Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-odchod-do-duchodu-v-67-letech-je-podle-ekonoma-blby-napad-262119

tak hlavně ta Strategie směrování našeho hospodářství počítá s tím, že většina z vás bude pracovat i v důchodu. Jsme tady zkrátka díky těm Zemanům, Kalouskům, Paroubkům, Topolánkům, Sobotkům, Andrejům, kteří se vykašlali na důchodovou reformu a nechali to až do téhle doby na Marianu Jurečkovi na trajektorii Japonska momentálně, kde jsou nuceni pracovat i 80letí senioři a nádherně se tam tak perou s produktivitou práce, připomíná to spíše ten komunismus, kdy dva dělají, že něco dělají a třetí hlídá ty dva, aby neusnuli vestoje...
    V čajně jsem vám psal, že zvyšují věk odchodu do důchodu dokonce nyní o 3 roky a podle mě to není konečná vzhledem ke stárnoucí populaci - do r. 2050 má být už jen 800mio soudruhů čajňošů, limitně takhle jdou dolů z miliardy.

Důležitá bude tedy taky ta vedlejší linie, tzn. jak se podaří zvednout porodnost + přilákat bohužel i pracovní sílu z 3. zemí, kterou lákáme na min. zajištěnou mzdu tuším 29tis. Vzhledem k tomu ale, že u nás máme zákon o tom, že za stejnou práci musí být zajištěna odpovídajícím způsobem stejná mzda, tak bude muset růst i minimální mzda, která víte, že nyní od ledna poroste. Pokud by rostla až na těch 29tis, což se nebude líbit ale zaměstnavatelům, pak bychom přeskočili i takové Poláky a stali se lídry zemí V4 v oceňování dělnicko-rolnické třídy, Mařenko ze SOCDEM.. (soudružka Maláčová)..
    A přispěla k tomu ne socanská levicová vláda, ale ta pravicová, seriozní..

spíše to ale čekám někde na půli cesty, tzn. v souběhu do 25tis Kč, jak to mají aktuálně právě Poláci u minimální mzdy, tuším..

• Z tribuny se ozvalo možná smutné, ale trefné „Zase dědina…“, berete to?Ozývá se spousta věcí, nemůžu na všechno reagovat a naučil jsem se být vůči fanouškům v průběhu zápasu imunní.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jan-kamenik-rozhovor-mfk-vyskov-baraz-prestavba.A240603_092711_fot_dsouteze_icer

v Karviné jsou lidé nevychovaní hulváti, to se obecně ví...pšonci..

Jistě chceme dál obehrávat zajímavé hráče, jako je nyní
    třeba Santiago Eneme, jako byl na podzim Idjessi Metsoko, co je nyní v
    Plzni.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jan-kamenik-rozhovor-mfk-vyskov-baraz-prestavba.A240603_092711_fot_dsouteze_icer

Eneme je zajímavý, ale je na něm ještě práce, ale líbí se mi dlouhodobě, jak jsem psal, takových hráčů tady moc neběhá, jsem zvědavý, jestli po něm někdo sáhne od nás. Nyní zase nehraje, tak nevím, co se děje. Snad není křehký, to ve středu pole být nemůže - viz. kariéra třeba Ševčíka ze Slavie. Možná se to projevu i v tom bránění (soubojích), kde může být důraznějším.
    Mně se nejvíce líbí Souaré z těch, co odešli z Vyškova. Už to potvrzuje v Plzni, kde má i trenéra, který ho může ještě posunout tam, kde ho vidím. Ale hrál dobře už i ve Vyškově, proto jsem si ho všiml. Trenér Kameník to tam má složité, ta jeho práce tak nevynikne na těch hráčích, protože se ve finále řekne, že ten kluk prošel akademií Auxerre nebo Marseille, ale on ho přitom adaptoval na čs. fotbal a vůbec, aby mohl hrát fotbal na nejvyšší úrovni, kterou už naše liga pomalu představuje, jak se zvedá.. Sparta, Slavie, ale i Plzeń porážejí výborné evropské týmy, z nejlepších lig.. popř. s nimi neprohrávají

