Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/tenis-souper-z-nejtezsich-machac-vyzve-v-boji-o-finale-djokovice-5028921

😂 další skalp světové jedničky, Tome. Nolitos tě určitě pochválí na tiskovce. Jedeme dál, turnaj ještě neskončil, teď asi Ruud, antukář..  Ale nedej se, víš, že můžeš porazit každého už. I na svém nejméně oblíbeném povrchu. Gratulace, já ti dycky věřil, že na to máš! :)

• z toho zápasu jinak vypadl jeden zajímavý statistický údaj, a sice, že si nepamatuji, že by Nolemu, navíc v zápase na 2 vítězné hned 2x, vzal kdokoliv z protivníků 5 her v řadě. To nepamatuje myslím ani on, a to i v zápasech s Rogerem, Rafou, nebo i teď s Carlitosem nebo Jannikem.
      Tomáš otočil v prvním setu z 1-4 na 6-4 a v posledním setu od stavu 1-1 už bral gamy jen on.. Unikum, které si proti Nolemu připíše v historii asi už jen on. :)

• „Ze své strany mám pozitivní ohlasy,
    pouze na sociálních sítích se pomalu a jistě začínají objevovat hejtři,
    se kterými jsem počítala. S tím jsem do toho šla, že to nebude
    jednoduché. Fotbal je pro chlapy často téma, do něhož by se ženská
    neměla míchat,“ pousměje se Svitková.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/katerina-svitkova-komentatorka-expertka-ceska-televize-ct-sport.A240619_113647_euro-2024_malu?zdroj=cxrecs#anketa-progress-A20240619_vp2_525

ty holky jsou takový dobrý bič na současný narcismus, egoismus a šovinismus ve společnosti. Mně se líbí na obrazovkách, u Katky konkrétně jak si hlídá češtinu. 😂

• ještě zopakuji jeden evergreen, hráče, kterého už jsem tlačil minulé přestupové období. Je jím Erik Prekop z Bohemky. Baník má třeba hrozně málo rváčů v sestavě, což je třeba v týmu mít, aby ztrhli ostatní.
    A ještě bych chtěl pochválit jednoho trenéra, který se doufám zachrání se svým týmem. Je to Radim Kučera. Přiznám se, že jsem vůbec nechápal, proč do takové sebevražedné mise vůbec šel, pač ten tým vzal před pár týdny, těsně před koncem ligy, ve špatném stavu, navíc z něj odešli silní hráči jako Vasil Kušej nebo Spáčil, nebylo moc důvodů strkat hlavu takhle do oprátky.
    Ale na tomto se ukazují kvalitní trenéři. Trenér si musí podle mě umět získat tým a vnuknout mu svou filozofii hry, není to jen o výběru hráčů do systému. Pak je ještě důležité, jak trenér umí zlepšovat hráče, to souvisí s tím předchozím.  RAdim musí být inteligentní chlap a dobrý psycholog. Akorát si jej teď možná už všichni sportovní manažeři klubů zařadí jako trenéra záchranáře. :) Něco jako byl John Ulička, pač Radim už zachránil vícero týmů.
    Ale to si dělám srandu, pač nemůže být lidsky jiný hráč ze Sparty a Prostějova. Rozdíl je jen v talentu, pak už je to psychologická práce, nebo umět se vzdát hráče, se kterým to prostě nejde. Je to stejné jako charakterista trenérů - buď jsou kvalitní nebo ne až tolik. Takže tohle je pověra. Protože jestli Radim tuhle šílenou misi zvládne, tak bude mít moře nabídek, jen nevím, jestli ne právě od týmů s podobnými kádry. Ale úžasně ten tým stmelil.
    Koukám teď na ně a třeba na Dukle rozhodla v závěru kvalita kádru obou týmů, s tím trenér nic neudělá, pokud je navíc na druhé straně někdo jako Petr Rada, tzn. taky kvalitní kouč. Kdyby hráli ale s kýmkoliv jiným ten den, tak věřím, že už jsou zachráněni. Byl to nadstandardní zápas na 2.ligu, i díky tomu, jak Radim Prostějov vede. Neustále se zlepšují. Mám rád nejvíce trenéry, kteří umějí pracovat s málem. TAk začínal i Mou, nyní to třeba je Marcel Lička na tom Východě..
    Mají teď ale jeden z nejhorších losů k záchraně - Žižkov, který hrává doma dobře. Ale pokud zahrají jako poslední zápasy, tak se musí zachránit. Jsou navíc ve formě. Ale na žižkově je Hofťa, nebude to jednoduché. Hrají ale doma jako venku, fakt se mi líbí.

• Mimo jiné do plánů patří také nové mládežnické centrum a nový stadion s
    kapacitou 20 tisíc nebo víc míst. „Současný stadion na top 6 v Česku
    nestačí,“ má jasno Mynář.

zdroj: https://infotbal.cz/zbrojovka-brno-po-zmene-majitele-hleda-noveho-sportovniho-reditele-nejbliz-do-funkce-ma-jiranek/

jak říkám, tenhle pán má sympatické jméno, čiže mé sympatie už na počátku. Směr je správný, jen v tom krizovém řízení budete roky a roky, protože právě tohle (stadion, akademie) výše představuje ty HLUBOKÉ, prvotní dotace. :) v řádu vyšších miliard, a to i při formě PPP projektu, obávám se sečteno s náklady té akademie (podpisy i mladých hráčů s měsíční gáží, tzn. v dobrých podmínkách, které konkurují těm nej klubům u nás, tam těch hráčů bude muset být podepsáno desítky, abyste o ně nepřišli, pokud to má být know how + dobrá práce s jejich manažery, což je tady na trhu taky galerka, co tak čtu kolegu Tvrdíka, nebo majitele Bolky + ty čachry Sport investu s dceřinkou svazu STES zastupovanou Fouskem - tohle jsou věci hodně na vodě, spíše vztahového charakteru, obávám se, tedy znovu do těch proměnných, které seriozní manažer nezná z běžného byznysu a tady nijak neovlivní navíc, ale dost můžou tyhle proměnné ovlivnit teda to jeho hospodaření a výslednou změnu názoru o rentabilitě-ziskovosti podnikání v čs. fotbalem, krom toho by si měl kolega Mynář opravdu zjistit, kolik klubů tady prosperuje... :D   představuje si to trošku, jako by v tom byznyse začínal, ne měl už tyhle bohaté zkušenosti, ten trh nemá určitě zmapován, já právě ano, proto píšu, co píšu).

Plus tam zůstanou ty fixní, poměrně taky vysoké náklady na kádr, kvalitní trenéry nejen mládeže (pokud na ni chcete stavět, což smysl dává), ale i áčka, béčka, kvalitní scouty (to nejen k mládeži, ale ambicioznímu klubu obecně platí a bude to chtít scouting i po Evropě, pokud kolega zmiňuje Bodo a Salzburg, protože tady jednak není zase takový trh a především je tady hodně vlčáků na něj, kupujete to v blbé době, kdy máte historicky největší konkurenci, což pro tu investici taky nehraje na straně aktiv.. :) jakože neznám nikoho z byznysu, kdo by neměl názor jako já, že fotbal je hodně rizikovou investicí s nejistým koncem a nulovým procentem možnosti řízení z pohledu managementu, protože hrají roli ty proměnné - to je ta korupce ve fotbale, která jej historicky provází a znásobí se počtem konkurentů, protože takové ambice, jako deklarují tady kluci z Brna, má dalších dobrých 8-10 týmů v současnosti, profitabilní  pohárová místa jsou 3, za určitých okolností 4, přes ty se dá vydělat + prodat asi spíše budou chtít kluci ven, protože do ligy to moc ekonomicky rentabilní nikdy nebude... navíc posilují konkurenty na ta 3 pohárová místa, které budou muset spíše honit a vyřadit ze hry, než jim dávat vítr do plachet, čiže další přestupy na trase - Brno-Sparta a la ševa nebo Krejča asi nebudou v plánech těchto nových byznysmenů).
    Ale Brno je značka, která se dá využít i byznysově, Zbrojovka nějakou historii má (známé odchovance), druhé největší město, stadion lze využít víceúčelově, tzn. začne se splácet odpočátku (Hradec je na tom slušně ziskový už v prvním roce po otevření, Brno má ale konkurenci ve Výstavišti, Sonu, byť to je menší, bude to chtít lobbing, aby ty důležité akce získali).
    Pořád ale budete závislí na těch evropských pohárech, i stran prodejů hráčů v těch nominálech, které si představujete v rámci toho krizového řízení a nákladové vratky. Tzn. roli sehrají ty proměnné, bohužel chlapci - tzn. popasovat se s takovým Bílkem, Nezmičem, Peltonenem-pokud ho nezavřou, a v neposlední řadě Adou, popř. i kolegou Jinochem, tohle budou vaši soupeři v rámci účetní rozvahy více, než cokoliv jiného. :)

To já se na to raději kouknu z dálky, jaké nadpřirozené a paranormální jevy ty příští roky enormní konkurence v našem fotbale, kdy ta poptávka dokonce může převyšovat nabídku, co nám praotec Roman odešel ze scény se svou cosa nostrou v podobě nějaké vybudované stromové struktury chodu téhle fotbalové galérky, která se nutně rozpadla bez svého capa, ale ti lidé neodešli z tohoto světa, tzn. čekám nějaké návraty starých známých do fotbalových struktur. Ale asi se začne tvořit i něco nového a budete potřebovat opravdu dobře ukotveného šíbra v tomhle závadném prostředí. :) V tom je třeba stejně nadšený kolega z Liberce dále s tím Nezmičem v zádech a asi si může spíše vyskakovat, což si vyskakuje...

• Jenže z úvodních čtyř zápasů nového ročníku nevyhrál klub
      ani jednou a s třemi body mu v tabulce patří až 16. místo. Cíl
      kvalifikovat se do Ligy mistrů je tak zatím hodně vzdálený.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/daniele-de-rossi-trener-as-rim-konec.A240918_104528_fot_zahranici_ten

kdo tohle děcka nečekal. V AS, jak jsem psal, je problém někde úplně jinde než byl v Josem - úzký kádr, zřejmě i velmi nízká likvidita (málo sponzorů zřejmě). Jurič je ale jako nástupce podle mě dobrá volba managementu AS, tuším je to ten trenér, který vedl Veronu, hráli dobrý fotbal, podle mě zajímavý kouč, který má první takové větší angažmá a umí pracovat s málem..

• můj scouting sheet:

jinak pro kluby jako Baník, ale i ta Slavie, protože Zaf nehraje pořád, co se čekalo, i takový Suchan ve svém věku z Budějek je velice zajímavý hráč, tvrdím. Netrpí na zranění, býval to talent, teď to ukazuje, dozrál, je v Budějkách lídr. Vyrýsovaný, stará se o sebe. Slavia v jeho věku udělala nominálně šílený přestup Jindry Staňka, tzn. proč ne tento Suchan s tlakem na Zafa, pač má podle mě nyní poslední šanci tu příští sezonu, jinak ho bude lepší už zpeněžit, pokud je na něj nějaká nabídka. Pro Baník podle mě zase dostupná náhrada za odchod Eweho. Líbí se mi ještě více než Eneme, ten má ještě mouchy, ale je zase mladší, tzn. může je odstranit pod silným trenérem.
    Pak se mi líbí Danny Samko, 2 roky už ho sleduju, ale toho si stáhne asi Hradec do přípravy. Třeba David Buchta by se mi líbil v Plzni, taky se mu proti ní daří, ale on je i pro Spartu, protože má výborný první dotyk a je to po dlouhé době takový typ Rosy. Pro Slavii by byl z hlediska hry do boxu. Koukněte se na jeho statistiku přihrávek do boxu, samotného by mě zajímala. Ale bude stát hodně, sám bych si řekl o hodně za něj. :) teď navíc prodloužil v Baníku. Ale je do plné obrany i na brejky, takových hráčů je málo, to víte..ještě se navíc může zlepšovat zase pod náročným trenérem. Potřebuje ale cítit důvěru trenéra, se mi zdá, v tom mu pomohl hodně te´d Pavel. škoda, že na něj dříve nesázel třeba Pavel Vrba, ale on je známý, že sází spíše na zkušenější hráče.
    Budějky podle mě projdou výprodejem po sezoně, ať už pro ně dopadne jakkoliv, čekám odchody celé té kvalitní zálohy, avizovaný už je odchod Králíka do Bolky, Sam Šigut je skokan sezony, protože hraje chvíli ligu a podívejte se, jaká má už čísla + je velice rychlý, pracovitý, býval i v žácích, znám ho od jeho 15ti tady od nás, kdy jsme ho scoutovali se scoutem Baníku. Pak tam šel, ale odešel odtamtud.. To je ale zase výzva pro Baník hlavně. Jdou tam koncepcí místních fotbalistů.

• jinak samo MIchal HLavatý, to je ale folklor, toho tlačím, co odešel z Plzně, což jsem nechápal, ale někteří hráči nejsou pro velké kluby, to se teď ukáže, protože o něj má zájem Baník a Libe, jsem slyšel.
      Může to být jako se Šulcíkem. Podívejte se, Michal Bílek ho odstavil, že je pro něj nepotřebný a trenér Koubek ho rozjel, že nyní vyhraje asi krále střelců. Hlavatý byl tuším v Plzni taky za doby Michala, kterého beru za dobrého trenéra, ale tohle byly přehmaty.
      Teď se ukáže. Vidím nedostatky v bránění u něj, ale ne že by se nesnažil, ale brání hrozně nečistě - proto tolik žlutých. Ale je to absolutní špička v zisku 2. míčů v lize, tohle mě na něm zaujalo nejvíce, protože na to vsadil kdysi Mou ve světě, a já tu teorii taky razím, že to je nejdůležitější faktor v ofenzívě.. musíte tam mít takového hráče v týmu, protože pak jste prostě dominantně u brány soupeře, nebo zkrátka na jeho půlce.. :)

• Baník by mohl udělat jak Hlavatého tak Suchana, můžou hrát v pohodě spolu, byť jsou oba konstruktivní. Suchan na místě Eweho, Hlavatý více zhloubky, což je podle mě jeho pozice, kdy získává ty 2. míče + soupeř na něj zapomíná a může být produktivnější než je, což je trošku jeho slabina na to, jaký je to hráč. Něco podobného, co hraje Rigo nyní nebo hrával Tetour v Baníku.
        Hlavatý není, jak říkám, líný na krok, snaží se do obrany, problém je v čistotě hry. Na tom by s ním měl trenér ještě popracovat, pokud to půjde odstranit, protože on je menší konstituce, ale musí být tím pádem mrštnější, více mrštnosti než toho důrazu, nebo rukou. Pokud to zvládne Kairinen ve Spartě, kterého by Michal měl nasledovat, jak odebírá míče, tak musí i on. Byť Michal je pro mě ten box to box player - osmička a Kaan klasická 6tka, která ale umí i do útoku a umí tam mít právě ta čísla.

• a stejný folklor je Alli taky z Budějek, kde u něj bude problém asi s manažerem a platovými nároky, protože jinak je to hráč i pro první trojku, určitě pro hru o poháry. Budějky mají opravdu kvalitní tým do ofenzívy, trpí na defenzívu, proto říkám jako trenér Kotal nebo asi i Venca Varaďa, Mou, že základem kolektivních sportů je kvalitní defenzíva, ať se na to dá koukat nebo ne. Ale dá se to mít vyrovnané, Budějky ale vsadily na ofenzivní styl.
        Podle mě by měla dolů Karviná, vůbec se mi zase nelíbí v Pardubicích, zápas na Bohemce pak byl hodně podivný, 1.pol jednoznačně pro Bohemku, dnes zase dominantní Pardubice, což jsou vše týmy spodku tabulky.
        Ještě jsem zapomněl u Sparty na Daňka, teď dal krásný gol, protože jim odejde podle mě Šulo, tzn. bude mít v přípravě šanci. Sparta má furt odkud brát, byť ztráty Krejči a Šula by byly velmi bolestné. Ale ostatní budou zase o rok starší, vyhranější, musí je nahradit. Jsem rád, že začal Adam Karabec bojovat. Vedle toho talentu je to třeba v současném týmu jako Sparta, chce-li hrát základ, nebo nebýt předběhnut těmi, kteří se posouvají a ten oheň v té jejich hře je vidět i vedle toho jejich talentu.

• a jsem fakt rád, že nespadl ze 2. ligy Varnsdorf, protože by si to nezasloužili, tu ligu oživují. Trenér Holeňák je velmi zajímavý trenér. Na to, jak se mu tam mění kádr, tak to zvládá vždy ukočírovat, jako krizový manažer má + ještě stačí zlepšovat hráče, už jich pár do ligy poslal. Teď tam půjde Samko na 100%, to by o něj Hradec přišel, on už 2. ligu přerostl. Zlepšil se zase oproti minulému roku i díky trenérovi.

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/dukla-praha-bohemians-praha-1905-2-kolo-chance-liga.A240726_115038_fotbal_min

kolega Veselý jen vrátil, co mu nepatřilo z minulého kola.. To byl dnes krtek-chachar. Dukla uhrála povinné 3 body v souboji záchranářských týmů, trenér Rada ukázal, jak je kvalitním trenérem, v kritických momentech Dukla hrála suprově, sebevědomě, bojovně, suprově uhlídali Jusufa. Zasloužená výhra.

• Březnová. Takový přívlastek má poslední výplata, kterou
    českobudějovičtí fotbalisté a jejich realizační tým obdrželi. To si v
    půlce června neužijete moc příjemnou dovolenou, která týmu končí ve
    středu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-prvni-liga-budejovice-dluhy-penize-ondrasek-koubek.A240618_090726_fotbal_pkr

neříkal majitel, že dluží hráčům jen za 2 dny, když se kolega Kladrubský asertivně, mimoděk coby reakci na porušení pracovně právních vztahů úplně ok, ozval? To tedy majitel novinářům lhal?
    říkám to takhle a vyjmu z té charakteristiky akorát pana trenéra Koubka z Plzně, proto říkám, že by se měl ve společnosti angažovat do aleluja, nehledě na věk, protože má více rozumu než kterýkoliv junior dnes, k tomu navíc životní zkušenosti. 

Má teze - berte to s rezervou. :) Seniorům tady u nás by se s dovršením 70. roku měla odebírat zvláště v této době krom volebního práva, řidičského průkazu, i způsobilost k právním úkonům bez souhlasu jejich dětí. Zvláště v této době, kdy na nás útočí civilizační choroby - stařeckou demenci nevyjímaje.. :)
    snížila by se nehodovost, zlepšily výsledky voleb a ubylo by druhotných platebních neschopností, stížností na úřadech práce/správách soc. zabezpečení na neplnění si povinností ze strany zaměstnavatele/obchodního partnera.
    Tady na tohle opravdu nejde ničím argumentovat..

• VOLBY USA - te´d to řekl ve studiu kolega Joch stejně, jako to říkám já i kamarádům ze zahraničí - rozhodne ne Pensy, ale Severní Karolína a systematická práce Demokratů v budování vzdělanostní mladé generace a tím i rostoucí aglomerace měst. Tenhle stát bude rozhodující nyní v každých dalších volbách. Demokraté se na něj soustředili v tom lákání mladých na tamní univerzity, protože Republikány tam volil dominantně vždy venkov-farmáři a přehlasovali ta města. Tenhle nastupující trend budoucnosti volby tohoto státu nyní podle mě zabije Dona už v těchto volbách, pač to byla bašta Republikánů, čiže vedle Pensy HLAVNĚ Severní Karolína.
    Každý mluví o tom rezavém pásu, ale rozhodne Severní Karolína děcka, pač má i navíc dost volitelů..
    Jinak si myslím, že USA polarizuje právě Don. Pokud tyhle volby vyhrají Demokraté, USA se začnou zase stmelovat. Bude to delší proces, ale i proto je třeba podporovat Kamalu, pač Don to žene bohužel k občanské válce..jeho víceprezident ho pak následuje. Ten chlap se svými názory fakticky vystudoval práva na Yale?? No tam to musí vypadat..
    Proto říkám i univerzitám u nás - musíte přitvrdit v rámci přijímacího řízení, protože ti absolventi, které vypustíte, a to si mnohé špičky akademických senátů neuvědomují, vás pak reprezentují navenek. Slezskou univerzitu reprezentuje třeba Agáta Hanychová..

• a ještě znovu, pač to zmínila kolegyně Matušková on air a nyní to zmiňuje nějaký další z čs. umělců žijících v USA, teď mu to vyvrací i kolega novinář ČT Řezníček. Nezaměstnanost za vlády Dona rostla také. Za vlády Dona se navíc prohloubil státní dluh USA + imigrace byla vážení VYŠŠÍ než za Joea Bidena, který do USA pustil o 2mio méně imigrantů. Tzn. nemůžete fabulovat s čísly, byť papouškujete propagandu tohoto republikánského tábora, od kterého se distancují ale i ve spoustě případů i sami Republikáni.. :)

• čistě matematicky Don nemá ještě absolutně nic jisté - pokud totiž vyhraje Kamala Pensy, Michigan a Virginii, tak to bude zase NEJVĚTŠÍ SWITCH v dějinách amerických voleb, hádám. A reálné to určitě je.. Nesouhlasím absolutně s kolegou Kotenem, že by za Donem stáli dominantně Republikáni. Postavilo se jich proti němu dost, a ne že by zůstali doma, ale oni šli dokonce volit Kamalu. Což pro ně muselo být hodně těžké rozhodnutí.. čiže nefabulovat, s tím může na komerční Tv..Tady to sledují právě konzervativní, MYSLÍCÍ voliči a mrzí je, že razí stejnou politiku jako Don, tzn. manipulací..
        Tohle je zajímavý článek kolegy Koláře, který bych doporučil přečíst si i kolegovi Kotenovi, není to pro ně žádná výhra, POKUD k ní vůbec ještě dojde :)  čistě matematicky - viz. výše:

https://www.novinky.cz/clanek/volby-usa-kolar-u-trumpa-je-mozne-vse-muze-to-byt-katastrofa-40495609

jsem pravičák, ale nemůžu nevidět, narozdíl od kolegy Kotena, že Don to žene k občanské válce.. A úplně nemůžu jedince, kteří neumí prohrávat či uznat prohru, to z nich nedělá a nemůže navenek dělat silné jedince.. Vance ani nekomentuji, ten potřebuje odbornou pomoc akutně..

• už jsem to nechtěl pane prof. Lukeši psát, pač kolega Koten je ještě mladý kluk, řídí ho oportunismus, kariérní natěšenost, ale dělá tam opravdu ze sebe dnes faktograficky sudokopytníka - zrovna Don se nejeví jako prototyp katolíka a člověka, který by reprezentoval nějaký řád, tedy hodnotu, kterou vyznávají Republikáni, obecně pravicoví voliči. Naopak je to od něj ode zdi ke zdi, což známe spíše právě z toho působení východních autokratů-diktatorů.
          Více než realismus toho, co povídá (tzn. ty exaktní údaje), je to právě ten populismus (něco transcendentálního - wanna be, jak zmínil kolega Koten - protože už ta data - růst zadlužení za Dona, o 2mio vyšší příliv migrantů paradoxně než za Bidena, nulová reforma zdravotnictví a tiché spoléhání se na tu fungující Obama care, to Dona zase bude charakterizovat), tzn. získat hlasy za každou cenu, tzn. ten jeho evropský vzor - SOUDRUH Orbán..
          čiže je to pro vás chlapci Pyrrhovo vítězství a paradoxně úplný odklon od těch tradičních, opravdu konzervativních (tedy nepopulistických) republikánských hodnot postavených na tvrdých datech.

Pan Lukeš říká, že Obama care padne, ale nepadla ani za jeho minulé vlády. Pač jeho administrativa nemá nic připraveno coby náhradu. Je to poslední mandát Dona, bude v něm ještě více apatičtější než v tom minulém.. cíl byl postaven totiž znovu primitivně - dostat se do Bílého domu.. Bez nějaké hlubší vize.. Američané si nemohou být jisti teď ničím..a to tu jistotu hledali..
          a te´d to panu prof. potvrdil i kolega Koten, tedy ten fakt, že u Dona a jeho administrativy se nedá zrovna očekávat, že to bude nějaká mašina na reformy. Je to jen další populista u moci..

• Populární moderátor
    Michal Kovačič si zakládá online televizi, a to půl roku poté, co byl
    vyhozen z TV Markíza za to, že v živém vysílání varoval před orbanizací
    slovenských médií.

Kovačič na svůj projektu vybíral peníze
    v crouwdfoundingové kampani, která se stala hitem. Během pár dní totiž
    vybral zhruba 600 tisíc euro (zhruba 15 milionů korun).

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-medialni-cirkus-vazte-si-toho-co-mate-nez-bude-pozde-varuje-slovensky-novinar-264534

via komentáře níže ještě ke Slavii, protože TV Markiza patří zase do mediální skupiny rodiny Kellnerových, tzn. tyhle totalitní manýry lze právem přidat k těm soudruhů Tvrdíka a Tykače. U soudruha Tvrdíka jsou ty soudružské styky se soudruhy z čajny pak vyloženě něco, čím popírá aktuální i doktrínu zahraniční politiky našeho státu, co skončil ve vládě Andrej s Miloušem Zemanem na Hradě.
    Před čajnou pak varuje kvartálně i naše rozvědka - komentář níže, ajťáci přes kybernetickou bezpečnost pak prakticky před všemi korporacemi z čajny a jejich zbožím a následně nedoporučují vůbec propojení prostřednictvím apek. Nekupujte si zkrátka nic z čajny, zní aktuální rada našich expertů na bezpečnost.
    Na Slavii přesto běží reklamy na tyhle čajna estebácké výrobky, ignorujíc veškerá doporučení výše.

• https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-software-odposlouchava-vas-friteza-aplikace-od-chytrych-spotrebicu-mohou-uzivatele-spehovat-40497015

a tady máte přímo článek o tom, jak vás může odposlouchávat i fritéza z čajny propojená apkou ve vašem mobilu. Z čajny nekupujte děcka nic..

• A myslím
      si, že čeští novináři i veřejnost se příliš málo obávají a starají
      o budoucnost svých veřejnoprávních médií,“ říká v Mediálním cirkusu
      Kovačič a pokračuje:

„Ještě
      u vás nejsou ani volby, po kterých mohou přijít silné tlaky, a zdá se,
      že už teď jsou ve vašich veřejnoprávních médiích otřesy, kvůli kterým to
      pak televize nemusí ustát.

„Za předcházející Ficovy vlády jsem byl
      lustrovaný a ten policista sestavoval i pavouka celé mé rodiny, a to
      bylo opravdu nepříjemné. Pak mi řekl, že to bylo na příkaz tehdejšího
      policejního prezidenta Tibora Gašpara, a ten samý Gašpar je dnes
      místopředseda parlamentu za SMER a jeho syn je dnes šéfem Slovenské
      informační služby

to má tenhle elitní slovenský, našimi oligarchy vyhozený, exnovináří TV Markiza na mysli nástup Andreje s tou krajně levicovou suitou - soudružkou Konečnou (na SVK tohle povstání proti nezávislé žurnalistice řídí soudruh Fico, taky exkomouš, nyní odstoupila z pořadu Lets dance coby podpora svého manžela Adéla Banášová, která se tedy taky postavila proti rodině Kellnerové), popř. rádobypravičáky z řad Motoristů, kde nikdo nerozumí ekonomice  (a té ekonomické soběstačnosti domácností, kterou přechod na obnovitelné zdroje právě přináší) ani za mák, jenom papouškují neustále stesky všech fosilních nomádů a otroků východních těžařů, kteří tyhle partaje jako Motoristé, SPD nebo Šlachtu platí, proti Green dealu, jak jsou archetypálně spjatí ještě s érou totality, kdy byli zvyklí nechat se táhnout ve vleku východních soudruhů coby jejich sovětská satelitní země, proto také nemají a nebudou mít problém spolupracovat JAKO ULTRAPRAVIČÁCI (potomci ODS, no to určitě, Klaus by v 90tkách nikdy do vlády s komouši nešel, ani s nimi o ničem nehlasoval) ve vládě s tou Konečnou, což už vidíme v tom synergickém hlasování Turka a Konečné v rámci evropského parlamentu.
      Zkrátka nechtějí, abyste byli svobodní a navíc ekonomicky soběstační (elektro vůz, domácí fotovoltaika + čerpadlo, přičemž to elektroauto vám vydrží možná až na celý život a je téměř bezporuchové - data Žlutých andělů, jak už jsem uváděl, narozdíl od těch jejich vychlastaných za 15 let 20x opravovaných spalováků), ale nadále čekali, jak si s vámi budou hrát Alicí, Sověti v rámci těch cen na stojanech pump.
      Nedává to ekonomicky vůbec rozum směrem k domácnostem.Ať děcka nedopadneme jako Slováci příští rok po volbách!!!

• Tedy například když
      si myslíme, že odradíme Čínu od nějakého silového převzetí Tchaj-wanu,
      když budeme hrozit extrémními cly, je trochu naivní, anebo něco, co by
      fungovat mohlo?
      Ono to samozřejmě do jisté míry fungovat může.
      Je třeba mít na paměti, že Čína,
      jakkoliv je druhá nejsilnější ekonomika, jak se píše, jakkoliv má velkou
      sílu v ekonomické oblasti, tak taky není úplně silná po všech stránkách
      a odolná všem potenciálním krizovým jevům.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-jak-se-zmeni-americka-politika-vuci-cine-264454

paní je sinoložka, tak ji zasvětím trošku do aktuální ekonomické situace čajny. čajně se od covidu zhroutily prakticky všechny pilíře, které tvoří HDP země, funguje pouze ZATÍM ten automotive, který je ale jediným závislým přísně na obchodních vztazích se Západem.
      Třeba domácí realitní trh, který má multiplikační efekt v každé světové ekonomice, tvoří třetinu HDP čajny, je nyní na odpis. I přes ty nesystémové, monetární kroky soudruhů z ústředního výboru KSČ z posledního měsíce, dvou. Nefungují..
      Dalším na tenhle pád realitního trhu v čajně navázaným pilířem HDP hlavně v rámci populačně rozsáhlých zemích (ekonomikách) jako ta čajny, USA, Indie, Brazílie je ta domácí spotřeba. Ta reaguje právě na ten pád realitního trhu, jenž se udál zkraje tohoto roku, zdrženlivě a s obavou. Číňané zkrátka peníze drží na účtech, odkládají vlastní spotřebu. Tzn. tady taky přichází nulová pomoc čínskému HDP. Navíc čajna se potýká s degresivní tendencí populační křivky a naopak nárůstem mandatorních výdajů v důsledku tohoto.
      Nyní už chybí tedy jen zasazení poslední rány - uvalení ještě vyšší cel než ta evropská a od Dona z USA a soudruzi v čajně už nebudou moci o tom cíli, kterým má být 5% HDP, vůbec uvažovat. Momentálně čínská ekonomika roste mezi 3-4% HDP, ale vzhledem k těm subvencím, které do ní strana a vláda nalévá, se vše míjí účinkem.
      Bude zajímavé, jak na tenhle upadající trend čajny zareagují v USA, protože navíc vedlejší nenáviděná Indie roste šíleným tempem přes 6% HDP, podle mě brzy čajnu vystřídá na tom 2. místě žebříčku světových ekonomik a USA v tom mohou určitě napomoci. čiže to není tak, jak tvrdí paní sinoložka, že čajna se ze všeho vyhrabe, momentálně ji nefunguje v rámci ekonomiky téměř vůbec nic, jsou v nejhorší situaci pod Ping Pongem, což zároveň i do jisté míry brzdí Arabáče v tom nastolení růstu cen ropy a tlumení těžby, čekají asi, jestli se z toho soudruzi posbírají, ale neposbírají... :)
      spíše budou muset začít jednat jak z EU, tak s USA a pěkně se sklopenými ocasy, protože ta cla mohou obejít jen zase se souhlasem zemí EU a USA s rozjetím výroby na jejich území, tzn. soudruzi jsou v pasti.
      Naproti tomu v čajně se výborně daří pouze Elonově Tesla, evropské automobilky tam žádná čísla, která by je dostala z nynější krize automotive zase v EU nedosahují, mohou ten region tedy odepsat a soustředit se na jiné, hlavně tedy ten v EU, až se EU přestane střílet do vlastní nohy ve spolupráci s těmito automobilkami nesmyslnými regulacemi.
      A to ještě soudruhy v čajně čekají postupné rebélie domácích obyvatel, protože to zvyšování věku odchodu do důchodu o 3 roky, které nyní vlastní dělnické třídě představili, nebude určitě konečné. Pokud nějak významně nenastartují teda porodnost, a to se taky zatím taky nedaří a i tady budou nutné mandatorní pobídky pro mladé rodiny.
      Vypadá to, že čajnu naopak čekají roky nutných ekonomických ústupků Západu, nutných fiskálních reforem a té bídy :), které si odstartovali tím vlastním covidovým cirkusem, kdy ten komoušský režim, jak ho známe i tady u nás, si vždy rochnil v devastaci životního prostředí, špíně, kam se člověk podívá, tamní hygienické normy by vůbec nešly zasadit do našeho prostředí třeba prodejů na trhu, kde ten vir akceleroval..
      Proto jsem psal, že spojení USA a EU v případě společných ekonomických postupů vůči čajně se jeví nyní, v situaci, v jaké se ekonomika soudruhů z čajny nalézá, více než záhodným. :)

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-amazon-soustil-konkurenci-temu-a-shein-s-blaznive-nizkymi-cenami-264525#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

a tady tahle aktivita AMERICKÉHO Amazonu kolegy miliardáře Bezose zabije soudruhům z čajny ten další pilíř jejich exportní ekonomiky, sféru e-commerce. Jakože k tomuto se přidá už naší vládou chystané zatížení ceny těch šuntů z čajny o recyklační poplatek a v rámci EU je čeká hezké proclení v těch přístavech v Holandsku, Španělsku, či odkud to sem chodí. Zatím tam totiž odvádějí jen DPH.
        U amerických výrobků navíc bude konkurence i KVALITOU.. :D Na soudruhy z čajny se to aktuálně ekonomicky zkrátka valí ze všech stran, to paní sinoložka ani neví.. Good bye Mao

• Eva Zamrazilová zdůraznila rizika vyšší
          inflace a varovala, že měnová politika může brzy působit expanzivně,
          zejména s ohledem na slabší kurz koruny.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-viceguverner-cnb-kvuli-slabe-korune-bude-splneni-inflacniho-cile-tezke-264553

poslední rok souhlasím dominantně s touhle ekonomkou naší České národní banky. Výše píšu o clech USA směrem k čajně v minimální výši 60%, pokud zaútočí na Tchaiwan, k čemuž se podle všeho soudruzi chystají, tak Don slíbil setrvat na těch 100% Joea, popř. Kanada je ještě má v současnosti vůči soudruhům v této výši.
          Ale Don chce jet celní válku vůči celému světu, tzn. i EU - u nás ve výši 20%. Pravděpodobně očekává, že mu cla hlavně zalepí v rozpočtu to očekávané vyhlášení nízkých daní, které hodlá zavést pro Amíky a deklaroval je před volbami - daně z příjmu tuším ve výši jen 15%.
          Tahle vyloženě "proexportní" politika politika EU vers USA ale bude znamenat riziko nezaměstnanosti v EU, určitě pak růst inflace, na což reaguje Eva Zamrazilová v rámci tomu aktuálně očekávanému zlevnění peněz FEDem v USA (+ já dodávám i startující Donovy celní války vůči světu) a velkých ekonomikách v rámci světa. Na tomhle faktu oslabuje i čs. koruna, od které se investoři budou dále odklánět k silnějším a spolehlivějším měnám a ČNB bude muset užívat čím dál více ty v posledních letech nashromážděné bohaté devizové rezervy k jejímu posilování.
          Ovšem pokud by se ten výběr cel a celá tahle nová celní politika USA Donovi nedařil, pak bude muset naopak reagovat urychleně americká centrální banka FED v opačném trendu a ty sazby zase začít zvedat, protože se tahle jestřábí politika Donovi vrátí jako boomerang zpět na číslech výkonu domácí ekonomiky a inflace v USA. :)
          A to se zase zpětně projeví tady u nás v tom napětí na hypotečním trhu s nemovitostmi, jejichž ceny navíc zaručeně půjdou nahoru, to už nám developeři vzkázali dávno, když se jim prodražovalo to schvalování staveb v rámci táhnoucí se digitalizace stavebního řízení. Tzn. hrozí nám krásné zmrazení realitního trhu, pač hypotéky by ty ceny následovaly, pokud by Donovi nevyšla ta jeho strategie nové jestřábí politiky USA a úrokově by ještě naopak rostly jakože jejich pád v současnosti nečekám, pač banky si nahrabaly na maržích a nemají důvod do konce roku s tímhle faktem téhle nastolené hypoteční politiky hýbat. Budou vyčkávat na ty tlaky globálních faktorů související zejména s úspěchem nebo neúspěchem Donovy jestřábí politiky.
          Spíše než růst čs. ekonomiky tedy očekávám její stagnaci nebo degresi už na konci příštího roku, proto souhlasím s názorem Evy Zamrazilové, že v tom snižování úrokových sazeb by měla být u nás centrální banka aktuálně velmi opatrná, pokud nechtějí bankéři pracovat tedy v režimu amplitudy a opětovně pak zase ty sazby zvyšovat, díky tlakům domácí ekonomiky v důsledku vnějších faktorů. Není důvod si myslet, byť to téhle vládě Kalousek tlačil do hlav, že jsme v období konjunktury..
          Celní války kluci nikdy neměli svého jednoznačného vítěze..poškozují všechny. spíše byste se měli spojit na Západě proti tomu Východu a ještě jej oslabovat i takhle mimosankčně (u Sovětů) klasickými obchodními nástroji tak, abyste měli výhodu v těch jednáních s čajnou stran komponentů v rámci elektrobyznysu. USA si tam najdou výhody pro Elonovu Teslu na čínském trhu třeba. Tohle už ale připomíná obchod, když strany jednají, než v situaci, kdy se jen oznamuje z Bílého domu celní politika vůči celému světu. Poškodí to všechny, protože nikdo nemůže fungovat bez druhého, dnes je obchod realizován v globálním měřítku.

• Levicový extremismus oproti pravicovému
        není vůbec postihován a je už na čase, aby trestní oznámení tuto
        asymetrii narovnalo, aby bylo skutečně na základě tohoto trestního
        oznámení zahájeno trestní stíhání,“

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-disidenti-chteji-zakazat-komunisticky-e-shop-264539#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

no není postihován soudy, protože nemáme, kdo ví proč, tu KSČ zakázánu, stejně jako je zakázána ta Hitlerova NSDAP. Slováci jsou v tomhle před námi, ti KSČ zakázali.
        Pak nemají zase roztahovat soudružka Konečná se svými nohsledy křídla a ještě si ten e-shop nazvat FUTURA... Futura tak ve Vietnamu (vynikajícím obchodním partneru soudruha Tykače :)  ), tady vám už pšenka nepokvete, budou-li mít lidé zdravý rozum a ty bývalé kopačky, které už jej pozbyly nebo nikdy neměly a vyvolávají dlouhodobě ve svých článcích ty symboly stalinismu jako stachanovce, zůstanou doufám v nostalgii s Bráníkem za 6,90 v akci v ruce doma na gauči v rámci sledování Rudé hvězdy Slavie a jejich problikávajících reklamních partnerů z čajny v ten den voleb...

• Tchaj-wanu měl Elon Musk odmítnout poskytnout satelity Starlink
    právě na jeho žádost. Putin se tak prý chtěl zavděčit čínskému
    prezidentovi Si Ťin-pchingovi. Dřívější zprávy uváděly, že je Starlink
    v Tchaj-wanu nedostupný kvůli tchajwanským pravidlům o lokálním
    vlastnictví. Zpráva WSJ Muskovi na čínských sociálních sítích vynesla
    mohutnou vlnu chvály.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-z-bezpecnostnich-duvodu-presunte-vyrobu-jinam-vyzvala-muskova-spacex-tchajwanske-dodavatele-40496436#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Elon prodává daleko více Tesel v přepočtu na obyvatele v čajně, než u sebe doma nebo v EU, jak už jsem dříve psal, čiže v tomhle nebylo od něj asi žádným problémem vyhovět. Vypadá to na první ozbrojený konflikt za vlády Dona - čajna vers. Tchaiwan. Jsem zvědav, co na to Don vzhledem k té ochraně ostrova USA, kterou mají exekutivně ukotvenu + tomu vymezení se komoušům z čajny, které míval vždy Don v programu..

• i když Don teda nastupuje až tuším 20.1., ale čajna už má roupy v souvislosti s jeho nástupem, zřejmě očekávají, že to nechá plavat vzhledem k Elonovým obchodním zájmům v čajně. Don slíbil až 100% cla na výrobky z čajny, pokud rozjedou nějaké alotrie na Tchaiwanu, tak jsem zvědav, jak dodrží případně slovo, pač to čajnu zabije v kombinaci s těmi dumpingovými cly EU a rozjetou obchodní válkou s Bruselem. EU bude mít dobrou vyjednávací pozici při potížích domácí ekonomiky v čajně. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit