Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
-
Graubner odvolal Marka Orko Váchu. Při televizní bohoslužbě prý pobouřil věřící
„Odvolán nebyl na vlastní žádost ani na
žádost faráře, důvody nám nejsou známy a žádné další informace
neznáme,“ uvedla akademická farnost.„P. Vácha je knězem brněnské diecéze.
V Praze má pouze částečný úvazek. Během vystoupení v pořadu Hospodin
v hospodě sloužil bohoslužbu proti předpisům katolické církve, což
vyvolalo mezi věřícími bouři nevole, na což musel arcibiskup reagovat,“
řekl Deníku N Prinz.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-graubner-odvolal-z-funkce-vikare-prazske-akademicke-farnosti-marka-orko-vachu-270054#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart
k tomuhle jen,že kolega Vacha se nejevi v tuhle dobu v dobre intelektualni formě.. Je to jinak ten duchovni, na ktereho jsem před 14 dny musel v oponentuře jeho vyloženě moudrych glos vuči doktoru, ktery se naprosto spravně vymezil vuči narustajici obezitě ve společnosti, reagovat.. zda se, že se zrodil dalši medialni duchovni s moudrymi poznamkami vyloženě ke všemu, ač se v problemu teda neorientuje a neni schopen si jej bohužel ani nastudovat.. jakože duchovni v minulosti tohle zvladali a měli širokou orientaci v ramci společenskeho děni..
-
-
V hospodě, kde lidé seděli u talířů se zbytky jídla, nedopitého piva a vína nebo šálku kávy je výsměchem
Arcibiskupství uvedlo, že v souvislosti s bohoslužbou „Hospodin v hospodě“ obdrželo několik stížností od věřících..„To, že jsme neuhlídali, že na některém
stole zůstala nějaká sklenice od piva, bylo dané tím, že na poslední
chvíli přišlo tolik lidí, že nebylo vůbec možné se dostat dopředu
k oltáři,“ zdůvodnil Vacha..zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-co-se-stalo-pri-msi-kvuli-ktere-byl-odvolan-marek-orko-vacha-270079
už jsem vyjádřil teda domněnku,že kolega Vacha bude ten typ věřícího dneška vyznávající pokrytectví.. od takoveho akuratniho katolika a vyznavače etiky jednani bych očekával ten katolicky dogmatismus naplněný do důsledku.. možná si přiště hledět sveho kopyta a nekritizovat ty, kteří narozdíl od kolegy Vachy zachraňují lidske životy, nebo je davaji.. dost mě to od duchovniho překvapilo.. pak přijde za rohem tohle, což už u dnešní církve teda nepřekvapí..
čiže za chvili, podle vize Vachy, už nebude normalni jen akciovka v cirkvi, zlodějny jejich představitelu v ramci politiky, ale i věřící s kryglem v kostele..
uplně pochopitelne odvolani konečně seriozniho arcibiskupa, dnešní církev potřebuje duvěryhodne představitele především. Už jsem psal,že jsem Vachu neviděl vyjadřovat se k novemu pravnickemu statutu cirkve coby akciovky, jak je tohle eticke v ramci obecnych stanov, ke Kalouskovi, ke zneuživani kněžích, ale zato tady pak čteme, jak on sam porušuje nějake obecne zakonitosti ceremonie v ramci sve komunity.. hlavně, že za tohle plisnil onoho lekaře, ktery měl ale narozdil od něj to svoleni pacientky fotky zveřejnit.. Vacha se o svoleni arcibiskupa nebo papeže prznit katolicke zvyklosti přitom nežadal.. je v tom kus nadutosti slavomana...omlouvam se dalšiho medialniho duchovniho..jen, co jsme se zbavili pantaty Duky...snad tohle vše vyše z poslednich tydnu pro kolegu Vachu bude nějakym mementem, jak se zastavit a zamyslet se nad svou roli duchovniho ve společnosti, ktera určitě neni postavena na medialnich vykřicich, navic v neschopnosti rozlišovat mezi dobrem a zlem a nasledne vlastni bohorovnosti v konani.. -
-
ta hostina měla pravděpodobně symbolizovat Poslední večeři Páně...zbývá se jen zeptat, kdo tam představoval teda Jidáše..
Pokud tohle považuje kolega Vacha jako součást obvykle liturgie, pak mu asi arcibiskup spravně nebyl ochoten cokoliv ve vytykacim obecnem schematu toho jeho odvolani rozepisovat. Bylo by to tim pověstnym hazenim hrachu na zed, nechtěl jsem psat teda perel svinim, aby to někdo z bratru a sester vyznavajici to současne komerčni pojeti nevzal v současnem pojeti cirkve doslova..
Pač by musel začit asi tim, že kněz nemůže svolavat OVCE na nizke pudy.. dnes to jsou totiž krygle s dvanactkou světlym ležakem a prohybajici se stoly, zitra si v tom kostele mohou roztahnout proprieti Vietnamci a začit tam nabizet ganju pro nalakani světskych, budoucich věřicich, teda zase z řad huličů.. a proč by tam nemohli při takovem pojeti tančit i go go tanečnice okolo soch svatych?? Pán má rád přeci všechny.. :)psal jsem nedavno, že by cirkev u nas měla přejit z toho dřive teda (než se z ní staly Kalouskovy akciovky) jezuitskeho konzervativismu, s durazem teda na to bibliograficke věděni zučastněnych, což už dnes neni pravda v modě, jak vidime, k tomu světštímu pojeti turinske větve Dona Bosca s durazem na osloveni mlade generace, s oslovenim teda Leoše Messiho jako patrona pro mlade, rozjetim festivalu katolicke mladeže, kde by běhaly jeptišky-omluva panteisty- ctihodne abatyše (ve skutečnosti asi najate missky se zalibou ve fetiši) s rouchy nad kolena, v silonkach fakticky z Milana, ale cirkev by to mohla vykazat jen jako zboži-merch made in Italy, tzn klidně posvěceno Vatikanem a lakat uplně stejně na tohle..
A ted zasadni věc - JSEM CYNIK, A TOHLE BYL SARKASMUS! Jestli se v tom kolega Vacha shledl, ztratil, nebo tenhle cirkus zanesl do katolickych svatosti už podstatně dřive, je fuk..je to uplně mimo misu toho, jak ma cirkev na společnost pusobit a kolega Vacha začina pusobit posledni tydny už misty nejen jako zbloudila ovce, ale přimo zmatena..Pač alkoholici se pravě často leči v komunitach-na statcich v ramci přechodu na viru s přitomnosti denniho řadu v te praci na statku, ktery tou zavislosti pravě ztraci, tzn jako se proti Vachovi stavi nyni na zadni gynekologove, obezitologove, tak začnou i adiktologove teda co nevidět.. Ale mohli by se teda ozvat Satanisti s objednavkami na přišti event..
tohle bylo totiž v pojeti jako Inferno - chyběly jen k..., drogy a reklamy tipsportu a fortuny v chramu Páně.. tedy liturgie s durazem ne na odříkání, jak hlásá to samotne ortodoxni katolicke učeni, ale ten duraz šel naopak na ty požitky.. proto jsem zminil tu analogii obrazu Posledni večeře Páně Da Vinciho z roku 1495!! dnes se píše 21.stoleti..takže reverzni chod
ale perfektně to teda zapadlo do současnosti katolicke cirkve, je ale vidět, že ne všichni se s tim současnym Kalouskovo-Dukovym směrem ještě stihli ztotožnit, podle počtu stižnosti..
dale.. jestli Noe tak tak hospodaři a tyhle žranice a pařby vysila nizkonakladově, jak nam chce bratr Vacha nabulikovat, pak by měl arcibiskup požadat teda i o audit těch peněz, se kterymi cirkev aktualně hospodaři, pač dnes už pusobi v komerčnim modu a prostředi, přesto nema podobně jako ve fotbale konkurenčni kanaly, tzn bude tou cirkvi počitam financovana jako zasadni prostředek pro spojeni s věřicimi (katolici jsou totiž jednou z mala soc skupin, ktera ještě preferuje audiovizualni prvek, tzn tenhle kanal, pravě pro konzervativnost teto komunity - někteři nevlastni počitam, stejně jako zase ja, ani socialni sitě - smilstvo, zato maji ale ty obrovske knihovny v domech..- ještě ta starši, jezuitsky naladěná, generace věřicich- poctivcu, ti se pravě ozvali jako konzervativni křidlo, a určitě by zminili na nechapave dotazy bratra Vachy, proti čemu se provinil, ty me zminky z uvodu tohohle vlakna), zadarmo to tam bratři a sestry určitě nepouštějí, tyhle Silvestry uvolněnych katoliku..
a ja vim,co povidam bratři a sestry v Kristu.. když jsem totiž ještě měl doma tv, tak jsem byl na tomhle vašem prostředku komunikace, ktery jste kdo vi proč nazvali po biblicke potopě, vyloženě zavislym - u ovci ve studiu TV Noe jsem bratři a sestry usinal.. kamarad ma syna Šimona a kvuli němu si doma instalovali krb třeba.. zjistili na jedne navštěvě, že Šimon rad čumí do krbu a hodiny o něm nevědí... leží na břichu jako batole a kouka, jak to tam praska.. každy mame jiný fetiš zkratka, i bratr Vacha teda..
Jsem panteista, ale tohle by se mi tedy taky věru nezdalo, stejně jako nechapave krčeni ramen dlouholeteho bratra v triku vikaře, že nevi, ktera bije (mobilni zachody na mistě byly, nikdo se tedy nepo..., nepo... ani nepoblil v přimem přenosu věřicich, tak proč to přiště nezopakovat třeba v Katedrale sv Vita?) vubec se nedivim novemu arcibiskupu, bude taky ještě asi z te stare, konzervativni, jezuitske školy..
tady teda ještě posledni perly bratra Vachy, než si da asi medialni pauzu na radu přátel, kteři ho maji opravdu rádi:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-termin-boure-nevole-opravdu-nesedi-brani-se-vacha-odvolani-kvuli-msi-270098
-
-
-
Z tribuny se ozvalo možná smutné, ale trefné „Zase dědina…“, berete to?Ozývá se spousta věcí, nemůžu na všechno reagovat a naučil jsem se být vůči fanouškům v průběhu zápasu imunní.
v Karviné jsou lidé nevychovaní hulváti, to se obecně ví...pšonci..
Jistě chceme dál obehrávat zajímavé hráče, jako je nyní
třeba Santiago Eneme, jako byl na podzim Idjessi Metsoko, co je nyní v
Plzni.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jan-kamenik-rozhovor-mfk-vyskov-baraz-prestavba.A240603_092711_fot_dsouteze_icer
Eneme je zajímavý, ale je na něm ještě práce, ale líbí se mi dlouhodobě, jak jsem psal, takových hráčů tady moc neběhá, jsem zvědavý, jestli po něm někdo sáhne od nás. Nyní zase nehraje, tak nevím, co se děje. Snad není křehký, to ve středu pole být nemůže - viz. kariéra třeba Ševčíka ze Slavie. Možná se to projevu i v tom bránění (soubojích), kde může být důraznějším.
Mně se nejvíce líbí Souaré z těch, co odešli z Vyškova. Už to potvrzuje v Plzni, kde má i trenéra, který ho může ještě posunout tam, kde ho vidím. Ale hrál dobře už i ve Vyškově, proto jsem si ho všiml. Trenér Kameník to tam má složité, ta jeho práce tak nevynikne na těch hráčích, protože se ve finále řekne, že ten kluk prošel akademií Auxerre nebo Marseille, ale on ho přitom adaptoval na čs. fotbal a vůbec, aby mohl hrát fotbal na nejvyšší úrovni, kterou už naše liga pomalu představuje, jak se zvedá.. Sparta, Slavie, ale i Plzeń porážejí výborné evropské týmy, z nejlepších lig.. popř. s nimi neprohrávají -
„Vidíte, nemůžu odejít, i kdybych chtěla. Starám se tady o byty lidí, co odešli. Co by se s nimi stalo, kdybychom tu nebyli? (no pravděpodobně to, co ukazuje ta centrální fotka, vlivem mechanického působení těch vnitřních sil a napětí v průřezech stavebních konstrukcí by se dříve nebo později zřítili, je to jako našlapovat v minovém poli tyhle tour paní po těch polorozpadlých bytech a domech - to je má poznámka)
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-na-frontove-linii-zadny-rus-mi-nebude-rikat-kde-budu-zit-271954
ten relativní klid těles už bude působením mechanických vlivů (působením vnitřních sil a napětí v průřezech těch stavebních konstrukcí) zcela jistě narušen, čiže stran stavební statiky pružnosti a pevnosti nevyhovující k obývání natož k pohybu po takových hydraulikou nezajištěných místech, pokud tam navíc lehly nosné zdi v těch bytech pak se tahle činnost rovná opravdu velmi nebezpečné kratochvíli této paní... samotnou válku by mohla přežít, jedna taková tour po polorozpadlých nemovitostech by ji ale mohla poslat do krematoria, stačí, kdyby se s ní propadlo jedno, dvě patra, nebo na ni spadla nezajištěná příčka...
tam už nic nezachrání nota bene, ty domy půjdou k zemi všechny (ekonomicky výhodnější varianta), pokud tam je nějaký zásah do statiky, minimálně od toho daného patra směrem nahoru.
Janek tam má tu centrální fotku, kde se propadlo celé patro jednoho bytu, o tom právě mluvím, tohle se té paní může stát, pokud lehlo nosné zdivo.. vůbec by se tam neměla ta paní pohybovat po takto statikou narušených bytech, a nikdy to sami nedělejte!! , bez někoho se znalostí mechaniky a statické konstrukce budov.. -
Hospodaření FC Hradec Králové skončilo v účetním roce 2023/24 ztrátou 1,8 milionu korun po předchozím zisku 6,6 milionu.
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-ambice-votroku-pod-novym-majitelem-cilem-je-byt-v-nejlepsi-sestce-chance-ligy-4caadcb1-7d15-4f94-b87d-75feff016c7ftady se ale jedná v případě stadionu stále o majetek Města, jestli tenhle transfer dobře sleduji. O to více nepochopitelný je ten vstup filantropů do klubu, pač zásadní výnosy nese pronájem tohohle nového, multifunkčního stadionu právě..
Filantropové tak přišli investovat prakticky jen do fotbalu - nákupu hráčů, případných prodejů, mládež (součást koncepce) financuje taky Město, nevím, do jaké míry si tam mohou filantropové hovořit do obsazení trenérů, scoutů (ale tady zřejmě můžou doplácet na mzdy těch kvalitnějších nad rámec toho, co pustí ještě Město z rozpočtu)..
v té šestce bude chtít být asi 10-12 podobných mecenášů-fotbalových filantropů, čekám zase kapříky v lize, pač půjde o souboj eg a jsem zvědav, kolik z toho bude zase soudů.. :)
protože...nejen tenhle deal v případě nejnovějších nákupů klubů je jinak už na první pohled výhodným pro Město, nenese dopředu navíc pro filantropy žádnou viditelnou bonitu, která by se dala dopředu predikovat (zakalkulovat v rozpočtu), pač úplně jednoduše - jejich náklady hned odpočátku markantně převyšují (deklarace hrát o poháry - budou nutné posily s nějakou odpovídající platovou hladinou - v tom se Město ale neangažuje rozpočtově) ty potenciální možné wanna be výnosy, které může tvořit jen prodej hráčů (hodně na vodě v případě regionálního klubu jako Hradec, byť historicky s velmi slušnou mládeží - běh na delší trať, navíc vedle s konkurencí dobře scoutujících Pardubic, poměrně blízko i Bolka) + obsazenost stadionu, která vždy souvisí s tím, jak se (ne)daří, tzn. taky kalkulace na vodě + snad někdy účast v pohárech, o které je tedy pořádná a historicky díky mimořádnému shluku filantropů nejvyšší pranice.. :) Do budoucna může jít navíc zase jen o 4 místa pro české kluby v evr.pohárech..
Nic, co by ekonoma motivovalo k této investici za podmínek výše.. -
-
kapříky očekávám, protože v případě neúčasti v pohárech, půjde vždy automaticky účetně o nebonitní investice. O nějaké maximalizaci zisku, se kterou vstupuje podnikatelský subjekt (má-li to ekonomicky tedy srovnáno v hlavě) do podnikání, nemluvě..
Samo to může být filantropy bráno i jako utopení nákladů vedle jejich hlavní podnikatelské činnosti, protože v čs. fotbale uzavíráte účetní rok prakticky vždy v mínusu, dlouhodobě určitě nerentabilní investice, tzn pro finančáky taky nic, co by tam měli úředníci filantropům rozporovat.
Pak tam jsou ještě ty lokální záměry investorů - to je případ toho investora z Teplic, který plánuje rozsáhlé investice do průmyslových areálů na severu Čech a přes tuhle lidovou zábavu se chce v regionu propagovat, to u mě pochopení nalézá..
Zatím úplně nerozumím slovům filantropa z Dukly, který chce propojit svůj byznys z ticketingu asi s mrzutou návštěvností, kterou Dukla vždy disponovala. Nevím, jestli mu to nezatajili při jejím prodeji :), pač ve fotbalovém prostředí zvláště u nás se dle toho, co jsem si zatím přečetl, neorientuje, což je tedy taky nepochopitelné, že tudy míří své investice.. :)
Považuju to za zvláštní stejně jako v případě přehlédnutí toho konkurenčního prostředí (v chystaném souboji eg), které je v téhle už tak účetně složitě bonitní záležitosti i bez přítomnosti paranormálních jevů (sudích), navíc přímo vražedné a varující před tím do tohoto molochu (všechny ty korupční kauzy okolo navíc, které tady bohužel ovlivňují ten hospodářský výsledek, to nevím, jestli si filantropové dobře zanalyzovali, pokud všichni pronáší cíl ty poháry, bude třeba tedy asi ještě nějaký černý fond na sypání sudím - vidíme, co v lize předvádí už nyní Kovařík se spoustou neodpískaných evidentních penalt, k čemuž se buď nevyjadřuje vůbec, nebo to ještě hloupě a primitivně obhajuje jako správné rozhodnutí) sypat nějaké vlastní finance. Poslední varování tomuhle filantropovi z Dukly poslal pak bývalý majítel, kdy prohlásil, že v Dukle utopil půl miliardy.. :)
Dá se to tak zase pochopit a uchopit jen v tom, že kluby jako Dukla, Baník, Plzeň, Bohemka, Sparta, Slavie, Olomouc, Liberec ještě eventuálně mají ve světě větší či menší zvuk z ery fungování v pohárech či v rámci prodejů čs. legionářů, ale tedy nevím, jak jejich vlastnictví může pomoci v případě většiny k nějaké prestiži v rámci jiného realizovaného byznysu... Nejsem si totiž úplně jistý, jestli čs. fotbal má ve světě takový zvuk v současnosti právě.. (chybí nám světoví hráči, vyjma snad Schickyho, Suka)
-
-
Jeho boj s obezitou ale většina expertů vítá.V tom druhém na přílišné zasahování do svobodného podnikání a ovlivňování zisku.
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-kennedy-chysta-v-usa-radikalni-zdravotni-revoluci-bojovat-bude-i-s-fast-foody-265206
tohle není samozřejmě pravda, protože tohle závadné podnikání ovlivňuje pak i ekonomiku země - zdravotnictví, produktivitu práce, v nejhorším případě křivku mortality obyvatel, která by se měla ideálně v čase lomit pod křivku porodnosti nebo ji vůbec nepřerůst.
Tenhle zátah proti fast foods se pak proto dá realizovat přes potravinářské inspekce ve vztahu k nějaké doktríně státu v souvislosti se zdravím obyvatel, kterou každý stát dává do kupy na nějakých 10-20 let a postupně se novelizuje dle rizik. Stát si tam tak může dát limity související s nedokonalou přípravou potravin, kde se to pak objevuje v naměřených hodnotách škodlivin u těch výsledných pokrmů. Je to podobné jako s normami pro udržování hygienických předpisů v restauracích, popř. kdo si pamatuje a vlastní restauraci, s kontrolami stran přechodu na normy EU stran kondenzace par v kuchyních, všude se musely měnit digestoře, klimatizovat kuchyně.
Tady má stát páky naopak obrovské, pokud chce jakýkoliv (i nadnárodní) řetězec podnikat na jeho území. U nás to bohužel taky nevyužíváme, pořád se bere v potaz více to, že tady odvedou daně, než to zdraví obyvatel na 1. místě. A hlavně teda dětí, byť zase se budu opakovat - tohle je problém rodiny a výchovy dětí, já do fast foods nechodil, protože mi to rodiče vysvětlili, že platím někomu za to, že mi kazí zdraví, což nedává smysl. Musel bych se mít za sudokopytníka..
A komunismus to taky není. Nikdo jim nezakazuje tady podnikat, ale slušně.. :) je to stejné jako postihování dvojí kvality potravin v obchodech, kterou tady zatím obhajoval jen KATOLÍK Marian Jurečka. zvýraznil jsem slovo katolík, stejně jako se mezi oduševnělými šíří, že nemám rád vousaté jedince, tak se někde objevilo, že nemám rád katolíky. Vždy je to děcka o tom, jaký je to člověk, jak se projevuje, jaké hodnoty reprezentuje, ne jak vypadá.. :) tu jednoduchost svého myšlení do toho zaplétáte jen vy sami, kdo takhle filozofujete.. -
-
A výhled do budoucna je podle magazínu
neméně deprimující. V roce 2050 by těchto lidí mohlo v USA žít až
260 milionů. Vedle negativního dopadu na zdraví Američanů by to pro zemi
mohlo znamenat i obrovskou ekonomickou zátěž, píší autoři v časopisu
The Lancet. Odvolávají se na zprávu
republikány vedené hospodářské komise, která předpovídá, že náklady na
zdravotní péči v souvislosti s obézními by se do deseti let mohly
vyšplhat na závratných devět bilionů dolarů.
zdroj: stejný text, jen ho dočítám
to, co psávám i já, obezita je opravdu obrovský ekonomický problém kapitalismu na všech úrovních. Kolega Kennedy má pravdu jak s těmi oleji (nasycené mastné kyseliny), tak s těmi průmyslově zpracovanými potravinami (obsah soli a těch tzv. éček-emulgátorů, čiže lidově chemických přísad), tohle jsou hlavní problémy obezity vedle cukru (u nás je to doporučení mimochodem výše u té konzumace lomeno den na 45g, odpovídá to tak zhruba jedné tyčince Margot-bílá, kterou mám rád :) , v článku v USA jen 36g, asi proto tak drakonické, vzhledem k tomu, v jaké situaci USA jsou, s touhle gramáží se u nás nevejdete do ničeho, u amerických žen je to ještě níže ). A není moc chytré, zvláště v případě vědců-odborníků, se hádat, zdali je méně škodlivé hulit trávu nebo kouřit dýmku s laikem, má-li se ten problém obezity teda řešit.. Příprava jídel na sádle (éra našich babiček - koukněte se na křivky jen kardiovaskulárních onemocnění z té doby), namísto na oleji, pak určitě je zdravější, to bych se s vědci, kteří se v článku vyjadřují, přel i já.. někdy i vědec bohužel už dnes reprezentuje nějakou lobby, stejně jako novinář, a ta zemědělská bývá díky dvojím výnosům (z dotací + předmětu podnikání jako takového) nejmovitější. Tohle v tom článku není pravdou zkrátka..a celé je to zkrátka o kontrole prodejců a velmi tvrdých pokutách, což u nás bohužel rovněž i díky nemanažerské práci současného ministra zemědělství nefunguje. Jinak s tím nic nenaděláte, symbolické pokuty, při jejich ziscích, nepomohou..
a update, tohle píšu výše, když jsem článek začal číst, že stát má páky:
Několik bývalých úředníků ale BBC
sdělilo, že FDA nemá pravomoci vytvářet zákony ohledně například
průmyslově zpracovávaných potravin. Může jen omezovat nezdravé potraviny
například tím, že prosadí limity některých živin, jako například míru
nasycených tuků.
stejně jako může prosadit stát horní hranice u těch nasycených tuků, tak může stát prosadit i ty limity soli, emulgátorů v rámci těch balených potravin (což jsou ty průmyslově upravené) ne?? :) kdo hledá řešení, nehledá výmluvy..
Těším se na dobu, až se i značky jako Mc Donald apod. budou prezentovat seriozně a budovat nějakou seriozní značku jako třeba se nyní u nás rozjela výroba fér čokolád, a nebudou chtít být haneni jako krematorium hovězího skotu. Vůbec nechápu majitele, že mu nezáleží na kvalitě. Tyhle firmy a takhle uvažující podnikatelé (zisk na úkor zdraví spotřebitele v důsledku šizení vlastních produktů chemickými náhražkami nebo špatnou úpravou produktu) by měli být hnáni pokutami až do insolvence..
Pač to zdraví lidem-zvláště dětem, kteří takhle začnou v nízkém věku, už pak nevratí bohužel nikdo, zvláště ne tihle pseudopodnikatelé antibaťovského stylu..tohle je negativum kapitalismu jinak, v tomhle komunisté byli, aniž by to domysleli, před kapitalismem a divím se, že tím neargumentují. Používají jiné blbosti v interpretacích výhod komunismu, ale tuhle zásadní stran kvality a nešizení potravin jsem ještě od žádného toho soudruha neslyšel. A na to přitom není bohužel díky těmto pseudopodnikatelům kapitalismu oponentura.. -
-
tohle u nás jinak řeším posledních 15-20 let, varuji před tímhle trendem, který už je několik let v USA a Británii, dnes už jsme na stejné trajektorii, bohužel.. taky to zasáhne naši ekonomiku, proto jsem před tím varoval už v minulosti..
Dnes máme obezní skupinu už nejen dospělých, ale i bohužel té mladé generace, o čem jsem právě hovořil, když jsem chodíval po školách a viděl i nástup těch automatů se sladkostmi tehdy, pak se to během 10 let proměnilo sice i v nástup automatů na mléka, které se stavěly vedle toho, ale ten trend už běžel. Poslední fází, když jsem končil v oboru a se scoutingem škol, bylo, že se omezoval už i sortiment bufetů ve školách, jak alarmujících dat ten trend dosáhl. Dnes už jsme stejně v pytli jako USA, ti ten vývoj nezachytili vůbec, nyní to budou řešit radikálními opatřeními, jak si můžete v článku přečíst, že tam bude do roku 2050 obezní prakticky 90% populace, což zahltí samo zdravotnictví.Tohle u nás ještě není, ale ani by nemělo být, protože bojuje už s křivkou důchodů a porodnosti právě.
-
-
-
Průzkum se také zaměřil na to, jak jsou
čeští šéfové spokojení se současnou vládou. Ta si v jejich očích vede
docela dobře. Ve srovnání s předchozí ji, co se týče ekonomiky
a byznysu, vnímá pozitivněji 51 procent dotazovaných„Po pěti náročných letech vyhlížejí
čeští šéfové čerstvý vítr do plachet. Plánují růst, připravují nové
akvizice, chystají se expandovat a uvádět na trh nové produkty. Nahrává
jim k tomu vývoj makroekonomických ukazatelů, kdy se v predikcích
očekává ekonomický růst nad 2 procenta HDP, inflaci se podařilo zkrotit
na dohled od inflačního cíle ČNB, nezaměstnanost by mohla zůstat nejnižší v Evropské unii a měl by se zopakovat letošní růst reálných mezd kolem 4,5 procenta„Highlightem letošního průzkumu je
určitě optimističtější nálada ředitelů českých firem. Ti jsou
v kontrastu s často skeptickými výhledy a pozitivní v očekávání
ekonomického růstu. Díky tomu letos předpokládají dvě třetiny CEO růst
výnosů své firmy, ve tříletém horizontu o tom nepochybuje 9 šéfů z 10.V novém roce chtějí české firmy nadále
inovovat a expandovat, ať už na domácím nebo zahraničním trhu. I svou
vlastní budoucnost vnímají firmy pozitivně. Růst výnosů v průběhu
příštích tří a více let očekává 9 z 10 šéfů. Jako nejdůležitější pro
růst svého byznysu vnímají především vývoj nového výrobku nebo služby
(24%) a růst na domácím trhu (23%).Co se týče zaměstnanců, očekávají šéfové nabírání nových lidi (47%) spíš, než že by měli počty snižovat (15%). „Česku určitě ani letos nehrozí žádný
dramatický nárůst nezaměstnanosti, naopak 9 z 10 šéfů považuje za
největší podnikatelskou hrozbu nedostupnost kvalifikované práceOčekávání růstu a návrat do
stabilnějšího ekonomického prostředí firmám nabízí také prostor pro
nastartování fúzí a akvizic. To začalo již vloni a letos by mělo toto
oživení pokračovat. Dle průzkumu nějakou významnější akvizici chystají
3 z 10 šéfů.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-koruna-prodrazuje-byznys-stezuji-si-sefove-ceskych-firem-a-vyhlizeji-euro-269300
tady máte zase něco k volbám na konci tohoto roku, abyste se rozhodli dle relevantnich čisel a ukazatelu tehle vlady, přičemž největší pochvalou je vždy chvala od firem a profesnich organizaci (Svaz prumyslu i Svaz obchodu už usty svych šefu chvalil, jak jsem už taky postoval). Češi navic rekordně utraceji, domaci poptavka už několik měsicu tahne naše HDP, tzn ekonomika pracuje, funguje.. :) Prace je ještě dosti, ale vše jde postupně spravnym směrem
-
-
navic přišti rok poroste, už teda za mandatu nove vlady, ale souvisi to s velmi dobrou praci ještě teto, ještě znovu minimalni mzda (za teto seriozni a pracovite vlady pro občany teto země tedy naroste o nějake 3tis, což je opravdu za pouhe 4 roky vladnuti obrovsky skok, snad si to lide s nejnižšimi přijmy u voleb uvědomi a seberou zbytky rozumu, protože žadny člen současne vladni strany se zaroveň soukromě neangažuje ani ve vyběru exekuci, ktere se teto soc skupiny dosti často tykaji, jako kolegove Faltynek nebo Vondráček z ANO majici v tomto segmentu podnikatelske aktivity), protože porostou i přispěvky statu na zaměstnavani zdravotně postiženych firmam, ktere už rostly nyni krom toho o 1600Kč. Tohle je totiž navazano právě na rust te minimalni mzdy.
tahle vlada pracuje tedy pro cely narod, protože nizkopřijmovi nejsou určitě jeji voličskou skupinou, tito voli Andreje, socany nebo ti radikalnějši Tomia..
Tahle vlada tedy udržuje socialni smir ve společnosti, což je jejim dalšim benefitem stran kompetenci k vladnuti a spravovani veřejnych peněz .. :)
rovněž se velmi zlepšilo čerpani peněz z fondu EU za teto vlady, dalši záležitost, ktera se tyka života nas všech.. :)
-
-
Například se zvyšuje pravděpodobnost, že se nepodaří naplnit plánované příjmy z prodeje emisních povolenek.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ve-statnim-rozpoctu-jsou-diry-za-desitky-miliard-40512898
u tohoto tématu příjmů z emisních povolenek jsem byl bohužel taky skeptickým, jak jsem psal.. ostatní zmiňované redaktorem jsou buď vládou nevyhnutelně takto řešeny (solární baroni i s rizikem arbitráže), nebo věcí bohužel dalšího ne úplně kvalitního ministra školství a jeho nepřipraveného financování regionálního školství (příslušný zákon ještě neprošel navíc legislativním procesem)... ministr, jak se zase ukazuje, musí být především manažerem.. to financování budou na sebe muset převzít kraje, které hospodaří s přebytkem, minimálně v tomto účetním období..
vládě by měl pomoci vyšší výběr daní se zvýšenou spotřebou domácností v důsledku růstu čs. ekonomiky a na to navázanému už cca ročnímu růstu reálných mezd. Než nastoupí v EU tedy efekt americké celní války spojené s propouštěním + zastavením právě růstu reálných mezd v důsledku úspor evropských firem. -
-
+ nástupu samo inflace s následným logickým utlumením spotřeby tuzemských domácností.. lidé nastoupí zase zkrátka cestu utahování opasků a šetření v brzké době..
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/jose-mourinho-west-ham-spekulace-david-moyes-graham-potter-julen-lopetegui.A240415_160255_fot_zahranici_jic
proč ne?? :) mně by se Grande Mou ve West Hamu líbil. Hrají defenzivnějším stylem, zase tolik by neměnil. Přivedl by ještě další hráče, kterými by doplnil ten zdravý základ, který West Ham mají. A hlavně se podívejte na jeho bilanci - kde byl, tam se hrálo o trofeje, což by mě jako majitele zajímalo při angažování trenéra nejvíce. Talentovaní, schopní a úspěšní nebývají jednodušší z hlediska temperamentu, ale to se dá tady přejít - fotbal není katolický seminář, ale lidová zábava, trenér Škorpil říká dokonce, že je to žumpa, zase tak nízko Mou navíc nikdy nebyl. Je to Jižan, člověk s nějakým temperamentem musí počítat. Navíc pořád lépe mít zaměstnance klubu, na kterém vidíte, že mu jde o společnou věc, než leklou rybu.
Novináři zmiňují stále AS Romu po jeho odchodu. Ale Římu se vyprázdnila až nyní marodka. Jen se Slavií nehrálo dobrých 4-5 hráčů základu, kteří tam nastupují nyní - klíčový chlap obrany Smalling, ten krajní repre bek Spinazzola či jak se jmenuje, Dybala nehrál odpočátku díky zdravotním problémům, vepředu chyběl střelec Abraham, ještě jeden záložník nebyl. Ti všichni nyní hrají. To musí být vidět, zvláště při tom úzkém kádru, který AS bohužel má.. Mou tam vařil z vody, což ukazuje na to, že je to možná nej trenér na světě historicky, pač je úspěšný ve výborných i průměrných týmech. S AS hrál 2 finále evropských pohárů, jedno vyhrál, jedno prohrál až smolně na penalty. Předtím AS nebylo snad 50 let v pohárech takhle daleko, natož aby něco vyhráli. Měli k němu mít větší úctu - viz. první odstavec tohoto textu.
Za mě je to pořád statisticky (kariérními úspěchy), ale i analytickými schopnostmi největší trenérská značka na trhu, momentálně navíc volná = nemusím nikoho vyplácet z angažmá. -
-
anebo si vezměte teď tu 10letou dobu temna Manchesteru United. A v průběhu těchto temných let tam svítí - vítěz Evropské ligy a u toho zase jméno Mourinho. Lidé nechtějí vidět fakta a statisticky, ale ty jdou za Mou.
Pokud bych kdy investoval do fotbalu, tak jej dělám jen s Mou, protože on je zárukou úspěchu za každé situace. Tohle mi třeba Guardiola nebo Ancelotti ještě neukázali, že by ukočírovali i tým v krizi, do kterého příjdou, popř. průměrný tým typu AS Roma s omezenými financemi. Tohle umí v trenérském světě jen Mou.
Vždyť už si vezměte ten jeho začátek kariéry - vyhrál s druhořadým Portem Ligu Mistrů. Kterému jinému trenérovi se to podařilo??
Ten interest West Hamu je tedy logický. Pač to taky není elitní klub v Anglii, Mou tam ale může přinést něco, co by tam normálně nezažili, klidně i Ligu Mistrů, popř. vítězství v Evropské lize, což je zase o krok více než ta Konferenční liga.
Vůbec pak nechápu jeho předchozí kluby - hlavně Manchester (Roma nemá finance), že nedostal volnou ruku pro nákup posil. To by bylo první, co bych mu dal a měl bych tedy podstatně menší strach než u Guardioly (na počátku jeho kariéry) nebo Pocchetina (současnost v Chelsce), jak to pak dopadne.
Mou zná zkrátka recept na úspěch, to trvá i do současnosti. A tohle jako majitel klubu chcete, počítám. Nikdo asi do fotbalu neinvestuje, aby si přes něj jen snižoval základ pro výpočet daně a mohl tam kde co odepsat pro účto jako ve všeobecně braném ztrátovém byznyse.
West Ham by ho měl podepsat na delší dobu a dát mu volnou ruku, pač to znamená jistý úspěch, který s jiným trenérem nikdy mít nebudou,přestože ty investice příjdou také..vždy to bude na vodě - wanna be.. Mou na sebe pravidelně bere zodpovědnost, umí ji nést a naplnit očekávání. Nikoho jiného takového v situaci West Hamu prostě na trhu neznám, kdo by to i s provinčním klubem kdy měl ve svém CV potvrzeno. Je to nej trenér všech dob za mě. :) statisticky -
-
fotbal je navíc určitě koncepční práce (mládežnická centra, B týmy, kde rozehráváte nejen mladé, ale i třeba nové posily, a to by mělo být v tom systému, ve kterém hraje áčko právě - viz. níže), tzn. i volba trenéra musí být ideálně koncepční, tzn. na vícero let, protože i trenér potřebuje čas, musí se totiž jednat určitě o analytický typ osobnosti, jinak nemůžete být úspěšní v téhle práci. A tady je jen málo malounko trenérů, které bych neměl obavu podepsat na 3 a více let, tzn. 2+3 roky opce ideálně.. V Česku je to trenér Koubek, kterého by Ada určitě podepsal nějak podobně, být mu o 10 let méně, venku pak právě ten Mou.
Navíc by mě jako majitele určitě bavily disputace s takovým analyticky vybaveným koučem, zjistit, jak přemýšlí, na čem staví ve své práci, s kým rád pracuje, ale určitě bych mu dal volnou ruku. řešil bych jen obchodní stránku, tzn. dohadování se s manažery, předchozími kluby, ale bylo by to orámcováno přáním trenéra, který by si to řídil seshora, tzn. i směrem k té mládeži a B týmu tak, aby hráli stejným systémem. Jenom tak to dává smysl. Tzn. taky metodik.
Mou teď někde řekl, že by chtěl jen trénovat. Ale myslím si, že byl spíše plný frustrace z toho prostředí v AS Roma a nevděku, kterému se mu dostalo za to, co tam nastavil, co vše pro ně udělal (klub předtím naprosto bez úspěchů přitom, a to měli éru Tottiho). Jinak netuším, proč by neměl chtít mít v tomhle právo veta, mít tu možnost si sáhnout do mládeže, B týmu pro hráče na post, který mu v áčku vypadne, být i tedy takovým šéftrenérem tou nastavenou Mou koncepcí, jinak se starat jen ale o A tým.
Pokud to přináší výsledky a těch téměř 30 trofejí + jeho vítězství ve všech těch prestižních světových ligách (krom německé a francouzské a ty nevyhrál jen proto, že v těch končinách prostě ještě netrénoval :) ), pak je to správná cesta. Cest k úspěchu bývá totiž několik, to zná každý ze svého oboru. Je to tak, protože nikdo nejsme totožné osobnosti. -
-
a ještě poslední věc, která mě nyní u čtení napadla a podporuje myšlenku, že zrovna pro West Ham je tohle trefa do černého.
Mou umí málo proměnit ve zlato. Není uměním pracovat s obřím rozpočtem, umění je pracovat s tím, co vám majitel předá a starej se + na posily moc není (poslední angažmá Mou a překvapivě i to v Manchesteru), popř. vyvézt tým, klub z krize, vyhrát v takové chvíli pohár. Tohle dělá podle mě trenéra trenérem. Je to jako rozjet podnikání z nuly. V tomhle je special one tady jedinečným, proto ho označuji za nej trenéra všech dob. Přitom by si dnes mohl už navíc diktovat. Ale pracuje s pokorou s tím, co dostane. Proto mu ty úspěchy jdou naproti i ve chvílích, kdy to nečeká ani odborná veřejnost (znovu jeho poslední 2 angažmá). Já bych mu ale udělal podmínky, které zažil možná jen v té Chelsce, kde z toho byly i ty největší úspěchy na všech frontách. Nepřekvapivě.. :)
-
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/us-opet-treti-kolo-jiri-lehecka-zpravodajstvi-online.A240830_013239_tenis_czo
včera jsem zrovna říkal kamarádům na jejich poznámku, že Carlitos skončil v turnaji, že Nole půjde brzy taky. Oba hráli nejdelší možnou dobu na antukové olympiádě, tzn. nejkratší možný čas se přeorientovat, Nole ani nehrál přípravné turnaje na US Open, měl už tak dost těžkého pavouka teď. Překvapení by to nebylo ani normálně, Popyrin začíná potvrzovat, že je to dlouhodobě talent podle expertů.
po olympiádě máte vždy na slamech překvapení, psal jsem to před turnajem. Z tohoto faktu bude profitovat asi Jannik, kterému se vyčistil nahoře pavouk, ale mohl by to vyhrát i Tomáš nebo Kuba. :) -
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-facebook-zablokoval-stranku-organizace-ktera-po-povodni-pomaha-v-zatoru-261098#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart
něco pro MARCA ZUCKERBERGA. Zablokovali jste jedné z našich příspěvkovek na facebooku stránky, které nutně potřebují pro komunikaci s POSTIŽENÝMI V OBLASTI POVODNÍ, které u nás proběhly.
vím, jak dlouho trvá tahle náprava přes evropskou pobočku FB v Irsku. Zkuste jim to odblokovat přímo z Ameriky, stal se nějaký renons. :) ještě to zkusím přes whats v angličtině přímo k němu. Ale občas to tady čtete -
-
Marc by to měl dostat. Ještě jednou děkujeme za ČR. :) dělají charitativní práci..
-
-
"Pokud ale někdo popírá znalosti, které
se učí na prvním stupni devítiletky, a podlehne takové kravině, jako že
Země je placatá, jsem se z toho upřímně trochu bezradný. Udivuje mě,
když lidé nemají snahu se něčeho dobrat, něco si přečíst, něco se
dozvědět."
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kultura-krobot-lidi-kteri-podlehaji-kravinam-je-mi-lito-strach-je-niciva-zbran-260757
svatá pravda. Přečtěte si rozhovor s mým oblíbeným hercem, režiserem, kvůli kterému jsem chodíval do Dejvického divadla, když jsem ještě byl v Praze. Pokud se na mě tedy dostaly lístky s kamarádkou. :) To divadlo není příliš velké, ale bylo by vyprodáno i v rámci větších prostor, měli jsme vždy pocit při tom shánění lupenů na každé představení, které jsme chtěli vidět. :)
-
-