• https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/jose-mourinho-west-ham-spekulace-david-moyes-graham-potter-julen-lopetegui.A240415_160255_fot_zahranici_jic

proč ne?? :) mně by se Grande Mou ve West Hamu líbil. Hrají defenzivnějším stylem, zase tolik by neměnil. Přivedl by ještě další hráče, kterými  by doplnil ten zdravý základ, který West Ham mají. A hlavně se podívejte na jeho bilanci - kde byl, tam se hrálo o trofeje, což by mě jako majitele zajímalo při angažování trenéra nejvíce. Talentovaní, schopní a úspěšní nebývají jednodušší z hlediska temperamentu, ale to se dá tady přejít - fotbal není katolický seminář, ale lidová zábava, trenér Škorpil říká dokonce, že je to žumpa, zase tak nízko Mou navíc nikdy nebyl. Je to Jižan, člověk s nějakým temperamentem musí počítat. Navíc pořád lépe mít zaměstnance klubu, na kterém vidíte, že mu jde o společnou věc, než leklou rybu.
    Novináři zmiňují stále AS Romu po jeho odchodu. Ale Římu se vyprázdnila až nyní marodka. Jen se Slavií nehrálo dobrých 4-5 hráčů základu, kteří tam nastupují nyní - klíčový chlap obrany Smalling, ten krajní repre bek Spinazzola či jak se jmenuje, Dybala nehrál odpočátku díky zdravotním problémům, vepředu chyběl střelec Abraham, ještě jeden záložník nebyl. Ti všichni nyní hrají. To musí být vidět, zvláště při tom úzkém kádru, který AS bohužel má.. Mou tam vařil z vody, což ukazuje na to, že je to možná nej trenér na světě historicky, pač je úspěšný ve výborných i průměrných týmech. S AS hrál 2 finále evropských pohárů, jedno vyhrál, jedno prohrál až smolně na penalty. Předtím AS nebylo snad 50 let v pohárech takhle daleko, natož aby něco vyhráli. Měli k němu mít větší úctu - viz. první odstavec tohoto textu.
    Za mě je to pořád statisticky (kariérními úspěchy), ale i analytickými schopnostmi největší trenérská značka na trhu, momentálně navíc volná = nemusím nikoho vyplácet z angažmá.

• anebo si vezměte teď tu 10letou dobu temna Manchesteru United. A v průběhu těchto temných let tam svítí - vítěz Evropské ligy a u toho zase jméno Mourinho. Lidé nechtějí vidět fakta a statisticky, ale ty jdou za Mou.
      Pokud bych kdy investoval do fotbalu, tak jej dělám jen s Mou, protože on je zárukou úspěchu za každé situace. Tohle mi třeba Guardiola nebo Ancelotti ještě neukázali, že by ukočírovali i tým v krizi, do kterého příjdou, popř. průměrný tým typu AS Roma s omezenými financemi. Tohle umí v trenérském světě jen Mou.
      Vždyť už si vezměte ten jeho začátek kariéry - vyhrál s druhořadým Portem Ligu Mistrů. Kterému jinému trenérovi se to podařilo??
      Ten interest West Hamu je tedy logický. Pač to taky není elitní klub v Anglii, Mou tam ale může přinést něco, co by tam normálně nezažili, klidně i Ligu Mistrů, popř. vítězství v Evropské lize, což je zase o krok více než ta Konferenční liga.
      Vůbec pak nechápu jeho předchozí kluby - hlavně Manchester (Roma nemá finance), že nedostal volnou ruku pro nákup posil. To by bylo první, co bych mu dal a měl bych tedy podstatně menší strach než u Guardioly (na počátku jeho kariéry) nebo Pocchetina (současnost v Chelsce), jak to pak dopadne.
      Mou zná zkrátka recept na úspěch, to trvá i do současnosti. A tohle jako majitel klubu chcete, počítám. Nikdo asi do fotbalu neinvestuje, aby si přes něj jen snižoval základ pro výpočet daně a mohl tam kde co odepsat pro účto jako ve všeobecně braném ztrátovém byznyse.
      West Ham by ho měl podepsat na delší dobu a dát mu volnou ruku, pač to znamená jistý úspěch, který s jiným trenérem nikdy mít nebudou,přestože ty investice příjdou také..vždy to bude na vodě - wanna be.. Mou na sebe pravidelně bere zodpovědnost, umí ji nést a naplnit očekávání. Nikoho jiného takového v situaci West Hamu prostě na trhu neznám, kdo by to i s provinčním klubem kdy měl ve svém CV potvrzeno. Je to nej trenér všech dob za mě. :) statisticky

• fotbal je navíc určitě koncepční práce (mládežnická centra, B týmy, kde rozehráváte nejen mladé, ale i třeba nové posily, a to by mělo být v tom systému, ve kterém hraje áčko právě - viz. níže), tzn. i volba trenéra musí být ideálně koncepční, tzn. na vícero let, protože i trenér potřebuje čas, musí se totiž jednat určitě o analytický typ osobnosti, jinak nemůžete být úspěšní v téhle práci. A tady je jen málo malounko trenérů, které bych neměl obavu podepsat na 3 a více let, tzn. 2+3 roky opce ideálně.. V Česku je to trenér Koubek, kterého by Ada určitě podepsal nějak podobně, být mu o 10 let méně, venku pak právě ten Mou.
        Navíc by mě jako majitele určitě bavily disputace s takovým analyticky vybaveným koučem, zjistit, jak přemýšlí, na čem staví ve své práci, s kým rád pracuje, ale určitě bych mu dal volnou ruku. řešil bych jen obchodní stránku, tzn. dohadování se s manažery, předchozími kluby, ale bylo by to orámcováno přáním trenéra, který by si to řídil seshora, tzn. i směrem k té mládeži a B týmu tak, aby hráli stejným systémem. Jenom tak to dává smysl. Tzn. taky metodik.
        Mou teď někde řekl, že by chtěl jen trénovat. Ale myslím si, že byl spíše plný frustrace z toho prostředí v AS Roma a nevděku, kterému se mu dostalo za to, co tam nastavil, co vše pro ně udělal (klub předtím naprosto bez úspěchů přitom, a to měli éru Tottiho). Jinak netuším, proč by neměl chtít mít v tomhle právo veta, mít tu možnost si sáhnout do mládeže, B týmu pro hráče na post, který mu v áčku vypadne, být i tedy takovým šéftrenérem tou nastavenou Mou koncepcí, jinak se starat jen ale o A tým.
        Pokud to přináší výsledky a těch téměř 30 trofejí + jeho vítězství ve všech těch prestižních světových ligách (krom německé a francouzské a ty nevyhrál jen proto, že v těch končinách prostě ještě netrénoval :)   ), pak je to správná cesta. Cest k úspěchu bývá totiž několik, to zná každý ze svého oboru. Je to tak, protože nikdo nejsme totožné osobnosti.

• a ještě poslední věc, která mě nyní u čtení napadla a podporuje myšlenku, že zrovna pro West Ham je tohle trefa do černého.
          Mou umí málo proměnit ve zlato. Není uměním pracovat s obřím rozpočtem, umění je pracovat s tím, co vám majitel předá a starej se + na posily moc není (poslední angažmá Mou a překvapivě i to v Manchesteru), popř. vyvézt tým, klub z krize, vyhrát v takové chvíli pohár. Tohle dělá podle mě trenéra trenérem. Je to jako rozjet podnikání z nuly. V tomhle je special one tady jedinečným, proto ho označuji za nej trenéra všech dob. Přitom by si dnes mohl už navíc diktovat. Ale pracuje s pokorou s tím, co dostane. Proto mu ty úspěchy jdou naproti i ve chvílích, kdy to nečeká ani odborná veřejnost (znovu jeho poslední 2 angažmá). Já bych mu ale udělal podmínky, které zažil možná jen v té Chelsce, kde z toho byly i ty největší úspěchy na všech frontách. Nepřekvapivě.. :)

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/us-opet-treti-kolo-jiri-lehecka-zpravodajstvi-online.A240830_013239_tenis_czo

včera jsem zrovna říkal kamarádům na jejich poznámku, že Carlitos skončil v turnaji, že Nole půjde brzy taky. Oba hráli nejdelší možnou dobu na antukové olympiádě, tzn. nejkratší možný čas se přeorientovat, Nole ani nehrál přípravné turnaje na US Open, měl už tak dost těžkého pavouka teď. Překvapení by to nebylo ani normálně, Popyrin začíná potvrzovat, že je to dlouhodobě talent podle expertů.
    po olympiádě máte vždy na slamech překvapení, psal jsem to před turnajem. Z tohoto faktu bude profitovat asi Jannik, kterému se vyčistil nahoře pavouk, ale mohl by to vyhrát i Tomáš nebo Kuba. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-facebook-zablokoval-stranku-organizace-ktera-po-povodni-pomaha-v-zatoru-261098#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

něco pro MARCA ZUCKERBERGA. Zablokovali jste jedné z našich příspěvkovek na facebooku stránky, které nutně potřebují pro komunikaci s POSTIŽENÝMI V OBLASTI POVODNÍ, které u nás proběhly.
    vím, jak dlouho trvá tahle náprava přes evropskou pobočku FB v Irsku. Zkuste jim to odblokovat přímo z Ameriky, stal se nějaký renons. :) ještě to zkusím přes whats v angličtině přímo k němu. Ale občas to tady čtete

• Marc by to měl dostat. Ještě jednou děkujeme za ČR. :) dělají charitativní práci..

• "Pokud ale někdo popírá znalosti, které
        se učí na prvním stupni devítiletky, a podlehne takové kravině, jako že
        Země je placatá, jsem se z toho upřímně trochu bezradný. Udivuje mě,
        když lidé nemají snahu se něčeho dobrat, něco si přečíst, něco se
        dozvědět."

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kultura-krobot-lidi-kteri-podlehaji-kravinam-je-mi-lito-strach-je-niciva-zbran-260757

svatá pravda. Přečtěte si rozhovor s mým oblíbeným hercem, režiserem, kvůli kterému jsem chodíval do Dejvického divadla, když jsem ještě byl v Praze. Pokud se na mě tedy dostaly lístky s kamarádkou. :) To divadlo není příliš velké, ale bylo by vyprodáno i v rámci větších prostor, měli jsme vždy pocit při tom shánění lupenů na každé představení, které jsme chtěli vidět. :)
  • Národní sportovní agentura (NSA) odhalila v hospodaření
    svazu vážné nedostatky během kontroly za rok 2021 a vyzvala tenisový
    svaz k uhrazení 29,7 milionu korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/predseda-ceskeho-tenisoveho-svazu-kandidati.A240601_214754_tenis_rou

tohle ale přeci není pravda.. Pokud by Šebek něco takového odhalil, pak by to předal rovnou už policii, která ale začala konat NEZAVISLE na něm. Od roku 2021, kdy to měla NSA tzv zjistit do doby zatčení je ta časová osa 2 a půl let.
    Pokud by to policie dostala od Šebka připraveno, tak už koná někdy v roce 2022 nejpozději přeci. Ne, šetřili to redaktoři irozhlas.cz - máte tam o tom x článků a na základě tohoto konala i policie.
    Šebek se přidal, až už bylo vše venku, že tam jakože něco kontroloval.. Protože pokud by to byla pravda, tak ty peníze ještě od tenisového svazu zajistí, když u toho byl podle jeho slov s šetřením nejdříve a dříve i než ta policie, jak píšete v článku rok 2021..
    Šebek je velmi užvaněný rádobymanažer, který už by měl být podezříván spíše ve spolupráci na tom vyvádění peněz z NSA, než jejich záchraně.
    Zkuste se nad tím zamyslet.. NSA nezískala z tenisového svazu nic. Pokud to věděli takhle brzy -  kontrola za 2021, tzn. zkraje roku 2022, měla už to mít policie a ty peníze by získali z účtů Kaderky, Flégla a spol 100%.. Pak se Kaderku, v průběhu vyšetřování policií po tom roce 2022, kdy to už Šebek tvrdí, že věděl, dozvěděl, že jej policie sleduje, odposlouchá s kolegy a ty zbylé peníze přesunoval..
    Přečtěte si všechny rozhovory se Šebkem, zjistíte z nich jeho strukturu osobnosti. Nyní by měl stejně už kontrolovat fotbalový a hokejový svaz. Neděje se nic. Až s tím začne policie, tak tenhle trouba zase vystoupí, že už to dozoroval v roce dejme tomu 2023, ale peníze budou fuč, peníze daňových poplatníků, které mohly jít jiným svazům, nebo se z nich mohly financovat domácnostem záležitosti jako třeba zvýšení koncesionářských poplatků.. čiže tohoto pána by měla mít policie taky v merku už..

• NSA vše věděla podle slov Šebka v roce 2022, ale s policií v součinnosti začala být, až začala oficiálně konat ona - konec roku 2023. Přitom pro ni měla de facto vše svým údajným šetřením už připraveno.  To nedává smysl. Policie totiž pracovala ne na základě Šebkových šetření, ale na základě šetření irozhlas.cz  
      Šebek měl hned, jakmile po výzvě 2022 (pokud něco takového vůbec proběhlo) tenisovému svazu nebyly prostředky NSA tenisovým svazem navráceny pro nejasnosti s nakládáním dotací, kontaktovat policii. To se ale nestalo.. Tzn. nejde mu věřit vůbec nic.
      Kaderka měl tak čas s Fléglem ty peníze převádět do aleluja, reagovali ale až na informace, že je policie sleduje, přitom měl být již v té době, podle Šebka, naháněn jeho NSA, daleko před aktivitami policie.
      Šebek se nechová jako řádný správce veřejných financí, to je z této události zřejmé.Proto vládě může vyúčtovat tak akorát -30mio, které nedokázal ukontrolovat a peníze si včas předběžným opatřením na účtech tenisových šíbrů zablokovat.
      Nyní akorát, když se vše provalilo, zase žvaní, že jakože něco dělal, ale čekal a čekal prostě, až se tenisový svaz k závěrům té jejich UDAJNÉ kontroly z roku 2022 vyjádří.. čekal a čekal, až Kaderku zatkla policie na základě investigativní práce redaktorů irozhlas.cz , nehledě na Šebkova daleko dřívější zjištění, jak nyní "po boji" účelově tvrdí.
      I kdyby tahle iluze jeho údajné práce v jeho pozici byla pravdou a je to fakt tak mizerný manažer, který neví, co dělat, zjistí-li nesrovnalosti s nakládáním dotací (postup - oznámení policii, předběžné opatření od soudu stran zajištění účtů, aby se zachytilo co nejvíce prostředků a nemohly být převedeny třeba na rodinné příslušníky), tak je nepochopitelné, že 2 roky čekal, až mu Kaderka odpoví - zdůvodní ty jejich závěry kontroly..
      Měl by být jednoznačně odvolán už jen na základě tohoto svého pochybení v kontrole tenisového svazu a neschopnosti včas konat a zajistit státem svěřené prostředky, které jsou nyní nenávratně už pryč. Měla by tam být i náhrada škody jím jako manažerem, pokud se prokáže, že konat mohl, porušil interní postupy, jak se v takových situacích coby manažer NSA má chovat a neprodleně jednat a ty peníze tak nemusely být dnes nenávratně pryč.

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-do-saudske-arabie-jsem-nesel-za-penezi-gerrard-sklizi-posmech-5029556

tohle je asi věcí každého, jestli sejde z očí, sejde z mysli.. tu ligu podle mě ani nikdo nesleduje. Jsem rád, že se třeba Mou jako historicky elitní trenér a výborný analytický typ nerozhodl sejít z těch očí a přijal tu novou výzvu ve Fene, byť ta první sezona nemusí být ještě tak zářivá. Koukal jsem na soupisku Fene a čeká ho tam pořádná generační obměna - nemají téměř vůbec mladou generaci, a je tam spousta hráčů přes 30 let, kteří už pro evropské poháry budou za zenitem v takových ambicích, na jaké je Mou zvyklý. Ale měli by mít finance mu vyhovět, je u začátku té přestavby, čiže si ty hráče může vybrat, poskládat si to pro ten příští rok, sehrát a v té druhé své smluvní sezoně už hrát to, na co jsme od něj všichni zvyklí. :)
    Navíc si dal prozřetelně do smlouvy i klauzuli o svém možném odchodu k portugalské repre, odkud už měl 2 nabídky v minulosti, udělal to zase náramně rozumově. Zase ho čekají úspěchy v podobě minimálně titulu tureckého mistra a dále uvidíme. :) To už bude snad 5. nebo 6. z evropských lig. :)

• Nemáte obavy při svém mládí ze starších hráčů, kteří vedou kabinu?

Ne.
    Jsem bezprostřední, emotivní, přímý člověk. Co říkám, tak na plnou pusu
    a od srdce. Ať je to ale cokoliv, vždy je to z pohledu týmového
    úspěchu, s cílem, aby vše fungovalo. Beru to jako pracovní záležitost
    a tam není prostor na to, aby se někdo urážel. Mým úkolem je, abych byl
    spravedlivý ke všem stejně. Je na mně, abych si hráče získal bez ohledu
    na jejich věk. To se podaří, budu-li dostatečně kompetentní pro
    trénování, což věřím, že jsem. Doufám, že s nimi dokážu dobře
    komunikovat, nastavíme si jasné mantinely.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-co-rikam-tak-na-plnou-pusu-sance-si-vazim-a-verim-ze-sigmu-nakopnu-tvrdi-janotka-5029632

tohle bych považoval za zásadní v úspěšné práci s lidmi.. :)  klidně bez toho temperamentového Eysenckova zařazení, tzn. tohle zvládne i introvertní trenér, ale zase ne s charakteristikou flegmatik, čiže max. ten melancholik. :D

• V televizním rozhovoru si rýpl: „Ještě
    jsem nezažil, aby se rozhodčí v tunelu poplácával s hráči a funkcionáři
    soupeře.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/ivan-hasek-rozhovor-po-zapase-turecko-cesko-konec-ve-skupine.A240627_002842_euro-2024_dc

no tohle je MANAŽERSKOU věcí právě toho nemanažera Fouska, proto dostal taky od reportéra Davida Kalouse docela správný dotaz, zdali jsme dost silní ve výkonném výboru UEFA, kde Fousek právě sedí a obecně v orgánech UEFA. On Ivana potopil a řekl, že jsme..Tak to si musíte chlapci vyříkat mezi sebou, až položíte funkce, čehož se ale nedočkáme, protože komunistická výchova.. komunisty taky sundávali vždy jen revoluce historicky, jak to tak u autokratických jedinců a režimů bývá, demise se sebereflexí provází jen demokratické kádry..

• Jak to myslíte?

Když
    tomu sundám opratě, tak bych sežral celý svět. Já chci jít tu cestu
    (ukazuje rukou)… Je ale potřeba se chovat slušně a nebýt ho.vado. Jak ve
    vyjadřování, protože v dnešní době frčí mezi zápasníky trashtalk, tak
    i v kleci. Proto je potřeba se neustále kultivovat.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/bojove-sporty-mma-prochazka-cili-v-ufc-na-odvetu-udelam-co-je-potreba-promluvil-i-o-zmene-vahovky-5027256

přesně tak. Vždyť bojovníka vždy přeci definuje a v historii definovalo to, co předvede v boji, ne žvanení, pomluvy, to je svět holek. :) Jirka to má srovnané v hlavě, líbí se mi, jaký příklad dává mladým. takhle by to mělo v tomhle sportu vypadat a takoví bojovníci by měli ten sport reprezentovat navenek. Je to i pro dobro toho sportu směrem od promoterů organizací k veřejnosti a jeho dlouhověkost, pač to tady má své místo ve společnosti, jak jsem psal ten důvod - stahování problémových povah z ulice do gymů a nastolení nějakého řádu v jejich životě (životospráva, trenink, denní harmonogram).. všichni nemůžeme být inženýři, ale tihle mohou ty své negace v povaze přetransformovat s pomocí trenérů a dokázat v životě něco, co by se jim z ulice nikdy nepodařilo a ještě jít příkladem jim podobným.. jirka byl tuším taky hospodský rohovník. :)

• ... čímž i ti trenéři v gymech doplňuji, tady v tomhle případě spíše suplují, náplň neziskovek, protože taková Charita těžko stáhne nějakého rohovníka z ulice do svého nízkoprahového zařízení, natož aby ho tam nějak zabavila nebo kultivovala v tom, aby se na ulici nepral. V tom je fajn i ta mantra bojovníků, že cokoliv se naučí v gymu, nesmí aplikovat na ulici.. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit