Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hezčí gol než Kaana už asi tohle kolo LM neuvidíme. Ale dopředu říkám - Kaana neprodávat. Kaan je prostě sparťanský PAN. Srdce současné Sparty. Lars výborně přečetl hru Stuttgartu, bylo to vidět prakticky po celý zápas, ale hlavně v 1. půli, kdy byla Sparta lepší a možná si zasloužila v tomhle zápase i vyhrát.
    Vůbec jsem nechápal kurzy našich gamblerských společností, každý vám to tady řekne. Byl to vyrovnaný zápas už v preview. Sparta není už žádný nazdárek a Stuttgart tam zase nemá žádné světové hvězdy, mají to spíše postaveno taky na týmové hře jako Sparta.
    Sparta jede podle plánu, teď porazit Brest doma + uhrát něco s Interem a postup by ji neměl určitě uniknout, což bude velký úspěch a splněný cíl. V 1. roce tohoto nového týmu Sparty v LM hned postup takhle daleko, to ukazuje sílu tohoto týmu  a Slavie dostala odpověď před víkendovým derby, že ta Olomouc byl jen zápas blbec. Olomouc si výhru nezasloužila, byl to zvláštní zápas, všechno v sezoně nemůžete vyhrát a občas se smůla přilepí na paty, Sparta dnes ukázala, že to není žádný trend. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-slavia-prekonala-magickou-hranici-a-je-nejhodnotnejsim-tymem-ligy-5037280#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

nulově validní..tušil jsem tuhle argumentaci tohoto novináře, už když jsem na to klikal.
    A mně se kolego Machu zdá, že Sparta má hodnotu 101 mio euro, Plzeň třeba 65 a Slavia jen 90. Vyvraťte mi to.. :) kamarád  by vám ta čísla řekl zase jinak, někdo z vašeho okruhu zase jinak.. takhle nějak hází těmi hausnumery i tenhle transfermarkt. Pak se pletou i o 200% jsem už zažil, což je tedy pořádná rána vedle..
    Nemá to ekonomické racio, protože nejsou součástí potenciální transakce ani na straně nabídky, ani na straně poptávky.. Zkuste se nad touhle tezí kolego Machu zamyslet. :)

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/tokio-peking-atp-wta-turnaj-machac-lehecka-krejcikova-muchova.A240928_073741_tenis_jrv

další OBROVSKÝ skalp Toma Machače.. :) Tomáš má snad s každým hráčem TOP 30 současnosti vyrovnanou, nebo spíše výrazně kladnou bilanci, včetně 3 bývalých světových jedniček. Letos porazil i Noleho krom toho, olympijský vítěz.
    Ukazuje, jak je talentovaným, psal jsem to už v jeho 18 letech v covidové době, že je to náš nejtalentovanější tenista.
    Paradoxně ho teď čeká největší soupeř na turnaji zřejmě, pač půjde o hráče "střední třídy" Michelsena, což je ale šikovný tenista. Tomáš má ještě trošku problém s koncentrací v takových zápasech, kde je favorit. Snad to zvládne, protože už by si zasloužil finále velkého turnaje ATP, porazil už tolik vynikajících hráčů, zdaleka nejvíce z našich tenistů. Podle mě má na TOP 10, jak už jsem psal několikrát, je to jen o jeho koncentraci. Talentem určitě. Tommy Paul je vynikající hráč, taky bezpochyby TOP 10 potenciálem, vždyť je to v tuhle chvíli s Jannikem a Nolem největší soupeř Carlitose Alcaraze, s těmi jedinými má Carlos problém. :) A Tomáš mu vzal taky set nyní v Davis cupu a nebýt zranění, je to vyrovnaný zápas až do samotného konce. a lepší hráči už nejsou na okruhu, proto jsem psal, že Tomáš může porazit každého a že to bude pěkně na okruhu ATP vířit, až bude mít body na to, aby nemusel hrát kvaldy. :) Gratulka Tome and go on to TOP 30 vybrané světové společnosti nej tenistů. :)

• a Tomáš už je tady v Tokyu na ATP 500  i v semifinále čtyřhry s Britem Draperem. :)

• Cílem každé firmy musí být dělat zisk. Aby byl český fotbalový klub v zisku, musí nejen hrát pravidelně
    evropské poháry, ale také prodávat nejlepší hráče za velké peníze.

Zmíněný Hranáč je toho příkladem, byť v Hoffenheimu zatím nezažívá úplně pohodový start.

zdroj: https://infotbal.cz/majitele-viktorie-plzen-vysvetluji-fanouskum-prodeje-choreho-a-hranace-nevzali-jsme-si-z-klubu-nevzali-ani-euro/

taak, tohle výše je nutným předpokladem, abyste byli v čs. fotbale v zisku. A tohle se navíc musí opakovat několik let po sobě, protože ty fixní náklady na široký kádr a vše okolo režií vám nikdo neumaže..ty tady budou pořád. A z těch pohárů se finančně vyplatí jen Liga Mistrů + Evropská liga, ještě tvrdím.
    U Hranyho to není pro Viktorku žádný problém. Nyní by Ada měl přijít s nabídkou na Hoffenheim, že si Hranyho vezmou zpět za podíl na jeho platu a spočítat si to tak, aby to bylo úměrné tomu, co by mu platili, kdyby ho měli pod smlouvou ve Viktorce oni +- třeba něco mírně navíc přihodit, kdyby na Němce nevyšla první nabídka. :)
    Všichni budou spokojeni. Hranymu zůstane vysoký plat, vrátí se do známých sfér, Hoffenheim si trošku uleví a Viktorka nemusí hledat dalšího stopera, kdyby se jí v Evropě zadařilo. Tam totiž Hrany navíc nenastoupil ještě za Hoffenheim v té základní části Evropské ligy. :) fotbal je někdy krásný business...

• ten 3. gol Liberce byl regulérní, ukázal to záběr z boku. Tu kalibrovanou čáru si můžete nastavit do momentu, kdy je hráč v zákrytu, ale neřekne vám to nic o tom, kdy byla vyslaná přihrávka, a ten moment se počítá.

Sudí nám holt zase ovlivňují ligu a nyní si k tomu berou už za patronát i techniku. Děláte voly ale jen ze sebe, pánové. Bohemka pak musí být nějaká mafie, těch šíleností okolo nich už je neurekom.
    jsem zase zvědavý na kolegu kovaříka, jak zase zapojí ZDRAVÝ ROZUM, někdy je asi ten intelekt nad tu umělou inteligenci, nebo charakter ansámblu jím vybíraných sudích. Za tohle by neměli už ti, kteří byli dnes u VAR, nikdy dostat klíč od té místnosti. 

Ten boční záběr byl naprosto jasný, viděli to všichni. Zatímco ta vaše kalibrovaná čára neřekla divákovi vůbec nic průkazného, ale o to asi šlo, byl to záběr úplně mimo, měl být z boku, ale to byste museli přiznat právě tu barvu. Můžete si tam šolichat s tím, jak chcete, dokud bude O2 dávat divákovi tyhle záběry z ofsajdové linie, tak ze sebe děláte akorát korupčníky..
    Protože jiné opodstatnění to mít nemůže..
    Je to zase ostuda čs. fotbalu, který už je takhle vnímán ve světě jako ten nejzkorumpovanější s tím brazilským - nedávný rozhovor italského protikorupčního komisaře. Bohemka už měla přijít o 3 body letos.
    A to je ten zásadní důvod, proč je investice do čs. fotbalu TUZE rizikovou. :) Kovařík z vás udělá voly v sekundě a můžete být PhD. v reálu z Harvardu, on je prostě hybatelem s tímhle novým ansámblem černokněžníků..
    Musíte si udělat zase valnou hromadu a úklid v řadách spolku, na chvíli to asi zase pomůže, než těm novým zase narostou křídla..Kovařík se přitom formoval jako protikorupční, měl plno řečí na praotce Romana, nyní už je těch zcela jasných kauz ale několik a většina okolo Bohemky právě..

