mají ten mladý talent, ale ještě se potřebuje ohrát - Tauš se jmenuje, doporučuji sledovat. Má k tomu ale výborné podmínky a kvalitní vedení. Stejně tak mladý Svátek je zajímavý, oba je sleduji tuhle sezonu.
    Poroste teda význam kvalitních trenérů, kteří umí a jsou schopni zlepšovat stávající hráče, které tady máme na trhu. A stejně tak poroste význam scoutingu zahraničních hráčů - proto jsem Baníku navrhoval, že nyní je ta nej chvíle angažovat Marcela Ličku, protože bude mít velký přehled o finančně dostupných hráčích z Východu. Baník fakt musí posilovat na vícero postech.
    Vezměte si, že je tepu Rosu, aby neprodával hned 2 stopery, že Sparta prostě nemá momentálně náhradu, do toho můžou přijít zranění + Sparta spotřebovává 3, tzn. Pany a Sorensen budou muset odehrát už tak většinu. Pany byl nedávno ještě chatrný se zdravím, Sorensen občas taky vypadne. A noví stopeři prostě tady nejsou, pokud Rosa nevyčmuchal s bráchou něco zase zvenku.
    A Baník je na tom ještě hůře, vezmete-li to i kvalitativně tak, aby zvládali ti stopeři i evropské poháry. Do toho Kpozo stále ještě  nepochopil, co je jeho úkolem na levém beku, vůbec nevyužívá svých předností - rychlost, fyzička, měl by dát min. 10 centrů do vápna za zápas, zavírat tyče (teď se mu to vyplatilo a dal gol, ale to jsem viděl poprvé od něj), tohle od něj stále nevidím a nevěřím, že mu to Pavel neříká taky.
    čiže bude třeba prodávat ty, kteří se neosvědčili a nakupovat postupně. Ale měl by si to stavět případně nový trenér samo. Od Slavie a Baníku čekám zkrátka horké scoutingové léto. :)

• ale musím zase říci, že jsem překvapen malým využitím Pojezného. Podle mě je to zajímavý hráč. Ale nevidím do tréninků, tak mlčím. S Lischákem je považuji za nej stopery Baníku a jediné, které bych se dejme tomu nebál postavit v pohárové Evropě, v lize bez problémů..

• k nim Ndefe i pro tu Evropu, pokud Baník nemá v merku nějaký talent dozadu a modlit se, ať se tihle nezraní a u Blaže se uvidí, třeba se ještě rozehraje. Mně se zkraje celkem líbil.
        Frydrycha bych už poslal do druholigového béčka mentorovat mladé stopery Baníku, což je taky připomínka toho, že Baník zažívá opravdu úspěšnou sezonu. Béčko postoupí do 2. ligy s obrovským náskokem, což je další důležitý krok v koncepci klubu. Vždyť béčka mají ve 2. lize jen ty nej kluby v Česku - Sparta, bude ho tam asi mít i znovu Slavia, pak Olomouc, což je odjakživa líheň talentů a určitě jej tam chce mít co nejdříve i Plzeň, která má taky kvalitní mládež. Aby nemusela hráče jako Hašek posílat do Příbrami.
        U Sparty jsem ještě zapomněl k Adamu Karabcovi, ševovi, Pešovi a Kryštofovi samo Tuciho coby náhradu za případný odchod Šula. Ale když je na trhu, pro tak důležitou sezonu, kdy Sparta musí uspět hlavně v lize a Lize mistrů i takový hráč jako Vasil Kušej, který čísly potvrzuje, že je spolehlivým, už by pro něj měla Sparta sáhnout, pokud chce brát ty nej, pač ji vypadne hráč na jeho postu a tihle prostě nemají taková čísla jako on. Můžou se vyhrát tuhle sezonu, jak jsem psal, přeskočit ho třeba někdo z nich, ale počítají se výsledky, to Rosa ví. Navíc je to reprezentant, můžou ho i dobře zpeněžit vzápětí, když se ukáže v Lize Mistrů.
        On je fakticky jako Kuchtič. Akorát mimo hřiště je v pohodě, jak jsem četl a na tom hřišti sice drzoun, ale nikdy to nepřeroste únosnou mez, o čemž svědčí i to, že nemá červené. Velmi chytrý hráč, což jde vidět i na jeho hře. Navíc umí kopat i standardky, čiže i dobrá kopací technika. Z jeho centrů těžil hodně Jawo třeba.. Pro mě jasná volba v takto důležitém období, které Spartu čeká. Chápu, že si chtěli manažeři jako Rosa nebo Ada možná počkat, jestli potvrdí tu svou fazonu, pač vyletěl z toho Prostějova rychle nahoru, ale on už byl fakticky dobrý a zase tahoun týmu v Ustí pod Jirkou Jarošíkem, který na něj určitě nedá dopustit. Sleduju už ho dlouho a všude je TOP hráč v týmu, kde byl, proto mě nepřekvapuje, že ta čísla ve svém 2. roce v lize potvrdil. :) tzn. ta 1. jeho sezona v lize nebyla žádná náhoda.

Omlouvám se za spamování, ale nyní je zase čas head hunters, blíží se přestupové okno.. :)

• navíc je Vasil sparťan tělem i duší, Baník teď třeba stahuje hráče z okolí, mám tenhle klubismus rád, protože mu věřím v budování silných týmů - podívejte se v extralize hokeje na Litvínov. Malý hockey town a kdykoliv to udělali, tak hráli vysoko ten ročník - v jednom roce tuším s výborným Radimem Rulíkem dokonce tu extraligu vyhráli, teď skončili čtvrtí, zase tam jsou hráči z okolo Litvínova.
          A na to začal sázet i Rosa, na tuhle myšlenku dravců z akademie Sparty ( když je to  rodilý sparťan, tím lépe) a vyplácí se mu to s Brianem. čiže to jeho angažování v případě odchodu Šula nebo Birmy dává smysl. :) je to jistota zkrátka historicky, prosadil se v každém klubu, kde hrál, i ve slabších klubech jako Ustí nebo Prostějov, všude zářil ve statistikách té 2. ligy. A rozjel ho taky sparťan Jirka Jarošík, on mu dal šanci jako první, taky symbolika. :)

• slavisti, Mynář není fakt váš soupeř, tím jsou pořád ta Sparta, Plzeň a přidají se tuhle sezonu už i další. Na Slavii vládne dlouhodobě pokrytectví (Jarda neví, jestli dříve podlézat Arabům nebo Číňanům, popř. kolegovi Tykačovi, který nám tady dekády drancuje životní prostředí svým podnikatelským záměrem + poškozuje minoritní akcionáře svým chováním investorského žraloka, na druhou stranu vytlouká tenhle klín klínem charity) a alibismus (to je ten konec předchozí závorky).
    Já jen komentuji, co vidím = západní myšlení (pusťte si Premier league a bývalé fotbalisty coby experty, já jsem laik, vůbec mě číst nemusíte ostatně, pokud si tam umíte dát mezi sebou oponenturu, pak je to fakt zbytečné, uznávám :)  ).
    Včera si dokážu představit, jak musel Káca ve studiu trpět toho dalšího slavomana z řad slavistů, který tam nepřišel komentovat, co vidí, ale řešit si mindráky s mou osobou. A úplně nepochopitelně. Pak přišel představit, s kým vším si píše, možná by ještě ukazoval i fotky, kdyby to dramaturgie toho pořadu včera dovolila, s kým už se vše vyfotil, tohle naposledy přes media prodával Marek Vít..
    člověče, já tě vůbec neznám. Fakt jsem o tobě slyšel včera poprvé. Vím, že v Bergamu v Primaveře dělal kapitána Heidenreich. Jestli ses včera přišel zviditelnit, tak ok, beru. Mohl sis k tomu vybrat nějakou reality show, kam už začali chodit i fotbalisté, na tohle včera se dívají sportovní fandové.
    Kdybys věděl, s kým já si všechno píšu, nefotím se teda s nikým.. Ale ještě jsem o tom nikdy nemluvil, nenadbíhal mediím. Nevím, není to jedna z těch forem pokory všechno?? že nejsem slavoman a nikdy jsem nebyl s žádným úspěchem??
    Pokud chceš kritizovat člověka, který ušel nějakou cestou, zatímco ty jsi pořád ještě na počátku (byť vinou zranění, přeju ti jen dobré, abys ten talent prodal v plné šíři), neměl bys začínat u jeho absence pokory... Tu musí mít nějakou, tvrdím, každý, kdo jakoukoliv cestu ujde, protože to zkrátka málokdy jde jen strmě nahoru ta amplituda v průběhu času. Zvláště bys to neměl dělat a pak tam exhibovat tím stylem, jak se stalo a Káca, který tu pokoru má, bylo vidět, že je na studený obklad na čelo z tebe Adonise, pač netušíme, co se dělo, když to přepojili na Míru Bosáka. Káca vypadal vyřízený z tebe - slavomana, že možná v té Praze včera přespal, jak už neměl energii odřídit to na Moravu. Pak si to s POKOROU na závěr dorazil tím, že jsi taky fotbalový expert.. Celou tu dobu si ale byl, jak by ti řekl Zelí, příšerně NEGATIVISTICKÝ..
    VY se mi fakt na té Slavii zdáte v tomhle období, kdy vás začne válcovat už i Plzeň. Pokud tam někteří neumíte prohrávat, kopete okamžitě okolo sebe, hledáte viníky jinde než v sobě, tak nemůžete hrát fotbal, vrcholově sportovat, nesoutěžte..
    Krom toho jsem několikrát pochválil i tu Slavii, jen to musí chtít slavoman vidět - Mojmu Chytila tlačím roky, pár dní nazpět jsem chválil Oscara, trenérský tým Slavie, že byste byli možná ještě -10 tuhle sezonu a rvali se s Plzní, nebýt tam Jindra s týmem, protože vám nefunguje scouting objektivně už 2 roky. Igyho chválím taky, Holeše, Juráska, Doudise jsem jednu dobu taky vyzvedl, Lingyho, že vám chybí, Schranz je pro Slavii důležitým hráčem. Zafa chválit nebudu, protože nenaplňuje absolutně očekávání, to si namlouvají jen někteří z vás.. A kádr vám stárne a scouting nic nedává. 
    Mně přijde, že sis tam včera přišel plnit nějaký odznak zdatnosti a dnes za to budeš čekat pochvalu na Slavii.. Fakt zírám, protože si žil na tom Západě, moc ti to nedalo, nevypadáš moc zralým. Zaměř se na sebe, ne na to, co si tam vše prezentoval v tom studiu. Kariéra není o žvanění, chození po mediích a prezentování své osoby..
    a já tě vůbec neznám, píšu. Na to, jakým si slavomanem

• vše je v budování kádru pro příští léta - ve Spartě už je hotovo, v Plzni téměř, ve Slavii s tím ještě ani nezačali a čeká je teprve generační obměna - odejde určitě 4-5 30tníků, popř. se budou nabalovat jejich zranění v průběhu sezony, mnozí jsou klíčovými hráči přitom, určitě tam budou i nějaké kariérní odchody - Igy, Provod mě třeba napadá hráčů v dobrém věku a adekvátní náhrady (tzn. tj ten scouting) nevidím. Pak je ještě čeká to vše sehrát.
      Příští sezonu ještě Slavia může být nějak konkurenceschopná, ale ne na titul, protože Sparta i Plzeň mají už v kádru zabudované mladší hráče, posilují ještě navíc dále, do toho se zezadu bude tlačit Libe, který už má taky základ hotový, jen si to tam nový trenér ještě doladí do své koncepce a budou se už jen sehrávat. Do toho ještě Boleslav, která už má taky dlouho pospolu kádr, hořela jen vzadu, zase se můžou posunout dopředu. Tj hodně konkurentů. Navíc i Slavii čeká hodně soutěží, tzn. nutnost širšího, ale zase kvalitního, kádru, protože jestli přijdou ještě zranění klíčových hráčů, tak to bude o to razantnější sešup.
      Za 2 roky v tomhle modu by už Slavie nemusela být ani třetí. Zkrátka konkurence nespí a je dál. NIc více nepíšu. Tak jako jsem Slavii chválil před 4-5 lety a Spartu plísnil, tak to teď dělám naopak, protože ta situace se otočila. Koukám vždy 2 kroky dopředu, jak jsem psal, pak se usmívám, když jsou někteří překvapení..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-sigma-olomouc-fortuna-liga-29-kolo.A240419_093842_fotbal_jic

kdo na tenhle match koukal, tak ví, že Olomouci stačilo hodně málo k tomu, aby málem i vyhrála. Mně se Slavie nelíbila už s Bohemkou, která kdyby nehrála úplně kulové, tak už to slavističtí fandové zakusí tam. Slavisté chodili v málo lidech do vápna, byl to kvalitou hrozný zápas. Pak přišla Plzeň a zase bez překvapení a dnes to vyvrcholilo. A to ještě Slavii čeká zájezd do Hradce, který hraje nyní ve formě, čiže Sparta může rozhodnout o titulu ještě před začátkem nadstavby, pač tam už si to podle mě pohlídají v těch důležitých zápasech se Slavii nebo Plzní alespoň na remízu a zbytek vyhrají v mistrovském tempu. Mají nejlepší partu dlouhodobě

• nemám rád obecně celní války, narušuje to volný trh, ale protože se tak děje, tak jde zodpovědně říci, že je vždy rozpoutají komouši těmi dumpingovými státními subvencemi, což narušuje tu konkurenci na tom trhu.
    Proto by bylo mnohem lepší, když už ta věc na stole je nyní pomalu celosvětově, minimálně mezi těmi největšími ekonomikami (USA, EU, čajna), kdyby se ti, kteří tohle nerozjeli, spojili s těmi, které ti komouši ekonomicky ohrožují a nepodkopávali si nohy, stejně jako si EU dala vlastní branku nyní při rozjíždění toho elektrobyznysu s auty a celé plénum europoslanců na to koukalo, co se schvalují za nesmysly (sankce vůči domácím automobilkám). Tzn., aby si USA a EU nezatěžovaly cly vlastní obchodování a směřovali to na tu stále ZATÍM ještě druhou ekonomiku světa z čajny, která to stejně vše rozjela. USA to splní cíl, protože ekonomika čajny se už tak zmítá v neskutečných problémech, a EU ji nijak přitom neohrožuje, navíc tam panují společné zájmy, společný náhled na volný trh a konkurenční obchodování na něm, evropské státy se vyzbrojují u Američanů, dává mi to vše smysl takhle, když už to leží na stole.
    Protože to i uchrání Dona od té domácí inflace, což je téma, které je pro Američany velice citlivé a podle mě mu vyhrálo volby. Protože ekonomika USA nijak nestrádá, jen ty ceny nepadají tak rychle, po té energo krizi, jak si Amíci představovali, jakože ekonomika ovlivňuje každé volby v USA. Ale nyní to byla jen ta inflace, pač i nezaměstnanost mají na přijatelných číslech, upozorňoval jsem na to už dříve.
    Když mi Don vzkáže v projevu, že má více ropy než Alíci, tak to je fajn, ale to je taky o tom obchodním spojenectví s EU, protože z něj bude stejně vždy těžit ta Amerika jako dlouhodobě nejsilnější, nejstabilnější ekonomika na světě, to já říkám rád, pač je to pro mě seriozní země. Pokud bych dnes někde investoval peníze, už nemám bohužel kde jinde, než právě do té americké ekonomiky.
    Německá je na tom zle (díky výše napsanému) a kdo ví, co bude s domácí politickou scénou za rok po volbách (nástup krajní pravice), na Východě do Sovětského svazu nešlo investovat díky stabilní vládě komoušů a zranitelnosti jejich ekonomiky díky její nízké diverzifikaci nikdy, v čajně je to taky volatilní + nemáte vůbec pojištěny ty vklady-investice, což je světové unikum, kdy ty investované peníze už nemusíte vidět, Indie je taky volatilní, byť nyní dominantně rostoucí a do dluhopisů soudruha Orbána i přes zhodnocení tuším 13%, které nabízel, nemám taky odvahu investovat.  O brazilské SOCIALISTICKÉ ekonomice nemluvě, Japonsko se taky zmítá v problémech díky degresi v demografii obyvatel, rostoucím mandatorním výdajům + nízké produktivitě práce.
    To už za chvíli budu vyhlížet spíše tu investici a opětovný rozkvět té argentinské ekonomiky, až se tam podaří měnová reforma.
    tzn. ten společný postup s EU Dona uchrání od domácích problémů (+ rozumné je, když už válčit, tak ne se všemi, zejména v obchodě, kde je to o globalizaci) + to USA pošle ještě více do trháku, protože mu nespadnou ta čísla obchodování právě s Evropou, navíc tu čajnu pošle do kolen a vzdálí se jí, protože nebude mít trhy, kde by si to saldo obchodování s největší ekonomikou světa vyrovnávala, bude-li tam společný postup s EU. :) A tak Ping Pongovi nezbyde, než se podřídit, protože ani ten obchod se Sověty jim nepokvete, nemají vlastní nějakou rusko-asijskou platební bránu a čínské velké banky se bojí se Sověty dealovat, zůstává to na těch bankách menších a tam se Sovětům ty platby zpožďují.
    Protože..
    Za tím růstem obratu mezi čajnou a Sověty, který je až 5 bilionu českých korun za poslední rok, jsou právě ty restrikce USA z dob Demokratů nyní, kteří ještě přitvrdili po Donovi + cla s EU, která nyní taky navíc stoupnou. Kryje jim to ta salda. To, že jim spadl realitní trh, který plnil až třetinu jejich HDP, což pronásleduje samo drtivě klesající domácí poptávka v důsledku nedůvěry čajňošů v domácí ekonomiku, resp. nějaké další investice (raději spoří), to je už jen tak nějak navíc ke všem těm problémům, které čajna nyní má, včetně té klesající demografické křivky, což přináší jako u Japonců a i tady u nás růst mandatorních výdajů, tzn. budou muset nejen zvedat věk odchodu do důchodu (a jestli ten trend nezastaví, což je diskutabilní, pač mladí čajňoši už si zvykli na západní styl života a odkládají založení rodiny :), tak ty roky odchodu do důchodu budou muset zvedat ještě v krátké době jednou), ale i dost pravděpodobně daňové zatížení obyvatel. To obé určitě nepřidá populaci čajňošů na klidu a víře v ekonomiku Ping Ponga a celé čajny. No a toho je lépe využít, než jim podkuřovat, když se zmítají v krizi, tvrdím.

• Je tam zkrátka mnoho společných zájmů USA a EU ve vztahu k čajně a zároveň společná ochrana před
      tou inflací, kterou přináší vždy celní války, což by se hodilo té čajně a
      bylo kontraproduktivní v tlaku na ni. tzn. vlastní branka pro USA i EU,
      lépe je se dohodnout, zvláště, když EU není taky komunismus, ale je pro
      volný trh, na čemž je postavena americká ekonomika a tohle podporuji
      všemi deseti jako konzervativec, ale s realistickým viděním světa (to je
      ta klimatická krize, ve které navíc vidím taky obchodní příležitost,
      proto říkám, že Green deal není zlo, ale jen další evoluce lidstva -
      takový 2. věk Průmyslové revoluce z konce 19.stol, je na čase se
      posunout zkrátka, nevíme, kdy dojdou fosilní zdroje, byť Don říká, že s americkou ropou může Saudy na tom jejich pískovišti potopit i s tou jejich iracionální vizí lineárního města,
      zavrhnutou architekty-urbanisty už snad před 100 lety, které už staví).
      Tam je to zase o tom partnerství, i když tady nemám pro Dona už asi argumenty pro lobbing EU, protože Dona bude asi více zajímat v téhle otázce Blízkého východu ten Irán a vymezení se Arabů jako spojenců Západu vůči němu, tzn. očekávám možná i nový jaderný program pro Saudy a Emiráty.
      Ale mohl by je aspoň proškolit z ekonomiky a vynakládání s prostředky, když už na těch zdrojích sedí, pač pak by nebylo nutné odírat spojence z EU umělým snižováním těžby, což zase může nota bene zasáhnout i americkou ekonomiku a na ceny benzínu a nafty se dívá ostatně taky každý Amík s těmi jejich SUV, které žerou 15 litrů na 100km. Tzn. zase mě napadá tenhle argument. Pač Alíci nám tady tvrdí, že ideální cenou za to jejich černé "zlato" pro ně je tuším těch 102dolarů za barel. Jak to vypočítali, to netuším, pač ani oni sami netuší ještě podle mě, kolik je všechny ty jejich nesmyslné investice budou stát. Protože kdyby uměli hospodařit, NENARUŠOVALI TAKY TEN VOLNÝ TRH, JAK TO TY VÝCHODNÍ NÁRODY MAJÍ JAKO NĚJAKÉ HOBBY (v tom jsou to taky komouši), tak mně se třeba líbí a zdá už dost fair price 80-5 dolarů za barel.
      Navíc se pak Don nemusí v jednom momentu zabývat příkazy, aby těžaři v Texasu, Pensylvanii apod naopak zvyšovali v reakci na ty opulentní představy Východu (válka, lineární města a jiné kraviny) těžbu, než se mu tyhle sporty Alíků a Sovětů, kteří zase potřebují financovat válku (tzn. toho OPEC+) propíší do čísel u pump pro běžné Amíky, což se zase sveze pak v té inflaci samo u všeho na trhu..
      Pokud ale Don ukončí válku s přijatelným výsledkem pro Ukrajinu, tak aby soudruh Putin neměl za rok choutky rozjet to znovu, tzn. udrží si na krátkém vodítku všechny soudruhy z Kremlu, kteří taky neumí hospodařit jako levičáci i pak jako 2. největšího těžaře, tak říkám HALELUJA..
      A je to zase o tom, že EU je pro Dona seriozní partner, kterému lze věřit. Tam je ještě štěstí, že nemůže asi dojít ke kartelu OPEC+ a Irán díky antipatiím Saudů, Emirátů a Iránu, kdy by Alíci byli proti sobě, kdyby chtěli zvedat příjmy z ropy v rámci nějakých zákulisních dohod zrovna Iránu, který jim tam za rohem obohacuje uran, vyrábí pokročilé zbraně (drony ty šahidy, či jak jim nadávají, které posílají nyní Sovětům, balistické rakety) a kdykoliv je může napadnout. Proto čekám nějakou hlubší spolupráci USA-Alíci (Saudi, Emiráty) v tomhle Donově období a dost možná i nový světový jaderný program v téhle otázce, aby USA posílili váhu spojence v tom regionu, kde blázní navíc Hizballah, Hamás, Husiové, šítské bojůvky v Iráku ještě vedle toho Iránu.
      Mně to vychází takhle ve všech ohledech pro USA jako světovou mocnost č.1 výhodné a mazané.. :) zvláště v situaci čajny, Sovětů, kdyby Don dojednal ukončení války, pač tam bude Don potřebovat zase podporu té EU, aby Sovětům nerozjely evropské nadnárodní korporace ekonomiku a museli se spoléhat jako nyní jen na to, co je zkrátka a čajna se bokem nehojila na rozkvětu sovětské ekonomiky zase v globálním pojetí, tedy i s přispěním kapitálu EU - haleluja..
      Je třeba mít ten rozjuchaný, ale co do ekonomického myšlení a nějaké anticipace toporný Východ zkrátka na krátkém vodítku, k čemuž ekonomické restrikce obvykle postačí, aby se hned nemuselo střílet do kopulí soudruhů na Rudém rynku.. :)

• oni tam soudruzi stejně drží při sobě a lžou o tomhle spojení navenek (aby se vyhnuli sankcím Západu samo) jakýmkoliv mediálním kanálem to jde ven ta jejich prohlášení..
        Svět už JE zkrátka rozdělen na Západ a Východ a nepůjde s tím v dohledné době nic dělat, než spolupracovat v těch stejných ekonomických friedmanovských zájmech, stejně jako spolupracují soudruzi na Východě v rámci těch jejich centrálně řízených, subvencemi narušujících volný trh takyekonomikách, jinak se tady na Západě střílíme vzájemně do vlastních nohou zkrátka v tom battlu s nimi.. stačí, že soudruzi podvádějí už v rámci toho dumpingu, popř. kartelových dohod (ropa, zemní plyn - psal jsem o čajně, která nyní přestane podle mě odebírat jako vendetu LNG z USA a vezme si ho z Kataru - šejkové jako emírové, furt to jsou Alíci taky z autokracie, tzn. ten Východ bez demokracie, svobody)

• jinak to, i jakým způsobem čínská CCTV informovala o volbách v USA (v podstatě ukazovali jen represivní opatření, chtěli USA asimilovat k té vlastní diktatuře, kde je každý soudruh fízlovaný na každém kroku, tzn. barikády, ochranky, policie na každém kroku, protože USA podle soudruhů hrozil chaos), hovoří o tom střetu hodnot Západu a Východ. Východ ty naše zkrátka nerespektuje a pak už je jedno, že my ty jejich tolerujeme (ve stylu ať si dělají tam u sebe, co chtějí), i když nad nimi nejásáme. Ale pořád tady ještě media nemanipulují s veřejným názorem, nepřekrucují fakta o tom Východu. Ani nemusí, tam stačí natočit tu věrnou realitu. :D Ale ukazuje to na to, že Don na Východě nikdy nemůže najít seriozního, férového partnery, který rozumí ještě dohodám ztvrzeným i podáním ruky. To je totiž hodnotou toho Západu..

a tady další důkaz toho rozdílu v myšlení, aktuálně vydané: „Nejsem si vědom prezidentových plánů pogratulovat Trumpovi k volbám,“ řekl mluvčí Kremlu. A dodal: „Nezapomínejme, že mluvíme o nepřátelské zemi, která je přímo i nepřímo zapojena do války proti našemu státu.“

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/volby-usa-putin-trumpovi-gratulovat-nebude-40496154#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

je to business, soudruzi.. jako pro soudruha Fica, který tam k vám na líbačky ale taky jezdí, přesto Slovensko komerčně zbraně Ukrajině taky dodává. :D  proč by si američtí zbrojaři na vaší blbosti, kterou jste zase ve své ekonomické negramotnosti rozjeli, nenamastili kapsy - America the first. Tohle jste rozjeli soudruzi vy, nezapomínejte.. :) a jediní na tom taky proděláváte, pač i ta Ukrajina dostane takové subvence na obnovu od Západu (dost půjde taky ze zabaveného majetku sovětských oligarchů na tom nenáviděném Západě, kde se vám ale líbí, proto jste ty majetky tady přesunovali), že to tam bude vypadat brzy všude jako v Las Vegas nebo L.A. :)

• haleluja..  a vašim oli se tady líbí, pač je tady ta vymahatelnost práva, narozdíl od toho Východu. Jenom zapomněli, že i opačným směrem - od nich, v případě těch sankcí... :D
            A ty zisky amerických zbrojařských firem - no psal jsem už o tom, EU zažila díky Sovětskému svazu euforii ve zbrojení - L.Martin nestíhá vyrábět ty nové F35, jaká je poptávka, do toho se hradí dodávky z těch zabavených peněz oligarchů, USA si pak mohly dovolit i tu masivní podporu Ukrajině jen jako spojenec, na tom konfliktu 100% jejich zbrojařské firmy vydělávají.. haleluja do Kremlu. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-projektoval-prehradu-ktera-zachranila-brno-mela-tam-stat-socha-stalina-rika-261461

všechna čest, že tenhle pán vyprojektoval něco, co zachránilo 2. největší město ještě více jak půl století po realizaci.
    Jenom nechápu, proč si projektant doma vyprojektuje, s ohledem na stáří, úplně nepraktické španělské (krom jiného kluzké) schody a pán i doma nešel cestou užitnosti - tzn. pevného schodiště, s nízkými, osvícenými schody..
    Pravděpodobně žije už nyní na stáří jen v přízemí toho domu, nebo je to ještě i teď ve skoro 100 letech takový zajíc, že to zvládne i do patra, přes všechny ty nástrahy španělských schodů.. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší