V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Určitě nejsem ten, kdo se bude zuby nehty držet své pozice.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-teplice-trener-zdenko-frtala-v-ohrozeni.A240901_203821_fotbal_pbi
trenér Frťala je správný chlápek, tohle výše by se měli naučit jiní trenéři u nás. Problém není v trenérovi, to v Teplicích vědí asi všichni. Měli by ho podržet, mají výhodu, že letos tam bude dole na padáka vícero týmů a nikdo a nic jim neutíká.
V Teplicích je to o ekonomice, hlavním partnerovi klubu,kterého musí najít a kádru. Přiznám se, že jsem od Havla toho moc nečekal, on už je delší dobu na tom hůře s formou, vím, že teď dokončoval studium a stopeři nejsou, to ví i Plzeň, která musela lovit až na Balkáně. Vedení Teplic by mělo nechat trenéra Frťalu s tím týmem pracovat a vzpomenout si na minulou sezonu, kdy dokázal nemožné, má tam hodně nových hráčů, ještě si to nemohlo sednout na maximum možného.
Je to 100% jeden z nej trenérů u nás. -
-
kádr se obměnil minimálně. Náhrady přišly. Do zadních řad
Takács, do útoku Svatek a Horský, levou stranu jsme posílili o
Harušťáka. V poslední době přišli Havel a Sedláček. Každý post v sestavě
máme téměř ztrojený.“Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/teplicky-reditel-rudolf-repka-o-trenerovi-frtalovi.A240903_074835_fotbal_pbi
těch příchodů a tedy obměny kádru je ale dost, zvláště při tolika zraněních. :D kdy musí naskakovat zrovna tihle noví hráči, kteří ještě nejsou zapracovaní.. I proto správné rozhodnutí. V trenérovi to skutečně v Teplicích není.. :) měl by tam mít naopak dlouhodobou smlouvu, protože je to koncepční trenér, má kořeny v tom regionu, tzn. zná tamní mentalitu lidí, místních hráčů.. -
Na pardubické straně byl dost vidět drobný Dominique Simon. Zaujal i vás?
Měli
jsme na něj před zápasem speciální video a kluky jsme upozorňovali na
věci, kterými by nám mohl dělat problémy. Na první dobrou mi připomínal
Ibru Traorého, když u nás začínal. Simona jsme registrovali, ale po
tomhle utkání ho asi budeme muset sledovat podrobněji. Udělal na nás
dojem. Podobní hráči občas přijdou, vystřelí, ale nedokážou udržet
kontinuitu. U něj to ale vypadá na velkou kvalitu.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-pardubice-lukas-provod-malick-diouf-matej-jurasek.A240901_230236_fotbal_jic
na tohoto exotického chlapce jsem upozorňoval po minulém kole, po derby s Hradcem, vypadá zajímavě..
-
-
Sparta na můj vkus málo střílí, v tom je zatím rozdíl, protože před brankou Slavie byli v dobrých situacích několikrát.. a dnes jim chybí důraz. Rozhoduje zatím proměňování šancí, tak uvidíme, co druhá půle. :)
Více než ten fotbal, který Xi zase umně kouskuje, jak on to umí, zaujal ten Green deal-otočme to. :) To se dali do kupy asi zase ti z té methanolové kauzy, které UOOZ tehdy nestihla pochytat. A jak jde rovněž o konzumenty ,nejen dealery, tak s následky barvosleposti, pač ten chlast vypadá jako absinth barvou. Jako by teď stáčeli po zkušenostech okenu..zeleně to nevypadá ani za střízliva.. -
-
remízový zápas, Sparta lepší 2.půli, měla možná i více vyložených příležitostí, ale holt nedali. Gamblingové agentury mě zase překvapily, jak vypsaly kurzy. Koluje tady nějaká iluze, že je Slavie nějak nadpozemská. Dnes bylo zase vidět, stejně jako v zápase s Ajaxem, že ji k tomu ještě dosti chybí. Takového Chorase totálně vymazal Sorensen, takhle neviditelného jsem ho snad ještě neviděl. Na konci navíc měl jít Choras po 2. žluté ven, namísto toho šel ven, netuším proč, Viťaz. Myslel jsem, že na Kinského šlápl, ale Xi zase holt musel ten zápas doyebat..
ještě to bude zajímavé až do konce ligy. :) -
-
zle udělená červená karta (Vitík), neudělená jednoznačně druhá žlutá a tím i červená (Choras), se tuším hodnotí ve světě sudích jako hrubé ovlivnění zápasu, a tohle snad jsou záležitosti, na kterých se musíme všichni shodnout, bylo to evidentní.. tzn. nemůže jeden novinář, který je stabilně neobjektivním btw, hodnotit včerejší výkon Xiho jako zvládnutý zápas.
Především jde ale o to, co jsem psal před tím zápasem, a sice, že tohoto sudího hráči nerespektují, proto se mu to vždy zvrhne a je jedno jestli na konci, nebo uprostřed utkání. Těch karet bylo zkrátka moc, udělených ale oprávněně, hráči byli nervozní, protože tenhle sudí často kouskuje hru, skáče na filmování hráčů (včera to byl Choras nebo Oscarek, protože Slavie vedla, tak asi natahovala takhle čas po golech, nebo chtěla sparťany vyprovokovat, což sudí akceptoval, v tom Jindra nemá absolutně pravdu v hodnocení 1.půle).
Druhý poločas měl už v tomhle ohledu trochu lepší, taky proto Sparta získala převahu, protože se dominantně najednou hrálo, ale zase se mu zvrhnul konec, čiže je to k zamyšlení, proč takový sudí je nominován na tyhle zápasy, pokud tenhle stav věcí dokážete dopředu u něj predikovat a vedle kolega Rouček, všemi respektovaný, může tohle odřídit bez problémů a měl by to pískat pořád, dokud nebude mít v lize odpovídající konkurenci sudího se zahraničními parametry rozhodování zápasů.. děláte si to podnikání ve fotbale zkrátka těžší, než musíte mít, kdybyste tady měli manažery a nastavili si odpovídající pravidla. Stále se vám opakují totiž tytéž nešvary a policie a soudy nemají neustále čas řešit korupčníky z fotbalu.. thats it. :) -
navíc vůbec nechápu systém nominaček, tvořený kolegou Kovaříkem. S Xim pravděpodobně počítá pro mezinárodní zápasy (netuším, jak k tomu tedy došel, ale pískal už 2. derby, přitom je to zmatkář nevídaný + velmi náchylný k podivným výrokům v rámci notoricky známých geografických míst - tehdy to byla Příbram Jardy Starky, který potřeboval body a Xi tam pískl pentli, která nebyla na konci minulé sezony...včera zase ten disrespekt hráčů byl vidět, hráči to o něm navíc vědí, proto ten nulový respekt, narozdíl třeba u případu kolegy Roučka - na Bolce byl taky v ohnivém zápase krásný fotbal, nic se tam nedělo, možná návod pro kolegu Kovaříka, jak si udělat tu hierarchii mezi sudími jako manažer lépe..ale on nám tu ligu riadi ako firmu, to tak vypadá - viz. dále další nominačky včera), ale na jednom místě mu změnil pomezního, oproti tomu zápasu v Libe, dal tam podle mě taky často slabého Patáka, který taky alibisticky čekává, co zahlásí hlavní sudí, taky podle mě nevhodný sudí pro důležité zápasy, nemám z něj vůbec dobrý pocit a důvěru a na druhé lajně byl včera, V JEDNOM Z NEJDŮLEŽITĚJÍCH ZÁPASŮ SEZONY, TEN, který odmával ten 2metrový NEOFSAJD v zápase Libe a Bohemky, tzn. hlavní aktér té šílenosti v Libe v zápase s Bohemkou.
Přitom víte, že na ty mezinárodní zápasy se delegují sudí sehraní, nejraději celá trojice, která spolu pískává, totéž bych čekal i pro tyhle důležité zápasy, které rozhodují o výsledcích sezony těch našich nej klubů, počítá se každý bod a letos to může být tak, že i bod bude nakonec rozhodovat..
čiže ten lajnový včera v derby byl teda ten, který mávl ofsajd, který tak 2 metry v Libe nebyl a tím, jak ten zápas už můžu najisto říci (viz. dále nominačky) byl zmanipulovaný, tak nemohli ukázat ani tu ofsajd lajnu, jako ji poctivě ukazoval třeba zrovna kolega Rouček v tom zápase včera na Bolce. A dělává se to tak běžně nejen u nás v lize, ale i venku. My ji ale viděli díky záběrům O2, jen bez těch čar VAR sudího Kocourka, protože by ji tam musel vyklonit v tom zápase Libe-Bohemka do paraboly, aby toho hráče Letenaye z Libe do toho ofsajdu vměstnal..
NO ALE CO JE ZAJÍMAVÉ. Tenhle Kocourek, který takhle ovlivnil zápas Liberec - Bohemka a nedal nám ten záběr z boční ofsajd lajny s čarami, který ten ofsajd dokazují (ale použil nesmyslně záběr přes celou diagonálu hřiště, navíc ze zadního pohledu, ze kterého ten trouba nemohl sám poznat, že se jedná o ofsajd, protože to bylo na x desítek metrů - přes optický klam, ty čáry tam měl problém i namalovat, jak se mu ten záběr zmenšil..), ten byl ZASE COBY VAR i v zápase ZASE BOHEMKY včera na Olomouci.. A už jsem vám psal, že VAR sudí ty zápasy rozhodují. Je to zajímavá NÁHODA, o kterou byste se jako kluby měly už zajímat - svaz, potažmo komise sudích, tlačí z nějakého důvodu Bohemku, která už měla korupční kauzu v zápase s Karvinou (evidentní) na konci minulé sezony. Zase se zkrátka něco v lize děje...Tohle je jasný důkaz - v lize máte X sudích a ty nominačky byly včera takhle + ta na DERBY úplně z nesmyslných sudích zapletených v jasných momentech pochybení, za které navíc nebyli potrestáni..Bohemka už totiž potřebovala bodovat, mají obavu, že by si to Veselý neuhrál sám, už fixli zápas s Baníkem a ten Všetečka, který tam takhle nesmyslně potvrdil jako VAR sudí, že Prekop nahrával dozadu, kde byl hráč Bohemky a ten nesmyslný gol Bohemce uznal, TEN BYL VOALA včera coby čtvrtý sudí na derby, ZASE ZA ODMĚNU to tak vypadá, že ze sebe (z nás ne, o jeho IQ kolují na Baníku legendy ještě doteď, jak tenhle gol mohl Bohemce u VARu uznat v tom 1.kole) udělal sudokopytníka před národem. Protože ten jeho evidentní omyl tehdy, jasný i z videa, potvrdili i oba hráči - Jánoš z Bohemky i Prekop, oba akteři toho souboje, což řekli do medií, KOVAŘÍK OVŠEM VŠETEČKU ANI NA TENTO POPUD NEPOTRESTAL, NAOPAK DOSTAL VČERA ZA ODMĚNU NOMINACI DO JEDNOHO Z NEJ ZÁPASŮ LIGY - EXPONOVANÉHO.. Byť takhle evidetně selhal v jedné z největších afér tohoto ročníku, což potvrdili oba hráči, aktéři toho momentu...
Včera v Olomouci bohužel Kliment nahrál tomuhle Kocourkovi a nechal se oprávněně vyloučit. Ale neudělat to, zase se tam děly paranormální věci odporující exaktnímu oboru fyziky, na kterém je ten systém VAR postaven..
A včera to derby, ten druhý, který mávl ten nesmylný 2metrový neofsajd, byl zase na lajně derby, jak říkám, měli to za odměnu + Kocourka si Kovařík poslal zase k VARu jistit Bohemku do Olomouce.. -
-
a ještě bych chtěl teda kolegu Kovaříka, Všetečku a Kocourka ujistit, že tohle je stamilionový byznys, který nepatřičně, na zakázku, ovlivňují. Majitelé klubů do toho lijí neskutečné peníze, které já bych do toho v životě nemohl dát, právě pro element vás, sudokopytníků, kteří z toho máte srandu.
Ale byznys je to i pro ty hráče, trenéry. Teď chyběl Luboši Kozlovi bod, aby musel být kolegou Kaniou vyplacen z opce smlouvy.
Tedy ty body, které budou na konci chybět i Baníku a vy jste je o ně neopravněně, PROKAZATELNĚ (už z několika pohledů - svědectví přímých aktérů - hráčů v té situaci Prekopa a Jánoše, dnes jsem přidal další důkazy - nominačky) připravili. Majitele Brabce to může stát místo v pohárech, tzn. na té příjmové straně dost peněz, o které by vás mohl i v krajním případě, tady té Bohemky určitě, s jasnými důkazy o možném korupčním jednání, žalovat + chtít po svazu kompenzaci.. Což ale udělat nemůže, protože UEFA má nesmyslné pravidlo, podporující korupci ve fotbale v teritoriích korupčníků jako je to naše, že civilní soudy nemohou zasahovat jejich členským svazům do rozhodování. Pak byste si měli tedy udělat nějaký rozhodčí soud složený z renomovaných právníků tady pro tyto účely v rámci LFA.
Máte štěstí, že mám rozum a do tohoto segmentu podnikání bych v životě nevstoupil, pač já bych ty žaloby na svaz, který řídí komisi sudích, v takovém případě jako tento z 1.kola, fakt k té rozhodčí komisi LFA podával, pokud by mě to v tabulce na konci stálo místo v Evropské lize, Lize mistrů nebo obecně v pohárové Evropě. Jde tam fakt o miliony, desítky, někdy i zase stovky milionů, když se sečtou příjmy od UEFA, vyprodaný stadion na několik pohárových zápasů, sponzorské příspěvky, možné přestupy navázané na to působení v pohárech, vyčíslit růst prestiže klubu pak nejde.
!!! A kde není právní vymahatelnost, tam není půda pro investování... Zkuste nyní investovat v Sovětském svazu třeba?? :) !!!
A v konečném důsledku tratí i takhle poškození hráči, trenéři, kteří mají výkonnostní bonusy ve smlouvách. Vy jste přitom vypláceni v té komisi sudích v plné výši - Všetečka není ani v takhle jasném případě nikterak sankcionován, naopak ho kolega Kovařík ZA ODMĚNU nominuje do nejvíce exponovaného zápasu sezony, derby, jako 4. sudího. Fakt ty poškozené kluby, trenéry, hráče máte za blázny..
LFA by si určitě měla prosazovat nějaké revize těchto situací zpětně - určitě pak u neoprávněného udělování červených karet takhle nastavenou komisí sudích, aby co možná nejvíce omezovala tu možnost ovlivňovat ligu komisí rozhodčích, tzn. potažmo SVAZEM (od toho jste se chtěli snad odstřihnout ne? kvůli těm Praotcům Berbrům, Fouskům apod.). Pokud už nemohou kluby tedy vetovat nominačky některých notoricky "chybujících" sudích, jako je to možné třeba v hokeji.
Na konci budou v tom souboji o pohárovou Evropu od téhle sezony už pořád rozhodovat minimální záležitosti. Těch klubů se tam pere a bude do budoucna prát několik o těch 5 míst. Neoprávněně chybějící hráči za redky, kterých tady dáváme dvojnásobný počet, oproti evropským ligám (ta včera pro Vitíka toho byla úplně zářným příkladem, pač nic neudělal, jen byl důrazný, Kinského se ani nedotkl, kopl ho hráč Slavie), mohou dosti narušit průběh soutěže, zvláště pokud jde o klíčové hráče a ví se, že to je jeden ze symbolů korupčního jednání sudích u nás z dřívějších odposlechů - na zakázku klubům vyřazovat hráče kartami před vzájemným soubojem třeba. Proto by se to mělo zpětně revidovat, přistupovat k tomu jako k chybnému výroku celkově a ty karty prostě mazat, netuším, co by to měl být za problém.
V zápise se to dodatečně uvede, že nějaká komise LFA, kde by měli sedět zástupci těch předních českých klubů, rozhodla, že to bylo neoprávněně posouzeno sudími a maže se to. 7 zástupců klubů, kteří se v posledních dejme tomu 3 letech objevují na konci ligy takhle v pořadí a hlasování, kde nemůže dojít k paritě, tzn. v lichém počtu. žádné zdržel jsem se.. to je jako hlas pro většinu pak..
Musíte si to prostředí tady nastavit sami kluby tak, aby vám do něj nemohl vstupovat nýmand jako Fousek, Veselý nedejbože z pozice síly Hašek (nominačky), v Bohemce má syna.. Ten vliv Bohemky a všechny ty aféry je mi záhadou, stejně jako pozice těch Poláků z vedení Bohemky v orgánech LFA, byť Bohemka je klub spodku tabulky.. -
-
vy totiž nemůžete jako právní subjekt (klub) pod českým fotbalovým svazem a tím i UEFA podle mě vlastní svaz za /ne/řízení komise sudích žalovat díky těm UEFA rules.
Můžete to zase podle mě ale obejít nahlášením korupce policii, která ale koná klidně 2 roky s odposlechy, než korupčníky z našeho fotbalového prostředí obžaluje. Proti tomu UEFA už nemá páky a snad by ani mít neměla a neměla chtít mít..
Ale je to zdlouhavé, než ty lidi i odstraníte z funkcí jako Praotce Romana a další sudí z korupční aféry nebo šéfy komise rozhodčích a neustále do tohoto molochu po celou dobu investujete.
Opravdu nechápu, i v duchu posledních událostí, co k tomu některé jedince z podnikatelských kruhů vede - vyjma té lásky k fotbalu nebo značky, kterou si takhle koupí teda souběžně s jiným byznysem (jmenoval jsem Spartu, Slavii, Baník apod., které mají historii).
Jinak nemáte absolutně žádnou ochranu investice tady v tom stále závadném prostředí - viz. i poslední žaloba na předsedu svazu, sice od Praotce Romana, ale všichni cítíme, že oprávněná, jen to neudělal nikdo z fotbalových struktur..
-
-
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tokio-peking-atp-wta-turnaj-machac-lehecka-krejcikova-muchova.A240928_073741_tenis_jrv
další OBROVSKÝ skalp Toma Machače.. :) Tomáš má snad s každým hráčem TOP 30 současnosti vyrovnanou, nebo spíše výrazně kladnou bilanci, včetně 3 bývalých světových jedniček. Letos porazil i Noleho krom toho, olympijský vítěz.
Ukazuje, jak je talentovaným, psal jsem to už v jeho 18 letech v covidové době, že je to náš nejtalentovanější tenista.
Paradoxně ho teď čeká největší soupeř na turnaji zřejmě, pač půjde o hráče "střední třídy" Michelsena, což je ale šikovný tenista. Tomáš má ještě trošku problém s koncentrací v takových zápasech, kde je favorit. Snad to zvládne, protože už by si zasloužil finále velkého turnaje ATP, porazil už tolik vynikajících hráčů, zdaleka nejvíce z našich tenistů. Podle mě má na TOP 10, jak už jsem psal několikrát, je to jen o jeho koncentraci. Talentem určitě. Tommy Paul je vynikající hráč, taky bezpochyby TOP 10 potenciálem, vždyť je to v tuhle chvíli s Jannikem a Nolem největší soupeř Carlitose Alcaraze, s těmi jedinými má Carlos problém. :) A Tomáš mu vzal taky set nyní v Davis cupu a nebýt zranění, je to vyrovnaný zápas až do samotného konce. a lepší hráči už nejsou na okruhu, proto jsem psal, že Tomáš může porazit každého a že to bude pěkně na okruhu ATP vířit, až bude mít body na to, aby nemusel hrát kvaldy. :) Gratulka Tome and go on to TOP 30 vybrané světové společnosti nej tenistů. :) -
-
a Tomáš už je tady v Tokyu na ATP 500 i v semifinále čtyřhry s Britem Draperem. :)
-
-
Ten AlphaFold je hezký příklad, protože
pomáhá nejen urychlení vědeckého pokroku, ale také demokratizaci vědy,“
zdůraznila Liegertová. „Je teď otevřený všem vědeckým pracovníkům.
Kdokoli má nyní po ruce nejmodernější technologii a může objevovat nové
vztahy mezi proteiny. To myslím opravdu může vést k akceleraci vývoje
nových léčebných postupů a léků.“Objevovaly se i názory, aby se o AI
hlavně neříkalo studentům,“ popisuje Liegertová. Nakonec ale zvítězil
postoj, že není možné spolehlivě detekovat, zda nějaký text napsal
student s pomocí AI, a nemá cenu to postihovat. „Rozhodli jsme se, že
nebudeme řešit, jak ten text vznikl, ale o to více a přísněji se
zaměříme na to, jak student rozumí tomu, co napsal, a jak si to umí
obhájit.“
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-ai-umela-inteligence-musime-se-ucit-za-pochodu-rika-prodekanka-ai-promeni-vedu-a-laka-do-pasti-265090
tohle je děcka zajímavé.. Ten článek popisuje klady a zápory umělé inteligence. Výše jsem vypíchl to, co jsem psal, že se s jejím nástupem stane v rámci vědy, popř. na akademickém poli ve vztahu kantor vs student.. -
-
Elektřinu bude Česko nakupovat
především od sousedů z Německa, které do velké míry spoléhá na
obnovitelné zdroje. „Riziko vidím v tom, že nebudeme dopředu vědět, za
jaké ceny budeme nakupovat. To, co udělala nedávno energetická krize, to
jsme všichni viděli. Nejistota v tom je a bylo by lepší, kdybychom byli
soběstačnější,“ myslí si Plešek.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-vyrabet-ocel-bez-uhli-potrebujeme-11-temelinu-rika-vedec-264578
no tuhle obavu jsem právě vyjádřil vůči nyní již eurokomisaři Jozefu Síkelovi před pár měsíci. Odpověděl mi v článku, že dovezená elektřina nemusí být vždy dražší, než kterou si vyrobíme tady doma sami.. Tady kolega z Akademie věd z ústavu termomechaniky vyjádřil stejnou obavu..Němci totiž už nyní zvyšují poplatky za tranzity plynu (reakce na tamní hospodářskou recesi, bych si tak myslel, ještě se snad v historii naší země nestalo, že by naše ekonomika rostla rychleji než ta německá, na které jsme exportně z 80% navíc závislí, byť se tady jedná o špatná rozhodnutí manažerů v automotive vs. politiků EU). Nás se to snad nebude v rámci těch uzlových bodů týkat. Nemělo by to příliš logiku v rámci odklonu od Sovětů.
Plešek však nevěří tomu, že se průmysl podaří zcela dekarbonizovat.
Ale podaří, pane kolego, protože v horizontu 5-10 let nastoupí vodík, který bude dominantním energetickým zdrojem průmyslu. :)
a update, dočítám článek a pán z Akademie věd ČR to tam připouští.. Jen mu zase odpovím, že se bude zelený vodík těžit tak, jako se těží nyní ropa třeba. Jen ve Francii největší ložisko pro celý svět na více než 100let.. a dodám, že tohle jsem už čekal dávno, před více než 20 lety jsem to říkal tátovi, že budou jezdit auta na vodík, to se mi smál. Podle mě tuhle technologii zastavila východní fosilní lobby (Arabáči, Sověti, tzn. Opec + ), protože úplně vymaže právě z mapy světa ty jejich špinavé, fosilní zdroje. Jinak si to nedovedu vysvětlit, že na vodík lidstvo nenajelo už pěkně dávno a ty geologické průzkumy v tomto ohledu už neprobíhaly před několika dekádami..
-
-
Rakouský hráč je totiž jedním z pouhých dvou tenistů, který
porazil všechny členy Velké trojky minimálně pětkrát. Stejný kousek se
povedl pouze Andymu Murraymu, který bývá často zmiňován jako další člen
ikonické skupiny Nadal, Federer a Novak Djokovič.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/dominic-thiem-viden-konec-kariery-vitez-us-open.A241023_121735_tenis_pls
no já jsem rád, že Andyho Markéta v článku zmínila. Pač mám právě pocit, že tohle o něm říkám pomalu jen já. Kdyby neměl tolik zranění, tak se ty grandslamy Rogera, Rafika a Noleho ještě přeskupí a třeba Nole jich dnes nemá tolik. Andy byl velký hráč, zlaté ručičky, nejlepší britský hráč všech dob, nejvšestrannější.
Končí bohužel další skvělý hráč té éry legend. Domiho už jsem, podobně jako Andyho, poslední 2 roky nesledoval, chci si je uchovat na tom vrcholu jejich kariér. Bohužel sport ovlivňují zranění,které pak mají vliv na výkonnost hráčů, nehledě na jejich obrovský talent, u Domiho i velkou dřinu. hodně štěstí v dalším životě po tenise, Domi. :) -
-
Čína či Indie mají nedostatek energie
a uhlí je (díky inovacím, které jeho využívání spustilo) extrémně levným
a dostupným zdroje stále nedostatkové energie.V roce 2023 tak ještě celkový maximální výkon uhelných elektráren vzrostl zhruba o dvě procenta, a to především díky Číně.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-britanie-skoncila-s-uhlim-zbytek-sveta-ho-stale-potrebuje-263106
tohle dám tady k Andymu a Domimu, pač článek je o tom, že Británie definitivně skoncovala se svou dlouhou uhelnou etapou, kdysi na začátku Průmyslové revoluce lídra v tomhle odvětví, což je zajímavé. A o Domiho Rakousku je zase známo, že s tímhle nikdy nezačalo a razí tam cestu čisté energie dlouhodobě.
U té čajny jsem vám psal, že sice staví solarní parky, jsou elita v elektromobilitě, ale přesto tam otevřeli souběžně tím, jak je čajna rozlehlá, i v některých oblastech 3 uhelné doly..což se bije s dlouhodobou strategií země v tuhle dobu, která najela na obnovitelné zdroje a vyhlásila uhlíkovou neutralitu nejpozději do roku 2050.
Víte taky, že obě země mají obrovské problémy se smogem. V Indii musí v těch velkých městech jezdit kropící vozy, aby tam lidé mohli vůbec doufat, že některé dny odloží roušky. Děje se to zrovna zase v těchto dnech. V Pekingu spoustu dní v roce lidé vůbec přes smog nevidí slunce, byť jsou ty dny jasné. čiže tohle je daň, kterou známe taky z dob komunismu, kdy soudruzi měli na tomhle odvětví postaven těžký průmysl - nárůst respiračních onemocnění, alergií, karcinogenních onemocnění, a to už u dětských pacientů.
-
-
na Baníku to nebyla redka podle mě, to byl Fleishi poškozen, ale zase Baník byl jednoznačně lepší, celý druhý poločas, vyhrál zaslouženě, mají už tým ve špičce ligy, Slavie bude muset dát ve čtvrtek 100% a ještě doufat, že to Baník nedá taky, pač Baník se jim vyrovná už kombinačně, hrají jeden z nejhezčích fotbalů v lize, možná vůbec nejhezčí, trpí na neproměňovaní šancí - v Gablonz, kde domácí taky zavřeli, přitom je to technický tým a i dnes nedali ještě dobré 3 další branky. Slavie teď snese ale srovnání jen s Plzní, mají silnější lavičku než Baník, to v těchto fázích sezony může rozhodovat. Ale zase hrají poháry, jsem na to srovnání zvědav.
Baník by měl hrát fakt na výhru, vůbec se ničeho nebát, tohle není tak silná Slavie jako před 4 roky, jsou velmi zranitelní, ukázalo už to spousty zápasů a týmy jako Hradec, Teplice, to má Baník určitě lepší tým.
jsem rád, že se trefil Laco Takacs v Teplicích, po těch všech zdravotních peripetiích, doufám, že už ho uvidíme jenom na hřišti a v té formě, co měl v Bolce, tam to byl výborný hráč v tom středu pole i vzadu na stoperu, líbil se mi tehdy hodně. -
-
Bývalý ostravský bek dostal na konci 71. minuty za faul na polovině hřiště druhou žlutou kartu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-17-kolo-banik-karvina-zpravodajstvi.A241129_131458_fotbal_tals
sudí ale vytáhl rovnou redku, tzn. bral to jako zákrok na redku, žlutou jsem teda neviděl. To by bylo ok, byl to žlutý faul. Ale pokud už jednu Fleiši měl, tak to pak nevím, proč se rozčiloval.. Za šlapák je žlutá taxativně, zvláště v tomhle mrazivém počasí..to je o zranění nártu, prstů na nohou, ty kopačky jsou dnes jako z papíru-lehkých, tenkých materiálů, aby hráči cítili více balon, nebo netuším jinak, proč by tam byli tak málo chráněni. O to více to dnes bolí..
-
-
Stipe off, ale Jon bones NEKONČÍ !!! Jsem rád, pač tohle je jediný komplexní fighter na světě, proto ho ještě nikdo neporazil. Výborný technicky i silově. Takový grizzly v pohybu. Na Slovensku na tuhle kategorii teď povolili odstřel, pač jinak ho nemáte možnost zastavit. Dnes to zase ukázal, co rána, to jsem viděl i takového tvrďáka jako Stipe, že to pořádně bolelo a byl už ve 3. kole pořádně unaven z té permanentní obrany, pač z Jona nemůžete spustit ani chvíli zrak, může zaútočit odkudkoliv a i z prekérní defenzívy.
Náš Prochy by s ním asi neměl chtít jít do oktagonu, jak říkal (to je asi spíše v tuhle chvíli snem) nevím, jestli je na to v současnosti tou vlastní komplexností připraven, ale to asi nikdo v současné UFC (stříská je tam ještě všechny na hromadu, než položí rukavice uprostřed oktagonu po nějakém tom posledním vítězném fightu, jsem rád, že to nebylo ještě dnes). Jon je furt třída a i když Prochyho mám rád, tak by ho podle mě unavil a vyřídil tou komplexností válením po zemi, u pletiva s nějakým následným technickým kopem jako dnes , na nohách je furt ještě rychlý, to bylo vidět dnes, pač Stipe je jeden z mála fighterů, u kterého si můžete být jisti, že může nastoupit kdykoliv, pač se díky svému civilnímu jobu hasiče v Clevelandu furt udržuje. A má pořádnou ránu teda, ale s Jonem to ani nehlo, což je další jeho devíza, že má ocelovou bradu.
Na konci grizzly říkal, že je křesťanským šampionem, tak bych mu postavil někoho z Východu. Ono je to stejně jedno, pač když proti vám stojí tahle americká legenda tohoto sportu, tak se spíše staráte, abyste na konci našel cestu z toho oktagonu a nezřídil vás na měsíce dopředu jako dnes Stipeho, kterému podle mě zlomil pár žeber tím závěrečným kopem a asi půjde na nemocenskou.
Nečekal jsem, že ho Stipe ve svém věku porazí, ale překvapilo mě, jak to bylo zase jednostranné, jako ostatně každý Jon bones fight. :) Kdyby Jon nemlátil ty ženské v soukromí, což mu kazí reputaci chlapa-tvrďáka, tak mohl do státního znaku USA místo té orlice teď za vlády Dona. :D -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/turnaj-madrid-zpravodajtsvi.A240425_131729_tenis_rou
tohle je super výsledek, i když Emil není teď ve formě, tak je to pořád hodně nebezpečný, komplexní hráč, který dokáže zahrát jak na hardu, tak na antuce. Tomáš navíc není antukář, ty body z antuky budou pro něj jen plusem v dalším posunu žebříčkem.
V Barce novinářům trošku zaniklo, že i přes virozu nastoupil ke čtvrtfinále čtyřhry pak a porazili jeden z nej párů světa zase Granollerse, ten hrál navíc doma a Tomáš se dostal s tím Číňanem na dalším velkém turnaji do semi, čímž se posunul i v žebříčku čtyřhry o 20 míst, už na 66. příčku. Už to pomalu bude i náš nej hráč ve čtyřhry, kterou přitom hraje pořád sporadicky. :) teď jsem zvědavý, co se Sheltonem, pro kterého bude evropská antuka asi nejhorším povrchem, jako pro drtivou většinu Američanů, snad krom Taylora a Sebíka Kordy, který na ni asi s tátou Petrem už jako menší, možná i nyní s Radkem Štěpánkem, pač jezdívá do Prahy.tak jen na doplnění
-
-
Preferujete tvrdý povrch nebo antuku?
Asi tvrdý
povrch. U nás můžeme hrát na antuce možná tři měsíce v roce. Počasí je
vhodné jen chvíli, nemáte moc příležitostí. Lépe se cítím na betonu, ale
snažím se předvádět co nejlepší výkony i na antuce. Dobře se pohybuju,
což mi dost pomáhá.
-
-
Stejný zdroj nedávno informoval také o tom, že se na Yassera poptával i
Baník. Na Stínadlech totiž pouze hostuje – a to z egyptského Al Ahlí.zdroj:https://infotbal.cz/jablonec-hleda-utocnika-udajne-si-vyhledl-dva-hrace-v-teplicich-a-mlade-boleslavi/
Teplice mají podle mě smůlu, že si ani jeden z jejich útočníků nedrží stabilní formu, popř. je stíhají nějaké zranění, Gninga žlučníkové kameny nedávno, předtím zranění. Pač mají podle mě výborné hroty, jenom se pořád dostávají z něčeho do původní formy. Mně se líbí i Gning, ale jak jeho, tak tohohle Yassera nebo i kluka Štěpána Vachouška snad 3-4 roky sleduju a nejsem schopen napsat, že bych je se 100% jistotou, že se chytnou i v jiném angažmá, koupil.. Ale jsou všichni zajímaví, čiže i tenhle zájem Baníku a Peltonena, který má slušný odhad na hráče, chápu..
A Baník by devítku potřeboval, takové hráče nemá v kádru právě.Jawo to stejné, podle mě si výborně rozumí i s Vasilem, když spolu hrají, je to zajímavý hráč, ale tam si myslím, že může být něco povahového - problémy v trenincích, nebo má nějaká zranění, o kterých Bolka neinformuje, pač hraje moc málo na to, jaký je to zajímavý hráč, a to už právě pod několikátým trenérem. A i Jawo vypadá takový spokojený se vším, asi to na fotbalu moc nestaví ten život. on prý umí snad 6 světových jazyků, tzn. v životě se prosadí i po fotbale.. -
-
Nevylučuje ani možnost, že by se už během jarní části Chance Národní
Ligy mohl v dresu pražského celku objevit hráč původem z Argentiny.zdroj: https://infotbal.cz/hoftych-byl-v-argentine-posily-pro-zizkov-neni-to-vylouceno/
tady se vám bude asi i dobře už v současnosti vyjednávat pracovní povolení do EU v současnosti, kdy EU podepsala obchodní dohodu se státy MERCOSUR, tzn. státy jižní Ameriky. :)
-
-
Nejvíce si v meziročním srovnání polepšila Slavia. Hodnota jejího kádru
se zvedla o stěží uvěřitelných 136 procent. Tahounem extrémního růstu
byl El Hadji Malick Diouf, který podle specializovaného serveru stojí 16
milionů eur a je nejhodnotnějším hráčem celé ligy. Hráči sešívaných by
aktuálně zájemce vyšli na necelých 120 milionů eur (3 miliardy korun).
Žádný jiný celek se přes 100 milionů nepřehoupl.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-kadr-za-tri-miliardy-hodnota-slavistu-strme-roste-tvrdik-se-raduje-a-sleduje-vzestup-zbytku-ligy-b6fbc208-8e82-409e-a3a3-17bade9e3e3c
tohle jsou úplně irelevantní nesmysly, protože ty odhady nedělá žádná fundovaná auditorská firma třeba v rámci due deligence, která by měla historicky respekt v rámci oceňování akvizicí, ale zřejmě to má autor článku zase od toho transfermarktu, který je postaven více na pozlátku marketingu, než na nějakých faktografických číslech. Jakože tohle NEMŮŽETE nikdo odhadnout, zvláště ve fotbalovém prostředí, kde se to příliš ekonomicky fundovanými lidmi nehemží, trh vám ohýbají Arabáči a tak hráče, jehož hodnotu tenhle německý server pošle na nějakou cifru, pak přeplatí o klidně 100%, tohle už se stalo několikrát.
Slavie krom toho těží z velkého počtu hráčů, které si tradičně podepisuje, čemuž dost dobře nerozumím, scoutingové oddělení tam pak nemá prakticky žádnou odpovědnost, pak se jim i stává, že minou hráče, kteří jsou pak klíčoví v jiných klubech typu Červíka nebo Riga nebo Eweho, který není odchovancem a utíkají jim stamiliony až už miliardy, protože ti kluci pak přestupují za velké částky dál.
Slavie pustila desítky hráčů ze smlouvy, čekal jsem, že najedou na nějakou úspornější koncepci s fundovanějším scoutingem než je tento alibistický model, ale pokračují v tom stále, jen ty, co odešli, nahradil nový počet těch, co zase přišli-přicházejí..
Takový Ada už podle mě musí mít v podnikatelském záměru sledovat tyhle přehmaty ve Slavii a stahovat si odtud z akademie nebo béčka ty, které přehlédnou a jeví se perspektivně, navíc za rozumné sumy. Slavie ani nemůže chtít totiž v té chvíli více, protože ten hráč by odešel stejně, pač tam nehraje (Rigo), nebo chodí po nesmyslných hostovačkách (Červík), byť oba mají velkou kvalitu na první pohled. O Ewem už to píšu roky, co jsem ho viděl poprvé v Pardubicích, když ho přivedl trenér Krejčí, pak to potvrzoval i v Bolce, ten zabil bohužel ve Slavii kariéru..
čiže věru není, co vyzvedávat, pro autora článku.. Už jsem o tomhle navíc psal snad před rokem a půl - dvěma..
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-madrid-zpravodajstvi-vysledky-jiri-lehecka.A240427_134444_tenis_czo
Tomáš neměl den, navíc ten povrch, míče i vysoká nadmořská výška stírají rozdíly mezi antukou a hardem tady v Madridu. Shelton není antukář, ale tady je to spíše podobné té americké antuce.
Ale Menša super!! v tomhle věku porazit takového hráče, roste nám další velký hráč. :)