• Trenér Bohemians Jaroslav Veselý měl prý při zápase špatné
      spojení, takže žádnou z důležitých situací na tabletu pořádně neviděl.
      „Všichni ale říkali, že to bylo o milimetry,“ komentoval neuznanou
      branku Liberce v závěru.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/liberec-bohemians-letenay-neuznany-gol-kalibrovana-cara-ofsajd-radoslav-kovac.A240922_223410_fotbal_jic

ze soudruha Veselého si v takových situacích nic nevezmete, pač on je extrémně neférovým a ulhaným tak, jak komouši vždy bývali. Doma vidí i to, co pak popře jeho hráč Jánoš v zápase s Baníkem, to má oko jako rys na 150m.
      Byl to jednoznačný gol. Ten hráč Bohemky tam byl minimálně půlkou vlastního těla, nedělejte z fyziky zase pavědu. Kdysi se tyhle situace posuzovaly zcela jednoznačně, dnes ukážete záběr, který není vůbec průkazným s nějakými čárami, které nereflektují vůbec MOMENT přihrávky, který je přitom v takové situaci rozhodujícím. Ti hráči se totiž v jednom momentu dostanou do zákrytu, ale to už je ten míč dávno na cestě k Letenayovi. V době, kdy šel od nahrávajícího, byl Letenay dokonce v zákrytu za minimálně jedním hráčem Bohemky.
      Ta kamera O2 to jednoznačně prokazuje, byla na OFSAJDOVÉ LINII, tak z té kalibrované čáry nedělejte zase parabolu a z fyziky komedii.
      jsem zvědavý na Kovaříka a některá TV by si ho měla konečně pozvat do vysílání a tyhle záběry ofsajdové lajny mu promítnout, ať nám Newton-Einstein předefinuje zákon o nakloněné rovině a vlivu kinetické energie na paranormální myšlení těch jeho poněkolikáté intelektuálně vychladlých nýmandů u videa..
      A to to třeba Xi dnes kupodivu nenarušil ten zápas, a takhle mu to zase podělá nějaký korupčník s východními principy chování u VAR, protože tohle s sebou zase musí něco nést, ti kluci u videa by museli mít opravdu IQ na úrovni inkluzivních, nemoci se najíst příborem, aby měli takhle slabé kognitivní schopnosti u situace, kterou v ZÁKRYTU vidí člověk pouhým okem, jak je jasná. 

Jednoznačná situace!! sudokopytníci jste vy  a soudruh Veselý a celá mafiánská Bohemka, z lidí je nedělejte. Divím se Ivanu Trojanovi, že ten korupční bordel tam pod těmi Poláky podporuje..
      A takhle populace blbne, že jim pár nýmandů tvrdí, že slunce zítra nevyjde a tráva roste na obloze, popř. Země je placatá, jak zmínil dnes v rozhovoru režiser Krobot.. Tohle se děje na Východě právě tyhle srandy v rámci společnosti.. k nám nám je přenáší právě ta sovětská dezinformační scéna, tady už pronikla asi i do fotbalu..proto u toho máme vždy Bohemku u těchto nadpřirozených, fyzikálně nevysvětlitelných situací (viz. zápas s Baníkem a Karvinou)

• navíc pro Letenaye ještě hrálo i to, že v té ofsajdové linii se počítá Bohemákovi jakákoliv část těla, tedy i ruce. O to to bylo ještě více průkaznější. Jsem zvědavý, jak se z toho vylžete, černokněžníci. Na techniku to neházejte, to by pak měla chtít rozebrat fotbalová studia čs. televizí, od toho tam jste, abyste je konfrontovali. Tady navíc poskytli ti VAR sudí úplně neprůkazný záběr, ne vůbec z ofsajd linie s těmi jejich kotami. Akorát tu techniku zneužívají pro ovlivňování zápasu, mají to jako alibi, takhle to na mě zatím působí..
        Je to dobrá věc , je to fyzika (exaktní záležitost), ale ne v rukou korupčníků nebo sudokopytníků, ať si rozumíme. Ti ohnou vše, jak vidíte.. Pokud nejste schopni dostat do fotbalu na manažerská místa manažery do těch komisí, tak se nemůžete divit prostředí, které tam máte. Nevím, co Kovařík vystudoval, ale vím, že ty sudí dělá kde kdo profesně, což zase pochopit lze, intelektuálové moc nesportují. Ale aspoň do čela té komise, pokud používáte tyhle technologie, tak byste měli dostat někoho vystudovaného ve fyzice, ekonomii (grafy - analytická schopnost), s nadhledem od fotbalu. ASi by se tady usmál, ale zkusit to můžete.
        Stejně jako máte v rámci Disciplinárky právníky. V hokeji to dělá hokejka Ujčík a podle toho to taky vypadá a hádají se tam neustále jak koně, že to hraje já na bráchu, brácha na mě s těmi tresty. Jsou to manažerské funkce, musí tam být vidět intelekt a rozhodovací schopnosti. Vystudovaný má taky menší náklonnost ke korupčnímu jednání, to je nejen o výchově, ale i o smyslu (tam už hraje roli intelekt).
        Proto i Veselý ze sebe dělá takového idiota v podobných (jasných) situacích včetně té v zápase s Baníkem (pak popřel i svá slova po výkonu jeho týmu s Karvinou, kdy je kritizoval, že to bylo zvláštní - to jsme tady málem teda všichni popadali pod stoly, ale pak se srovnal po rozhovoru s Poláky - a už to byl zase ten starý Veselka), protože nepobral dost rozumu, nepřijde mu to ponižující..

• krom toho, když se kouknu na zahraniční ligy, tak jste opravdu chudí příbuzní tady s touhle tzv. technologií. V tomhle případě to bylo vidět asi nejzářněji. vůbec nic to divákovi neřeklo, akorát chaos dvou čar.
        Zatímco ten záběr O2 měl divák jako na podnose přímo z pohledu pomezního, který zvedl praporek, a tam by se ho Kovařík měl ptát, proč tak učinil a je-li kompetentním k tomu dělat tuhle práci. Protože ještě další konotací může být to, že se ti jeho mafiáni vzájemně kryjí.
        Dnes jsem viděl červenou Ekpaie, sudí to měl úplně před sebou na metr a dal za to jen žlutou. Ozval se VAR a redka. Za mě byla taky přísná, bylo to soubojové, nikoliv hrubost, to by týmy nedohrály žádný v plném počtu, kdybyste za všechno dávali redky. Ale ten dojem může být i ten, že se ti jeho Pati a Mati takhle kryjí, když už to ten nýmand zvedl a přizpůsobí tomu pak časovou sekvencí té čáry, pač to ukázali opravdu úplně nesmyslně z nepřehledného úhlu, vůbec ne v momentu vyslání přihrávky, vůbec ne jako v zahraničních ligách z bočního záběru ofsajd linie, kde je ta technologie teda ještě dál, ale ten úhel měli použít ti Kovaříkovi nýmandi ten, který byl v té linii ofsajdu, ale tam by z těch čar museli udělat právě ty paraboly.
        Taky dostal ten pomezní hned od diváků na tribuně, kteří byli VE STEJNÉM ÚHLU jako byl i záběr kamery O2, pořádně do trika.
        Kazíte fotbal s těmi rozhodcovskými kumpány. Není vůbec vaší zásluhou, že na něj míří takové davy na některých stadionech, sudí jsou dlouhodobě ostudou naší ligy a fotbalu obecně. 

Bude to mít dříve nebo později, až se pár investorů spálí a zjistí, že to není vůbec o jejich podnikatelském myšlení v tomhle segmentu trhu, i vliv na příliv kapitálu do čs. fotbalu. Některé firmy už, co jsem slyšel, nechtějí vůbec do čs. fotbalu vstupovat po těch předchozích korupčních letech (Peltonen je v tom nyní jen utvrzuje, kdy už se taky chystá do tepláků), proto tam máte Penny, která se stabilně objevuje na čele žebříčku v klamání spotřebitele. Je to svůj ke svému.

• https://www.novinky.cz/clanek/domaci-polovina-lidi-by-uvitala-pad-fialovy-vlady-ukazal-pruzkum-40489955#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

tu agenturu neznám, není to jedna z těch tradičních. Pokud by to byla pravda, pak se Kuba Voráček bude ještě jednou stěhovat, protože mu garantuji, že tady se to blíží návratu nejprve do těch 90tek (složením stran té opozice), jako na Slovensku v rámci toho hodnotového systému, kdy i volové budou chtít být za každou cenu úspěšní (to známe z těch orlických vražd různých podnikavců se základním vzděláním, kteří ale dělali miliony, už máme v politice Turka, Okamuru, to jsou takové příklady rychloobrátkových) + Konečná z KSČ cítí šanci, už to píšu bezmála 3 roky, že ten trend tam je v české společnosti. Tzn. plnou parou back zase před 89. rok. Když někomu není rady, není mu ani pomoci a je nucen opakovat svou historii.
    Podle mě jsme na tom hůře než Amerika, to Voras nemá pravdu, byť tam dlouho žil. V USA si bohatí lidé nedovolí to, co tady a i díky tomu tlačí naši zemi zpět do té totality touto špatnou energií, to mu garantuju zase já.. :) A to je základem právě té demokracie. Mají tam stále funkční ty 3 pilíře demokracie.
    Nechám si do poslední chvíle čs. passport, ale určitě budu usilovat o to americké občanství, protože to bude do budoucna jediná země, i díky té historii demokracie tam, kde ta demokracie přežije. :) jinak to bude asi všude cyklické, jedna generace, která totalitu nezažila, se bude muset přesvědčit, že tohle není cesta
    tady to jde Kubo populisticko levicovým směrem, vše v krajní podobě, to v USA není přítomno ještě ani náhodou.. A podle mě by si to tam ohlídali, s tím budeme mít problém my tady, což už se ukázalo v minulosti a mám pocit, že tady i určitá skupina umělců by ten návrat totality uvítala, i bych je dokázal jmenovat. A další skupina sportovců (nemyslím teď Vorase, ten to myslí dobře, i když v tom rozhovoru, co jsem četl, jsou nějaké protimluvy, renonsy pramenící z neznalosti problému, bohužel) zase nemá rozum až do té míry, že si neuvědomuje, jak jsme k tomu blízko.. nejblíže od revoluce, vážení. Zase vám skončím tedy s jedním proroctvím.
    Máme nej vládu v historii, bohužel lidé si toho neváží a asi potřebují tu tvrdou ruku, popř. aby si oni museli ukrojovat a přihrávalo se zase těm solárním baronům, uhlobaronům, Kalouskovým Hávům přes zbrojní zakázky.
    Lidé tady hloupnou. říkejte jim ale, že jim zavřete hranice, vypadneme z EU a na Západ se nepodívají pěkně dlouho, jako za těch komančů, protože to je to, co vám pak začnou hned vyčítat, až vystřízliví.. :)  

Měli byste se všichni chtít přiblížit ekonomikou, chováním politiků tomu Západu, bohužel lidé koukají stále na ten Východ, děti tady vychovávat nepůjde.. Směřujeme opravdu tam, kde je nyní Slovensko, ti už jsou v těch klientelistických, korupčních praktikách mafianských skupin (nedouků - tamní SNS tohle určitě symbolizuje, u nás je to Konečná, Okamura, Turek, Šlachta, nepolíbený ekonomikou, všichni navíc směrem na Východ a až Andrej skončí, tak se tady teprve strhne boj o moc a o ty jeho preference v rámci té současné opozice) přisátých na státní pokladnu až po uši..:(

• Dominantní výkon Sparty. Až mě překvapilo, jaký byl rozdíl mezi týmy. Hodně tomu pomohl ale i první gol Kaana. Zase ukázal, že je pro Spartu fakt podle mě její MVP. V takovýc zápasech rozhodují rychlé první goly, pak se hraje hned lépe. Ale Sparta i dobře napadala, vnutila soupeři odpočátku svou hru, ten mladý rakouský tým vůbec nestíhal.
    Suprově zahrál Preciado, Olatunji a směrem dozadu i poslední dobou tradičně Wiesny, to jsem si fakt nemyslel, že tohle někdy o něm budu psát, zlepšil se dozadu enormně. Co udělá týmová kabina. :) Rrahimi má fakt X faktor, má výborná řešení situací, hned byl zase vidět na hřišti, toho Sparta prodá a Rosa by měl určitě přitlačit, až půjde ven, klidně za půl miliardy. Bude atakovat rekord tuším toho Rosy nebo Pavla Nedvěda, ti šli tuším za maximum. Ale jako zahraniční hráč z čs. ligy podle mě tutově půjde za nejvíc. Jde na něm vidět, že je to výborný fotbalista od prvního okamžiku, i z těch videí + má herní inteligenci, techniku, fakt nadstandardní řešení situací, je týmový navíc, nevím ještě, jakou má hru hlavou, jinak má asi vše. I se vrací, což takhle nadaní kluci moc nemají rádi. Jeden z nej hráčů, co tady kdy běhal, to už je vidět teď.
    Sparta může doma porazit skoro každého, i na Inter by si měli v pohodě věřit, jsou k poražení, furt to není City nebo Real..

• Šulcíka Plzeń už neudrží, je z něho hráč pro velké týmy, jaký tady dlouho nebyl. Hraje fantasticky poslední měsíce, trenér Koubek zase ukázal svou velikost coby trenér, že mu dal takovou důvěru a volnost na hřišti, kterou pro tu svou hru nezbytně potřebuje. Jeho můžou koupit i ty nej týmy Evropy, jsem zvědav, kdo po něm sáhne..Viktorka by si měla hodně diktovat, klidně až ke 400 mio s bonusy.. :) to Ada pevně doufám ví, kam až sahá cenovka tohohle plzeňského objevu.

• https://infotbal.cz/bylo-to-zklamani-komentoval-hancko-neuskutecneny-prestup-do-atletika/

tam jde spíše o cenu Hanciho, což něco naznačuje.. taky se vůbec nepotvrdily zprávy tohoto serveru infotbal, že by se o něj na trhu rvalo x klubů, což jsem psal, že bude souviset právě s těmi nedostatky, které z Hanciho hry bohužel nevymizí, už se s  nimi potýkal i ve Spartě a řídit obranu v takticky vyspělé lize nebo jedné z těch nej na světě prostě nemůže. Pak ta cena jde dolů. 

Mají i dosti těžkou skupinu v LM, tam to půjde bohužel zase vidět v porovnání s těmi nej týmy. škoda, že Feye měl velké oči, mohli mu vrátit tu jednu sezonu s titulem, kdy jim pomohl, a kdy Feye využil krizí v PSV a Ajaxu. Feye má dobrý scouting, ale mají tam trošku problém s obchodováním (nesmyslná částka za přestup Hanciho, měli štěstí, že mu trefili ligu, v té době ve Spartě určitě tolik nestál, stejně tak nesmysl za trenéra Priskeho, to vše byly výborného obchody Rosy), to už se ukázalo na několika přestupech. To Atletico bylo pro něj ideální. Pokud ho nyní budou zase větrat ty nej kluby světa, tak ten zájem už od Atletica v zimě nebo příští rok v létě nemusí přijít. Hanci sice říkal, že je ve Feye spokojený i ekonomicky, což je důležité, protože by tam klidně mohl i kariéru dohrát, ta liga je pro něj, nejsou tam na něj takové nároky na obranu, schovají se tam ty jeho nedostatky právě. U něj se musí přestup fakt volit, nemůže do každé ligy, což ukázalo i to jeho angažmá v takticky náročné italské lize.. gl.

update:  a teď jsem si rozklikl jiný článek holandského tisku,který má slova výše potvrzuje:
    https://infotbal.cz/prestupova-politika-feyenoordu-je-pod-palbou-kritiky-reditel-klubu-nebere-ohled-na-nazory-skautu/

• V Dukle vidím značný potenciál v mnoha
    věcech, které se netýkají sportovní stránky. Konkrétní zatím nebudu,“
    řekl Turek Sport.cz.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-do-dukly-vstoupil-novy-investor-paukner-ma-posilu-5036340

Dukla je jeden z klubů, do kterých se vyplatí investovat pro tu historii, má ve světě jméno. Ale z jiného hlediska absolutně netuším, proč by se do toho jakýkoliv investor měl pouštět. Tuším i pan Paukner sdělil, že je ve stamilioném deficitu za ta léta podpory, což mě teda nepřekvapilo, ale obdivuju jej, jsou to srdcaři... a že kdyby měl, komu to prodat a ten někdo by měl s Duklou seriozní plány, tak to udělá. Už taková jednání s ním a jinými investory proběhla.
    na Dukle nemůžete vydělat ekonomicky, pouze jako doplněk portfolia vašeho dalšího podnikání. Větší šanci má vydělat vlastník Slavie, Sparty, kteří jsou stabilně v evropských pohárech a i těm se to nedaří, právě pro ty investice do CEntra mládeže (Slavii to navíc ještě čeká). Ale tam ta šance je, zvláště, pokud se zvedl koeficient našich klubů v Evropě, roste reálná mzda, tím i kluby zdražují vstupenky + se prodává dobře merch v těchto klubech, do toho narostly příjmy z marketingu od gamblingových společností.
    Ale Sparta měla 10 ekonomicky mrtvých let + splácí 3mld investici do strahovského centra mládeže, Slavii zase ty investice do CEntra čekají, čiže i tyhle naše ekonomicky nejstabilnější kluby si ještě počkají, než se dostanou do stabilně černých čísel v celkovém součtu hospodaření, protože roční závěrky už je do černých čísel budou posílat svým způsobem nyní, ten Strahov má Sparta určitě v odpisech, tzn. umořuje to postupně. To by vám určitě vysvětlil kolega Křetínský ze závěrečných zpráv, že je zatím stále ještě donátorem.
    čiže tyhle články investorů do fotbalu čtu rád, ale vidím v tom jen čiré fandovství, popř. to, co píšu výše - jen doplněk do portfolia firem, které už vlastní, samotná Dukla jim peníze nevygeneruje v jejím účtu, bohužel.. to jsou čísla.. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-evropske-pohary-a-plna-juliska-odhaluje-sve-plany-novy-investor-dukly-5036357

tak si kolega Mynář bude muset k těm asi 8-10 vlčákům, kteří lační na 5 míst v pohárech, připočíst ještě i tady donedávna na padáka hrající Duklu. :) Přitom bojujete, z hlediska návratnosti, v podstatě o ty první 3 místa, které mají zatím předplaceny ty naše stálice Sparta, Slavie, Plzeň. Pač rentabilní je to v Evropě jen u Ligy Mistrů nebo Evropské ligy,  z hlediska výnosů, jak jsem už psal. :)
      A poptávka bude následovat nabídku všech těch syčáků, kteří se v čs. fotbale pohybují na důležitých postech jako komise sudích např. se svými aktéry, a kteří budou tak nějak rozhodovat o vašem úspěchu a neúspěchu jako manažerů (popisoval jsem naprosto skandální případy okolo Bohemky, které doteď třeba svaz s Fouskem nekomentoval, přitom pod ně náleží komise sudích - tohle bylo navíc úplně flagrantní, pak bývají ještě sporné situace a tam se budete muset snažit, aby se ta bohyně fortuna přiklonila na vaši stranu, protože o Themis tady nemůže být řeč z případů výše, vyhraje, kdo bude mít tzv. lepší vztahy s Kovaříkem a spol ).
      Dále si pak nejsem jistý, jestli je i v čs. fotbale dostatek manažerů s tzv. dlouhými prsty, byť to prostředí nechci podceňovat. Budete nějakého takového potřebovat, vy ambiciozní. A o ně se ztrhne teda taky boj mezi těmi solventními kluby, které navíc přibývají - Hradec se má taky prodávat třeba. :)
      Dále budete muset opravdu sáhnout do cash flow, protože čs. trh nepřekypuje zase tolika hráči, kteří by vás k těm vašim snům o prosperitě v tomhle odvětví byli schopni byť jen přiblížit - psal jsem ale, že budou čím dál více rozhodovat ty proměnné, očekávám do takhle připraveného a nastaveného prostředí pro příští pohárové roky i návrat takových šíbrů jako právě kolega mlsný Mlsna, který patrně po zkrouhnutí jeho pravomocí na Antimonopolním úřadu skončí a bude ho to lákat zpět do prostředí, které zná, kde má vybudované vztahy.
      Tzn. nákup zahraničních hráčů, což znamená 10tky milionů navíc, kdy v tom začátku půjdete do mínusu. Dukla nyní navíc přišla o manažera Jinocha, což byl jeden z takových šíbrů (nevím, jestli v dobrém nebo špatném, to se musíte zeptat v prostředí fotbalu, každopádně se mu dařilo i v dobách, kdy byl čs. fotbal pod nadvládou praotce Romana), takže to moc nedává logiku, proč ho pouštěli, deklarují-li takové ambice. Tohle už je špatný manažerský krok hned v prvopočátku.
      Investice do čs. fotbalu je specifickou investicí, kterou není možné srovnat s jiným podnikatelským prostředím, investor se tomu prostředí podle mě musí chtě nechtě přizpůsobit (křetínský kooperoval s Peltou, Tvrdík-Nezmar měli taky svou kauzu, Ada je šíbr, který ale má i své manažerské kvality, u něho byste měli brát poradenské hodiny, než do toho vy noví, tohoto prostředí neznalí, vůbec investujete :)  ), jinak je to jen pouhý donátor, což ostatně mohl už kolegovi vysvětlit i pan Paukner, který působí v čs. fotbale odpočátku slušnou formou, proto je taky mínus pomalu už půl miliardy..
      A proto asi i ta úvodní dobře míněná věta kamarádů-kolegů investorů z byznysu pro kolegu z úvodu článku výše. :) taky bych mu ji přednesl, vypadá sympaticky, nadšeně, ale tady to chce poradenství více než v jiných oborech..
      ta položka fixních nákladů na tým se pohybuje podle mě někde mezi 5-6 mio měsíčně jen na A tým přitom v průměrném klubu, vy se musíte dívat ale na platy hráčů ve Spartě a Slavii, tzn. dvojnásobek zhruba. Dukla má ale aspoň stadion. Nemá ale tuším taky Centrum mládeže, přitom mládež má podle mých zpráv vedenou v zajímavých konturách na klub, který hraje dole.. čiže moře investic, už zkraje téměř stamilionová fixní ročně nebo teda určitě stamilionová, pokud chcete s Duklou sesadit tu Spartu, Slavii a Plzeň. :)

• na tom hospodaření pana Pauknera v čs. fotbale pak můžete vidět, že to není v tomto odvětví podnikání o manažerovi nebo krizovém řízení jako ve standardním podnikatelském prostředí... to bychom museli začít tvrdit, že pan Paukner nerozumí totiž byznysu, nedostat se za x let ve fotbale z červených čísel.. 

• + ještě položka prodejů hráčů u té Sparty a Slavie. Tohle se ale netýká zase Dukly, která ty hráče nebude prodávat asi za stamiliony, jako je tomu v případě těch našich ekonomicky elitních týmů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší